Acasa Revista Presei Revista presei. Ce vrea Liviu Dragnea de la „Doi și-un sfert”

Revista presei. Ce vrea Liviu Dragnea de la „Doi și-un sfert”

scris de Z.V.
18 afisari

Declarațiile făcute la bilanțul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, o serie de afirmații ale comisarului european pentru Politică Regională, Corina Crețu, deschiderea unui dosar penal în urma declarațiilor deputatului PSD Cătalin Rădulescu, deficitul bugetar pe care l-ar putea înregistra țara noastră în acest an, precum și o declarație a fostului premier Victor Ponta referitoare la președintele PSD, Liviu Dragnea, dar și cazul bărbatului care a împușcat două persoane în Oradea sunt principalele subiecte ale zilei de 16 martie.

Ce vrea Liviu Dragnea de la „Doi și-un sfert”. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la bilanțul MAI, că își dorește ca Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), serviciul secret al ministerului, să redevină un „partener serios” pentru celelalte servicii de informații, parchete și instituții din România, conform Cotidianul. „Ca și MAI care, din păcate, de mulți ani a trecut prin foarte multe frământări politice, începând cam prin 2008 — 2009, și și-a putut păstra stabilitatea, și DGPI a trecut prin multe transformări, unele benefice, altele nu. Poate unii nu au vrut ca această structură să mai aibă capacitatea și eficiența de pe vremuri”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea: MAI a știut să-și folosească autoritatea și forța în așa fel ca protestele să continue. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a felicitat, miercuri, MAI și pe ministrul Carmen Dan pentru modul în care au gestionat protestele, el arătând că MAI a știut să-și folosească autoritatea și forța în așa fel ca protestele că continue, indiferent de „cine” le-a făcut și „împotriva” cui, relatează Ziarul Financiar. „Vreau să vă felicit și aici, în mod direct, așa cum am apreciat și în zilele respective, zile fierbinți de altfel, pentru modul în care ați acționat în perioada protestelor, când cetățenii care au protestat pașnic, execitând un drept constituțional, au fost tulburați de alți cetățeni care voiau să inducă o stare de violență în cadrul acestor manifestări”, a spus Dragnea, la bilanțul MAI.

Dragnea promite creșteri „substanțiale” de salarii pentru angajații MAI. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la bilanțul MAI, că personalul acestei instituții va beneficia de majorări salariale „substanțiale”, iar în cazul celor care au salariile cele mai mici, creșterile vor fi „spectaculoase” respectiv „mai mult decât dublu” pentru unele categorii, potrivit Puterea. „Vreau să vă asigur că, în ceea ce privește Legea salarizării, funcționarii din MAI și, în mod special cei care lucrează direct cu cetățenii, cei care lucrează direct în stradă vor avea o creștere semnificativă pentru că este firesc și chiar o merită”, le-a spus Dragnea polițiștilor, în discursul său.

Tăriceanu: Structurile din MAI nu au încercat să facă jocuri politice. Prezent la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, Călin Popescu-Tăriceanu a susținut că, spre deosebire de alte instituții de forță, structurile din MAI nu au încercat să facă jocuri politice și nici nu au avut „statutul de vedetă” în media, conform Cotidianul. „Știm că Poliția Română își face datoria atunci când nu este plină presa cu știri despre activitatea lor, atunci când instituția este mai interesată să acționeze în slujba cetățeanului, nu să poarte războaie politice cu media. Într-un stat normal, instituțiile de forță nu își etalează trofeele obținute, nu fac defilare prin fața cetățenilor sau prin fața mass-media”, a declarat președintele Senatului.

Corina Crețu: Rata de absorbție a fondurilor europene pentru 2007-2013 va depăși 90%; pierderile vor fi de 2 miliarde de euro. Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a declarat, miercuri, la Parlament, că nivelul absorbției fondurilor europene alocate României în exercițiul bugetar al Uniunii Europene 2007-2013 va depăși 90%, rezultat bun ținând seama că a fost primul exercițiu bugetar la care a fost parte și țara noastră, transmite Curierul Național. „Estimările noastre sunt că rata de absorbție va depăși 90%”, a declarat Corina Crețu în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu membrii comisiilor parlamentare de afaceri europene.

Crețu: Avem 0% absorbție europeană pentru cele 23 de miliarde pe care România le are la dispoziție. Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a anunțat că va discuta cu Guvernul român despre situația absorbției fondurilor europene aferente exercițiului financiar 2014 — 2020, afirmând că există îngrijorări în acest sens, conform Capital. „Îngrijorările există de la începutul exercițiului financiar 2014 — 2020. Ne aflăm în martie 2017. Avem 0% absorbție europeană pentru aceste 23 de miliarde (de euro — n.r.) pe care România le are la dispoziție”, a declarat comisarul european, la finalul întâlnirii de la Parlament cu membri comisiilor reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaților și Senat.

Crețu: România are la dispoziție 250 de milioane de euro care pot fi folosiți în domeniul sanitar, dar nu avem proiecte. Comisarul european pentru Politică regională Corina Crețu a declarat miercuri că România are la dispoziție 400 de milioane de euro pentru sistemul sanitar, dintre care 150 de milioane de euro pentru construcția a trei spitale regionale și alte 250 de milioane pentru care nu există proiecte, relatează Economica.net. „Mai avem bani la dispoziție. Voi discuta mâine (joi-n.r.) cu domnul ministru al Sănătății pentru 280 de modernizări de spitale și de unități sanitare pentru care nu avem proiecte la această oră”, a afirmat Corina Crețu la Palatul Parlamentului.

Crețu: România încă nu e pusă sub observație cu privire la un eventual deficit. România încă „nu este pusă sub observație” de către organismele europene cu privire la un eventual deficit bugetar cauzat de creșterile salariale, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, subliniind că există un semn de întrebare cu privire la resurse, transmite Capital. „Există aceste îngrijorări legate de faptul că România nu va reuși să își mențină ținta de deficit”, a afirmat Crețu.

Ponta: „Eu credeam că m-am înțeles cu domnul Dragnea: susțin Guvernul, susțin PSD, nu-l susțin pe el”. Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Victor Ponta a declarat, astăzi, că îi este greu să înțeleagă de ce este atacat în continuare de către Liviu Dragnea și a spus că este păcat „să bagi șopârle”, în calitate de președinte PSD, scrieBursa. „Nu înțeleg de ce continuă atacul asupra mea, de ce este așa supărat că, de fapt, noi ne-am înțeles: eu susțin Guvernul, susțin PSD, nu-l susțin pe domnul Dragnea”, a declarat Victor Ponta, adăugând că nu poate fi de acord cu „stilul de conducere monarhică” pe care l-ar promova Liviu Dragnea la conducerea PSD.

Dragnea așteaptă ca în zece zile să afle de la Ministerul Justiției dacă Kovesi și Lazăr rămân șefi la parchete. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, întrebat dacă are vreun răspuns de la ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la discuțiile cu Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, că nu i-a cerut ministrului Justiției să îl informeze despre acest lucru, dar că așteaptă „cu mare interes poziția dumnealui” în termenul indicat de zece zile, relateazăGândul. „Nu are rost să ne ascundem după degete”, a ținut să precizeze Dragnea. „Nu cer ministrului Justiției să mă informeze despre asta. Aștept cu mare interes poziția dumnealui în termenul pe care l-a indicat”, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă are vreun răspuns de la ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la discuțiile cu Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr.

Crin Antonescu, întrebat cum a fost propusă Kovesi șef la DNA: Dragnea era de față, dar e clar că susținătorul acestei ipoteze a fost Ponta. Crin Antonescu a explicat miercuri seara cum a fost anunțat, în perioada guvernării USL, de premierul Victor Ponta că dorea să o numească pe Laura Codruța Kovesi în funcția de șef al DNA, scrie Curierul Național. Fostul președinte al PNL a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a fost anunțat de acest lucru în biroul său, chiar de către Ponta, și că i-a spus încă de atunci că nu este de acord. „Eu am aflat de intențiile de propunere ale dl Ponta într-o discuție care a avut loc la mine în biroul de președinte al Senatului”, a spus Antonescu.

Ludovic Orban: Dacian Cioloș datorează PNL aproape toate funcțiile ocupate, PNL nu-i datorează nimic lui Cioloș. Ludovic Orban. fost prim-vicepreședinte al PNL, consideră că Dacian Cioloș datorează Partidului Național Liberal aproape toate funcțiile ocupate la nivel național și la nivel european, scrie România Liberă. În schimb, PNL nu-i datorează nimic lui Dacian Cioloș, a declarat miercuri Ludovic Orban. Acesta a precizat însă că Dacian Cioloș este binevenit să se înscrie în PNL dacă va dori să facă acest lucru. Ludovic Orban a susținut, miercuri seară, o conferință de presă la Constanța, în cadrul căreia a fost întrebat despre relația PNL cu Dacian Cioloș.

Liviu Dragnea, despre declarațiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu: Am o părere mai mult decât proastă despre dumnealui. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că deputatul Rădulescu „riscă foarte mult” prin declarațiile făcute, iar Partidul Social Democrat nu este de acord cu un asemenea comportament din partea membrilor săi, transmite România Liberă. „Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirma?iile dumnealui”, a spus Dragnea, la ieșirea de la bilanțul MAI.

Turcan, despre deputatul Rădulescu: Reprezintă un pericol public, ar trebui să i se facă un test psihologic. Liderul interimar al PNL a afirmat, miercuri, că parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu reprezintă un pericol la adresa siguranței cetățenilor și ar trebui să i se facă un test psihologic, conform Libertatea. „Acest domn, în mod nedemn, este parlamentar al României. Într-o țară în care instituțiile statului ar funcționa, în secunda doi după publicarea acelui interviu, Serviciul Arme ar fi trebuit să fie la ușa domnului parlamentar și să îi confiște armele, dacă acesta le deține, pentru că prin ceea ce a spus public reprezintă un pericol la securitatea cetățeanului”, a afirmat Turcan, într-o conferință de presă.

PNL cere ca deciziile de finanțare a proiectelor PNDL să fie făcute publice înainte să apară în Monitorul Oficial. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a solicitat, miercuri, Ministerului Dezvoltării Regionale să facă publice deciziile de finanțare a proiectelor prin PNDL înainte de publicarea în Monitorul Oficial, afirmând că există riscul ca cele 30 de miliarde de lei să se aloce pe criterii politice, potrivit Gândul. „În privința PNDL, 30 de miliarde de lei este suma cu care se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale pentru credite de angajament (…) aceste sume sunt suspicionate de a fi cheltuite în mod politizat”, a declarat predintele PNL, Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Gafă. Grindeanu, în fața rectorilor: „Onorată instanț… asistență, era să spun instanță”. Premierul Sorin Grindeanu a reușit să distreze asistența la începutul discursului susținut în fața Consiliului Național al Rectorilor, notează Evenimentul Zilei. După ce i-a salutat pe președintele Academiei și pe președintele Consiliului Rectorilor, Grindeanu a vrut sa se adreseze și asistenței, dar a spus „Onorata instanță”. Râzând, s-a corectat imediat. Ulterior, premierul a comentat gafa spunând că „până la urmă, a contat mesajul de la Consiliul Național al Rectorilor”.

Cum explică Grindeanu că și-a luat consilier un general SRI, trecut în rezervă săptămâna trecută. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că numirea generalului SRI în rezervă Gabriel Stătescu în funcția de consilier de stat s-a făcut pe criterii de competență, precizând că acesta se va ocupa de zona de securitate cibernetică, relatează Gândul. Întrebat pe ce criterii s-a făcut numirea lui Gabriel Stătescu, premierul a precizat că au fost criterii „de competență”, menționând că îl cunoaște din perioada în care conducea Ministerul Comunicațiilor.

Sorin Grindeanu a plantat un frasin și s-a jucat de-a jurnalistul. Premierul Sorin Grindeanu a plantat astăzi un frasin într-o pădure de lângă Slobozia și „a jucat” rolul de jurnalist, transmiteEvenimentul Zilei. El a participat la acțiunea „Creștem împreună”, alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, și consilierul său onorific Marian Neașcu. Prim-ministrul a precizat că protecția mediului este una dintre prioritățile Guvernului pe care îl conduce.

Grindeanu: Informația că Sebastian Ghiță ar fi fost localizat în Serbia nu e corectă; îi îndemn pe polițiști să își facă treaba. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că informația potrivit căreia Sebastian Ghiță ar fi fost localizat în Serbia nu este corectă și i-a îndemnat pe polițiști să își facă treaba, scrie Jurnalul Național. El a precizat că a solicitat informații despre acest caz înainte de ședința de bilanț a Ministerului de Interne, la care a participat. „Am întrebat, chiar înainte de a intra în ședința respectivă. Se pare că informația la cald nu este cea corectă. Nu vreau să intru în amănunte, este treaba dânșilor și chiar îi îndemn să-și facă treaba și să prindă nu doar pe Sebastian Ghiță, ci pe oricine este declarat fugar și trebuie să vină să răspundă în fața legii”, a spus Grindeanu.

UDMR cere ca 15 martie să fie declarată sărbătoare a comunității maghiare — proiect. UDMR cere ca ziua de 15 martie să fie declarată sărbătoare a comunității maghiare din România. Proiectul de lege, depus la Parlament săptămâna aceasta, prevede că li se va acorda angajaților maghiari o zi liberă, pentru a participa la manifestări, dar și să se poată organiza evenimente finanțate din bugetele locale, conformLibertatea. Potrivit proiectului de act normativ, semnat de senatorii și deputații UDMR, angajatorii ar urma să acorde o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparținând comunității maghiare, pentru participarea la manifestările dedicate comemorării zilei de 15 martie.

Europarlamentar român: România ar trebui să profite de „Europa cu două viteze” și să ceară în Schengen și dată fixă pentru euro. Eurodeputatul român Siegfried Mureșan crede că este un moment potrivit pentru ca România să ceară să fie acceptată în Schengen și să negocieze o dată fixă pentru adoptarea euro, notează Economica.net. România ar trebui să ceară să fie primită în Schengen, pentru a fi evitate orice temeri legate de discursul „Europei cu două viteze”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureșan. „Dacă aș fi în locul celor care au participat la discuții, președintele sau cei din Guvern, aș cere Uniunii Europene să bage România în Schengen. De asemenea, este un moment potrivit pentru a cere fixarea unei date la care să adoptăm moneda unică, însă data vehiculată până acum, 2019, probabil că este prea devreme”, a precizat europarlamentarul.

Un lider PPE vine în România pentru a discuta cu Iohannis despre proteste. Președintele grupului PPE, Manfred Weber, a declarat, miercuri, la Strasbourg, pentru presa din România, că veni săptămâna viitoare în țară pentru a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis, precum și cu PNL, UDMR și PMP, și a discuta despre evoluțiile recente din România, felicitându-l pe șeful statului pentru modul în care a gestionat criza din ultima lună, conform Adevărul. „Săptămâna viitoare voi merge în România și mă voi întâlni cu președintele (Klaus Iohannis — n.r.) și cu partidele noastre partenere (PNL, UDMR, PMP — n.r.), ideea fiind de a înțelege ceea ce specialiștii și societatea civilă fac după recentele evoluții”, a spus Manfred Weber, președinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Dosar penal în urma declarațiilor deputatului PSD Cătalin Rădulescu. Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu, anunță Puterea. Parchetul General a deschis dosar in rem în acest caz. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, în care a vorbit despre protestatarii din Piața Victoriei, a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

Sebastian Ghiță are un nou mandat de arestare, în lipsă. Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, în acestă după amiază, și au dat curs cererii DNA Ploiești scrie Evenimentul Zilei. Ptocurorii ceruseră un nou mandat de arestare pe numele fostului deputat. Amintim că, procurorii anticorupție au deschis cel de-al 5—lea dosar pe numele patronului ASESOFT.

Pronunțarea deciziei definitive în dosarul torționarului Ioan Ficior, amânată de instanța supremă pentru 29 martie. Instanța supremă a amânat miercuri, pentru 29 martie, pronunțarea deciziei în dosarul în care Ioan Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava, este acuzat de infracțiuni contra umanității, fapte pentru care a fost condamnat de Curtea de Apel București la 20 de ani de închisoare și la plata a 310.000 de euro daune morale, informeazăAdevărul.

Descinderi la persoane bănuite de braconaj arheologic. Polițiști, bănuiți că i-au protejat pe infractori. Ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR au făcut miercuri dimineață 11 percheziții domiciliare pe raza județului Hunedoara, la persoane fizice suspecte de braconaj arheologic, precum și la sediile sau punctele de lucru ale societăților comerciale deținute de către acestea, transmite Adevărul. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 — 2017, mai multe persoane din județul Hunedoara au derulat activități de braconaj arheologic în zona munților Orăștie (zona Sarmizegetusa Regia), fiind sprijiniți și protejați constant de către lucrători de poliție din cadrul IPJ Hunedoara.

Lazăr: „O discuție constructivă despre bunul mers al justiției”. „A fost o discuție constructivă despre bunul mers al justiției”, a spus Augustin Lazăr, procuror general după întâlnirea de astăzi cu Ministrul Justiției, relatează Bursa. Întâlnirea a avut loc la câteva zile după ce Toader a spus că va discuta, atât cu procurorul general, cât și cu procurorul-șef al DNA despre ancheta privind OUG 13 și decizia Curții Constituționale, care a constatat că s-a încălcat legea în acest caz.

Tudorel Toader a discutat cu sindicaliștii din penitenciare despre drepturile salariale. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, printre temele abordate fiind drepturile salariale și condițiile de muncă, transmite Jurnalul Național. Potrivit unui comunicat al MJ, discuțiile au vizat teme de actualitate, printre care problematica resurselor umane, cariera și modificările legislative privind statutul personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, drepturile salariale și condițiile de muncă ale acestei categorii profesionale.

Sânge pe bani! Ce au descoperit procurorii la Centrul de Transfuzii Craiova. Unul din cei doi angajați ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova este vizat de o anchetă a Direcției Generale Anticorupție, inforrmează Puterea. Un asistent medical a fost prins în timp ce primea 200 de lei pentru două unități de sânge. Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DGA, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție l-au prins în flagrant a lui M.C.C., asistent medical, în timp ce primea 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unități de sânge necesare unui pacient pentru efectuării unei intervenții chirurgicale.

Bărbatul care a împușcat miercuri o tânără, dat în urmărire națională. Bărbatul care a împușcat, miercuri, o tânără din Oradea este dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, potrivit IPJ Bihor, transmite Cotidianul. Este vorba de Adrian Hladii, de 38 de ani, din municipiul Oradea, care are 1,73 m înălțime, constituție robustă, păr negru, ochi căprui.

Aeroportul din Sibiu a fost evacuat după o alarmă falsă. Ce era în coletul suspect. Aeroportul din Sibiu a fost evacuat, miercuri după-amiază, anunță Libertatea. Zeci de oameni au fost ieșit de urgență din clădire din cauza unui colet suspect. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și fac cercetări. Coletul a fost preluat de geniști și dus în altă parte.

O adolescentă din Sibiu a căzut de la etajul 9 în timp ce își făcea un selfie. Denisa Voiean, o adolescentă de 15 ani, a murit miercuri seara, după ce a căzut de la etajul 9, din balconul unui bloc din municipiul Sibiu, unde încerca să își facă un selfie cu alți șapte tineri, potrivit unor surse oficiale, relatează Jurnalul Național. „Adolescenta de 15 ani a căzut de la etajul 9. E decedată, posibil accidental, balustrada balconului fiind ruptă”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Un tren a deraiat în Baia Mare. Clipe de groază pentru călători. Un tren de călători a deraiat în Baia Mare, miercuri dimineață, informează Libertatea. În momentul în care s-a întâmplat accidentul, în vagoane se aflau 12 călători. Oamenii s-au speriat teribil, după ce trenul a sărit de pe linie. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Bilanț îngrijorător al epidemiei de rujeolă. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de județe ale țării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienților, informează INSP, conformCotidianul. Dintre cele 17 persoane decedate, 5 provin din județul Arad, 4 sunt în județul Timiș, câte 3 în Dolj și Caraș Severin, fiind și câte un caz în județul Satu Mare și municipiul București.

Gabriela Firea: În preajma sărbătorilor pascale, dorim să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la bilanțul Ministerului Afacerilor Interne, că luna viitoare, în jurul sărbătorilor pascale vor fi inaugurate benzile unice pentru transportul în comun, scrieZiarul Financiar. „Dorim ca în preajma sărbătorilor pascale să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun din Capitală. Eu spun că această acțiune va fluidiza foarte mult traficul sufocant din București”, a declarat, la bilanțul MAI, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Comisia Europeană, îngrijorată că România ar putea înregistra cea mai mare creștere a deficitului bugetar din UE, deși Guvernul a dat asigurări că nu sunt motive de preocupare. Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că România ar putea să aibă în acest an cea mai mare creștere a deficitului bugetar din Uniunea Europeană, deși s-au primit asigurări de la Guvern că nu sunt motive de preocupare în acest sens, a declarat, miercuri, Angela Cristea, șeful Reprezentanței CE în România, cu ocazia lansării „Raportului economic pentru România 2017”, potrivit România Liberă. „România a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere economică din Europa, de 4,9%. În același timp, raportul atrage atenția asupra riscului ca anul acesta să aibă cea mai mare creștere a deficitului public”, a spus Cristea.

Ministrul Finanțelor: „Guvernul este gata să reducă cheltuielile dacă va constata depășirea țintei de deficit bugetar”. Guvernul condus de Sorin Grindeanu este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depășirea țintei de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), astfel încât România să nu depășească acest nivel, în condițiile în care datoria publică este estimată să rămână sub nivelul de 38% din PIB, a declarat astăzi ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, la lansarea raportului economic pentru România în 2017 al Comisiei Europene, scrie Bursa. Vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrivskis și Comisarul pentru Afaceri Economice și Financiare, Pierre Moscovici, au trimis, în februarie, ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, o scrisoare în care avertizează că, potrivit datelor disponibile, deficitul urmează să depășească 3% în 2017, ajungând la 3,6%, respectiv la 3,9% în 2018.

Guvernul pregătește o nouă lege împotriva evaziunii fiscale. Autoritățile intenționează să promoveze o nouă lege împotriva evaziunii fiscale, a anunțat, miercuri, Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, într-o conferință organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia lansării „Raportului economic pentru România 2017”, conform Economica.net. „Ne propunem o creștere a eficacității Agenției Naționale de Administrare Fiscală în prevenirea și combaterea evaziunii și a riscurilor existente în domeniul securității economice a României, în special în domeniile cu risc fiscal ridicat reliefate de analizele de risc. De asemenea, intenționăm să asigurăm instrumente legislative îmbunătățite în acest domeniu prin promovarea unei noi legi împotriva evaziunii fiscale”, a spus Ștefan.

Se schimbă „legea 51% produse românești”. Supermarketurile nu vor mai asigura spații speciale pentru produsele românești. Legea 321 sau 51% produse românești cum mai este numită va fi dezbătută în comisii, iar un răspuns din partea Guvernului va veni curând, a declarat Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat MADR, potrivit Capital. „Am fost puși în infrigement pe anumite articole din această lege. Chiar astăzi noi cei de la MADR trebuie să emitem un răspuns către MAE vizavi de punctul de vedere pe această lege. Vineri, 17 martie, se formează grupurile de lucru pentru dezbaterea acestei legi”, a declarat Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat MADR

Timbrul de mediu o să fie înlocuit. Ce schimbări vor avea loc. Timbrul de mediu o să fie înlocuit cu ,”eco-vignete”, anunță Evenimentul Zilei. Acestea vor fi diferențiate în funcție de norma de poluare a motorului, iar folosirea lor ar urma să fie decisă, la finalul lunii martie, prin Ordonanță de Urgență. Practic, dacă proiectului va fi aprobat, toate mașinile înmatriculate în România ar urma să aibă lipit pe parbriz un abțibild colorat, în funcție de norma de poluare a motorului.

Isărescu devine șef peste tot: Legea privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar, promulgată de președintele Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, după ce proiectul — criticat la vremea lui pentru că ar asigura „imunitate” mai marilor din BNR — a fost trimis anul trecut de șeful statului pentru reexaminare, scrie Ziarul Financiar. Promulgarea vine după ce, în luna aprilie a anului trecut, președintele Klaus Iohannis a trimis legea înapoi în parlament pentru reexaminare, pentru că unele dintre dispoziții erau „lipsite de previzibilitate și de claritate”.

Numărul notificărilor de dare în plată a crescut la 7.000. Valoarea creditelor este de 2 mld. lei. Numărul notificărilor pe Legea privind darea în plată era de 7.000 la finalul lunii februarie, cu o valoare a creditelor notificate de 2 miliarde lei, a declarat, miercuri, Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR), conformCapital. „O statistică privind numărul la zi al notificărilor privind darea în plată arată că sunt 7.000 de notificări la sfârșitul lui februarie 2017, din care 99% vin de la persoane fizice”, a spus Voinea în cadrul conferinței organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia lansării „Raportului economic pentru România 2017”.

Alexandra Dulgheru s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Hammamet. Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru (locul 580 în clasamentul mondial) a câștigat, miercuri, meciul cu franțuzoaica Fiona Ferro (240 WTA), scor 0-6, 6-4, 6-3, în primul tur al turneului ITF de la Hammamet, Tunisia, jucat pe zgură și dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, scrie ProSport. Partida a durat două ore și 7 minute. Românca s-a impus deși a câștigat mai puține puncte decât adversara. Ambele jucătoare au avut procentaje slabe la serviciu și au reușit câte șase break-uri.

Halep, declarație ciudată înaintea turneului ei preferat! Simona își pleacă capul în fața unei rivale: „Probabil că ea va câștiga”. În ultimele sezoane, Simona Halep a fost cotată cu șanse importante la câștigarea Roland Garros, dar constănțeanca dă de înțeles că în acest an și-a luat gândul de la turneul de Grand Slam programat peste două luni, notează ProSport. Simona crede că Serena va câștiga la Roland Garros.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult