Acasa Revista Presei Revista presei. Cel mai popular în 2011 – MS Regele Mihai I

Revista presei. Cel mai popular în 2011 – MS Regele Mihai I

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

Adevarul: Regele Mihai îi domină pe liderii republicii „Regele Mihai are o cotă de încredere de 25,7% în luna decembrie 2011, potrivit sondajului realizat de IMAS pentru ziarul „Adevărul”. Popularitatea Maiestăţii Sale  depăşeşte cota de încredere cumulată de preşedintele Basescu”. 

Regele Mihai I al Romaniei

Regele Mihai I al Romaniei (colaj Ziua Veche)

Curentul: Diversiunea de la hotel Capitol: Ceauşescu a cerut sprijin Hezbollah „Ca să justifice teoria teroriştilor, atåt de dragă lui Ion Ilici Iliescu, Barbu Petrescu invocă telexul primit de un «englez» cazat la hotel Capitol, prin care era informat că Ceauşescu ar fi cerut sprijin Hezbollah”
EvZ: Victor Ponta, perdantul politic al anului 2011 „A beneficiat de toate atuurile, dar a ratat mai toate oportunităţile. Preşedintele PSD, Victor Ponta, este politicianul cu cea mai semnificativă cădere a încrederii în ochii românilor. Cu 29,4% cotă de încredere în momentul înfiinţării USL, liderul social-democrat a reuşit contraperformanţa reducerii acestui indicator cu aproape zece procente”

Romania libera: Preţurile produselor alimentare vor creşte începând din martie, afirmă procesatori din industria alimentară. Ce scumpiri aduce anul 2012 „Costurile tot mai mari ale materiei prime şi cheltuielile crescânde cu utilităţile sunt, potrivit producătorilor, principalele cauze ale majorărilor de preţuri care vor fi aplicate începând din primăvară”

Bursa: Transportatorii francezi sunt îngrijoraţi de deschiderea pieţei interne pentru firmele din ţara noastră şi Bulgaria „Cea mai mare federaţie patronală franceză din sectorul rutier s-a declarat îngrijorată de deschiderea pieţei de transport de mărfuri pentru societăţile din ţara noastră şi Bulgaria, care va avea loc începând cu 1 ianuarie 2012”

Fin.ro: Care va fi smartphone-ul anului 2012? „Anul 2012 se apropie cu pasi de urias si, odata cu el, promisiunea unor noi aparitii bulversante pe piata ultra-concurentiala a telefoanelor inteligente”

Detalii pe StareaPresei.ro

22 comentarii

maria zc 30-12-2011 - 13:02

La multi ani ROMANIA !

maria zc 30-12-2011 - 13:07

Adepţii curentului romantic au fost mari vizionari. Ei vedeau decăderea societăţii în care trăiau şi, căutând exemple în trecut, luptau să trezească naţiunea “din somnul cel de moarte”. Românii au avut şi au asemenea OAMENI, dar, cel puţin dupa câte ştiu, cei mai mari vizionari au fost Mihai Eminescu, ROMÂNUL ABSOLUT (Petre Ţuţea) şi Corneliu Zelea Codreanu. Amândoi au fost asasinaţi de forţe “străine de neam”, dau cu concursul lichelelor autohtone care se simţeau ameninţate. La Eminescu a suficient să amintim doar Epigonii. Coderanu: “Neamul nostru n-a trăit prin milioanele de robi care şi-au pus gâtul în jugul străinilor, ci prin Horia, prin Avram Iancu, prin Tudor, prin Iancu Jianu, prin toţi haiducii, care în faţa jugului străin nu s-au supus, ci şi-au pus flinta în spate şi s-au ridicat pe potecile munţilor, ducând cu ei onoarea şi scânteia libertăţii. Prin ei a vorbit atunci neamul nostru, iar nu prin „majorităţile” laşe şi „cuminţi”. Ei înving sau mor: indiferent. Pentru că atunci când mor, neamul trăieşte întreg din moartea lor şi se onorează din onoarea lor. Ei strălucesc în istorie ca nişte chipuri de aur care, fiind pe înălţimi, sunt bătute în amurg de lumina soarelui, în timp ce peste întinderile cele de jos, fie ele cât de mari şi cât de numeroase, se aşterne întunericul uitării şi al morţii. Aparţine istoriei naţionale nu acela care va trăi sau va învinge – cu sacrificarea liniei vieţii neamului – ci acela care, indiferent dacă va învinge sau nu, se va menţine pe această linie.” Lângă cei amintiţi de Codreanu aş adauga luptătorii anticomunişti, elita care a preferat temniţa în locul trădării şi miile de militari români, daţi de nevolnicul Michel pe mâna ruşilor, care au preferat lagărul in locul înscrierii în cele două divizii de “voluntari”.Citat din forumul Ecoul unei scrisori`de Marin Neacsu.

luca d 30-12-2011 - 13:14

Multumesc. La multi ani!

Lexus 30-12-2011 - 14:42

La slujba de Craciun de la Patriarhie, unde Daniel, patriarhul Romaniei a slujit, in primul rind si la loc de cinste s-a aflat printul de Lambrino. Acest print este mostenitorul de facto al Casei Regale, care ii va apartine dupa ce nea Misu va da ortul popii.

Arhimede 30-12-2011 - 18:21

ultimul ţigan din România este mai prinţ decât limbricoidul bastard paul.

luca d 30-12-2011 - 19:06

Carol Mircea n-a fost bastard. Căsătoria a fost legitimă. Carol Mircea a fost sigur copilul lui Carol al II-lea. La Michel sunt dubii. Pamfil Şeicaru susţinea că Michel e băiatul fostului comandat al Regimentului de Gardă Regală al Greciei. Se pare că e adevărat. Carol al II-lea, cu toate defectele avute, nu a fost un “nevoiaş al minţii”. De ce i s-a zis “Mihai Viteză”? Nu sunt un susţinător al lui Paul. Pentru mine prinţi, regi şi alte asemenea bazaconii sunt o ruşine a epocii moderne. Prinţul Duda. Râsul curcilor. Îşi mai zice impostorul şi “al României”. O fi România lu taică-său? La toate casele regale numai scandaluri.

Paul din Ohio 30-12-2011 - 19:11

Mai securistule luca d, Carol Mircea s-a nascut la un an dupa divortul LEGAL dintre Carol II de Zizi Lambrino. Prin urmare el a fost un BASTARD.

luca d 30-12-2011 - 19:57

Securist e fiul matii, dobitocul dracului. Mai pune mana pe carte. Te bagi in vorba ca musca in cu..ul calului. Cine dracu te-a intrebat vreodata de vorba idiotule. O tii ca gaia matul: securisti, kgb-isti. Asta e nivelul tau de cultura generala si istorica. Casatoria n-a fost niciodata desfacuta. A fost oficviata in biserica, religios, deci in fata lui Dumnezeu. De Dumnezeu ai auzit? S-a rupt foaia din registrul de stare civila. Asta este „moralitatea regala” a celor pe care tu si altii ca tine ii pupati in dos. Daca esti in Ohio vezi si ce zicea Mark Twain, asta bineinteles daca ai auzit de celebrul scriitor.Atat de duce creierul tau de bibilica. De fapt am jinit biata pasare.
Prezint scuze celor care, poate, vor mai citi, dar trebuie sa te cobori la nivelui individului ca numai asa poate, probabil, sa priceapa ceva.

Paul din Ohio 30-12-2011 - 20:29
Paul din Ohio 30-12-2011 - 20:48

Mai SECURISTULE luca d mai uita-te si la:
http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83s%C4%83torie_morganatic%C4%83

Doar, doar te vei lamuri ca „printul” securitatii ba’securiste este doar o FRAUDA.

Ereticul 31-12-2011 - 00:07

Domnule Luca d,
Oricat de jos va veti cobori n-o sa reusiti sa-l faceti pe dl. Paul din Ohio sa renunte la cliseele domniei sale cu KGB-ul si securitatea. N-ar trebui sa va enervati, din contra, cred ca un sentiment de mila si compasiune fata de interlocutorul dvs. ar fi mai potrivite. In plus, in timp o sa va obisnuiti cu el si n-o sa-i mai bagati in seama sau pune la suflet etichetele.

luca d 31-12-2011 - 00:54

Aveti dreptate. Mulţumesc.Oricum nu mai doream să continui. Mi-am amintit un sfat: “Nu te pune cu prostul. Te aduce la nivelul lui şi te bate cu propriile-i arme.” Este un individ care nu merită luat în consideraţie.

plus&minus 30-12-2011 - 20:13

Un istoric competent poate demonstra că orice eveniment care s-a produs era inevitabil.

plus&minus 30-12-2011 - 20:22

Un istoric infocat poate demonstra că orice eveniment care nu s-a produs a fost si justificat si inevitabil.

Arhimede 30-12-2011 - 21:37

jigodia basista luca.d fost czc iar face spume la gura.
dute ba si pupa-l in dos pe bastardul paul cand iese de la buda.
tampitule.

luca d 30-12-2011 - 21:55

Nicio legătură cu czc, deşi, probabil, oamenii cu doxa se documentează din aceleaşi surse, îşi iubesc neamul, ţara şi nu suportă trădătorii şi lichelele. Dacă citeai ce am scris, ceea ce cred că ar fi un efort prea mare pentru intelectul tău ai fi observat ce am zis despre prinţi si regi. Pe Basescu îl detest, la fel ca pe majoritatea politicienilor. Dacă esti supusul lui Michel sau Duda şi speri să faci parte din camarilă, sau deja ai un os de ros, e explicabil. Dacă îi găseşti scuze pentru perioada 44-47, ce scuze îi găseşti pentru aprobarea “Declaraţiei de la Budapesta”? Nu e trădare de neam? Probabil că nu e, neamul românesc nefiind şi al lui. Vezi că eşti penibil. Ma-i spală-te pe dinţi.

luca d 30-12-2011 - 22:10

Băi cap sec, dacă la pronunţarea divorţului, cu care Carol al II-lea nu era de acord, Ioana era însărcinată, copilul e bastard? Nu vedeţi că sunteţi bătuţi în cap? Şi ce zice mai departe articolul? Carol a călcat iar alături. “Moralitate” regală. Am mai spus că puţin mă interesează Paul. Dar nu mai veniţi cu tâmpenii. Am observat că, nefiind în stare să porţi o discuţie în teremeni normali, apelezi la invective. Asta e metoda securisto-comunistă: atac la persoană, nu dezbatere de idei. De de unde ideie nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Paul din Ohio 30-12-2011 - 22:21

Mai SECURISTULE, nici sa faci calcule elementare nu esti in stare?

dinu 30-12-2011 - 22:26

Ati sari si pe mama voastra daca Basescu v-ar cere. Voi astia care aveti acum ceva de impartit cu Regele, doar ca nu il place ignorantul nostru presedinte sunteti la fel de spalati pe creier ca aia din Coreea care boceau dupa Kim.

luca d 30-12-2011 - 23:15

Carol a dezertat de pe front ca să se însoare. Un soldat ar fi fost împuşcat. Printr-o hotărâre controversată, tribunalul Ilfov a anulat căsătoria la 8 ianuarie 1919. Relația lor a continuat însă, pe 8 august 1920născându-se fiul lor Mircea Grigore Lambrino. Carol devenit tată intr-o căsătorie morganatică, lucrurile iau o intorsătură gravă şi şi nedorită pentru statutul prinţului moştenitor. Regele Ferdinand şi regina Maria hotărăsc să îl trimită într-o călătorie în jurul lumii. Şase săptămîni după naşterea copilului, la 20 februarie, prinţul Carol pleacă din portul Constanţa, pe traseul Constantinopole, Atena, Alexandria, canalul de Suez, Colombo, Bombay, Calcutta, Rangoon, HongKong, Şanhai, Kyoto, Hawai, San Francisco, Chicago, New York, Londra.Paris. Stratagema a avut efect. Într-o scrisoare către Zizi Lambrino, Carol o anunţă că legătura lor a încetat. “ Carol nu şi-a recunoscut copilul. Sunt doua tribunale care l-au declarat pe Carol Mircea ca fiu legitim.

luca d 30-12-2011 - 23:54

Citeşte băi cap sec dacă te duce mintea. Aşa cum am mai zis nu mă interesează Paul. Pentru mine toate aceste titluri sunt anacronice. Nu recunosc decît titlurile obţinute prin muncă cinstită: ing, dr, prof, acad.
Legalitatea casatoriei dintre MS Carol al II lea si Ioana Lambrino:
1. Casatoria nu a fost una ‘morganatica’, datorita faptului ca in Romania nu exista lege morganatica si nici conditii pentru casatorie regala (la data aceea). Ulterior, Profesorul Constantin Berariu (Facultatea de Drept de la Universitatea din Cernauti) a fost abilitat sa pregateasca „Noul articol al legii in privinta casatoriilor regale „, pentru noua constitutie din 1923. Acest articol a fost inclus in Codul Civil roman din 1926 si in Costitutia din 1938. Aceste conditii de casatorie nu au putut fi folosite retroactiv impotriva casatoriei ASR Principele Mostenitor Carol si a sotiei sale Printesa Ioana (* vezi codul civil 1926).
2. Consulul General al Romaniei la Odessa-Rusia S.Grecianu, a scris o scrisoare primului ministru din acea vreme, d-nul A.L. Marghiloman, in care explica foarte clar urmatoarele (* vezi scrisoarea):
¨ „Casatoria principelui mostenitor cu aristocrata Ioana Valentina Lambrino a fost legala, a respectat Constitutia noastra”
¨ In Rusia existau numai casatorii religioase, nu si civile. Pentru a anula pe aceasta, trebuie dovedita bigamia, ori un grad de rudenie foarte apropiat (legatura de sange); „aceasta casatorie nu poate fi contestata pe aceste motive”.
¨ 1919 casatoria a fost anulata ilegal. Nici sotului, nici sotiei nu le-a fost cerut consimtamantul sau participarea si le-a fost interzis apelul fata de decizia deja luata. Motivul anularii a fost ” clandestinitatea”, motiv care nu exista in Codul lui Napoleon, cod de legi din Romania si din cea mai mare parte a Europei. Nimanui, la acea data, nu i s-a permis sa analizeze faptul ca o casatorie ortodoxa incheiata in Rusia nu poate fi anulata de un tribunal civil in Romania. De fapt casatoria nu a fost niciodata anulata de biserica ortodoxa.Carol al II-lea a dezertat în uniformă de ofiţer rus. De atunci începea să se cimenteze “frăţia cu viitoarea măreaţă URSS”.

Paul din Ohio 31-12-2011 - 00:48

Mai securistule luca d, Tu nu intelegi ca bastardul Mircea Lambrino s-a nascut la un an dupa divortul LEGAL in Romania? Nici nu se stie al cui este acel bastard.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult