Acasa Revista Presei Revista presei. Celor de la Jobbik li s-a urât cu binele

Revista presei. Celor de la Jobbik li s-a urât cu binele

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Adevărul: Un zevzec de la Jobbik declară război României Vona Gabor, Jobbik: „Dacă apărarea drepturilor maghiarilor din România şi reprezentarea acestora înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această responsabilitate, care ar trebui asumată de fapt de întreaga Ungarie”

Vona Gabor

Vona Gabor

Curentul: România se transformă în țara lui Gabor-Vodă „Tot mai mulți lideri de la Budapesta regăsesc în România poligonul politic perfect pentru a-și exersa politica populistă de „lărgire a națiunii maghiare“, chiar și cu riscul de a deteriora relațiile sale cu vecinii săi”

Curierul naţional: MAE cere ca Guvernul de la Budapesta să se disocieze de afirmaţiile Jobbik „Ministerul precizează că afirmaţia privind necesitatea asumării unui conflict pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor «este extrem de gravă»”

Naţional„Baronii” merg pe sloganul „Victor Ponta pentru noi, Adrian Năstase 2”: Greii PSD boicotează europarlamentarele! „Ponta şi-a trimis in tara „buzduganul” amenintarilor fata de unii lideri de partid, pe care a ajuns sa-i acuze fatis de lipsa de viziune si de profesionalism informativ, dar si de un mini complot in favoarea lui Adrian Nastase. Efectul acestei urecheli pare sa fi fost, insa, tocmai unul pe dos. Presedintii mai multor organizatii importante din teritoriu au amenintat, la randul lor, ca ii vor raspunde cu o alta aroganta : boicotarea europarlamentarelor din primavara anului viitor”

EvZ: Dragnea și baronimea USL, nou asalt contra Agenției Naționale de Integritate „Vicepremierul Liviu Dragnea a iniţiat o nouă propunere de modifi care a Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care să reducă drastic atribuţiile instituţiei”

Gândul: Cu 15 luni înainte de alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu face o mişcare-surpriză „la sfârşitul lunii august, pe 31 august, la Constanţa, va fi organizat un eveniment special, care va marca începerea campaniei pentru prezidenţiabilul Crin Antonescu”

Puterea: Şantajul firmelor-căpuşă „patronate” de Distrigaz „De mai mulţi ani, Distrigaz Sud a externalizat serviciile de instalare, reparaţii şi mentenanţă a reţelelor casnice de gaze. Evident, firmele-căpuşă, autorizate de ANRE, aparţin tot oamenilor din Distrigaz Sud, fiind imposibil ca o persoană din exterior să aibă acces pe această piaţă închisă. Multe dintre ele sunt deţinute chiar de angajaţi din primele eşaloane ale Distrigaz, prin terţi, asociaţi doar în acte, rude sau prieteni”

Rmânia liberă: Cât se mai pot ieftini creditele în lei „Micşorarea de săptămâna trecută a dobânzii de politică monetară a BNR la un nivel minim record de 4,5% a ieftinit creditele în monedă locală, aducând anumite produse de creditare ale băncilor la o diferenţă de dobândă de sub 1% faţă de cele acordate în monedă unică, arată date ale brokerilor de credite”

Cronica română: Mircea Cărtărescu, distins cu Premiul Internațional pentru Literatură „Novi Sad“ „Criticii literari îl plasează pe Mircea Cărtărescu printre cei mai buni scriitori postbelici din România, anul trecut fiind considerat un posibil candidat la Premiul Nobel, a declarat într-o conferinţă de presă directorul de program al festivalului, Jovan Zivlak”

Bursa: Până unde va merge exproprierea depozitelor bancare din Europa? „Fără mare tam-tam în presa continentală, Comisia Europeană a publicat, la sfârşitul lunii iulie 2013, un nou „Comunicat de criză”. Acesta a apărut în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, iar prevederile sale au intrat în vigoare de la 1 august 2013″

3 comentarii

Camelian Propinatiu 12-08-2013 - 12:14

Exprimându-ne in postromânism dezinteresul intelectual pentru recuperarea Basarabiei, am primejduit si Ardealul. Istoricii RO trebuie totusi incurajati sa opuna ceva la Corvinus Library – Hungarian History, care are deja o superioritate paralizanta in materiale gata traduse in English USA, tot cam ca la 1918-1940:
http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm
RO nu prea investeste deloc in educatie, nici in infrastructura intelectuala (biblioteci, malluri culturale, TVR Cultural, TVR Didactic, Arte TV), asa ca n-are carturari care sa invete patriotism pe clasa politica, cum se intâmpla in România Regala. De aceea, lupta nationala, vremelnic, nu poate fi dusa decât de postacii nostri:
http://www.scribd.com/doc/150874314/Camelian-Propinatiu-Luminarea-Poporului

pathfinder 12-08-2013 - 12:34

Dezinteresul pentru recuperarea Basarabiei nu prea mai exista.
Trebuie sa citesti printre declaratiile de tip diplomatic pentru a intelege asta.
Vezi de asemeni si (hmm) romanizarea Moldovei de peste Prut din foarte multe puncte de vedere. Chiar foarte multe. Apropierea acesteia de Romania se face cu pasi mici dar siguri. Si pare un plan bine pus la punct…

„Basarabia e Romania”
e un mesaj scris peste tot in Romania si care va intra incet-incet (inapoi) in constiinta romanilor.
Cei care au avut initiativa si cei care o continua merita toate felicitarile.

ANCUTA 12-08-2013 - 16:14

„Ponta, în numele a ceea ce am înghițit, ca om și ca scriitor, pentru voi, în numele nemeritatelor înjurături primite scuipăcios și puturos, în numele batjocurii de a mă lăsa la cheremul celui mai netrebnic fanariot pe care l-a avut, din toate vremurile România, în numele celor ce am crezut, eu nu cu totul, dar alții da, că sunteți, că sunteți oameni, vă atenționez cu toată sila – vă bag în p… mamii voastre”, scrie Avramescu. Lucian Avramescu.
Titlul comentariului său este: „Ponta mai ești? Crin mai ești? Dacă nu, îngăduiți-mi să vă bag în p… mamei voastre!”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult