Acasa Revista Presei Revista presei. Charles, Prinț al Transilvaniei?

Revista presei. Charles, Prinț al Transilvaniei?

scris de Z.V.
14 afisari

Intenția Executivului de a introduce impozitul pe gospodărie, reacțiile în legătură cu informațiile despre naționalizarea fondurilor de pensii private obligatorii, solicitarea PSD și ALDE privind înființarea unei comisii de anchetă parlamentară care să clarifice aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, poziția Parchetului General în privința propunerilor Ministerului Justiției de modificare a codurilor penale, precum și cazul pacientului ignorat de la Spitalul Universitar din București, dar și anunțarea echipei de Fed Cup a României pentru meciul cu Marea Britanie sunt principalele subiecte ale zilei de 13 aprilie.

Charles, Prinț al Transilvaniei? Charles, Prinț de Wales, a primit o propunere din partea primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, despre care presa britanică a și început să vorbească, notează Cotidianul. Dacă acceptă, prințul Marii Britanii ar putea deveni ”Prinț al Transilvaniei”, un titlu onorific, semn al recunoștinței pentru faptul că acesta a promovat cultura și stilul de viață rural din această regiune.

Ștefan: Aduci bonuri fiscale de un anume volum și beneficiezi de o anume sumă deductibilă. Ministerul de Finanțe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale și introducerea noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal, a anunțat miercuri ministrul Viorel Ștefan, potrivit Capital. „În cadrul Ministerului de Finanțe, de două luni de zile, funcționează colective de lucru mixte, salariați din Ministerul de Finanțe împreună cu reprezentanți ai structurilor asociative, patronale, corpuri profesionale — consultați fiscali, auditori, experți contabiliîn ideea ca, împreună, să promovăm un proiect de modificare a Codului fiscal în linie cu angajamentul nostru din programul de guvernare”, a declarat Ștefan, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Ștefan: Nu va fi aplicată o cotă progresivă de impozitare. Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor, a declarat miercuri, la Guvern, că nu va fi aplicată o cotă progresivă de impozitare, așa cum s-a vehiculat în mediile online, relatează Capital. „Cotă progresivă — nu. De la 1 ianuarie 2018 va fi cotă fixă de 10% și cotă zero pentru ce nu depășește 2.000 de lei”, a spus Viorel Ștefan.

Cristian Ghinea: PSD inventează impozitul pe gospodărie; e o altă formă de a nu spune că reintroduc impozitul progresiv. Americanii tot discută despre cum pot renunța la sistemul „coșmaresc” de deduceri. Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că suntem unici în lume, în condițiile în care PSD „inventează” impozitul pe gospodărie, aceasta fiind o altă formă a social-democraților de a nu spune că vor reintroducerea impozitului progresiv, transmite Curierul Național. „PSD are acest talent de a inventa etichete, cred că vine de la consultanții israelieni ideea asta. (…) Suntem unici in lume — inventăm impozitul pe gospodărie. Nu există impozit pe gospodărie, impozitul se plătește pe venit”, a afirmat Cristian Ghinea.

Ministrul Finanțelor: Informația privind „naționalizarea” fondului pensiilor private este o aberație și lipsită de temei. Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a respins, miercuri, în debutul ședinței de guvern, informația potrivit cărora Executivul intenționează să „naționalizeze” fondul pensiilor private, afirmând că aceasta ca fiind aberantă și fără temei, relatează Ziarul Financiar. Ministrul a spus că nicio rațiune politică, economică, financiară sau bugetară nu ar putea să determine o astfel de măsură. „Domnule prim-ministru (…) această informație nu are niciun temei de niciun fel”, a declarat ministrul Viorel Ștefan.

Ministrul Finanțelor: Contribuția la Pilonul II de pensii va fi luată în discuție în toamnă, odată cu proiectul de buget pe 2018. Valoarea contribuției la Pilonul II de pensii obligatorii, administrate privat, va fi luată în discuție, în toamnă, atunci când va fi analizat proiectul de buget pe 2018, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, transmite Economica.net. „Ținta este de 6%. Este adevărat că, în acest an, a înghețat la 5,1%. Decizia despre creștere în exercițiul 2018 se va lua atunci când vom lua în discuție proiectul de buget pe 2018 (…) Fiecare Guvern a procedat așa, atunci când s-a lansat în dezbatere proiectul de buget pe exercițiul următor”, a declarat Viorel Ștefan, la Palatul Victoria.

Dragnea: „Subiectul naționalizării sistemului de pensii private, un fals! Guvernul României să ceară explicații’. Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, la Sinteza zilei, de la Antena 3, că știrea potrivit căreia Guvernul Grindeanu intenționează să naționalizeze sistemul de pensii private din România este una falsă, arătând că ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu, potrivitJurnalului Național. ‘Operațiunea de manipulare împotriva noastră a început din februarie și o știți bine. După OUG13, s-a tot vorbit în ultima perioadă că prognozele noastre sunt nerealiste. Vă spun în premieră (…) PIB-ul va fi mai mare decât am prevăzut noi’, a spus Dragnea.

Senatorul Teodorovici îi cere ministrului de Finanțe să clarifice ideea privind naționalizarea pensiilor private: Este periculos să lași astfel de zvonuri. Eugen Teodorovici, președintele Comisiei de buget — finanțe din Senat, i-a cerut ministrului de Finanțe, Viorel Ștefan, să facă o clarificare cu privire la ideea de naționalizare a pilonului II de pensii, informează România Liberă. Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și, ulterior, ministru al Finanțelor, a declarat că, dacă Viorel Ștefan nu clarifică situația în cel mult două zile, se impune audierea acestuia în cadrul Comisiei senatoriale, întrucât este „periculos să lași pe piață” astfel de zvonuri.

PSD și ALDE cer anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009. PSD și ALDE cer anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor și persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu, scrie Gândul. Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au convenit să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă parlamentară care să clarifice aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial. „Este necesară această anchetă în cadrul Parlamentului României, având în vedere că sunt puse în discuție principii ale statului democratic și ale statului de drept, dar și încălcarea principiului separării puterilor în stat prin posibila intervenție nelegitimă a unor instituții în deturnarea procesului electoral”, se arată într-un comunicat de presă semnat de cei doi lideri politici.

Băsescu: Le umpleam botul de sânge pe loc dacă și-ar fi permis să-mi spună că îmi garantează mandatul. Fostul președinte, Traian Băsescu, susține că acțiunile Laurei Codruța Kovesi și ale lui Florian Coldea în legătură cu alegerile din 2009 s-au făcut fără știrea sa, potrivit Evenimentului Zilei. El a declarat, la România TV, că dacă Laura Codruța Kovesi sau Florian Coldea și-ar fi permis sa îi spună, la alegerile prezidențiale din 2009, că îi garantează al doilea mandat, le „umplea botul de sânge pe loc’. „Dacă acest grup a fraudat cumva alegerile, este deja grup criminal organizat. După articolul lui Andronic, Parchetul General trebuia să se autosesizeze”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție telefonică la România TV.

Geoană, reacție după dezvăluirile lui Dan Andronic: „Da, alegerile din 2009 au fost fraudate!’ Într-un mesaj postat pe Facebook, Mircea Geoană speră ca după dezvăluirile făcute de Dan Andronic, instituțiile abilitate să cerceteze ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2009, despre care fostul candidat la șefia statului spune ferm că au fost fraudate, scrie Puterea. „Editorialul lui Andronic a stârnit multe reacții. Da, alegerile din 2009 au fost fraudate și cred că totul s-a făcut cu acordul și chiar la imboldul lui Băsescu. Am spus asta încă de atunci, când am sesizat Curtea Constituțională și am trimis camioane de documente cu dovezi’, a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Shhaideh: Am adoptat Strategia generală de descentralizare. Serviciile publice vor fi mai aproape de cetățeni. Guvernul a adoptat, miercuri, Strategia generală de descentralizare, avantajul acestui proces fiind aducerea tuturor serviciilor publice mai aproape de cetățeni, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, conform Economica.net. ‘Strategia se referă la descentralizarea competențelor în șapte domenii, respectiv Agricultură, Educație, Sănătate, Cultură, Mediu, Tineret și Sport și Turism. (…) Autoritățile locale vor primi competențe exclusive de implementare”, a afirmat Shhaideh.

Șerban Nicolae, despre legea salarizării unitare: „Au fost piedici ale bugetarilor cu salarii mari pentru a întârzia o soluție echitabilă”. Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat miercuri, răspunzând unei întrebări, că au existat „piedici” în a ajunge la o „soluție echitabilă” din partea bugetarilor cu venituri mari care ar urma să piardă prin noua lege a salarizării unitare, el recomandându-le acestora să aleagă calea activității private, transmite Bursa. Șerban Nicolae a declarat, întrebat dacă nemulțumirile funcționarilor cu salarii mari din ministere și deconcentrate s-au transformat în presiuni asupra Guvernului sau asupra PSD: „În general, nemulțumirile celor cu salarii foarte mari mă lasă rece. Există funcționari și în aparatul Senatului care au venituri lunare mult mai mari decât un senator.

Dragnea nu renunță: Nu se poate să nu existe un prag al prejudiciului. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a susținut, miercuri, că se impune identificarea unui prag al prejudiciului în cazul infracțiunii de abuz în serviciu și că acesta va fi stabilit de Parlament, în momentul în care va dezbate și vota proiectul de lege trimis de ministerul Justiției, scrie Gândul. „Nu vreau să mă antepronunț, dar vă spun în seara asta că nu se poate să nu existe un prag. Poate să fie 1 leu, poate să fie 100 lei, poate să fie 1.000 lei. Așa cum au spus și mulți magistrați, nu este corect să se lase la aprecierea judecătorului să decidă dacă se poate decide un prag sau nu’, a spus Dragnea la Antena 3.

Constantin: Tăriceanu a spus că planul e ca ALDE să iasă de la guvernare dacă nu primește susținere pentru candidatura la prezidențiale. Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, miercuri, că un plan expus de celălalt copreședinte al formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, este ca partidul să iasă de la guvernare în viitor, dacă nu va fi susținut să candideze la președinția României, și să-și construiască o platformă proprie care să-l propulseze pentru această funcție, potrivit Jurnalului Național. „Domnul Tăriceanu și colegii domniei sale au spus într-o ședință că planul ar putea fi acela ca, într-o perioadă de timp, să iasă de la guvernare dacă probabil nu vor obține un acord pentru candidatura la președinție și să-și construiască o platformă care să-l propulseze pentru această funcție. E un calcul politic legitim, dar care nu știu cum poate fi văzut într-o relație pe care ți-o dorești”, a afirmat Daniel Constantin miercuri, la Digi24.

Liviu Dragnea: Se încearcă decredibilizarea Guvernului, astfel încât Comisia Europeană să declanșeze procedura de deficit excesiv. Liderul PSD Liviu Dragnea a explicat la Antena 3 că Guvernul României se înfruntă cu un plan de decredibilizare la Bruxelles, iar miza acestuia ar fi destul de mare, plan alimentat de faptul că nu sunt venituri cu legea salarizării și că nu există o creștere economică, conform România Liberă. „O să vă spun ceva ce nu s-a mai spus în spațiul public și domnul Viorel Ștefan poate să vă confirme. Există un plan pentru a decredibiliza Guvernul nostru care a fost alimentat cu faptul că nu o să avem venituri pentru Legea salarizării, că nu o să putem să facem veniturile pe care le-am prognozat, că nu o să avem creșterea economică prognozată și acest scandal cu pensiile pentru a genera în Comisia Europeană ceva nemaiauzit, nemaiîntâlnit, neprevăzut în Tratat și anume pentru a forța Comsia Europeană să declanșeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză’, a afirmat Liviu Dragnea.

Avertismentul lui Adrian Năstase: ‘Există o conspirație din exterior pentru a controla țara’. Fostul premier Adrian Năstase trage un semnal de alarmă privind situația din România, mai ales în ceea ce privește justiția, notează Puterea. Năstase consideră că există o conspirație externă pentru a controla țara, pentru care, principal vinovat este Traian Băsescu. „România rămâne într-o bătălie care înseamnă reglări de conturi, poate există și o conspirație din exterior pt a controla țara”, a spus Adrian Năstase, miercuri seara, la RomâniaTv.

Eugen Teodorovici, despre declarațiile lui Remus Borza privind salariile: Nu-l obligă nimeni să vină în Parlament. Președintele comisiei de buget-finanțe a Senatului, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, referitor la afirmațiile deputatului ALDE Remus Borza, potrivit cărora un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro, că nu-l obligă nimeni să vină în Parlament, relatează Curierul Național. „Nu-l obligă (Remus Borza — n.r.) nimeni să vină în Parlament. Chiar am văzut multe familii în România care de la zi la zi trăiesc cu mult mai puțini bani”, a afirmat Eugen Teodorovici, întrebat în legătură cu declarațiile lui Remus Borza.

Președintele USR, Nicușor Dan: Obiectivul partidului este de a devenit a doua forță politică din România în 2019 și de a da prim-ministrul în 2020. Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, joi, că formațiunea politică pe care o conduce își propune să devină principalul partid în orașele din România, cu țelul de deveni al doilea partid la nivel național în 2019 și de a da primul ministru în 2020, potrivit România Liberă. „USR-ul trebuie să devină principalul partid în orașele din România. Pentru asta trebuie să avem filiale în cele aproximativ 300 de orașe din România, trebuie să avem proiecte pentru fiecare din aceste orașe și trebuie să pregătim, în tot acest interval, oameni care să candideze la poziția de primar, care să candideze la pozițiile de consilier local”, a afirmat, într-o conferință de presă, liderul USR.

USR vrea abrogarea pensiilor speciale. Ce program de lucru propun pentru parlamentari. Uniunea Salvați România va depune în Parlament un proiect de lege prin care să fie abrogate pensiile speciale pentru aleși, având în vedere că perioada petrecută într-o funcție publică se consideră vechime în muncă, transmite Evenimentul Zilei. „Pentru că creșterile salariale vizează inclusiv veniturile parlamentarilor și pentru că dacă mai era nevoie se precizează încă o dată faptul că se consideră vechime în muncă perioada petrecută într-o funcție publică, vom cere și vom iniția un proiect de lege prin care se abrogă pensiile speciale ale parlamentarilor”, a afirmat deputatul USR, Cristian Seidler.

Rizea le răspunde patronilor pe care i-a țepuit: PRU este de vină. Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a venit cu o replică la acuzațiile potrivit cărora a plecat dintr-un hotel din Vaslui fără să achite nota de plată pentru masă și cazare, dar și în legătură cu neachitarea unor bilete de avion, notează Evenimentul Zilei. Rizea a afirmat că PRU era obligat prin contract să-i plătească cheltuielile din campania electorală, biletele de avion fiind oferite cu titlu gratuit din partea omul de afaceri Alin Burcea, după ce acesta aflase de intenția sa de a candida la Primăria Sectorului 5.

Guvernul Grindeanu, guvernul copiilor. Guvernul a găzduit miercuri 23 de copii de clasa pregătitoare de la Liceul „Marin Preda” și 16 liceeni de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din București, relateazăCotidianul. Copiii au vizitat Palatul Victoria și pentru că vizita a avut loc în ziua în care a avut loc ședința de Guvern, premierul Sorin Grindeanu i-a invitat pe aceștia să fie pentru câteva clipe „membri” ai Executivului.

Ministerul Public aprobă proiectul lui Toader privind modificarea codurilor penale. Ministerul Public a anunțat, miercuri, că apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției proiectului de lege privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală, ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale, conform Gândul. „În urma analizei și studiului proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Instanța supremă sesizează CCR cu o excepție pe abuz în serviciu, ridicată de Dan Șova în dosarul „Turceni-Rovinari”. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri o cerere a lui Dan Șova de sesizare a Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate cu privire la definirea abuzului în serviciu săvârșit de funcționarii din regiile și companiile de stat, transmite Libertatea. Magistrații care judecă dosarul „Turceni ? Rovinari”, în care este anchetat fostul senator Dan Șova, au respins, pe 10 februarie, cererea lui Șova.

Caz șocant la Spitalul Universitar din București! Un pacient operat a fost lăsat să se descurce singur până la salon. Imagini șocante la Spitalul Universitar din București, notează Libertatea. Un pacient operat a fost lăsat să se descurce singur până la salon. George Nicoloiu, un interpret de muzică populară din județul Dâmbovița, a făcut publice imaginile șocante pe care le-a surprins la Spitalul Univeristar din București.

Sindicatele din administrație cer discuții cu Guvernul pe legea salarizării și amenință cu proteste. Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) cere întâlniri cu Guvernul pe proiectul legii salarizării și amenință cu proteste și blocarea activității, pe motiv că prin proiect se încearcă politizarea administrației publice locale, conform Ziarului Financiar. „Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) — reprezentativă pentru sectorul ‘Administrație Publică. Activități ale organizațiilor și organismelor extrateritoriale’ prin Sentința Civilă nr. 245/S din 15.12.2016 a Tribunalului Brașov — în urma analizei Proiectului legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ( termenul ,’UNITARĂ’ a dispărut din denumire), își exprimă pe această cale revolta față de încercarea clasei politice de a feudaliza administrația publică locală din România, prin crearea unei categorii de vasali ai aleșilor locali, care din momentul intrării în vigoare a Proiectului de lege în forma actuală vor putea stabili după bunul plac salarizarea angajaților din primării și consilii județene de pe întreg teritoriul țării, fără avizul organizațiilor sindicale, având un prag minim (salariul minim pe economie) și un prag maxim (salariul viceprimarului)”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, remis miercuri presei.

Rezultatele evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi centralizate la Ministrul Educației pentru prima dată din 2014. Rezultatele obținute de elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a la Evaluările Naționale vor fi centralizate pentru prima dată, a anunțat ministrul Educației, Pavel Năstase, care a subliniat că aceste teste sunt date pentru a măsura nivelul de pregătire și pentru a stabili măsuri de corecție dacă este nevoie, transmite Adevărul. Ministrul Educației a declarat, pentru Mediafax, că va cere, pentru prima dată de când se dau Evaluări Naționale, să se facă o situație centralizată a rezltatelor.

Primăria Capitalei va instala puncte de colectare a deșeurilor care să ofere la schimb bani sau vouchere de reduceri. Primăria Capitalei vrea să demareze un program de colectare a deșeurilor, montând 50 de puncte de colectare selectivă automatizate sau deservite de operatori, care să ofere bani sau vouchere de reduceri celor care depun deșeurile sortate anterior, a anunțat, miercuri, municipalitatea, conformAdevărul. „Primăria Capitalei va demara în scurt timp, la propunerea Green Group, un program de colectare selectivă a deșeurilor, în baza unui Acord de Parteneriat Voluntar, care presupune că oricând ni se pot alătura alte organizații interesate’, precizează reprezentanții primăriei.

CNIPMMR: Primăria Capitalei are 55 de consilieri locali, cât Madridul și mai mulți decât Londra și Budapesta. Primăria Capitalei are 55 de consilieri locali, pentru cei 1,88 milioane de locuitori ai Bucureștiului, în timp ce Madridul are același număr de consilieri pentru o populație de de 3,2 milioane de persoane, fără a fi luată în considerare zona metropolitană din jur, atrage atenția Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), informează Adevărul. CNIPMMR susține astfel că este necesară scăderea cheltuielilor publice și valorificarea bunelor practici la nivel european în structurarea administrației publice, dar și necesitatea creșterii calității serviciilor publice.

Circulație îngreunată la metrou, din cauza unei avarii RADET. Circulația la metrou este îngreunată, miercuri, pe traseul Ștefan cel Mare — Gara de Nord 1, din cauza unei avarii RADET, în prezent traficul desfășurându-se pe un singur fir, a anunțat Metrorex, potrivit Bursa. O conductă RADET a fost avariată, ceea ce a dus la inundarea tunelului metroului între stațiile Piața Victoriei 2 și Gara de Nord 1, metrourile circulând pe un singur fir pe tronsonul Ștefan cel Mare — Gara de Nord 1 până la remedierea situației, precizează Metrorex.

Alte stații de monitorizare a calității aerului în București?Primăria Capitalei va pune în funcțiune un sistem pentru managementul calității aerului, a anunțat primarul Gabriela Firea, scrie Puterea. Nimic nou până aici, pentru că în București au mai fost montate astfel de stații, care nu mai funcționează și au ajuns în paragină. În loc să găsească soluții pentru reducerea poluării, descongestionarea traficului sau măcar pentru marcarea a câțiva zeci de kilometri de piste de bicicliști, Primăria Capitalei aruncă milioane de lei pe 25 de stații fixe de monitorizare a calității aerului, nouă stații relocabile și 20 de echipamente pentru măsurări indicative.

Aglomerație la Vama Giurgiu. Coadă de tiruri pe aproape 10 kilometri; Grindeanu îi cere ministrului de Interne să meargă în zonă. E aglomerație la Vama Giurgiu, miercuri după-amiază, anunțăLibertatea. Sute de camioane așteaptă să treacă prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse (Bulgaria), iar coada formată se întinde pe aproape 10 kilometri. Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să meargă la punctele de frontieră cu probleme, în special Nădlac și Griugiu, pentru a găsi soluții în privința aglomerației la intrarea în țară, mai ales că traficul se va intensifica odată cu apropierea Paștelui.

Ministrul Finanțelor: L-am rugat pe vicepreședintele ASF responsabil cu pensiile private să-i cheme la discuții pe administratorii NN. Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, „l-a rugat” pe vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) responsabil cu pensiile private să-i cheme la discuții pe administratorii de fond de pensii pentru a clarifica și ieși cu o declarație comună în legătură cu zvonul privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private, potrivit Jurnalului Național. „Am avut o discuție cu vicepreședintele care coordonează sectorul și l-am rugat să-i cheme pe toți administratorii de fond de pensii la o discuție pentru a clarifica și a ieși cu o declarație unanimă din partea instituțiilor pieței că acest zvon este neîntemeiat și nu există niciun motiv de îngrijorare în sensul că s-ar putea întâmpla așa ceva cu fondul administrat privat”, a spus Ștefan.

ASF critică NN pentru că s-a adresat clienților pe tema posibilei naționalizări pensiilor private: Poziția NN Pensii este excesivă și neavenită. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a criticat, miercuri, decizia administratorului de pensii private NN Pensii de a se adresa clienților printr-un e-mail prin care îi avertiza despre eventualitatea unei naționalizări a pensiilor private, acuzând că este o poziție „excesivă și neavenită”, informează Economica.net. ASF susține că „nu au fost și nu sunt discuții oficiale pe acest subiect”.

NN explică de ce a trimis scrisoarea către clienți: Conținutul scrisorii este unul exclusiv informativ și nu este un avertisment. Administratorului de pensii private NN Pensii, liderul pieței românești, a transmis, miercuri, o poziție oficială în care explică motivele pentru care a trimis, cu o zi mai devreme, o scrisoare către clineți în legătură cu informațiile privind o posibilă naționalizare a pensiilor private, precizând că scrisoarea este un răspuns la solicitările de clarificare din partea clienților, iar conținutul scrisorii este unul exclusiv informativ și nu este un avertisment, potrivit Economica.net. „Conținutul scrisorii trimise de NN Pensii către clienții săi este unul exclusiv informativ și acesta nu reprezintă un avertisment. Nevoia acestei informări a venit ca răspuns la solicitările de clarificare din partea clienților noștri provocate de discuțiile publice din ultima perioadă cu privire la viitorul sistemului de pensii”, a menționat compania, într-un comunicat.

Dumitru (Consiliul Fiscal): Statul nu va mai avea resurse „pentru aproape nimic” în 2022. Aplicarea Legii salarizării unice va duce la situația în care cheltuielile statului cu salariile în sectorul bugetar vor ajunge la 12% din PIB în anul 2022, ceea ce înseamnă jumătate din veniturile colectate la bugetul de stat, și nu ar mai rămâne resurse pentru aproape nimic, a declarat, miercuri, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, conform Capital. „Se dorește o creștere substanțială a salariilor în sectorul bugetar. Acum ponderea lor este de 8,4% din PIB, iar proiecțiile arată că aceasta va fi 10% din PIB în anul 2020 și de 12% în 2020, de departe cea mai mare alocare făcută vreodată în România și ar fi peste media europeană”, a spus el, relativ la proiectul Legii salarizării publicat de PSD la începutul acestei săptămâni.

Olguța Vasilescu s-a enervat: „Specialiștii lui Băsescu!”Ministrul Muncii Olguța Vasilescu îl contrazice pe Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, care a declarat impactul bugetar al legii salarizării este dublu față de cel prezentat de guvern, ajungând la circa 50-60 de miliarde de lei, iar deficitul în 2018 ar putea sări la 5,7% din PIB, conform Cotidianul. Vasilescu amintește într-o replică pe Facebook de o altă previziune a „specialistului lui Băsescu”, despre care spune că nu s-a adeverit.

Prima întrunire a Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială. Comitetulul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) s-a întâlnit pentru prima dată pe 11 aprilie, pentru a stabili priorități de natură organizatorică, transmite Ziarul Financiar. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudențiale a sistemului financiar național. În cadrul primei ședințe a Comitetului s-au stabilit prioritățile de natură organizatorică pentru perioada următoare, respectiv elaborarea regulamentului de organizare și funcționare, elaborarea cadrului de reglementare în aplicarea legii și crearea website-ului CNSM.

BNR: „Actuala proiecție pe termen scurt reconfirmă perspectiva accelerării ușoare a inflației în următoarele luni”. Actuala proiecție pe termen scurt reconfirmă perspectiva accelerării ușoare a inflației în următoarele luni, reiese din minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) din 5 aprilie 2017, transmite Bursa. Documentul publicat pe site-ul BNR arată: „În discuțiile privind evoluțiile viitoare, membrii Consiliului au observat ca actuala proiecție pe termen scurt reconfirmă perspectiva accelerării ușoare a inflației în următoarele luni”.

Ministerul Mediului caută soluții pentru returnarea timbrului de mediu. Un grup de specialiști va efectua o analiză pe care se va baza memorandumul ce va stabili modalitatea de returnare a taxei către cei care au achitat-o, informează Curierul Național. La mai bine de două luni de când s-a blocat procedura de returnare a timbrului de mediu, Ministerul Mediului încă încearcă găsirea unor soluții care să permită returnarea taxelor către cei care le-au plătit.

Năstase a anunțat echipa României de Fed Cup. Pe ce jucătoare mizează în meciul cu Marea Britanie. Echipa de Fed Cup a României se pregătește pentru meciul cu Marea Britanie, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondiala II, din aprilie, scrie Gazeta Spoturilor. FRT a anunțat echipa României pentru duelul cu Marea Britanie. Astfel, căpitanul-nejucător Ilie Năstase a stabilit cele patru jucătoare pentru duelul de peste 10 zile.

Încă un stadion din București pe lista pentru EURO! Totul depinde de Dinamo: „Dacă acolo nu se va reuși, vedem cum îl putem rezolva pe acesta”. Bucureștiul trebuie să recondiționeze 4 stadioane pentru Campionatul European din 2020, notează Gazeta Sporturilor. Printre acestea se află și arena lui Dinamo, însă acolo sunt probleme legate de proprietate. Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, susține că are o variantă de rezervă în cazul în care stadionul Ștefan cel Mare nu va putea fi modernizat.

Antrenor din Liga 1 demis în timp record! Comunicat oficial al clubului. ASA Tg. Mureș a anunțat oficial că s-a despărțit de antrenorul Ionuț Chirilă, după doar 3 meciuri, scrie Gazeta Sporturilor. Potrivit informațiilor, acesta ar fi avut o dispută cu mai mulți jucători ai echipei, și aceștia nu l-au mai vrut la echipă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult