Acasa Revista Presei Revista Presei. China va investi 6 miliarde euro ȋn Romȃnia

Revista Presei. China va investi 6 miliarde euro ȋn Romȃnia

scris de Z.V.
2 afisari

Premierul Victor Ponta a anunțat cǎ investițiile chineze ȋn proiectele derulate ȋn țara noastrǎ ajung la 6 miliarde de euro.

Revista Presei. China va investi 6 miliarde euro ȋn Romȃnia (foto:zzdjw.com)

Revista Presei. China va investi 6 miliarde euro ȋn Romȃnia (foto:zzdjw.com)

România și China au proiecte în derulare de 6 miliarde euro, a spus premierul Victor Ponta la începutul ședinței de Guvern, el adăugând totodată că, în contextul geopolitic actual, când statul român susține sancțiunile economice impuse Rusiei, este necesar să fie identificate noi piețe de desfacere, informează Curierul Național.

Premierul Victor Ponta și-a caracterizat, la Antena 3, contracandidații la prezidențiale spunând despre Klaus Iohannis că este dezamăgitor, despre Elena Udrea că ar fi Traian Băsescu în fustă, despre Monica Macovei că este un mare rău pentru România și despre Călin Popescu Tăriceanu că este un om pe care îl respectă. Pe de altă parte, premierul a precizat că numele pentru portofoliile pentru comisarii europeni vor fi anunțate săptămâna viitoare și că speră ca România să obțină un portofoliu cât mai bun și că niciodată nu s-a pus problema unui post de comisar european pentru Ajutor umanitar, pentru Corina Crețu, scrie Evenimentul Zilei.

Premierul Victor Ponta a susținut, joi seară, la Antena 3, că nu s-a discutat niciodată la Bruxelles posibilitatea ca România să primească portofoliul de comisar european pentru Ajutor umanitar, iar ‘știrea’ despre acest fapt reprezintă ‘o făcătură’ din România, afirmă România Liberă.

Liderii ACL s-au deplasat joi la sediul Avocatului Poporului pentru a-i solicita lui Victor Ciorbea să conteste la Curtea Constituțională OUG care legalizează migrația aleșilor locali. Avocatul Poporului i-a primit cu ironii și, întrebat de jurnaliști când va anunța poziția sa cu privire la ordonanță, i-a mustrat, notează Adevărul.

Românii cheltuie anual în piețele volante și agroalimentare circa 1 mld. euro, respectiv 7% din banii pe care îi dau în comerțul cu dominantă alimentară, potrivit calculelor Ziarului Financiar pe baza datelor companiei de cercetare de piață GfK. ZF a calculat vânzările în piețele volante pornind de la o estimare de 14 mld. euro a comerțului cu dominantă alimentară unde cea mai mare pondere o au hipermarketurile și supermarketurile, cu o cotă de piață cumulată de peste 40%.

Din 2008, de la lansarea pensiilor administrate privat, și până la finele lui iulie 2014 peste 1.300 de persoane au încasat, în urma pensionării în condiții normale, banii pe care i-au acumulat în conturi. Suma medie plătită ajunge la aproximativ 3.400 de lei, potrivit Economica.net.

După doi ani consecutivi în care afacerile cumulate ale celor mai puternici zece antreprenori ai țării, specializați pe construcții rezidențiale și nerezidențiale, au crescut, în 2013 constructorii de top au consemnat un rulaj de doar 710 mil. euro, ceea ce reprezintă o scădere de 25% față de anul anterior, notează Capital.

Doi tineri din Cluj-Napoca au revopsit bornele din „Ținutul Secuiesc” cu roșu, galben și albastru, după ce o grupare extremistă le-a vopsit, săptămâna trecută, în culorile Ungariei. Cei doi au trecut la acțiune după ce au citit știrea despre acțiunea maghiarilor. ‘La doar o zi după, problema a fost remediată’, a precizat unul dintre clujeni, pe o rețea de socializare, citată de Jurnalul Național.

Sistemele de operare vechi și calculatoarele ‘trecute’ fac din România să fie o țintă ușoară a atacurilor cibernetice. Iar hackerii încasează ilegal milioane de dolari zilnic de pe urma furturilor. Fie că vorbim de tablete, PC-uri sau de smartphone-uri, numărul acestor atacuri cresc de la an la an. Unul din patru utilizatori de internet din România a fost ‘infectat’, iar în ceea ce privește telefoanele performante, am ajuns pe un rușinos loc 10 la nivel global, potrivit ziarului Puterea.

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc este urmărit penal de DNA pentru fapte de corupție. Hrebenciuc are calitatea de suspect, fiind investigat pentru infracțiunea de folosire a influenței de lider politic. Informațiile preliminare arată că Hrebenciuc și-ar fi folosit influența asupra Consiliului Național al Audiovizualului pentru ca postului GigaTv, deținut de Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra-Neamț, să nu i se retragă licența de funcționare. În același dosar a fost pusă sub acuzare și Narcisa Iorga, membră a CNA, scrie Gândul.

Varianta Arabia Saudită se pare că rămâne încă valabilă pentru selecționerul Victor Pițurcă. Duminică seara, la Pireu, el va conduce naționala în meciul de debut din preliminariile CE 2016, contra Greciei. Pro Sport prezintă toate coordonatele războiului psihologic dintre oficialii FRF și oamenii de pe banca tehnică a primei reprezentative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult