Acasa Revista Presei Revista Presei. Chinezii au pus ochii pe mai multe proiecte romȃnești

Revista Presei. Chinezii au pus ochii pe mai multe proiecte romȃnești

scris de Z.V.
5 afisari

Premierul Victor Ponta a revenit după un an în China, unde s-a întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri.

Revista Presei. Chinezii au pus ochii pe mai multe proiecte romȃnești (foto:news-line.ro)

Revista Presei. Chinezii au pus ochii pe mai multe proiecte romȃnești (foto:news-line.ro)

Luni, 1 septembrie, a fost o zi plină pentru delegația României, condusă de premierul Victor Ponta, care vizitează China în această perioadă. Dincolo de declarațiile optimiste inerente unui asemenea eveniment, părțile română și chineză au semnat și câteva documente care preconizează investiții concrete. Adevărul vă prezintă principalele proiecte lansate cu ocazia vizitei delegației române, reamintind și cadrul general al parteneriatelor propuse în ultima vreme pentru colaborarea economică româno-chineză

China Communications Construction Ltd. (CCCC), una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China, așteaptă începerea procedurii de dialog competitiv pentru construcția autostrăzii Pitești-Craiova, a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Hu Bin, relatează România Liberă. Declarațiile au fost făcute cu ocazia vizitei făcute în perioada 30 august — 3 septembrie în R.P. Chineză de către premierul Victor Ponta.

Modernizarea grupului 4 și construirea instalațiilor de desfășurare a grupurilor 3 și 4 de la Termocentrala Deva vor fi realizate de compania China National Electric Engineering Construction Corporation în cadrul unui contract cu o valoare estimativă de 271 de milioane de dolari, informează Ziarul Financiar.

Cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) susține, citând un document secret de 20 de pagini al Alianței convenit de cei 28 de ambasadori, că NATO pregătește o forță de reacție rapidă de aproximativ 4.000 de militari care să fie pregătită să intervină în cazul unei agresiuni ruse împotriva membrilor estici ai Alianței. Potrivit unui oficial de rang înalt citat de FAZ, NATO dezvoltă noi facilități militare în România, Polonia și țările baltice care să primească forțele NATO, relatează România Liberă.

Senatorii au decis, luni, prin vot, ca peste 21.000 de pensionari care care au primit sume necuvenite din vina funcționarilor și figurează cu debite să fie scutiți de plata acestora, parlamentarii adoptând în acest sens proiectul de lege inițiat de Guvern, transmite Gândul.

Europarlamentarul PSD Corina Crețu a fost confirmată de președintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcția de Comisar European, în detrimentul actualului comisar pentru Agricultură, Dacian Cioloș. Informația a fost confirmată pentru Gândul de surse de la Bruxelles.

Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei, că a început un control al Curții de Conturi — pentru a vedea dacă sunt probleme în instituția care o conduce, că va reevalua managerii privați ai companiilor aflate în subordine și că vrea să modifice legislația și modalitatea de construire a drumurilor.

Majoritatea parlamentară formată din PSD și sateliții săi pregătește mai multe acte normative care vor fi controversate deoarece, prin beneficiile pe care le aduc unor categorii de cetățeni și pentru că vor fi adoptate înainte de alegerile prezidențiale, pot fi considerate cadouri electorale, pe lângă reducerea CAS și amnistia fiscală pentru pensionari și mame, scrie ziarul Puterea.

Celebra taxă pe stâlp, așa cum a fost supranumit impozitul pe construcții speciale, continuă să creeze dificultăți majore pentru business-uri, chiar și după aproape un an de la introducerea ei în Codul Fiscal, notează publicația Capital. Pe lângă impactul covârșitor asupra bugetelor companiilor care datorează 1,5% din valoarea construcțiilor aflate în patrimoniu, există multe necunoscute în interpretarea reglementărilor pentru diverse situații.

Veste proastă pentru șoferii care vor să ajungă din Muntenia către Ardeal sau invers. Drumul național 10 Buzău — Brașov a fost închis din cauza masivelor alunecări de teren din zona barajului de la Siriu, relatează Libertatea.

Proporția absolvenților care au trecut de Bac în toamnă este de 22,27% înainte de contestații. Multe licee nu au avut nici măcar un elev promovat. Aflați din Evenimentul Zilei ce măsuri propun experții în educație și care este poziția Ministerului în această problemă.

Eliminată în turul 3 la US Open de  Mirjana Lucici-Baroni, scor 6-7, 2-6, Simona Halep și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiție ce va avea loc în perioada 17-26 octombrie 2014, informează Pro Sport. Simona Halep beneficiază, dacă se poate spune așa, de eliminările surprinzătoare ale Mariei Sharapova și Petrei Kvitova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult