Acasa Revista Presei Revista presei. Cine îi livrează pozele lui Ponta?

Revista presei. Cine îi livrează pozele lui Ponta?

scris de Z.V.
171 Afisari

Reacţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu fotografia publicată de Victor Ponta, anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, referitor la efectuarea unor verificări la doi notari din Sibiu implicaţi cazul casei preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi noile declaraţii făcute de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dar şi rezultatul meciului de fotbal dintre naţionala României şi cea a Serbiei din Liga Naţiunilor sunt printre principalele subiecte ale zilei de 11 septembrie.

Cine îi livrează pozele lui Ponta? Dragnea, prima reacție! Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că fotografia publicată de Victor Ponta a fost făcută, cel mai probabil, la ziua SRI, spunând că există mai multe de acest fel, deoarece era un fotograf al SRI care le făcea tuturor participanţilor. Dragnea îl acuză pe George Maior că dă pozele, informează Cotidianul.

Klaus Iohannis, făcut iar şah-mat de PSD în problema numirii noului procuror-şef DNA. Pentru a ajunge la şefia DNA, Adina Florea trebuie să primească avizul CSM, care oricum e consultativ, dar trebuie bifat ca procedură. Decizia finală o va lua Iohannis, care va trebui să împace din nou constrângerile juridice cu exigenţele propriului electorat. Legea în baza căreia se va face numirea – care a diminuat consistent rolul preşedintelui – e pe masa CCR şi e foarte probabil să intre în vigoare fix înainte ca Iohannis să ia o decizie, scrie Adevărul.

El sau Dragnea! Anunţul unei Demisii de răsunet readuce dihonia în PSD. Avem ultimatum în premieră. Europarlamentarul Cătățin Ivan a trimis colegilor săi din grupul socialiștilor europeni, o solicitare cu privință la excluderea PSD din S&D și demisia sa, cu efect din 1 octombrie, din grup, dacă nu se va lua nicio decizie privind protestele care au avut loc pe 10 august în România. „Acest text a ajuns astăzi pe mail-ul fiecărui coleg din Grupul S&D din Parlamentul European. Ataşate sunt două documente, cererea de excludere a PSD din grupul politic şi demisia mea din grup începând cu data de 1 octombrie dacă nu se ia nicio decizie”, a scris europarlamentarul pe contul de Facebook, conform Evenimentului zilei.

Scandal între Gigi Becali şi Cristian Preda pe aeroportul Otopeni. Becali: ”Un nemernic! S-a lovit cu geanta de piciorul meu. Dacă omul te salută, de ce să-l faci puşcăriaş?” Europarlamentarul Cristian Preda se plânge pe Facebook că Gigi Becali l-a ameninţat la plecarea spre Strasbourg de pe aeroportul Otopeni, deşi incidentul s-a produs după ce l-a văzut pe latifundiar trecând prin poarta de protocol şi a întrebat un ofiţer „de ce trec puşcăriaşi pe acolo”. Finanţatorul FCSB neagă că l-ar fi agresat pe europarlamentar şi a explicat cum s-a lovit Preda cu geanta de piciorul său, transmite Gândul.

Gabriela Firea, întrebată dacă își dorește să preia conducerea PSD: Sub nicio formă, nu sunt un pericol din acest punct de vedere / Nu exclud o candidatură independentă la Primăria Capitalei. Gabriela Firea a declarat luni seara, la Digi 24, că nu își dorește „sub nicio formă” preluarea președinției PSD și că le-a transmis colegilor săi că nu este „un pericol din acest punct de vedere”. Firea, care a declanșat de mai multe zile un atac la scenă deschisă împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, nu a exclus o candidatură independentă la Primăria Capitalei, în cazul în care ar pierde sprijinul social-democraților și dacă va constata că bucureștenii o doresc mai departe primar, relatează Hotnews.ro.

Ministrul Justiţiei anunţă verificări la doi notari din Sibiu în legătură cu casa pierdută în instanţă de Iohannis. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că a solicitat Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România efectuarea de verificări la doi notari din Sibiu în legătură cu casa pierdută în instanţă de preşedintele Klaus Iohannis. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Tudorel Toader a spus că, în opinia sa, notarul care l-a făcut proprietar pe Iohannis, în anul 1999, a comis un fals, potrivit Jurnalului naţional.

Eugen Tomac: Moţiunea de cenzură trebuie depusă săptămâna aceasta, e cel mai potrivit moment. Liderul Partidului Mişcarea Populară crede că „este cel mai potrivit moment pentru a depune o moţiune de cenzură acum, când PSD-ul se pare că se află într-un moment extrem de critic şi sunt convins că tot mai multe voci din PSD vor fi tentate să susţină o asemenea moţiune, pentru că nu putem intra în anul 2019 cu acest Guvern extrem de slab, un Guvern cu oameni nepregătiţi, în condiţiile în care avem de gestionat Consiliul Uniunii Europene”, conform Rfi.ro.

Când va fi George Maior audiat de Comisia de Politică Externă. Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, şedinţa urmând să fie cel mai probabil una publică. „Miercuri, ora 13.00 comisia de Politică Externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Maior George să se prezinte în faţa comisie pentru a dat explicaţii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaraţiile publice pe care le-a făcut, care au stârnit o serie de întrebări”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3, informează România liberă.

Dragnea, anunţ de ultimă oră: Se respinge ‘Ordonanţa Prună’, se anulează şi efectele. Liviu Dragnea anunţă, în direct la Antena 3, că săptămâna viitoare Camera Deputaţilor va respinge OUG 6/2016 – „Ordonanţa Prună”, care a făcut SRI organ de cercetare penală, după ce a fost adoptată de Guvernul Cioloş fără avizul CSM, transmite Stiripesurse.ro.

Băsescu: Dacă va fi o negociere inteligentă, Guvernul poate să cadă. PSD să rămână la guvernare. Fostul preşedinte al României, senatorul PMP Traian Băsescu, a declarat, luni seară, că pentru ca guvernul condus de Viorica Dancilă să fie schimbat este nevoie de „negocieri inteligente” şi că PSD, „într-o formă sau alta”, trebuie să rămână la guvernare. „Dacă va fi o negociere inteligentă, care să nu-i pună în situaţia de a avea mari pierderi de pe urma căderii guvernului, adică într-un fel sau altul să rămână la guvernare, într-un fel sau altul – aici trebuie şi implicarea preşedintelui la un moment dat – guvernul poate să cadă”, a declarat la B1TV Traian Băsescu, relatează Ziare.com.

S-a deschis sezonul cazărilor studențești. Iată cât sunt chiriile în marile orașe din România. S-a deschis sezonul chiriilor studențești, așa că Libertatea s-a gândit să dea o mână de ajutor în căutarea unor spații de locuit pentru cei care se pregătesc să-și „parcheze mințile” pe băncile facultăților. Pentru început, analizăm Capitala, care are cele mai interesante oferte.

Cea mai mare comună din România s-a apucat să facă şosea de centură. A fost imediat călcată de controale ale autorităţii centrale. Horia Şulea, primarul comunei Floreşti din judeţul Cluj, a demarat în 2016 construirea unei centuri. Iniţiativa edilului celei mai mari comune din România este printre puţinele de acest fel din ţară, având în vedere că de astfel de lucrări de infrastructură se ocupă, de regulă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), notează Economica.net.

Creşterea economică încetineşte. Guvernul PSD este sub presiune: toate prognozele economice se duc spre o creştere de doar 4% în 2018. Economiştii încep să coboare previziunile de creştere economică, după ce INS a publicat datele detaliate despre creşterea PIB în T2/2018. Concluzia? Industria nu merge aşa bine, iar investiţiile sunt dezamăgitoare. BCR, principala bancă din sistem după active, a coborât previ­ziunea de creştere economică de la 4,1% la 3,8%, imediat după ce INS a publicat datele detaliate despre creşterea economică, anunţă Ziarul financiar.

Serbia – România 2-2. Remiză spectaculoasă la Belgrad. Serbia – România s-a terminat la egalitate, scor 2-2, în Grupa 4, Seria C, din cadrul Ligii Naţiunilor. „Tricolorii” lui Cosmin Contra se află pe poziţia a 3-a, după Muntenegru (4 puncte) şi Serbia (4 puncte), dar în faţa Lituaniei, potrivit Fanatik.ro.

Simona Halep, implicată de americani în conflictul Serenei Williams: ”Cu ce e mai corectă Halep? Că vine numai în fuste scurte?” Numele Simonei Halep, 26 de ani, apare în presa din SUA în mijlocului scandalului dintre Serena Williams, 36 de ani, și organizatorii de la Roland Garros, care au decis să interzică din sezonul viitor costumul pe care americanca l-a purtat la ediția din acest an. Decizia a fost aspru criticată în SUA, fiind considerată o lipsă de respect la adresa marii campioane, conform Gazetei sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS