Acasa Revista Presei Revista presei. Cine ne apără de Rusia lui Vladimir Putin?

Revista presei. Cine ne apără de Rusia lui Vladimir Putin?

scris de Florin BUDESCU
11 afisari

Revista presei. Cine ne apără de Rusia lui Vladimir Putin?

O singură ţară ne poate apăra de ameninţarea rusească: America (editorial de Cristian Câmpeanu) “După Crimeea va urma estul Ucrainei şi Kievul, Georgia, Moldova şi apoi, de ce nu, ţările baltice, Polonia şi România. Cum europenii sunt cu doi paşi în urma evenimentelor iar Germania nu reuşeşte să se ridice la înălţimea responsabilităţii pe care o are în Europa, nu există decât un singur răspuns care să descurajeze imperialismul rusesc. O revenire masivă a Statelor Unite în Europa Centrală şi de Est” (România liberă)

Fantomele Războiului Rece bântuie Europa de Est ”Ucraina se pregăteşte de o invazie totală a trupelor ruseşti în Crimeea, liderii mondiali se angajează într-un maraton diplomatic cu preşedintele Vladimir Putin pentru retragerea soldaţilor deja prezenţi în peninsulă, iar est-europenii spun că neîncrederea lor în Rusia este mai mare ca oricând” (Cronica română)

DW: Militarii ruşi din Transnistria sunt în alertă de război ”Şeful Comitetului pentru Informaţii de la Casa Albă, Mike Rogers, a declarat că Moldova ar putea fi următoarea victimă a agresiunii ruse. «Vladimir Putin intenţionează să extindă zona-tampon a Rusiei, aşa cum o face în Ucraina. Cred că Moscova îşi doreşte să extindă zona-tampon nu atât prin ocupaţie, cât prin influenţă. Iar următoarea va fi Moldova şi vor urma şi alte regiuni. Interesul Rusiei este să împingă cât mai departe această zonă-tampon», a menţionat Mike Rogers” (Capital)

Război între Palate. Băsescu și Ponta – arbitrați din nou de Curtea Constituțională ”Noul meci din Palate ar putea conduce la o situație de blocaj instituțional în România, într-un context extern în care stabilitatea politică internă ar fiecărei țări din regiune ar trebui să fie un criteriu de bază” (Curentul)

Cutremur: tot lotul transferurilor a primit pedepse cu executare ”După şase ani în care au avut loc zeci de înfăţişări şi sute de audieri acest dosar celebru a ajuns la faza pedepselor executorii. Sentinţele au venit una după alta, precum replicile unui cutremur major” (Bursa)

Cine sunt judecătorii care i-au condamnat pe cei opt grei ai fotbalului românesc la închisoare cu executare ”Una dintre ele are doar 33 de ani şi în patru ani a reuşit să promoveze de la o judecătorie de provincie la Curtea de Apel Bucureşti, una dintre cele mai importante instanţe din România” (Gândul)

Curtea de Conturi: SRTv are un statut juridic neclar ”După aproape 10 ani de la aplicarea aberantei hotărâri de guvern prin care toate persoanele fizice şi juridice erau obligate să plătească «taxa lunară pentru serviciul public de televiziune de către SC Electrica SA», Curtea de Conturi a României sesizeasă ilegalitatea” (Puterea)

Korodi: Legislaţia nu permite avizarea proiectului Roşia Montană ”Attila Korodi, propus pentru funcţia de ministru al Mediului, a declarat ieri, la audierea în comisiile parlamentare, că legislaţia din România nu permite continuarea procedurii de avizare a proiectului Roşia Montană, arătând totodată că nu susţine proiectul de modificare a Legii minelor” (Curierul naţional)

StareaPresei.ro

6 comentarii

xyz 05-03-2014 - 08:01

Cine ne apara?? Cei care sunt platiti pt asa ceva!!. Adica cei care au mancat salarii uriase,cei care s-au pus, cum se spune..

Europeanuul 05-03-2014 - 09:34

Turturica sa ne spuna unde au plecat premiile politelor de asigurari incasate de Famiglia Adamescu. Coruptia institutionala ramane in continuare cea mai mare problema care afecteaza toate structurile societatii romanesti! Bine i-a zis Obama lui Basescu: rezolvati-va problemele cu coruptia, apoi discutam 🙂

Antibasistul 05-03-2014 - 19:18

NIMENI!
SPER SA GRESESC!

Hahn 06-03-2014 - 02:33

D-le Florin Budescu , esti un dobitoc iremediabil !

urbos 06-03-2014 - 02:53

Closetescu…

salut 06-03-2014 - 03:39

„O singură ţară ne poate apăra de ameninţarea rusească: America (editorial de Cristian Câmpeanu) “După Crimeea va urma estul Ucrainei şi Kievul, Georgia, Moldova şi apoi, de ce nu, ţările baltice, Polonia şi România.”
=======================================

Toti acesti „analisti” de moda noua, latrai de curte ai lui Basescu, acesti GOE-strategi n-au priceput nimic din ce s-a intamplat in lume de trei decenii incoace.
Daca iei faptele si nu latratul astora, constati ca marea „victorie” asupra comunismului a facut ca cea mai industrializata tara din lume sa fie „comunista” (ghilimelele le-am pus intentionat pentru ca mai adanc nu e vorba despre capitalism-comunism ci despre resurse si piete de desfacere).

Rusia NU A PIERDUT NIMIC. A dat teritorii fara potential (pentru ea) dar cu milioane de probleme existente si potentiale ca sa-si restranga arealul la spatiul eminamente rusofon, aparandu-si astfel resursele din Siberia. Chiar si acum, Rusia are prea mult spatiu si prea putina pop.ulatie sa-l apere. Cine intelege lucrurile astea simple, intelege si de ce in viitorul apropiat si previzibil, Rusia nu este interesata sa ocupe tari ca Romania, Moldova si ce mai viseaza GOE-strategicii aia, dar va face tot posibilul sa-si tina inamicii departe de granite si sa-i ajute pe rusii ramasi in diferite enclave, vezi Crimeea sau Transnistria.

Daca lucrurile de mai sus fac sens, e usor de inteles ca, spre exemplu in ceea ce priveste ipotetica unire a Romaniei cu Moldova, rusii vor reactiona total diferit in cele doua situatii: cu Transnistria si fara Transnistria.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult