Acasa Revista Presei Revista presei. Cine sunt duşmanii PSD

Revista presei. Cine sunt duşmanii PSD

scris de Z.V.
11 afisari

Mesajele transmise cu ocazia Zilei Justiției, anunțul procurorului general al României, Augustin Lazăr, despre cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, reacțiile după dispariția scriitorului și filosofului american de origine română Elie Wiesel, prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor la obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene care trebuiau terminate până la data de 30 iunie, precum și afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la Victor Ponta, dar și informațiile prezentate de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, în legătură cu noul antrenor al naționalei României sunt principalele subiecte ale zilei de 4 iulie.

liviu dragneaDușmanii de clasă ai PSD în viziunea lui Dragnea. Liderii PSD s-au reunit într-un ultim Comitet Executiv, în care au discutat despre evenimentele politice din ultima perioadă, iar Liviu Dragnea a avut poziții extrem de tranșante, potrivit Q Magazine. Liviu Dragnea ar spus că unul dintre cei mai mari dușmani ai PSD în acest moment este Victor Ponta, fostul lider al partidului. Acesta susșine că prin atitudinea sa publică, în care înțeapă liderii partidului, Ponta nu ajută deloc la creșterea PSD, ba dimpotrivă.

Klaus Iohannis: „Integritatea și cinstea sunt așteptate în continuare de la politicieni”. Integritatea și cinstea sunt așteptate în continuare de la politicieni, de la aleșii locali și de la toți cei care fac parte din administrație, susține președintele Klaus Iohannis în mesajul transmis de Ziua Justiției, conform Bursa. „În acest proces de consolidare a justiției vreau să vă asigur că aveți în mine un partener de dialog și un susținător ferm pentru toate reformele care garantează lupta anticorupție. Faptul că au existat cazuri izolate în care au fost aleși primari cercetați chiar condamnați pentru corupție nu înseamnă în niciun caz diminuarea sprijinului cetățenilor pentru lupta anticorupție”, a subliniat șeful statului, în mesajul citit, duminică, de consilierul prezidențial Simina Tănăsescu la evenimentul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul Zilei Justiției

PNL ar putea merge singur la alegerile parlamentare. PNL ar putea decide să meargă singur la alegerile parlamentare, au declarat, duminică, surse din PNL, afirmând că în ședința BPN de luni, liderii PNL nu le vor propune colegilor o alianță sau o fuziune cu UNPR și PSRO, deși acestea ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbție, transmite Gândul. „Liderii PNL nu vor propune colegilor din BPN, în ședința de luni, o alianță sau o fuziune cu UNPR și PSRO, deși atât UNPR, cât și PSRO ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbție cu PNL, în schimbul unor locuri pe listele pentru alegerile parlamentare”, au declarat surse din PNL.

Ponta îi răspunde lui Dragnea: Sunt foarte dezamăgit și supărat dacă Dragnea mă vede pe mine și pe liderii ALDE ca pe dușmanii PSD. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul premier Victor Ponta a comentat un articol din presă în care apărea informația că Liviu Dragnea a spus, într-o ședință a PSD, că unul dintre cei mai mari dușmani ai PSD în acest moment este chiar el, relatează Evenimentul Zilei. În replică, Ponta a afirmat că ar fi foarte supărat dacă s-ar dovedi că această știre este adevărată și Dragnea a făcut aceste afirmații. „Sunt foarte dezamăgit și supărat DACĂ această știre e adevărată și cu adevărat Liviu Dragnea mă vede pe mine și pe liderii ALDE ca pe dușmanii PSD”, a spus Ponta, pe pagina sa de Facebook

Gabriela Firea, despre o eventuală candidatură la președinție: Doar Dumnezeu știe ce se va întâmpla în 2019. Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, nu a dorit să precizeze dacă va candida la președinție în 2019, adăugând că a fost mereu un om corect, cinstit, care nu a avut planuri ascunse, scrie România Liberă. „Doar Dumnezeu știe ce se va întâmpla în 2019. Noi putem să facem supoziții și să ne dăm cu părerea, Dumnezeu a știut ce ni se va întâmpla nouă în această viață și, cu siguranță, El a cunoscut faptul că eu voi ajunge primarul general al Capitalei, ceea ce eu nu am știut, dvs. nu ați știut, bucureștenii nu au știut”, a declarat duminică Gabriela Firea la Antena 3, întrebată dacă este interesată să candideze la prezidențialele din 2019.

Ce spune Dragnea despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la prezidențiale. Liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră că nu este bine ca postul de primar general al Capitalei să fie folosit ca o „trambulină personală” în ceea ce privește o viitoare candidatură la prezidențiale, informează România Liberă. „Este mult prea devreme să discutăm asta, dar ceea ce am discutat eu cu doamna Firea, atunci când împreună am hotărât această candidatură (n.r. la Primăria Generală a Capitalei), nu cred că ne-ar da această posibilitate, pentru că respectăm foarte mult bucureștenii și nu cred că e bine să folosim postul de primar general ca o trambulină personală pentru cineva”, a declarat Dragnea, duminică, la Antena 3, întrebat dacă Gabriela Firea, primar general al Capitalei, va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Elie Wiesel a murit. Reacțiile oamenilor politici din România la dispariția sa. Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe, subliniind că Elie Wiesel va rămâne în conștiința umanității ca un mare spirit care s-a opus tiraniei, iar România îi onorează, cu deplin respect, memoria, noteazăEvenimentul Zilei. Scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Monica Macovei, bună… de plată! Candidatul M10 la alegerile prezidențiale, Monica Macovei, a anunțat pe Facebook că trebuie să returneze 10.000 de euro, bani pe care și i-a împrumutat singură pentru campania din 2014, decizia fiind luată în dosarul în care s-a judecat cu AEP pe tema finanțării prin PayPal a candidaturii la prezidențiale, transmite Q Magazine. „Tribunalul București a decis să admită în parte apelul făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și să îi dea câștig de cauză pe un singur punct: să îmi confiște suma de 10.000 euro pe care eu am donat-o din economiiile mele, bani personali, în perioada anterioară începerii campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2014”, a scris Macovei, pe Facebook, anunțând că „a câștigat” însă acest proces.

Ponta, despre numirea unui selecționer străin la națională. După declarațiile președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, potrivit căruia următorul antrenor al naționalei de fotbal va fi un străin, fostul premier, Victor Ponta, a criticat decizia într-o postare pe Facebook, conform Cotidianul. „Deci ținta era să avem un antrenor străin la Echipa Națională!? — trebuie dovedit că nu există români buni în niciun domeniu și soluția este să aducem străini să ne conducă!?”, a fost mesajul lui Ponta.

Curtea Palatului Cotroceni va fi renovată de o firmă care e în atenția DNA. Administrația Prezidențială a anunțat că firma care a câștigat licitația pentru refacerea sistemului de irigații din curtea Palatului Cotroceni este Garden Center Grup, cunoscută pentru contractele cu autorități locale, unele dintre ele controversate sau în atenția DNA, conform Evenimentului Zilei. În luna martie, Administrația Prezidențială a lansat pe SEAP o cerere de ofertă pentru lucrări de execuție a sistemului de irigație a vegetației din Parcul Palatului Cotroceni, valoarea estimată inițial fiind de aproape 2,4 milioane lei fără TVA.

Martin Schulz propune înlocuirea Comisiei Europene. Președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, propune într-un articol ce va fi publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine înlocuirea actualei Comisii Europene (CE) cu un guvern european autentic, care să fie controlat de un parlament bicameral, consemnează Cotidianul. Conform propunerii avansate de Schulz, una dintre cele două camere ar urma să fie actualul Parlament European, iar cealaltă ar fi alcătuită din reprezentanți ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Raluca Prună: Independența justiției poate fi răsturnată prin intervenții legislative punctuale. Progresul care s-a înregistrat în justiție nu este ireversibil, a afirmat Raluca Prună, astăzi, transmițându-le magistraților că ceea ce au făcut poate fi răsturnat foarte ușor, prin intervenții legislative punctuale, relatează Cotidianul. „Avem astăzi o justiție independentă, la independența aceasta s-a ajuns greu, nu este un lucru dat, este un lucru pe care trebuie să-l apărați în fiecare zi. Îndrăznesc să spun, adresându-mă corpului de magistrați: magistratura română va fi atât de independentă cât de independentă va dori să fie”, s-a adresat Prună, celor prezenți, duminică, la evenimentul dedicat Zilei Justiției. În context, ea a menționat că este important ca magistrații să se asigure că nu se fac „pași înapoi”.

Ministrul Justiției, atac la fostul premier: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat duminică, după festivitățile de Ziua Justiției, că este dezamăgită de „luarea de poziție” a fostului premier Victor Ponta, menționând că acesta este magistrat de profesie și dacă „iubea atât de mult justiția” ar fi putut să facă pentru acest domeniu mai mult decât a făcut ea, scrie Jurnalul Național. „Vreau să îmi exprim regretul că prea mare lucru până ne-am preluat mandatul, nu s-a făcut. Și doresc să spun asta public, fără ezitare”, a spus Raluca Prună, în contextul lipsei spațiului pentru instituțiile judiciare.

Cine este șeful Agenției Bunurilor Sechestrate, care va avea sediul lângă DNA. Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) va avea sediul la hotelul Triumf din Capitală, alături de DNA, în prezent cele două instituții împărțind sediul din strada Walter Mărăcineanu, a anunțat, duminică, ministrul Raluca Prună, precizând că la ANABI a fost numit și un director, Cornel Călinescu, fost director în Ministerul Justiției. relatează Gândul. Prezentă duminică la ceremonia organizată la Curtea de Apel București, cu ocazia Zilei Justiției, ministrul Raluca Prună a precizat că ANABI funcționează la acest moment alături de o parte din DNA, într-o clădire din strada Valter Mărăcineanu din București, urmând ca sediul instituției să fie mutat la Hotelul Triumf din bulvardul Kiseleff.

Raluca Prună despre situația din penitenciare: Riscăm o decizie pilot, să plătim 80 de milioane de euro pe an. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că din cauza sistemului penitenciar din România, țara noastră riscă să plătească cel puțin 80 de milioane de euro pe an, în urma unei decizii pilot a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit Jurnalului Național. „Riscăm o decizie pilot, și ca să invoc exemplul Italiei, (…) riscăm să plătim cel puțin 80 de milioane de euro pe an”, a spus Prună, duminică, după festivitatea de Ziua Justiției.

Procurorul general Augustin Lazăr: Avem probleme de integritate care trebuie văzute cu prioritate. Procurorul general al României, Augustin Lazăr a vorbit, înainte de participarea la evenimentele legate de ziua Justiției de numărul mare de dosare aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dar și despre problemele de integritate pe care le-a identificat în Ministerul Public și care trebuie tratate cu prioritate, conform Adevărul. „Avem niște probleme în legătură cu volumul de dosare care sunt în lucru și care trebuie soluționate într-un termen rezonabil”, a declarat Augustin Lazăr înainte de începerea evenimentelor legate de Ziua Justiției de la Curtea de Apel București.

Augustin Lazăr: Nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat duminică, cu ocazia Zilei Justiției, că nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale. Acesta a ținut să precizeze că este nevoie de încredere din partea societății, potrivit Puterea. „Ministerul Public este o instituție puternică la datorie, este o instituție care promovează principiul integrității, în același timp, este o instituție echilibrată și care apără drepturile fundamentale ale cetățeanului. Nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale”, a afirmat Augustin Lazăr cu prilejul Zilei Justiției, eveniment organizat duminică de Consiliul Superior al Magistraturii.

Constantin Sima: „CSM mai are un obiectiv major, acela de a face demersurile pentru ridicarea MCV”. Consiliul Superior al Magistraturii mai are un obiectiv major — acela de a face demersurile pentru ridicarea MCV, consideră președintele Asociației Procurorilor din România, Constantin Sima, transmiteBursa. „În zilele de sărbătoare nu se fac reproșuri, doresc doar să amintesc că distinsul nostru consiliu judiciar se află în ultimul an de mandat, un mandat greu, presărat cu regretabile neîmpliniri dar și cu remarcabile succese. Pentru toate acestea, doresc să mulțumesc CSM și să-i amintesc că, înainte de a încheia mandatul, mai are un obiectiv major — acela de a se situa în fruntea tuturor forțelor democratice și de a face toate demersurile pentru ridicarea MCV”, a declarat, astăzi, Constantin Sima la Ziua Justiției.

Gheorghe Florea: „De reușita schimbării la față a justiției atârnă interese esențiale ale statului”. Avocații români sunt conștienți că de reușita schimbării la față a justiției atârnă interese esențiale ale statului, a declarat, duminică, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Gheorghe Florea, potrivit Bursa. „Noi, avocații, suntem conștienți că de reușita schimbării la față a justiției atârnă interese esențiale ale statului, dar și ale profesiei de avocat. Munca în justiție, indiferent de nivel, știm că se desfășoară zilnic sub presiunea mediului social a cărei evoluție înlătură tot mai mult tradiția instituțională a fiecăruia dintre profesiile juridice”, a declarat președintele UNBR, la evenimentul organizat de CSM de Ziua Justiției.

Procurorul General al României: Noi acte ridicate în cazul Condrea, ancheta se apropie de final. Augustin Lazăr, Procurorul General al României, a participat duminică la ceremoniile de la Curtea de Apel București, ce au loc cu ocazia „Zilei Justiției”, scrie Curierul Național. Aici, el a fost întrebat de jurnaliști despre cazul Dan Condrea și Hexi Pharma. Procurorul General a afirmat că sunt mai multe dosare în lucru la Parchetul General cu referire la cazurile respective și există un volum mare de activitate în desfășurare.

Trei ofițeri sub acoperire și trei colaboratori ai Poliției s-au infiltrat în rețeaua care a adus cocaina în România. Dosarul în care se fac cercetări legate de cea mai mare captură de cocaină de pe teritoriul României a fost realizat cu sprijinul a trei investigatori sub acoperire și a trei colaboratori care au primit inclusiv bani de la rețeaua de trafic de droguri pentru serviciile lor, relatează Adevărul. Persoanele arestate în România sunt, potrivit anchetatorilor, cele care aveau rolul să taie containerele cu banane pentru extragerea pachetelor cu droguri din podea.

Evreii din România îl plâng pe Elie Wiesel. Evreii din România îl plângeau duminică pe laureatul Nobelului pentru Pace Elie Wiesel, un supraviețuitor al Holocaustului, originar din această fostă țară comunistă și care a acționat pentru ca Bucureștiul să-și recunoască responsabilitatea în această pagină întunecată a istoriei, scrie AFP, potrivit Adevărul. „Regretăm enorm decesul lui Elie Wiesel, un om care ne-a lăsat moștenire datoria de a păstra memoria Holocaustului și de a veghea ca această tragedie să nu se repete”, a declarat pentru AFP președintele Federației comunităților evreiești din România Aurel Vainer.

Pasajul de la Piața Sudului, amânat încă doi ani. Termenele de finalizare a unor lucrări din Capitală, prelungite. Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 iunie, anunță, duminică, Primăria Capitalei, conform Gândul. Infrastructura rutieră de la Piața Sudului este realizată în proporție de doar 53%, iar proiectul a fost prelungit până la finalul anului 2018. Potrivit unui comunicat, „Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 iunie”.

Firea nu mai vrea evenimente de week-end care paralizează centrul Capitalei. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale, informează România Liberă. „Chiar în acest weekend, circulația din Capitală a fost blocată și asta nu pentru că erau foarte multe mașini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulți în concediu — ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană”, a argumentat Firea la Antena 3.

Bacalaureat 2016. Absolvenții de liceu vor susține luni proba scrisă la limba română. Absolvenții de liceu vor susține luni prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, din cadrului sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat, informează Jurnalul Național. Bacalaureatul va continua marți, cu proba la limba și literatura maternă, care va fi susținută de elevii aparținând minorităților naționale, miercuri — cu proba obligatorie a profilului, iar vineri va fi proba la alegere a profilului și specializării.

Cum simt Brexitul angajații români din UK. Angajații români din Marea Britanie se tem cu privire la siguranța zilei de mâine și în special de faptul că, în urma Brexitului, oficialii vor impune anumite restricții pentru angajarea cetățenilor străini, diverse avize și autorizații de muncă pentru cetățenii UE, precum și orice alte formalități consideră necesare, notează Curierului Național. Potrivit unei analize realizate de eJobs, românii care lucrează deja în Marea Britanie ar putea fi nevoiți să parcurgă toate formalitățile pe care le parcurg și cetățenii non-UE care vor să aibă drept de muncă în această țară, obținându-și toate avizele de muncă ce vor fi impuse de legislația locală.

Peste 120 de gospodării din Cluj au fost inundate în urma ploilor torențiale. A fost potop în Cluj. Peste 120 de gospodării din localitatea Valea Drăganului au fost inundate, în urma unei ploi torențiale, scrie Libertatea. Apa a depășit pe anumite porțiuni, peste o jumătate de metru. Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a declarat că au fost acoperite de ape și circa 15 hectare de teren agricol.

Inundații în Prahova! Coloană de mașini pe DN1 de la Sinaia la Comarnic, din cauza aluviunilor. E dezastru în mai multe localități din Prahova în urma ploilor abundente din ultimele ore, relatează Libertatea. Mai multe case și străzi au fost inundate, iar pe DN1 se circulă infernal pe la Comarnic, din cauza aluviunilor aduse pe șosea de pe versanți. Cinci echipaje de pompieri intervin la această oră după ce două locuințe și un beci au fost inundate la Comarnic și la Breaza, din cauza ploilor abundente.

Traficul de pe A2 s-a reluat după ce, aproximativ o oră, a fost blocat din cauza unui un accident în lanț. Traficul pe Autostrada Soarelui (A2) s-a reluat duminică seară după ce, mai mult de o oră a fost îngreunat din cauza unui accident de circulație în care au fost implicate șase autovehicule printre care și un autocar, trei persoane fiind rănite, conform Adevărul. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, circuația rutieră a fost reluată pe două benzi, duminică seară pe sensul de mers dinspre Constanța Către București..

Culmea tupeului! Prefectul fumează pe holul instituției și spune că e legal. Legea antifumat nu este pentru toți, noteazăLibertatea. Prefectul din Ilfov nu a ținut cont de legislație și și-a aprins o țigară în interiorul instituției. Culmea, când a fost întrebat dacă are voie să fumeze în Prefectura Ilfov, acesta a răspuns că este legal. Adrian Petru, prefectul din Ilfov, a fost filmat în timp ce fuma pe holul Prefecturii Ilfov.

Un român mănâncă aproape 3,5 kg de carne pe lună. În anul 2015, un român a consumat lunar, în medie, 3,39 kilograme de carne și 5,76 litri de lapte, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS), conform Puterea. „Consumul de carne și preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2015, de 3,39 kg/persoană, în creștere față de anul 2014 cu 0,14 kg/persoană”, informează INS.

ANRE anunță prețul pentru gazele de producție internă destinate consumatorilor casnici. Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat, într-un comunicat de presă, că a stabilit, pentru perioada 1 iulie 2016 — 31 martie 2017, un preț de 76,64 de lei pentru gazele de producție internă destinate consumatorilor casnici și termocentralelor, la intrarea în sistemul de distribuție (CUG), informează Puterea. „Valoarea finală a CUG (costul unitar al gazelor ? n.r.), pentru perioada iulie 2016 ? martie 2017 (…) este de 76,64 lei/MWh. Această valoare, valabilă începând cu data de 1 iulie 2016, este inclusă în prețurile reglementate practicate de către cei 39 de operatori economici din sectorul gazelor naturale, clienților casnici, din portofoliul propriu, care beneficiază de prețuri reglementate în baza contractelor cadru”, precizează sursa citată.

Vânzarea terenurilor agricole către străini se discută în Parlamentul European. România pregătește o nouă lege. Înstrăinarea terenurilor agricole din statele membre devine o problemă europeană pe măsură ce tranzacțiile tind să pună în pericol securitatea alimentară a țărilor din blocul comunitar, notează Economica.net. În România nu există date oficiale pe această temă, la aproximativ 20 de ani de când străinii au început să cumpere masiv teren arabil în țara noastră. Ministerul de resort lucrează la modificarea legii, astfel că România ar putea introduce restricții.

BNR: Capacitatea producătorilor de a acoperi cererea de consum, erodată de importuri și costul cu forța de muncă. Capacitatea producătorilor locali de a acoperi cererea de consum a fost erodată, în primul trimestru, de presiunea costurilor cu forța de muncă și de concurența importurilor la prețuri foarte scăzute, se arată într-o publicație a Băncii Naționale a României (BNR), conform Economica.net. „Creșterea înregistrată de cererea internă în trimestrul I (7,8 la sută, variație anuală) — record pentru perioada postcriză — s-a datorat în principal consumului populației, pe fondul majorărilor salariale operate pe parcursul anului anterior și al traiectoriei descendente a prețurilor de consum, atribuită în special celor două episoade de reducere a cotei TVA (iunie 2015 și ianuarie 2016)”, informează documentul citat.

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a scăzut cu aproape 13%, în primele 5 luni. Numărul societăților cu capital străin nou înființate în primele cinci luni din 2016 a scăzut cu 12,95%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, la 2.217 societăți, reiese din datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), anunță Economica.net. Valoarea totală a capitalului social al celor 2.217 de noi societăți este de 15,4 milioane de dolari. Cele mai multe firme au fost înființate în luna martie, respectiv 509, cu 17,7% mai puține decât în aceeași lună din 2015.

Burleanu: „Noul selecționer va fi străin, suntem foarte aproape de a ne îndeplini ținta!” Șeful FRF a vorbit cu antrenori din Germania, Belgia și Olanda. Federația Română de Fotbal se află în căutarea unui nou selecționer după ce naționala României a fost eliminată prematur de la Campionatul European, scrie ProSport. Răzvan Burleanu, președintele FRF, spune că este foarte aproape de a finaliza discuțiile cu noul selecționer și că a luat în calcul antrenori din Germania, Belgia și Olanda. „Va fi străin, nu de naționalitate română. Important este profilul de la care am plecat. Ne-am ales desemnarea câtorva țări cu o cultură fotbalistică foarte bogată și țări care au avut capacitatea de a trece prin reconstrucții”, a declarat Burleanu pentru Digi24.

Handbalul românesc are din nou o campioană mondială! Băieții au câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga. Naționala masculină universitară de handbal este noua campioană mondială, după ce s-a impus în competiția de la Malga (Spania), scor 28-20 în finala cu Coreea de Sud, transmite ProSport. România a recâștigat titlul în această competiție după 29 de de ani! Jucători precum Ionuț Iancu, Demis Grigoraș, Ciprian Șandru și Ionuț Rotaru au acum ceva în comun cu generațiile de excepție ale handbalului românesc.

Gata de „optimi”! S-a stabilit ora la care Simona Halep o va înfrunta pe Madison Keys. Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, unde va juca împotriva jucătoarei americane Madison Keys, relatează Gazeta Sporturilor. Pe site-ul oficial al competiției a fost publicat programul de mâine, 4 iulie, iar Halep va juca pe terenul 1, de la ora 15:00, ora României.

Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu și Andrei Muntean au reușit ‘dubla’ în finalele pe aparate ale Campionatelor Naționale de gimnastică de la Cluj. Campionatele Naționale de Gimnastică, desfășurate în acest weekend la Cluj, s-au încheiat cu finalele pe aparate, anunță ProSport. Performerii ultimei zile au fost Cătălina Ponor, Andrei Muntean și Marian Drăgulescu, sportivi care au cucerit câte două medalii de aur. În concursurile feminine, întreaga atenție a fost ‘centrată’ pe duelul dintre Cătălina Ponor și Larisa Iordache, în contextul în care cele două sportive se află într-o luptă directă pentru locul disponibil al gimnasticii feminine la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult