Acasa Revista Presei Revista presei. Cine va conduce Circul Globus

Revista presei. Cine va conduce Circul Globus

scris de Z.V.
27 afisari

Lista noilor miniștri ai Guvernului Grindeanu, casa pierdută de președintele Klaus Iohannis, lăsarea fără funcții în PSD a primarului Iașiului, Mihai Chirica, precum și ce spune deputatul care a propus Ziua Olteniei, regiunea din ‘Nordul României‘, inegalitatea în creștere a veniturilor compatrioților, dar și românca nominalizată în echipa anului 2016 sunt principalele subiecte ale zilei de 23 februarie.

Bogdan Stanoevici și Sanda Ladoși, numiți la conducerea Circului Globus. Bogdan Stanoevici a fost numit director general interimar al Circului Globus din București, iar Sanda Ladoși va ocupa poziția de director adjunct interimar, responsabil cu domeniul artistic, anunță Primăria Municipiului București (PMB), anunță Gândul. Stanoevici a fost ministru pentru Diaspora în Guvernul Ponta, iar cu ocazia prezidențialelor i-a făcut ‘agitatori’ pe românii din străinătate care erau umiliți la cozile de la secțiile de votare.

Prima remaniere a Guvernului Grindeanu. Lista noilor miniștri. Grindeanu: Am vrut să întărim echipa. Comitetul Executiv Național al PSD a votat miercuri în unanimitate modificările din componența Cabinetului Grindeanu, pentru portofoliul Justiției fiind propus fostul judecător al CCR Tudorel Toader, informează Gândul. În urma votului, Mihai Tudose va prelua Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Alexandru Petrescu, care va prelua Ministerul Mediului de Afaceri și Antreprenoriat. De asemenea, Rovana Plumb va prelua Ministerul Fondurilor Europene, înlocuind-o pe actualul ministru, Mihaela Toader. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la finalul întrevederii, că a ajuns la aceste propuneri după ce a discutat, în primul rând, cu persoanele vizate pentru ocuparea funcțiilor, dar și în urma ‘consultărilor zilnice, dacă nu mai des, cu conducerea partidului”.

Obiectivele lui Petrescu la Ministerul Mediului de Afaceri: Programul Startup-Nation, Legea prevenției, reconstrucția rețelei de comerț exterior, titrează Economica.net. Alexandru Petrescu a fost mutat de liderii coaliției PSD-ALDE de la Ministerul Economiei la cel pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la mai puțin de două luni după preluarea mandatului.

Băsescu nu îl menajează pe Tudorel Toader. Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat vehement pe Tudorel Toader, propunerea PSD pentru portofoliul de la Justiție, aducând aminte de decizia sa de pe vremea când era judecător la Curtea Constituțională de a face opinie separată pe tema invalidării referendumului de suspendare ce l-a vizat pe Băsescu, scrie Cotidianul. Cu toate acestea, acesta a afirmat că este o propunere mai bună decât orice putea oferi PSD.

Liviu Dragnea, detalii despre remaniere: ‘Guvernul nu a făcut nimic ilegal, nu a furat nimic, nu a gândit să iasă corupții, nu a avut agende ascunse’. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, miercuri-seară, despre cine se află în spatele remanierilor din Guvernul Grindeanu și despre șansele alianței PSD-ALDE de a guverna așa cum a promis, consemnează Adevărul.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cere abrogarea Hotărârii de Guvern prin care MApN ar cumpăra patru nave de luptă noi. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că hotărârea emisă de Guvernul Cioloș pentru cumpărarea a patru corvete destinate Armatei Române este ilegală și, drept urmare, trebuie abrogată, transmite România liberă.

PSD nu renunță la megamitingul de susținere a Guvernului: „Lumea nu trebuie să ne desconsidere capacitatea noastră în stradă”. După ce a susținut în repetate rânduri că nu a permis organizarea în București a unui miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu și că își asumă acest lucru, președintele PSD, Liviu Dragnea, a ținut să precizeze că „nu este exclus un miting mare al PSD”, cu mențiunea, totodată, că lumea nu trebuie să desconsidere „capacitatea” social-democraților „în stradă”, citim în Gândul. „În ceea ce privește mitingul mare, aici îmi asum eu și nu regret că nu am lăsat un miting mare să vină în București, pentru nu a se escalada un confilict superficial (…) În schimb, mitingurile județene care au început nu vor fi oprite de către mine. În același timp, am spus că nu e exclus un miting mare al PSD. Nu neapărat împotriva cuiva, care să susțină începerea unei discuții serioase asupra unor chestiuni profunde din România (…) despre rolul președintelui, despre separația puterilor în stat, ce stat vrem să avem peste zece ani de zile”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri seară.

Liviu Dragnea i-a cerut lui Eduard Hellvig să anuleze protocolul dintre SRI și DNA. Procurorii anticorupție ar mai avea înțelegeri cu ANAF și cu Curtea de Conturi. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că a avut o discuție cu directorul SRI, Eduard Hellvig, pe tema protocolului dintre SRI și DNA, potrivit ziarului România liberă. Dragnea a susținut că i-a sugerat directorului SRI că ar trebui să aibă inițiativa de a anula protocolul dintre SRI și DNA, despre care se spune că ar fi un document secret.

Mihai Chirica, lăsat fără funcții în PSD. Comitetul Executiv al PSD a decis, cu unanimitate de voturi, ca primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, să rămână fără funcții în partid. La finalul ședinței, acesta a declarat că se aștepta la o astfel de decizie, informează Q Magazine. Mihai Chirica a pierdut funcția de vicepreședinte al PSD și conducerea filialei ieșene. Președinte interimar al PSD Iași a fost numit Maricel Popa, șeful Consiliului Județean Iași.

Liviu Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Mihai Chirica din PSD, ar fi fost votată într-o majoritate zdrobitoare. Liviu Dragnea a declarat că, în calitate de președinte PSD, el este cel care a refuzat să supună la vot, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Național, propunerea de excludere din PSD a lui Mihai Chirica — cel cunoscut pentru criticile sale la adresa lui Dragnea și a Guvernului Grindeanu, notează România liberă. Liviu Dragnea susține că, dacă ar fi fost supusă la vot, propunerea de excludere a lui Mihai Chirica ar fi fost acceptată ‘într-o majoritate zdrobitoare’. Liderul PSD a spus că așteaptă ca primarul din Iași să înțeleagă de ce PSD a fost ‘atât de nervos’ în urma criticilor pe care le-a adus partidului.

Chirica spune tot, după ședința PSD: ‘Nu mă așteptam la o statuie în Kiseleff’, titrează Puterea. Fostul lider al filialei Iași, Mihai Chirca, a declarat, miercuri, că a fost acuzat pe nedrept de lucruri pe care nu le-a făcut, atacurile venind din partea colegilor din filiala ieșeană, dar și de la colegi din alte județe.

Chirica, sancționat de partid pentru că a avut dreptate. ‘Suntem la o premieră mondială, când un președinte de organizație care a spus adevărul este pedepsit pentru asta și arată faptul că mai este mult de lucru’, a declarat Mihai Chirica, primar nemulțumit de modul ‘autoritar’ în care Liviu Dragnea conduce PSD, aflăm din Adevărul. Totodată, acesta nu s-a lăsat și l-a criticat pe Liviu Dragnea, la câțiva metri de sala unde liderul PSD conducea ședința. ‘Pe anumite fluxuri de știri se dădeau concluzii ale ședinței, iar la noi a mai durat cel puțin o oră și jumătate. A fost un act de dezinformare al președintelui partidului în ceea ce privește atacul meu la PSD, atacul meu asupra Guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată’, a afirmat primarul PSD.

Dragnea îi răspunde ‘copilotului’ Ponta. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în replică la afirmațiile critice ale lui Victor Ponta la adresa Guvernului, care seamănă cu un avion condus de 4 ‘piloți’ care se îmbrâncesc și țipă unul la altul, că dacă ar fi fost și un „copilot”, poate ar fi mai puțină supărare, citim în Gândul. ‘Mie mi-a plăcut expresia cu avioanele, nu prea am ce să comentez aici. Poate dacă ar fi și un copilot, poate ar fi mai puțină supărare. Vorbind serios, nu se întâmplă așa (în Guvern, n.r.)’, a spus Dragnea. El a arătat că Ponta a considerat tot timpul că președitele partidului trebui să fie și premier, lucru care nu se mai întâmplă acum.

Dialogul surzilor în PSD. Dragnea: ‘Ivan nu poate fi exclus, nu e membru de partid!’. Ivan: ‘Sunt membru activ, Dragnea este în eroare!’. Întrebat dacă eurodeputatul Cătălin Ivan a fost exclus de Comitetul Executiv Național de miercuri, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că acesta nici nu face parte din Partidul Social Democrat, fiind exclus de mai mult timp de Organizația Sector 1, consemnează Puterea. „Le-am explicat colegilor mei un lucru foarte important: nu poate fi exclus din partid cineva care nu mai e membru. Cătălin Ivan nu mai e membru al partidului demult. A fost exclus de Organizația sectorului 1 de ceva vreme. Deci, nu e cazul”, a spus Liviu Dragnea. În replică, eurodeputatul Cătălin Ivan a declarat că, din 2015, este membru al PSD Dobrovăț, care aparține de Organizația Județeană Iași a PSD, fapt care poate fi probat cu procesul-verbal întocmit la acea vreme.

Primarul PSD din comuna ieșeană Dobrovăț: Cătălin Ivan e membru în organizația noastră, fiind validat și de conducerea filialei județene. Primarul PSD din localitatea ieșeană Dobrovăț, Cătălin Martinuș, susține că europarlamentarul PSD Cătălin Ivan figurează ca membru în organizația din comuna sa și că acest lucru a fost validat și de conducerea filialei județene, contrazicându-l pe Liviu Dragnea, care a declarat, miercuri, că Ivan nu este membru PSD, conform cotidianului Adevărul. „Cătălin Ivan este membru la noi la Dobrovăț. Mai mult, în campania electorală de anul trecut de la parlamentare, în luna noiembrie, într-o ședință a conducerii filialei județene s-a discutat despre acest lucru. Îmi amintesc pentru că eram în sală. Liderul de atunci al PSD Iași, Mihai Chirica, i-a mulțumit lui Ivan pentru implicarea în campanie și a propus validarea sa ca membru de către organizația județeană. S-a votat în unanimitate, nu s-a opus nimeni. Deci domnul Ivan este membru PSD cu acte în regulă’, a afirmat primarul PSD de la Dobrovăț, Cătălin Martinuș. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național, că europarlamentarul Cătălin Ivan nu poate fi exclus din partid deoarece nu mai este „de mult” membru al formațiunii, fiind exclus ‘de ceva vreme’ de organizația PSD Sector 1. Și președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susținut că europarlamentarul Cătălin Ivan nu mai este de un an membru al partidului.

Grindeanu îi cere ‘scuze’ lui Cioloș. ‘Nu a atras zero fonduri europene, ci 0,04’. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că România nu a avut în 2016 absorbție „zero” a fondurilor europene, ci 0,04%, în continuarea disputei pe care o are cu predecesorul său, Dacian Cioloș, cu privire la acest subiect, anunță Gândul. „Vreau să fac o rectificare. Cu scuzele de rigoare, apropo de ceea ce am spus ieri (marți — n.r.) la Ministerul Transporturilor. Îmi cer scuze, anul trecut, în 2016, pe exercițiul bugetar 2014-2020 guvernul Cioloș nu a atras zero fonduri europene, ci 0,04. Sunt actele la zi”, a declarat premierul Sorin Grindeanu. Grindeanu a reacționat, marți, la postarea lui Dacian Cioloș pe Facebook, potrivit căreia România a atras în 2016 fonduri europene în valoare de aproximativ 7 miliarde de euro, precizând că din exercițiul bugetar 2014-2020 absorbția bugetară este zero. Fostul premier Dacian Cioloș a afirmat, marți, că din execuția bugetară aferentă anului 2016 privind sumele încasate de România din fonduri europene reiese că în țară au intrat aproximativ 7 miliarde de euro pentru beneficiari publici și privați. „Domnul Sorin Grindeanu nu reușește, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmații false făcute de PSD în campania electorală. Cu atât mai mare este dezamăgirea mea cu cât acum datele oficiale îi sunt la îndemână, nu trebuie decât să le ceară miniștrilor din subordine. Greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există, domnule Grindeanu, încercați să guvernați transparent și să construiți pe baza politicilor și proiectelor demarate anul trecut, în loc să aruncați fumigene ușor de demontat precum Ťzero fonduri europeneť”, a scris Cioloș pe contul său de Facebook.

Statul de drept funcționează, titrează Evenimentul Zilei. Președintele a fost dovedit de Justiție că și-a însușit o casă prin acte false. Procesul pierdut definitiv de Klaus Iohannis stârnește controverse în spațiul public și în lumea Justiției.

Președinția, după decizia instanței privind casa din Sibiu: Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, după ce Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare formulată de familia președintelui în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță, relateazăCurierul Național.

Reacția lui Dragnea, după ce a aflat că Iohannis și-a pierdut definitiv o casă. Mesajul șefului PSD pentru banca Raiffeisen. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că după decizia Curții de Apel Pitești, situația lui Klaus Iohannis nu este „tocmai plăcută”, dar s-a întrebat „ce face acea instituție bancară, să nu care cumva să rămână pe drumuri”, citim în Gândul. „Nu este o situație tocmai plăcută pentru președinte, cu decizia instanței. Eu sunt îngrijorat de altceva: ce face acea instituție bancară care e chiriașă în acea casă? Asta mă interesează, să nu care cumva să rămână pe drumuri. Acum se schimbă statutul imobilului. Ce face primăria, face licitație, nu face licitație?… Asta mă preocupă, pentru mediul de afaceri”, a spus Liviu Dragnea. Curtea de Apel Pitești a respins miercuri contestația în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, astfel că familia președintelui pierde definitiv casa din centrul Sibiului.

Iohannis a pierdut o casă pe care o închiriase cu 5.000 de euro. Magistrații Curții de Apel Pitești s-au pronunțat, miercuri, în dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, pierdută definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Brașov. Familia președintelui a formulat o contestație în anulare împotriva acestei decizii, însă instanța a respins-o, informează Capital. Astfel, familia Iohannis pierde definitiv una dintre casele pe care le deține în Sibiu. Familia Iohannis încasa lunar aproximativ 5.000 de euro din chiria acestei case, în care funcționează sediul unei bănci. Procesul a durat mai bine de 16 ani. Prin pierderea acestui proces, părțile din dosar se pot îndrepta contra șefului statului, pentru a cere poprirea salariului său astfel încât prejudiciul să poată fi recuperat.

Iohannis a pierdut casa, dar a rămas cu chiria pe 14 ani de la Raiffeisen. Familia Iohannis a luptat până la capăt pentru casa din centrul Sibiului, închiriată către Raiffeisen Bank, care i-a adus venituri consistente, timp de 15 ani, folosite pentru cumpărarea de alte imobile și înavuțirea președintelui, apreciazăBursa.

Victor Ponta, audiat ca martor într-un proces care se judecă la Tribunalul Gorj, titrează Curierul Național. Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, miercuri, la Tribunalul Gorj, pentru a da declarații în calitate de martor în procesul lui Dănuț Filipescu, acuzat de mărturie mincinoasă, în baza căreia a fost achitat fostul deputat Mugurel Surupăceanu.

Ce spune deputatul care a propus Ziua Olteniei, regiunea din ‘Nordul României’: E arhicunoscută Oltenia. Am văzut și la BBC; Brâncuși, refuzat. Legea care propune o zi pentru celebrarea Olteniei, regiune istorică din ‘Nord-Vestul’ României, a fost inspirată din momentul istoric al trecerii lui Tudor Vladimirescu peste Podul Calicilor și a fost întărită de un serial BBC despre venirea romanilor în Dacia, după cum a povestit, pentru Adevărul, Gheorghe Udriște, inițiatorul legii. Mai mulți parlamentari de la toate partidele au semnat anul trecut un proiect de lege privind instituirea Zilei Olteniei, ‘o regiune istorică din Nord-Vestul României’, după cum au scris în expunerea de motive, deși Oltenia este dintotdeauna mai jos, în Sud-Vest. ‘Da, s-a strecurat în redactare o greșeală. În loc de Sud-Vest, e Nord-Vest. Eu sunt născut acolo, nu puteam să nu știu. Nu puteam să greșesc școlărește. A fost o greșeală de redactare a celor care au scris-o, sunt niște consilieri de-ai mei’, a explicat inițiatorul legii, Gheorghe Udriște, fost parlamentar PNL.

Un procuror de la Parchetul General, pus sub control judiciar pentru luare de mită. Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Urmărire Penală și Criminalistică, a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru luare de mită, anunță DNA, notează Gândul. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 februarie 2017, a lui Cătălin Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Urmărire Penală și Criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Dragnea: Demisia lui Iordache a fost hotărârea dumnealui; eu aș fi vrut să rămână. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Florin Iordache a decis să-și dea demisia din funcția de ministru al Justiției, precizând că el ar fi dorit să rămână în Guvern, scrie Jurnalul Național. „Nu pot să spun că e greșeală (demisia lui Iordache — n.r). Eu aș fi vrut să rămână. Dar așa a decis, așa i-a comunicat și prim-ministrului. A fost hotărârea dumnealui”, a afirmat Dragnea.

Fosta judecătoare Camelia Bogdan, audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Ghiță. Fosta judecătoare Camelia Bogdan a fost audiată, miercuri, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor lui Sebastian Ghiță, informează Gândul. Camelia Bogdan a ajuns, miercuri, la sediul Parchetului General pentru a da declarații în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiță a difuzat o înregistrare în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, vorbește despre intervenții în justiție, făcând referire, printre alții, la Camelia Bogdan. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 8 februarie excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA. Decizia Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acțiuni introduse pe rolul Inspecției Judiciare.

Emisarul lui Trump, Hoyt Yee: Ne așteptăm ca liderii români să fie responsabili și să nu slăbească domnia legii. Un important diplomat al administrației americane a sosit la București și a lansat un mesaj extrem de clar față de tentativele trecute sau viitoare de slăbire a statului de drept și de relaxare a principiilor privind domnia legii. El s-a declarat impresionat de reacția românilor față de asemenea tentative, materializate prin faimoasa Ordonanță 13, conform cotidianului Adevărul. Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA responsabil pentru afaceri europene, efectuează în aceste zile o vizită în România, prilej cu care a discutat cu mai mulți oficiali români și despre criza Ordonanței de urgență nr. 13, prin care se slăbea legislația privitoare la combaterea corupției și asigurarea integrității funcției publice.

CE: Inegalitatea veniturilor crește în România. Excluziunea socială, în top. România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană, iar aceasta este în creștere, se arată într-un raport de țară publicat miercuri de Comisia Europeană, preluat de Capital. ‘Sărăcia și excluziunea socială rămân la un nivel ridicat. Deși în scădere, riscul de sărăcie și excluziune socială persistă în rândul tinerilor NEETs („Not in Education, Employment or Training”, n.r.), în cel al familiilor cu copii și al persoanelor cu dizabilități. Comparativ cu mediul urban, de două ori mai mulți oameni din mediul rural trăiesc în comunități marginalizate și se confruntă cu probleme sociale, locuință și șomaj. Ponderea persoanelor care trăiesc în locuințe de o calitate slabă și consumă mai mult de 40% din venituri pe aceasta este una dintre cele mai mari din UE’, se arată în document. ‘Sărăcia și excluziunea socială sunt mari în special în rândul populației de etnie romă. Riscul de sărăcie și excluziune socială în rândul populației romă este de trei ori mai mare decât în cazul restului populației. Este mult mai mare comparativ cu alte state membre care au o minoritate romă însemnată. Populația romă este concentrată în comunități marginalizate și circa două treimi din aceasta trăiește în locuințe care nu au facilități sanitare minime’, menționează sursa citată.

Probleme pentru românii din Austria. Guvernul a decis să taie alocațiile copiilor. Guvernul de la Viena pregătește o decizie importantă în ceea ce privește alocațiile copiilor români, avertizează Gândul. Austria a plătit într-un singur an aproximativ 250 de milioane de euro alocații cetățenilor din Uniunea Europeană care își desfășoară activitatea în această țară. Executivul nu mai vrea să facă acest lucru și intenționează să reducă alocațiile în funcție de nivelul de trai din țară de proveniență. Ministrul de Externe, Sebastian Kurz, și ministrul Muncii, Sophie Karmasin, au elaborat un proiect de lege prin care, de la 1 ianuarie 2018, alocațiile să fie tăiate, informează Heute. „Punem capăt nonsensului de a plăti alocații copiilor care nici măcar nu trăiesc în Austria. Fiecare copil ar trebui să merite aceeași sumă, dar 150 de euro (actuala alocație — n.red.) valorează mai puțin în Austria decât în România”, a spus ministrul Sophie Karmasin.

Un biciclist a fost accidentat mortal în județul Olt. O mașină l-a evitat, a doua l-a lovit în plin. Un biciclist a murit miercuri seară după ce a fost lovit pe DN 6, în comuna Dăneasa, de un automobil care ulterior a derapat și a ajuns într-un canal, informează România liberă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, a precizat că un automobil a evitat biciclistul, apoi a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe un câmp. Un alt autoturism, care se deplasa din sens opus, nu a reușit să evite biciclistul, l-a lovit, apoi a derapat, a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un canal. În urma accidentului, două persoane aflate în mașina care a lovit biciclistul au suferit diferite traumatisme și au fost transportate de echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt la Spitalul Caracal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, echipajele medicale care s-au deplasat la intervenție au constatat că biciclistul prezenta leziuni incompatibile cu viața.

Aglomerație la granița Giurgiu-Ruse. Coada de tiruri e lungă de aproape cinci kilometri, titrează Libertatea. ‘Cel mai probabil cozile de tiruri la trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse se formează de când autoritățile bulgare au luat măsura ca vinietele de călătorie pe drumurile din Republica Bulgaria să fie achiziționate din punctele special amenajate în incinta punctului de frontieră’, a declarat purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Un bărbat din Dolj a aflat că e mort de la medicul de familie. Nu poate obține rețete sau să facă analize. Situație halucinantă în Oltenia, unde un bărbat din Dolj a aflat că e mort de la medicul de familie. În realitate, omul e viu și nevătămat, numai că figurează decedat de o lună în registrul doctorului. Omul e prezent în evidențele Casei Județene de Asigurări de Sănătate ca asigurat, relatează Libertatea. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a vrut să obțină o trimitere pentru a efectua un set de analize medicale. Daniel Burchel a aflat cu stupoare că figurează pe listele medicului de familie din Filiași ca fiind decedat din 20 ianuarie 2017.

Academia Română: cauza salariilor mici ale românilor e ponderea crescută a profitului companiilor din munca angajaților. Peste 62% din valoarea adăugată creată prin munca salariaților români se duce în profitul angajatorilor, anunțăEconomica.net. Academia Română recomandă în „Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani”, recent făcută publică, scăderea ponderii profitului angajatorilor din munca salariaților cu peste 21 de puncte procentuale, pentru a ne apropia de media europeană a acestui indicator.

Rușii au scumpit brusc cu 25% gazele pentru România. După ce, pe tot parcursul anului 2016, au ținut prețul jos, câștigând masiv piață, rușii au scumpit brusc și puternic gazul pe care îl vând în România, aflăm din Capital. Acesta este un lucru bun pentru producătorii români, Petrom și Romgaz, care își pot aduce înapoi clienții pierduți, dar rău pentru România, în ipoteza că un nou val de frig va necesita importuri susținute.

Lotul României pentru meciul cu Rusia din Rugby Europe Championship se reunește duminică. Echipa națională de rugby a României va întâlni, pe 4 martie, la Soci, reprezentativa similară din Rusia, în cel de-al treilea meci din Rugby Europe Championship. Selecționerul Lynn Howells a convocat 33 de jucători, scrie ProSport. Dintre acești jucători, 11 provin de la Timișoara Saracens, șapte de la CSA Steaua, cinci de la Știința Baia Mare, doi de la CSM București, unul de la CS Dinamo și șapte din campionatul Franței. Mihai Macovei, care a fost căpitanul naționalei în ultimii ani, revine în lot după o pauză de aproape un an. El s-a accidentat în primăvara anului 2016 și a avut o lungă perioadă de recuperare. Jucătorii se vor reuni pe 26 februarie, la București.

Româncă nominalizată pentru echipa ideală a anului 2016. Andreea Părăluță, portarul naționalei feminine de fotbal a României, a fost nominalizată între cele 55 de jucătoare care candidează pentru echipa ideală a anului 2016 alcătuită de FIFPro (sindicatul internațional al fotbaliștilor), transmiteCotidianul.

Bute se declară nevinovat. Ce spune despre perioada neagră din 2016: „S-a dovedit asta”. Lucian Bute a vorbit despre problemele pe care le-a avut anul trecut, când a fost depistat pozitiv din cauza unor suplimente alimentare contaminate, citim în Gazeta Sporturilor. Pugilistul român recunoaște că au fost momente dificile, dar susține în continuare că nu s-a pus în vreun moment problema să trișeze.

Șanse mari ca Halep să-și păstreze locul în clasament după turneul de la Dubai. Două urmăritoare ale Simonei au pierdut la debut. Astrele se aliniază pentru Simona Halep, ocupantă a locului 4 WTA, care a scăpat și în această săptămână de două urmăritoare importante din clasamentul mondial, susține ProSport. Chiar dacă nu joacă din cauza unei accidentări, Halep nu mai poate fi depășită de Cibulkova și Muguruza, după ce aceste sportive au cedat marți, în mod surprinzător, la debutul în turneul Premier 5 de la Dubai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult