Acasa Revista Presei Revista presei. Cioloș s-ar pregăti să schimbe cinci miniștri

Revista presei. Cioloș s-ar pregăti să schimbe cinci miniștri

scris de Z.V.
21 afisari

Informațiile prezentate de SRI despre cartelele preplătite românești, discuția pe care secretarul de stat Raed Arafat a avut-o cu șeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, în legătură cu raportul asupra tragediei de la Colectiv, avizul favorabil acordat de CSM pentru propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi ca șef al DNA, reluarea discuțiilor despre Tezaurul României depus la Moscova în timpul Primului Război Mondial, precum și decizia Tribunalului București prin care patronii clubului Colectiv și cei ai firmei pirotehnice au scăpat de arestul la domiciliu, dar și calificarea Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Miami sunt principalele subiecte ale zilei de 29 martie.

guvernul ciolos 1Cioloș s-ar pregăti să schimbe cinci miniștri. Guvernul Cioloș se pregătește de remaniere, anunță Cotidianul. Potrivit unor surse politice, nu mai puțin de cinci miniștri din actualul Cabinet sunt vizați de Cioloș pentru a fi schimbați. Printre ei ar fi Raluca Prună, Ministrul Justiției, dat fiind că au apărut mai multe discuții referioare la Ordonanța de Urgență privind Interceptările.

Ce spune președintele Camerei Deputaților despre adoptarea legii cartelelor Pre-Pay. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră „necesară pentru sistemul de securitate al României” adoptarea unei legi privind identificarea utilizatorilor de cartele Pre-Pay, potrivit Evenimentului Zilei. „Eu am fost unul dintre cei care au susținut (legea — n.r.) și în acel moment (când a fost adoptată de Parlament — n.r.) și am fost criticat de presă. Drepturile și libertățile câștigare prin Constituție și prin apartenența noastră la structurile democratice ale lumii nu înseamnă că, dacă promovăm anumite proiecte de lege, limităm aceste drepturi și libertăți”, a spus Valeriu Zgonea.

Gorghiu: Nu mi se pare normal să aud de la televiziune că anumite cartele prepay au fost folosite în comiterea de acte teroriste. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că nu i se pare normal să afle de la o televiziune că anumite cartele prepay din România au fost utilizate în comiterea de acte teroriste, precizând că informația e „vitală” în modificarea legislației privind securitatea națională, transmite Evenimentul Zilei. „E nevoie în mod clar de o dezbatere foarte serioasă în societatea românească, dar mai ales în Parlamentul României pentru că nu mi se pare normal să aflu de la o televiziune în urma unui interviu cu un ministru sau un prim ministru, nu mi se pare firesc să aflu acolo că anumite cartele prepay din România au fost folosite de diverse persoane în comiterea unor acte teroriste”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Eurodeputatul Renate Weber: Serviciile secrete au foarte multe puteri. Asistăm la un eșec răsunător al activității lor. Eurodeputatul ALDE Renate Weber consideră că serviciile de informații din România și din UE au foarte multe puteri, însă lipsa de coordonare la nivelul schimbului de informații a dus la ceea ce pare a fi „un eșec răsunător” al activității lor, relatează Ziarul Financiar. „În general, serviciile de informații și de la noi, dar și din alte țări au foarte multe puteri” a declarat Renate Weber, la RFI, întrebată dacă se impune ca SRI să aibă puteri sporite, în contextul în care premierul Dacian Cioloș a ridicat problema cartelelor pre-pay care ar fi fost utilizate pentru pregătirea de atentate în UE.

Monica Macovei vrea și ea o evidență mai clară a cartelelor prepay. Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, la B1 Tv, că trebuie să existe un control mai strict al cartelelor prepay și a apreciat că nicio țară din Europa nu mai este sigură și că ceea ce s-a întâmplat la Paris, Ankara sau Bruxelles nu reprezintă actele de final ale terorismului, ci de început, transmite Gândul. „Putem să discutăm dacă trebuie să existe o evidență mai strictă a cartelelor preplătite… Categoric, trebuie să existe!”, a declarat europarlamentarul Monica Macovei, într-o emisiune televizată.

Raed Arafat, chemat la discuții la Guvern. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, secretarul de stat Raed Arafat, s-a întâlnit luni vreme de două ore cu șeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, pentru a discuta despre raportul asupra tragediei de la Colectiv, conform Puterea. În Raportul Corpului de Control al premierului, dat publicității în urmă cu o săptămână, se scrie că „intervenția de urgență în urma incendiului de la clubul Colectiv din București din seara de 30 octombrie 2015 a fost în mare marte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților, aspect cauzat în principal de lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară”.

Arafat, după discuția cu Cioloș: Dacă mi se spune „pleacă”, plec. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seară, la Digi 24, după discuția cu premierul Dacian Cioloș, pe tema raportului Colectiv, că, dacă i se va cere, va pleca din fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), relatează România Liberă. Arafat a mai spus că discuția cu șeful Corpului de Control al Guvernului a fost „o discuție civilizată, un ton foarte pozitiv pot spune, s-au discutat mai multe aspecte despre raport și răspunsul nostru la raport, urmând să fie reanalizate unele lucruri în etapa următoare de control care se face de Corpul de control”.

Problema Tezaurului din nou pe masa discuțiilor. Comisia comună româno-rusă pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relațiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului, s-a reunit la Sinaia, în zilele de 25 și 26 martie, după o pauză de 10 ani, lucrările sale desfășurându-se într-o atmosferă „deschisă și constructivă”, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, scrie Q Magazine. „Părțile au continuat schimbul de opinii privind diferite aspecte referitoare la Tezaurul României, inclusiv la valorile Băncii Naționale a României depuse la Moscova în timpul Primului Război Mondial, precum și la restituirile din 1935 și din 1956 de către Uniunea Sovietică ale unor părți din valorile românești”, precizează MAE.

Proiectul legii salarizării, în discuția premierului Dacian Cioloș cu ministrul Muncii. Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Ana Costea, discută, luni, despre proiectul legii salarizării unitare, anunță Puterea. Surse oficiale au precizat că la întâlnire participă și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor. Dacian Cioloș declara, duminică, că în această săptămână ar putea fi pus în dezbatere publică proiectul legii salarizării unitare.

Zgonea invită miniștrii la Parlament pentru a discuta despre indemnizațiile pentru mame. Valeriu Zgonea, i-a invitat pe membrii Guvernului să vină în Parlament pentru a găsi împreună soluții de acoperire a impactului bugetar necesar aplicării proiectului de lege privind indemnizația pentru mame, conform Evenimentului Zilei. „Avem câteva legi în România care stabilesc clar care este rolul Parlamentului și care este rolul Guvernului. Eu îl apreciez pe domnul Cioloș și îmi place foarte mult această abordare pozitivă”, a declarat Valeriu Zgonea.

Iohannis, mesaj de condoleanțe transmis după atentatul din Pakistan. În urma atacului terorist care a avut loc în orașul Lahore, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Președintelui Republicii Islamice Pakistan, domnul Mamnoon Hussain, un mesaj de condoleanțe, potrivit Q Magazine. „Am aflat cu mâhnire de atacul terorist comis în orașul Lahore în timpul celebrării sărbătorilor pascale catolice. Sunt revoltat de acest act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, în marea majoritate femei și copii”.

Zgonea spune că nu vede niciun impediment în construcția unei moschei la București: Toleranța naște toleranță!Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a declarat, luni, că nu vede niciun impediment în construcția unei moschei în București, el amintind faptul că aceasta a fost o decizie a Guvernului României, iar țara noastră ar trebui să păstreze aceeași relație, foarte bună, cu Turcia, adăugând că „toleranța naște toleranță, iar intoleranța naște intoleranță”, scrie Adevărul. „Este o decizie pe care a luat-o Guvernul României și nimeni din Parlament, la momentul respectiv, nu a contestat-o”, a spus Zgonea.

Traian Băsescu: „A confisca banii denunțătorilor este obligatoriu”. Fostul președinte Traian Băsescu a avut ieri, pe o rețea de socializare, într-o postare intitulată „Partenerii”, atacuri dure la adresa așa-zișilor denunțători care colaborează cu procurorii DNA, notează Bursa. Acesta a declarat: „Dinu Pescariu, Florian Walter, Claudiu Florică, Dragoș Dobrescu și Valentin Vișoiu, transformați peste noapte din posibili capi mafioți în denunțători, sunt doar cîteva nume de posibili infractori protejați de DNA, purtînd deja nobilul titlu de denunțători, ale căror fraude însumate în dosarele Microsoft, ANRP sau restituiri Sector 2 depășesc, conform sumelor vehiculate public de DNA, 400 milioane de euro”.

MAI: Toate activitățile pentru organizarea alegerilor locale sunt în grafic și nu există întârzieri. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a condus luni prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale, constatând că toate activitățile sunt în grafic și nu există întârzieri, potrivit unui comunicat al MAI, transmite Bursa. Din Comisia Tehnică Centrală fac parte reprezentanți din 15 ministere și instituții publice cu atribuții privind organizarea alegerilor.

Cine este Clotilde Armand, franțuzoaica intrată în cursa pentru Primăria Sectorului 1. Cine este Clotilde Armand. Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) pentru Sectorul 1 este franțuzoaica Clotilde Armand, inginer de profesie, persoană care vrea să se impună în alegerile locale cu toate că are drept contracandidați politicieni mult mai cunoscuți: Alexandru Nazare, Eugen Tomac sau Laura Chiriac, scrie Adevărul. Odată cu anunțarea candidaturii sale, Clotilde Armand a pus pe site-ul personal o descrierea detaliată a activității sale și a studiilor. precum și modul cum a ajuns să fie atrasă de România.

SRI: Cartele prepay românești, folosite în zone de conflict din Siria și Irak. SRI nu poate oferi informații, în acest moment, referitoare la faptul că teroriștii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite românești, dar precizează că deține informații că sunt folosite cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă în zone de conflict, inclusiv în Siria și Irak, conform Jurnalului Național. Într-un răspuns la o solicitare, SRI a precizat, luni, că identitatea persoanelor care utilizează aceste cartele nu a putut fi stabilită.

Kovesi, aviz fără emoții pentru un nou mandat. Secția pentru procurori a CSM a avizat luni favorabil, cu unanimitate, propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA, anunță Cotidianul. Kovesi s-a prezentat luni în fața CSM după ce a fost propusă pentru un nou mandat în fruntea DNA de ministrul Justiției Raluca Prună. „În noul mandat îmi propun asigurarea stabilității în cadrul instituției, creșterea transparenței, consolidarea statutului procurorului și recuperarea prejudiciilor. (…) În 2015 au fost cei mai mulți inculpați trimiși în judecată de la înființarea DNA. Avem de șase ori mai mulți demnitari investigați și trimiși în judecată în ultimii ani’, a declarat Kovesi în fața membrilor CSM.

Patronii clubului Colectiv și cei ai firmei pirotehnice scapă de arestul la domiciliu. Patronii clubului Colectiv, ai firmei care a furnizat artificiile folosite în seara de 30 octombrie și pirotehnistul Viorel Zaharia, cercetați în arest la domiciliu, au fost plasați luni sub control judiciar, prin decizia definitivă a Tribunalului București, informează Jurnalul Național. Anterior, Judecătoria Sectorului 4 a decis plasarea celor șase inculpați în dosarul de ucidere din culpă instrumentat de Parchetul Înaltei Curți sub control judiciar, iar procurorii au făcut contestație.

DNA cere de la MAE documente despre contracte atribuite unor firme apropiate de Sebastian Ghiță. DNA Ploiești a solicitat documente de la Ministerul de Externe legate de firme apropiate lui Sebastian Ghiță privind contractul „Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni”, au declarat surse judiciare, conform Gândul. Procurorii DNA Ploiești au cerut Ministerului Afacerilor Externe documente cu privire la atribuirea contractului pentru”Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni”, au declarat surse judiciare.

DNA: Ghiță s-a folosit de oameni pe care i-a pus în funcții importante și i-a angrenat într-un mecanism infracțional. Sebastian Ghiță a numit sau menținut în funcții importante, și înainte și după ce a devenit deputat, folosindu-se de bani și relații, diverși funcționari pe care i-ar fi angrenat ‘într-un mecanism infracțional ce presupunea satisfacerea intereselor (sale — n.r.) ilicite’, susțin procurorii DNA Ploiești, potrivitJurnalului Național. Anchetatorii DNA Ploiești, care au deschis recent al patrulea dosar penal pentru fapte de corupție pe numele deputatului Sebastian Ghiță, susțin că și înainte de a deveni parlamentar, dar și după ce a fost ales deputat, acesta controla numirea sau menținerea în funcții importante a unor persoane pe care le-a folosit apoi în ceea ce procurorii numesc ‘un mecanism infracțional’ și care contribuiau, prin funcțiile pe care le dețineau, la satisfacerea intereselor deputatului.

Dosar privind aducerea lui Onțanu în arestul Poliției Capitalei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 a înregistrat, luni, un dosar penal în legătură cu modul în care Neculai Onțanu, primarul suspendat al sectorului 2, a fost introdus în Arestul Poliției Capitalei, scrie Cotidianul. Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare a sediului profesional și neglijență în serviciu, urmărirea penală în acest dosar fiind cu privire la faptă.

ANI cere revocarea din funcție a deputatului Ioan Moldovan declarat incompatibil de ICCJ. Deputatul ALDE Ioan Moldovan a pierdut definitiv și irevocabil procesul intentat de ANI în urma căruia a fost declarat incompatibil, astfel că inspectorii de integritate cer Parlamentului revocarea sa din funcție, relateazăAdevărul. Ioan Moldovan, deputat în Parlamentul României din 2012, a deținut simultan și calitatea de administrator la SC Elian Restaurant SRL., din 20 decembrie 2012, a și până în 12 martie 2014, au arătat inspectorii de integritate.

Raed Arafat contestă raportul Guvernului privind tragedia din Colectiv. Documentul va fi actualizat. Raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv va fi actualizat după discuția de peste două ore cu echipa Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, condusă de Raed Arafat, anunță Libertatea. DSU consideră că afirmații din raport precum cele potrivit cărora intervenția a fost „sub medie”, că sistemul de urgență trebuie reformat radical sau că se fac „improvizații” în intervenții sunt neargumentate și inacceptabile pentru un document de o asemenea importanță, ridicând un semn de întrebare asupra profesionalismului autorilor raportului.

După raportul Guvernului în cazul Colectiv, Arafat îi face lui Cioloș un conspect din „lecțiile învățate” ale NATO. Raed Arafat răspunde criticilor cuprinse în raportul Corpului de Control în cazul intervenției de la Colectiv, susținând într-un document de 143 de pagini transmis premierului că datele prezentate „nu corespund cu informațiile la nivelul Departamentului pentru situații de urgență” și necesită clarificări, scrie Gândul. Mai mult, spune el, „neclaritățile și neconcordanțele din raport puteau fi evitate”, dacă „s-ar fi solicitat un punct de vedere al instituțiilor implicate, inclusiv al DSU”. Arafat susține, totodată, că răspunsul la multe dintre semnele de întrebare din raportul Corpului de Control ar fi putut fi identificat prin analizarea „Raportului privind lecțiile învățate în urma incendiului de la Clubul Colectiv”, analiză făcută pe modelul NATO.

BRCC: România face progrese remarcabile în trimiterea în judecată a persoanelor acuzate de corupție. România face progrese remarcabile în trimiterea în judecată a persoanelor acuzate de corupție, dar există și alte metode pentru a schimba modul în care oamenii abordează afacerile, a declarat Neil McGregor, vicepreședinte al Camerei de Comerț Româno-Britanică (BRCC), conform Ziarului Financiar. Neil McGregor, partener coordonator al McGregor & Partners și vicepreședinte al Camerei de Comerț Româno-Britanică (BRCC), a discutat cu oficiali ai Ministerului Justiției pe tema noii Strategii Naționale Anti-Corupție.

Funcționarii publici ar putea boicota alegerile locale. Care este motivul. Funcționarii publici amenință cu boicotarea alegerilor locale prin neasigurarea suportului tehnico — administrativ, în cazul în care Parlamentul României nu va elimina discrepanțele salariale existente pe funcții publice similare, potrivit România Liberă. Decizia membrilor Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) vine în contextul în care membrii Parlamentului, senatori și deputați, au eliminat discrepanțele salariale pe funcții publice similare numai pentru funcționarii publici angajați în instituțiile de prim nivel, Parlament, Președinția României, aparatul de lucru al Guvernului, Curtea de Conturi, spun reprezentanții SNFP.

Studenții din Regie ies în stradă, marți, nemulțumiți de interdicțiile privind fumatul în campus. Aproximativ 3.000 de studenți din Complexul Regie organizează, marți, un protest, în fața căminelor P4-P7, ca reacție la interdicția de a fuma în fața căminelor în care locuiesc sau pe străzile din campus, informează România Liberă. Astfel, ei vor ieși marți, începând cu ora 14,00, la „o țigară pe Splai”, în fața căminelor P4-P7. Studenții cer modificarea legislației astfel încât ei să poată fuma în fața căminelor și să nu mai fie nevoiți să meargă pe Splaiul Independenței.

Bucureștenii sunt cetățenii europeni cei mai nemulțumiți de transportul public din orașul lor — studiu. Bucureștenii sunt cetățenii europeni cei mai nemulțumiți de transportul public din orașul lor, doar 6% fiind satisfăcuți de acesta, potrivit unui proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, anunță Economica.net. Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat luni un infografic despre gradul de satisfacție al bucureștenilor privind transportul public și gradul de motorizare, potrivit unui comunicat remis presei.

Amenințări la adresa românilor din Italia: ‘Vă vom da foc! Rețineți că pentru unul plătesc toți!” Românii stabiliți în Teramo, Italia, au fost amenințați de „băieții foarte răi” din zonă, scrie Curierul Național. „Hoți urâți albanezi și români, dacă se repetă acest lucru vom pedepsi fiecare străin care a venit să locuiască aici”. Acesta este mesajul făcut public în localitate.

Avocatul Poporului, sesizare în abuzurile comise în grădinițe. Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la „posibile agresiuni exercitate asupra copiilor de la o grădiniță din Capitală”, a transmis printr-un comunicat de presă, luni, conform Puterea. Potrivit unui comunicat, dupa ce au aparut informatii in presa cu privire la directoarea unei gradinite private, care a fost filmata de camerele de supraveghere batand copiii pe care ii avea in grija, „Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile agresiuni exercitate asupra copiilor de la o grădiniță particulară din București”.

Cinci elevi au fost prinși fumând în curtea școlii. Directorul a chemat poliția. Cinci elevi ai Colegiului Tehnic „Media” din sectorul 1 au fost amendați după ce au fost prinși fumând în curtea licelului, relatează Libertatea. Chiar directorul unității de învățământ a chemat Poliția. Pe lângă cele patru amenzi, polițiștii au aplicat și un avertisment.

Conducerea Loteriei Române, acuzată că a inventat un câștigător. Fostului consilier al Loteriei Române, Sorin Constantinescu, acuză Loteria Română că a inventat un câștigător pentru a pune deoparte trei milioane de euro, conformCotidianul. „Jocurile de noroc sunt pură matematică și probabilistică. În momentul în care am auzit la tv, în decembrie, pe 30, că ar fi doi câștigători la o agenție mică, în provincie, am afirmat public că nu există așa ceva și că nu se poate, pentru ca s-ar încălca toate legile probabilisticii”, a declarat Sorin Constantinescu, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV.

18,8 milioane de lei servicii de mentenanță pentru cardul de sănătate. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat o licitație deschisă pentru achiziția de servicii de Help-desk, mentenanță și suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, valoarea maximă estimată a contractului fiind de aproximativ 18,8 milioane de lei, potrivit unui anunț publicat sâmbătă, 26 martie, pe SEAP, informează Economica.net. În vederea acestei achiziții va fi încheiat un acord-cadru cu un singur agent economic, a cărui durată va fi de 36 de luni de la data atribuirii contractului. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Bostan: „Cartele prepay din România s-au folosit și pentru alte lucruri”. Cartele prepay din România au mai fost folosite și pentru alte lucruri, iar reglementarea acestui segment se află în lucru în cadrul unui grup inter-instituțional, a declarat, luni, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, potrivit Capital. „Există un grup inter-instituțional care lucrează la această problemă. Noi am considerat prioritate Legea securității cibernetice și deja, astăzi, pleacă în circuitul de avizare, în interiorul Guvernului, această lege”, a spus Bostan.

ASF recunoaște că RCA pentru transportatori are un nivel imens. Asigurătorii vor fi constrânși să ia măsurile de rigoare pentru inversarea acestui trend. Prima medie aferentă polițelor de asigurare auto obligatorie RCA încheiate pentru vehicule din categoria autoutilitare și autocamioane, pe o perioadă de douăsprezece luni, a înregistrat o creștere de 53% la nivelul lunii februarie 2016, comparativ cu nivelul din iunie 2015 — luat ca bază de referință potrivit Protocolului încheiat de ASF cu transportatorii pe 22 decembrie 2015, transmite Curierul Național. Prima medie pe această categorie a ajuns în februarie 2016 la 2.855 lei.

Reparațiile la Autostrada Soarelui încep în septembrie. Temerile turiștilor români că Autostrada București-Constanța ar fi putut să intre în reparații, chiar în sezonul estival, au fost înlăturate ieri de conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, care a anunțat că lucrările de reabilitare a tronsonului Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 de kilometri, vor începe din luna septembrie, transmite Bursa. Astfel, CNADNR a vrut să clarifice unele informații potrivit cărora porțiunea respectivă va fi închisă în perioada 1 mai — 1 septembrie 2016.

Aplicația IT pentru depunerea online a proiectelor europene poate fi folosită. Aplicația IT pentru depunerea online a proiectelor europene poate fi folosită de beneficiari începând de luni, a anunțat, într-o conferință de presă, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu. „Aplicația IT poate fi utilizată de potențialii beneficiari, care pot începe înscrierea în sistem și înscrierea de noi apeluri, din această săptămână”, a spus Răducu.

Adio internet de mare viteză. Un nou proiect de lege privind antenele GSM. România va înregistra o scădere a vitezei traficului pe internet în cazul în care va fi adoptat proiectul de lege care interzice amplasarea antenelor de telefonie mobilă în apropierea școlilor sau spitalelor, a declarat, luni, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, în cadrul unei conferinte de specialitate, potrivit Capital. În ultimi ani au fost depuse mai multe reclamații depuse la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în care se solicită reglementarea mai strictă a amplasării antenelor de telefonie mobilă.

Câți pensionari erau în România la începutul anului 2016. Pensia medie a crescut cu 5,4%. Numărul mediu de pensionari a scăzut, în 2015, cu 51.000 de persoane față de anul precedent, până la 5,306 milioane, în schimb pensia medie lunară a crescut cu 5,4%, la 892 lei, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), relatează Economica.net. „În anul 2015, numărul mediu de pensionari a fost de 5,306 milioane de persoane, în scădere cu 51.000 de persoane față de anul precedent; raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 10 la 10; pensia medie lunară a fost de 892 lei, mai mare cu 5,4% față de anul precedent”, se menționează în comunicat.

Tarom anulează cursele din zilele de 28, 29 și 30 martie pe ruta București — Bruxelles. Tarom anulează cursa către și dinspre Bruxelles de pe 28 martie, iar cele de pe 29 și 30 martie vor opera pe ruta București—Amsterdam—București cu orarul modificat, a transmis într-un comunicat de presă, luni, Tarom, scrie Ziarul Financiar. Potrivit unui comunicat, „aeroportul Bruxelles Zaventem rămâne, în continuare închis”, astfel că „zborul RO373—București — Bruxelles, de luni, este anulat, iar pasagerii au fost reprogramați pentru zborul RO371 București — Amsterdam din data de 29.03.2016, cu decolare de pe Otopeni la ora 07.20”.

Negocierile dintre Electrica SA și Fondul Proprietatea s-au încheiat fără un acord. Electrica SA informează toate părțile interesate că nu s-a ajuns la un acord în negocierile purtate cu Fondul Proprietatea (FP) pentru o potențială achiziție a participațiilor minoritare deținute de FP în cele trei filiale de distribuție ale Electrica și la subsidiara de furnizare, conformCurierul Național. În conformitate cu mandatul primit din partea acționarilor de a face public prețul oferit, fie el acceptat sau nu de Fondul Proprietatea, anunțăm că oferta fermă a Electrica SA a fost de 790 milioane lei (equity value).

Cartelele și abonamentele la metrou s-ar putea scumpi. Vezi noile prețuri discutate. Conducerea metroului bucureștean intenționează să mărească prețul la cartelele de călătorie în cel mai scurt timp, afirmă surse din cadrul Metrorex, potrivitLibertatea. Scumpirea ar fi motivată de faptul că societatea are cheltuieli mai mari decât încasările. La acestă oră, se poartă discuții între reperezentanții Metrorex și cei ai Ministerului Transporturilor pentru a se pune de acord cu noile prețuri ale cartelelor și abonamentelor.

Obicei de mare jucătoare. Simona a jucat atât cât a trebuit pentru a se califica în sferturile de finală de la Miami: Halep — Watson 6-3, 6-4. Urmează Timea Bacsinszky. Simona Halep (5 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, după ce a trecut de britanica Heather Watson (69 WTA), scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci de o oră și 30 de minute, relateazăProSport. Românca se va duela pentru un loc în semifinale cu Timea Bacsinszky, care a câștigat meciul cu Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 6-4, 6-2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult