Acasa Revista Presei Revista presei. Clasamentul băncilor în primul semestru

Revista presei. Clasamentul băncilor în primul semestru

scris de Z.V.
175 Afisari

Declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis în localitatea Criț, răspunsul premierului Mihai Tudose la întrebările unei familii de români plecați la muncă în afara țării, precum și rezultatul referendumului intern organizat de USR cu privire la poziționarea partidului pe tema redefinirii familiei în Constituție, dar și clasamentul băncilor în primul semestru al anului sunt printre principalele subiecte ale zilei de 14 august.

Răsturnări de situație la vârful sistemului bancar: BRD devine lider la profit, BCR cade pe locul trei, ING surclasează Raiffeisen. Majoritatea băncilor din top șase din punct de vedere al activelor au anunțat scăderi de profit în semestrul I 2017 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. BRD este instituția de credit care a raportat cel mai mare profit din sistemul bancar (dublu față de anul trecut), modificând clasamentul. O altă surpriză în topul profiturilor o reprezintă ING, care a depășit și Raiffeisen Bank și BCR, scrie Economica.net.

USR a decis: se împotrivește Coaliției pentru Familie. Nicușor Dan, silit să plece din partid. Nicușor Dan este silit să plece din USR, în urma rezultatelor referendumului intern cu privire la poziționarea partidului pe tema redefinirii familiei în Constituție, susțin surse din cadrul formațiunii. La prima întrebare, și anume „Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie?”, au fost 766 de voturi „DA’ și 682 de voturi „NU’, transmite Adevărul.

Iohannis a ținut o mică lecție de istorie la festivalul cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania. Președintele României, Klaus Iohannis, a participat duminică, în localitatea Criț, la manifestările organizate la a V-a ediție a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania. Cu această ocazie, șeful statului a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri. „Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (…) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul”, a spus Iohannis la Criț, conformEvenimentului Zilei.

Ministrul Carmen Dan, despre faptul că ar fi preferata lui Liviu Dragnea: Am putea accepta că m-a propus pentru că mă cunoaște, dar mi se pare că ne situăm într-un plan al ridicolului. Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat duminică seara la Antena 3 că este ridicol să se vorbească despre faptul că ar fi preferata președintelui PSD, Liviu Dragnea, întrucât acesta a susținut și alți miniștri. Totodată, aceasta a spus că președintele PSD nu va mai avea o atitudine pasivă față de cei care îl critică. „Este adevărat, am putea accepta ideea că m-a propus pentru că mă cunoaște, și, eu știu, pentru că sunt din Teleorman, dar domnul Dragnea a susținut și alți miniștri, pe doamna Shhaideh, de exemplu, care a demonstrat ce poate din punct de vedere profesional”, a spus Carmen Dan, transmiteHotnews.ro.

Tudose, către românii plecați din țară: am convingerea că aveți de ce să vă întoarceți să lucrați acasă. Premierul Mihai Tudose afirmă, într-o postare pe Facebook răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în domeniile de activitate din România, el adăugând că are convingerea că aceștia au de ce să se întoarcă acasă. „Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, afirmă șeful Guvernului, în concluzia postării sale, conform Jurnalului Național.

Cum își bate joc România de români. Cetățeni cu termen de valabilitate. Problema persoanelor care au obținut cetățenia română odată cu părinții, fiind minori, ia amploare. Cu toate că dețin de ani buni certificat de naștere românesc, cod numeric personal și pașaport românesc, potrivit autorităților române, nu constituie dovada cetățeniei — dat fiind faptul că numele lor nu figurează în certificatul de cetățenie al părinților. Zeci de mii de români au fost abandonați pe meleaguri străine de autoritățile române. Asta, după ce s-au trezit peste noapte că nu mai sunt cetățeni români fiindcă nu au CNP valabil, cu toate că statul român a fost cel care a acordat acest CNP, scrie Cotidianul.

Surpriza UE pentru România. Câți refugiați au fost trimiși țara noastră, în baza cotelor obligatorii. România ar fi trebuit să găzduiască până în acest an peste 4.000 de refugiați ajunși în Grecia și Italia dinspre Africa și Orientul Mijlociu, conform mecanismelor de relocare stabilite în 2015 de Comisia Europeană — așa-numitele „cote obligatorii’ de refugiați, cărora România li s-a opus și a refuzat să le voteze, asemenea Ungariei, Cehiei și Slovaciei. Cu toate acestea, cifra refugiaților care au ajuns în România în baza acestor mecanisme de colaborare intracomunitare este mult mai mică, pentru că numărul refugiaților eligibili pentru mutarea în altă țară europeană este și el mult mai mic decât estimase inițial Comisia Europeană. Astfel, în România au fost trimiși până în prezent doar 710 persoane care au statut de refugiat și care au ajuns prin migrație ilegală în Italia și Grecia, informează Gândul.

Cum arată un cimitir vechi de 7.000 de ani. Construcția este cu aproximativ 1.000 de ani mai veche decât piramidele. Cum arată un cimitir vechi de 7.000 de ani. Este vorba despre o necropolă cu 99 de morminte aparținând culturii neolitice Gumelnița — mileniul V î.Ch. din situl arheologic Sultana — Malul Roșu. Această descoperire spectaculoasă a fost prezentată săptămâna vizitatorilor în cea de-a XV-a ediție a Porților Deschise a acestui șantier arheologic, relateazăLibertatea.

Explicații de la MAI pentru cozile de la pașapoarte. Ministerul de Interne precizează că face toate eforturile pentru ca eliberarea de pașapoarte să se realizeze cât mai operativ, arătând că serviciile de pașapoarte din 16 județe și Municipiul București vor lucra mâine și marți. Precizarea vine după ce FADERE, o asociație a românilor din Spania, a cerut ieri ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, conform Rfi.ro.

Document incendiar din dosarul lui Ilie Dragne: Ce l-au întrebat procurorii. Iese la iveală un document incendiar din dosarul apropiatului lui Liviu Dragnea, Ilie Dragne. Ce l-au întrebat procurorii pe Dragne e mai mult decât surprinzător. Întrebările adresate sunt ciudate și seamănă vizita la un psiholog. „Ce relație aveți cu dvs. înșivă sau Ce relație aveți cu soția și fiica dvs.?” sunt doar două din întrebările ciudate ale procurorului de caz, potrivit Stiripesurse.ro.

Dorel montează borduri pe marginea drumului ciopârțind teii seculari. Teii seculari din Corabia au căzut victime ale ingeniozității muncitorilor de la drumuri, care au fost puși să asfalteze străzile din oraș. Zeci de arbori au fost tăiați, iar cei care au scăpat au fost pur și simplu decupați pentru a fi montate borduri noi, transmite Ziare.com.

Șoseaua de centură care ocolește statul. Lucrări estimate inițial să dureze 18 luni nu s-au încheiat nici după 5 ani. Miniștrii Transporturilor, indiferent că au fost de la PSD, PD sau PNL, nu au reușit să convingă antreprenorii să își pună oamenii la muncă. Actualului ministru, Răzvan Cuc, firmele i-au ignorat până și convocarea de a fi prezenți la vizita sa pe șantier. Un proiect finanțat din bani europeni, care presupune doar construirea a 7 km de centură ocolitoare, nu a fost finalizat nici după 5 ani de la începerea lucrărilor. Între timp, pe șantier s-au perindat mai mulți miniștri ai Transporturilor și șefi de la CNADNR/CNAIR veniți să impulsioneze firmele să aducă mai mulți constructori, să mărească ritmul lucrărilor. Dar niciuna din aceste vizite nu a avut rezultatul scontat, potrivit România Liberă.

80% din cei care au intrat în programul de creditare a locuințelor Prima casă au până în 35 de ani. Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), spune că programul Prima casă și-a atins obiectivele, având în vedere faptul că tinerii au avut acces la un credit ipotecar, ceea ce în condiții normale de creditare de către bănci nu s-ar fi întâmplat, având în vedere că aceștia au posibilitatea redusă de economisire. 80% dintre beneficiari sunt sub 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premise de stabilitate a tinerei generații, a spus Petrescu, ca reacție a poziției economistului-șef al BNR, Valentin Lazea, la programul Prima casă, transmite Ziarul Financiar.

Revine Adrian Ilie în Liga 1? „L-am contactat personal’. Cu un deficit real de imagine, după ce a schimbat „liniile’ în această vară, înlocuind aproape toți jucătorii din sezonul trecut, cu alții noi, necunoscuți publicului, CSM Politehnica Iași încearcă să puncteze în ultimul timp la acest capitol. Mai întâi, fanii, deranjați de startul mai slab de sezon, și-au mai îndulcit puțin discursurile, după remiza obținută de favoriți la mijlocul săptămânii, în fața FCSB, pe Arena Națională, scrie Fanatik.ro.

Vești foarte proaste pentru Alibec și compania: „Așa le-au promis?! Sunt zero șanse să-i ‘pună pe picioare’!” Steaua tremură serios înaintea returului cu Sporting de la București, și nu din cauza valorii adversarilor, ci din cauza gazonului! „Când nu avem oameni pricepuți, degeaba avem un stadion de cinci stele! Asta e, ne-am obișnuit, la meciul retur cu Sporting ne vom face din nou de râs”, spunea, sâmbătă seară, Helmuth Duckadam, conform Gazetei Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult