Acasa Revista Presei Revista presei. Cod roşu în PSD. Ponta candidează!

Revista presei. Cod roşu în PSD. Ponta candidează!

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Cod roșu ȋn PSD. Liderul partidului, Victor Ponta, şi-a anunţat oficial candidatura la Preşedinţia ţării. După ce a vizitat inundaţiile din judeţul său de circumscripţie electorală, a dat mâna cu ele, le-a făcut măi-măi, a stat de vorbă cu ele şi i-a mângâiat pe cap pe prolii localnici, declarând presei că autorităţile se ocupă de tot. Ulterior anunţării candidaturii, s-a dus să se culce la prieteni. Dacă la lansarea candidaturii tale Doamne-Doamne ţi-a dat cu inundaţii exact unde te-ai lansat, mai bine te duci acasă să te culci.

Revista presei. Cod roşu în PSD. Ponta candidează!

Avem aproximativ două victime şi circa un candidat “Dacă i-ai fi întrebat ieri pe oamenii din Vaideeni şi Novaci ce le-aduce ziua de mâine, poate ar fi ridicat ochii spre cer în aşteptarea unor vremuri mai bune. N-a fost să fie. În câteva ore, cerul s-a rupt şi tot ce-au strâns într-o viaţă s-a dus pe apele învolburate. În urma viiturii a venit însă Victor Ponta, într-un ocol spre Craiova, unde 6.000 de pesedişti îi pregătiseră lansarea la prezidenţiale” (Gândul)

Ministrul „Fă, Doino”, semn la aba. Cuplul Pintilie-Matei, spaima Apelor Române “Administraţia Naţională ,Apele Române (ANAR) a devenit moşia baronilor locali PSD. O adevărată şerpărie de interese de familie, de cumetrii şi amantlâcuri guvernează această instituţie din subordinea Doinei Adriana Pană” (Puterea)

Culisele schimbării şefului serviciului secret al Ministerului de Interne “DIPI nu ar fi stat degeaba după aprilie 2012, ci ar fi acționat ca un fel de asociație de detectivi particulari în folosul PC, UNPR şi PSD” (România liberă)

Gelu Oltean îi proteja pe clienţii DNA “După cum reiese din informaţiile intrate în posesia noastră, mai multe anchete care vor zgudui o bună parte din MAI privesc aservirea serviciului secret DGIPI intereselor personale ale unor politicieni. Care, disperaţi că au fost luaţi la ochi de procurorii anticorupţie şi ştiind că la DNA nu e loc de nici un blat, au vrut musai să afle la ce trebuie să se aştepte. Şi mai ales de cine şi de ce să se ferească” (Naţional)

Pavel Abraham, fals în declaraţia de avere sau avere nejustificată “Abraham a transformat în declarații de avere succesive un Hyundai Accent într-unul Santa Fe. Iunie și noiembrie 2008. Abraham declară un Hyundai Accent din 2006, cumpărat în leasing. În aprilie 2009, Accentul dispare din declarație fără a fi menționată la rubrica III înstrăinarea sa în ultimele 12 luni, mașina valorând evident mai mult de 1000 EURO, limita minimă de declarare. Hyundaiul Accent este înlocuit în declarația de avere cu un SantaFe tot din 2006. Presupunem ca Accentul s-a pierdut sau s-a furat?” (Curentul)

PMP a depus o plângere penală la Parchet împotriva premierului Victor Ponta “Fundaţia Mişcarea Populară (FMP) a depus marţi o sesizare penală la Parchetul General prin care solicită anchetarea in rem a unor presupuse fapte de abuz în serviciu comise în vara anului 2012 de un grup de politicieni, între care şi premierul, în contextul demersurilor pentru suspendarea preşedintelui, a anunţat preşedintele FMP, Cristian Diaconescu” (EvZ)

MRU, sabotat de propriul partid. Mai multe filiale ale FC au trecut la PMP! “Mai multe organizaţii ale fostei Forţei Civice, din diverse judeţe ale ţării, aderă la Mişcarea Populară pentru că «refuză topirea în PDL, cu forţa, decisă de Mihai Răzvan Ungureanu pentru propriul interes politic», se arată într-un comunicat al PMP” (Cronica română)

Primele semne ale unui război comercial “Rusia ar putea limita importurile de fructe din UE şi de pui din SUA, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică. Moscova este adesea acuzată că utilizează arma comercială, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi” (Curierul naţional)

A început bătălia pentru Doneţk “Confruntări armate au avut loc, marţi, în centrul oraşului Doneţk, cel puţin o persoană fiind ucisă în acest oraş din estul Ucrainei controlat de către separatiştii pro-ruşi, potrivit unui reporter Reuters. Jurnaliştii de la faţa locului susţin că s-a tras inclusiv din blindate, o clădire de 10 etaje fiind grav avariată în apropiere de centrul oraşului.” (Adevărul)

StareaPresei.ro

13 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-07-2014 - 13:10

Este intradevar tragic , ce se intampla la Novaci , Vai deeni !
Dar …Flo -dear de …Babenii ,nu amintesti !

Ca președinte al României și deci președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Traian Băsescu are un cuvânt decisiv în aprobarea programelor de înzestrare ale Armatei. Mircea Băsescu s-a asociat cu șefi din industria de apărare și cu reprezentanți ai unor mari companii americane din industria de armament și tehnică militară la doar o lună după ce CSAT a discutat despre înzestrarea armatei în următorii ani și după ce Ministerul Apărării Naționale a anunțat demararea licitației pentru modernizarea celor două fregate britanice, achiziționate în 2002, modernizare al cărei cost este estimat la o jumătate de miliard de euro. Aurel Cazacu, a cărui fiică este în Desintco, este unul dintre cei responsabili pentru achizița scandaloasă a celor două fregate.

Sumele necesare dotării Armatei Române cu tehnică la standarde NATO, se ridică la circa 10 miliarde de euro în următorii ani 5-6 ani.

Foarte recent (14-16 august), Cristian Geamănu, Romeo Oiță și Ion Eftimie Sandu, adică partenerii de afaceri din Desintco ai lui Mircea Băsescu au organizat, la Constanța, cu mare fast, expoziția „Naval Defence”, eveniment la care MApN a fost co-organizator și la care au participat nume grele ale industriei de armament din întreaga lume. În cadrul Expoziției, reprezentantul BAE System (compania britanică ce a cumpărat fregatele cu 200.000 de lire de la marina britanică și le-a vândut marinei românești pentru circa 120 de milioane de lire) a afirmat că firma sa ar trebui să fie cea desemnată pentru modernizarea fregatelor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-07-2014 - 13:19

Traian Băsescu îi asigură pe români că instituțiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care țin de siguranța națională”, se arată în documentul citat.
Șeful statului pare preocupat să absolve serviciile secrete de orice vină, întrucât precizează că a fost informat de „instituțiile statului cu privire la speculațiile fără legătură cu realitatea lansate în aceste zile”. În final, Băsescu anunță că va dezvălui publicului miza reală a scandalului: „Președintele României va explica la momentul oportun ce se află în spatele manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului”.
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu l-a acuzat, luni, pe Mircea Băsescu, fratele președintelui, că ar fi fost implicat în livrări ilegale de arme către organizații teroriste din Africa. Subiectul a fost preluat de principalele canale de știri și de către unele ziare, dar dovezile prezentate până acum nu au reușit să probeze această acuzație.
Cinci vapoare cu muniție și explozibili sosite din Thailanda au fost ancorate în portul Constanța, în luna decembrie 2008. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține că operațiunea a fost dirijată de Mircea Băsescu. Destinația finală a încărcăturii importate de ROMARM era UM Băbeni din jud. Vâlcea. „Acolo, explozibilii și muniția, în loc să fie distruși, ar fi fost reambalate. În scurt timp, a avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar și cărăuș S.C. ROMAGRO CEREAL SRL. Operațiunea s-a realizat tot pe cale maritimă, fiind asigurată din nou de Mircea Băsescu“.

Cine a dorit sa cumpere Babenii ?

BERCEA !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2014 - 13:26

Bădin, către Duicu: “O să-ţi dau un SMS cu un cod IBAN să dai până miercuri ceva”

Agerpres a dat publicităţii stenogramele în cazul Duicu, baronul de Mehedinţi trimis în judecată. În înregistrări apare şi Andrei Bădin (alăturat), fost realizator TV la B 1 TV, suspendat de conducerea postului TV de ştiri după implicarea sa în acest caz.

Procurorii susţin că în luna iulie 2013 Andrei Bădin a declanşat o campanie de presă împotriva Rovanei Plumb, context în care Duicu a intervenit pentru a opri această campanie.

Anchetatori notează că Bădin şi Duicu se aflau la acel moment într-o relaţie de amiciţie, mai ales că, în perioada 2009 – 2010 cel dintâi avusese colaborări la postul local de televiziune Tele 2 Drobeta, controlat de către Duicu.

După întâlnirea avută cu Plumb Rovana, Adrian Duicu, fiind însoţit de Constantin Popescu (preşedintele organizaţiei Orşova a PSD) s-a întâlnit cu Andrei Bădin, prilej cu care i-a solicitat acestuia, din nou, să nu realizeze noi emisiuni privind-o pe Rovana Plumb şi presupusele nelegalităţi comise de fiul acesteia, Andrei Plumb.

În seara aceleiaşi zile, Adrian Duicu a fost sunat de Andrei Bădin, prilej cu care acesta din urmă i-a transmis lui Duicu că va continua emisiunile:

DUICU: Te-am sunat astăzi cum am vorbit cu tine.
BĂDIN: Nu ţi-am răspuns că nu vreau să mă bag în povestea cu… cucoana! Nu vreau să m-amestec în povestea cu cucoana! Vreau să-mi… o ţin… Treaba ei cu cine şi cum a făcut aşa, cu mine nu face nicio înţelegere!… Ţi-am explicat, nu vreau să mă bag. Tu ai insistat. Treaba ta! Eu n-am… n-am ce să fac cu ea, n-am… Nici n-am încredere în poveştile ei! (…) Vezi că mâine ţi-l … pe primaru’ din Orşova

În acest context, în ultima emisiune realizată înainte de a pleca în concediu, cea din data de 2 august 2013, Andrei Bădin a revenit la subiectul Rovana Plumb, căruia i-a consacrat cea de a doua parte a emisiunii (începând cu ora 18,54), se arată în rechizitoriu.

În timpul desfăşurării emisiunii, Duicu a sunat-o pe Rovana Plumb, cei doi purtând o convorbire de 57 de secunde.

Imediat după terminarea emisiunii, Duicu l-a sunat din nou pe Bădin, pentru a-l ruga încă o dată să nu continue emisiunile.

De această dată, Bădin a acceptat solicitarea făcută de Duicu, însă, drept contraprestaţie, i-a solicitat acestuia să-i dea o sumă de bani pe care să o depună într-un cont bancar pe care cel dintâi avea să i-l indice.

Pribeagul 30-07-2014 - 19:25

Pai, probabil, n-avea bani de concediu. Era normal sa faca si el rost de ceva bani, de unde sint. Nu putea sa plece in concediu fara bani! Rovana e fetita aia grasuta ca o purcica? Se pare ca are lumea la piciore, face de toate: da aurul la alti, gazele altora, salarii marite la primari, ca ei o duc cel mai rau, saracii!,….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-07-2014 - 13:28

Cu scuzele de rigoare;
Sursele postarilor mele ; SELECT NEWS !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2014 - 13:28

Gaşca Laurei Georgescu pregăteşte rezistenţa. Cu OMERTA şi “Jos, băsiştii”

În timp ce DNA continuă investigaţiile în cazul “Lotul CNA la DNA”, în interiorul instituţiei audiovizuale se duce o luptă surdă. Pe de o parte, cei trei membri ştampilaţi drept “băsişti” (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Valentin Gabrea) încearcă să aducă la normalitate viaţa instituţiei, pe de alta, restul o menajează pe Laura Georgescu şi evită să se delimiteze de aceasta şi de manevrele subterane pomenite de ea în înregistrările audio intrate în posesia presei. Ba mai mult, după cum dezvăluie Narcisa Iorga într-o postare pe Facebook, unii dintre oamenii CNA sunt îndemnaţi chiar să nu “dea din casă” prea mult în faţa procurorilor DNA! Iată ce scrie Narcisa Iorga:

Narcisa IorgaVacanţe mici, vacanţe mari, CNA inactiv. La tv, jale. Reguli călcate în picioare. Se împlineşte curând o lună de când am făcut apel la membrii CNA să ia o decizie: se delimitează de Laura Georgescu sau o susţin. Tăcere. Cei trei membri semnatari ai apelului au rămas tot trei. Nimeni, nici măcar un singur alt membru nu s-a adăugat. Niciunul din restul de şapte nu vrea să-şi păteze conştiinţa cu un demers al “băsiştilor”. În schimb, se complac într-o solidaritate ocultă cu Laura Georgescu. La DNA sau la CNA. Între timp, ea îşi schimbă tactica în instituţie: nu mai înjură angajaţii, ci se pisiceşte pe lângă ei. Unii se lasă impresionaţi. La alţii, îşi trimite emisari cu mesaje de genul: nu e decât o reacţie a DNA, staţi liniştiţi, nu intraţi în detalii cu procurorii, răspundeţi la obiect, o să trecem noi şi peste asta! Care “noi”?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2014 - 13:30

Sorina Matei acuză cu documente MJ și CSM de fals în înscrisuri oficiale

Jurnalista Sorina Matei publică pe blogul său o serie de documente din care trage concluzia că Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii se fac vinovate de comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale…

„Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Tentativa se pedepseşte”, se arată în Codul Penal și, pornind de la această prevedere legală, Sorina Matei, arată cum atât MJ cât și CSM au susținut în înscrisuri oficiale că Elisabeta Ponea, soția fostului șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea (arestat în dosarul Duicu) NU a fost propusă de ministrul Robert Cazanciuc pentru o funcție de conducere în DNA. În realitate însă, lucrurile nu au stat așa, după cum reiese din dovezile publicate de Hotnews marți.

În realitate, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, sub semnătură, l-a propus pe procurorul Elisabeta Ponea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a ocupa o funcție în DNA, probe în dosarul Duicu, în care DNA nici măcar nu l-a audiat pe ministrul Justiției.

Sorina Matei publică răspunsurile pe care le-a primit în scris de la MJ și CSM, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, în luna aprilie, când a întrebat dacă Elisabeta Ponea s-a aflat printre propunerile înaintate de ministrul Justiției pentru funcții conducere în DNA.

Atât răspunsul Ministerului Justiției, din 5 Aprilie, cât și cel al Consiliului Superior al Magistraturii, din 8 Aprilie, se scrie negru pe alb că procurorul Elisabeta Ponea NU a fost propusă de ministrul Justiției pentru vreo funcție.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2014 - 13:31

DISPERAREA ŞI TUPEUL LUI FELIX: Dan Voiculescu a dat în judecată şefii Curţii de Apel Bucureşti, este nemulţumit că dosarul ICA a ajuns la judecătoarea Camelia Bogdan

Mogulul Dan Voiculescu a deschis un proces fără precedent pe rolul instanţelor din România. El încearcă să scape de completul de judecători format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care judecă dosarul ICA, în care a fost condamnat la cinci ani cu executare pentru spălare de bani. El a mai încercat şi la Curtea Supremă strmutarea dosarului, dar magistraţii i-au respins solicitarea. Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus pe 17 iulie 2014 o solicitare la Contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Bucureşti în care cer suspendarea actului administrativ hotărârea nr. 187/26.06.2014, emis de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti.

Este vorba de hotârârea prin care s-a stabilit actuala compunere a completului de judecată. Procesul încă nu a primit termen de judecată.

Dan Voiculescu este aşteptat pe 4 august la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă procesul ICA. Săptămâna trecută, întrebat ce se va întâmpla la termenul de pe 4 august în dosarul ICA, el a spus că se va discuta despre schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de spălare de bani.

‘Între timp, am devenit un mic specialist în spălare de bani, am studiat mult. Am înţeles că pentru spălare de bani este obligatoriu de două lucruri, de bani murdari, ceea ce nu este cazul la mine, pentru că toţi banii mei au fost numai în conturi bancare şi de intenţia de a ascunde produsul sau banii pe care i-ai obţinuţi. Nu este cazul pentru că eu am lăsat totul moştenire fetelor mele prin acte legale. Ca atare nu poate fi vorba de spălare de bani (…) Spălare de bani înseamnă bani în numerar peste suma 15.000 euro. Iar în cazul lui Traian Băsescu, care a depus în contul personal peste 120.000 dolari, se încadrează în spălare de bani’, a explicat Voiculescu.

În continuare, Dan Voiculescu a declarat că nu îi este teamă de o condamnare în dosarul ICA, dar a recunoscut că îi este teamă de ‘boală şi de Dumnezeu’.

‘De ce mi-e teamă? De Dumnezeu şi de boală. Mi-e frică de boală. Am avut situaţii care mă fac să-mi fie teamă de boală grea şi de Dumnezeu. Pe pământ nu mi-e teamă decât de mine să nu greşesc în faţa oamenilor. O eventuală condamnare ar fi o mare nedreptate, dar ar fi o mică nedreptate faţă de alte nedreptăţi mari care se întâmplă în România. Când am intrat în lupta politică cu Băsescu, mi-am asumat nişte riscuri. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele unui stat, indiferent ce fel de stat’, a mai spus Voiculescu.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2014 - 13:34

Ponta, acuzat de A N A L F A B E T A Elena Băsescu de plagiat

Premierul Victor Ponta este acuzat de Elena Băsescu că s-a folosit de sloganul din 2010 al primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, „Schimbare până la capăt”.

„Dottore Ponta a copiat sloganul pe care Partidului Liberal din Republica Moldova îl are încă din 2010 („Schimbarea până la capăt”) şi îl va folosi în campania sa pentru prezidenţialele din acest an. L-a plagiat astfel fără pic de ruşine pe primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

UnUL 30-07-2014 - 14:21

Indiferent cine îl acuză, acuzația e perfect justificată.

Antibasistul 30-07-2014 - 15:20

Tov. basist un NUL, e clar ca e perfect adevarat ca esti plagiator, daca ANALFABETA Elena Basescu spune ca esti plagiator!!!

UnUL 30-07-2014 - 18:17

Asta ai înțeles tu? Nu mă surprinde. Reiau:
Ponta ESTE plagiator, și nu are importanțe cine este cel care îl acuză, asta nu schimbă faptele.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 30-07-2014 - 13:39

Raportul MONEYVAL despre România. Evaluarea măsurilor împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului

Azi, la Strasbourg, a fost dat publicitaţii Raportul Comisiei de experţi în evaluarea măsurilor împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului.

MONEYVAL a fost creat în 1997, iar din 2011 devine un mecanism independent de monitorizare în cadrul Consiliului Europei, răspunzând în faţa Consiliului de Miniştri. „Analizează modul în care ţările membre (printre care şi România, n.n.) se conformează tuturor standardelor interne relevante în domeniul juridic, financiar şi de aplicare a legii prin intermediul unui proces de evaluări mutuale”. Rezultatul unei asemenea evaluări îl constituie raportul aceesta, conţinând concluziile celei de-a patra evaluări de ţară, acoperind perioada între mai-iunie 2013 şi momentul prezent. Echipa de evaluare a fost formată din membri ai secretariatului MONEYVAL şi experţi ai FATF (The Financial Action Task Force): Anderja Lang (secretar, Ministerul de Justiţie, Slovenia) care a participat ca evaluator juridic, Arakel Meliksetyan (Director adjunct, Financial Monitoring Centre, Central Bank of Armenia), Richard Walker (Director, Guernsey Financial Services Comission, UK Crown Dependency of Guernsey) – aceştia doi în calitate de evaluatori financiari, Daniel Gatt (Senior Financial Analyst, Financial Intelligence Analysis Unit , Malta) şi Sylvie Jaubert (ofiţer princial de poliţie, TRACFIN, Franţa), împreună cu Livia Stoica Becht şi Michael Stellini, ca membri ai secretariatului MONEYVAL. Principalele concluzii ale Raportului MONEYVAL La nivel general, ideea centrală este subliniată în primul paragraf, unde se spune că „România a făcut paşi importanţi pentru a îmbunătăţi respectarea recomandărilor FATF (The Financial Action Task Force) şi a înregistrat progrese în mai multe domenii de la cea de-a treia evaluare încoace. Au fost modificate mai multe articole legislative, fiind date ordonanţe şi decizii de guvern pentru a remedia deficienţele observate la evaluarea anterioară, pentru a implementa cerinţele instrumentelor legale internaţionale şi, mai ales, să implementeze legislaţia relavantă a UE”. Important, deoarece, se spune în continuare, atenţia pentru ţara noastră este justificată întrucât „există mulţi indicatori care sugerează că România este susceptibilă (apariţiei activităţilor de) spălare de bani şi finanţării terorismului şi că este atractivă pentru crima organizată şi evazioniştii fiscali. Aceasta se datorează în parte poziţiei sale strategice la frontiera de est a UE, fiind parte atât a rutei balcanice cât şi a celei euro-asiatice.

Principalele concluzii ale Raportului MONEYVAL La nivel general, ideea centrală este subliniată în primul paragraf, unde se spune că „România a făcut paşi importanţi pentru a îmbunătăţi respectarea recomandărilor FATF (The Financial Action Task Force) şi a înregistrat progrese în mai multe domenii de la cea de-a treia evaluare încoace. Au fost modificate mai multe articole legislative, fiind date ordonanţe şi decizii de guvern pentru a remedia deficienţele observate la evaluarea anterioară, pentru a implementa cerinţele instrumentelor legale internaţionale şi, mai ales, să implementeze legislaţia relavantă a UE”. Important, deoarece, se spune în continuare, atenţia pentru ţara noastră este justificată întrucât „există mulţi indicatori care sugerează că România este susceptibilă (apariţiei activităţilor de) spălare de bani şi finanţării terorismului şi că este atractivă pentru crima organizată şi evazioniştii fiscali. Aceasta se datorează în parte poziţiei sale strategice la frontiera de est a UE, fiind parte atât a rutei balcanice cât şi a celei euro-asiatice.

Economia României rămâne în mare parte bazată pe cash şi piaţa neagră reprezintă aproximativ 30% din GDP (al doilea caz ca amploare la nivelul UE, aşa cum se notează în altă secţiune a Raportului, n.n.) . Veniturile realizate de pe urma activităţilor ilegale sunt estimate a forma un procentaj important din GDP, mai ales din cauza evaziunii fiscale şi contrabandei. Cu toate că România nu este un punct central de conexiune financiară şi expunerea sa criminalitatea internaţională ar putea fi limitată, există totuşi indicatori care sugerează că grupurile de criminalitate organizată din ţări vecine şi din Italia investesc în valori româneşti. Membrii grupărilor de crimă organizată din România participă la o largă gamă de activităţi ilegale în Europa, de la prostituţie şi extorsiune la comerţul cu droguri şi au colaborat la stabilirea unor reţele criminale internaţionale specializate în frauda pe Internet şi a unor scheme subsumate de spălarea banilor. România nu a realizat o analiză de risc privind finanţarea terorismului “.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult