Acasa Revista Presei Revista presei. Concluzii după exercițiul de alarmare

Revista presei. Concluzii după exercițiul de alarmare

scris de Z.V.
75 afisari

Alegerea lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcția de președinte ALDE, avalanșa produsă în Munții Retezat, incendiile care au avut loc la multe transformatoare electrice din municipiul Botoșani, scandalul de la Spitalul Colentina, concluziile IGSU după exercițiul de alarmare a populației – PROCIV 2017, proiectul privind sistemul de impozitare pe gospodărie, dar și câștigarea medaliei de aur de către sportivul român Marian Drăgulescu în concursul la sol din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, precum și eliminarea lui Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, de la întâlnirea România-Marea Britanie sunt principalele subiecte ale zilei de 23 aprilie.

Concluzii după exercițiul de alarmare. Arafat: ‘Nu putem spune că dispunem de un sistem de alertare eficient’, titreazăAdevărul. România are nevoie de un sistem integrat de avertizare care să permită alarmarea unui număr mare de cetățeni, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Cristian Radu, precizând că din numărul total al echipamentelor de avertizare și alarmare, pe timpul exercițiilor desfășurate, gradul de audibilitate a fost de 48%.

Concluzia exercitiului de alarmare a populatiei: e nevoie de un sistem ‘alternativ’. În ce va consta acesta, aflăm din Gândul. IGSU a prezetat, sâmbata, rezultatele exercitiului de alarmare si prevenire a populatiei, autoritatile anuntând ca, dupa ce jumatate din populatia tarii nu a auzit sirenele, se ia în calcul dezvoltarea unui sistem complementar de avertizare, prin intermediul telefoanelor mobile.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales președinte ALDE. Cine vor fi vicepreședinții partidului, aflăm din Gândul. Congresul ALDE l-a ales sâmbătă pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcția de președinte al formațiunii. Pe lista vicepreședinților partidului se află vicepremierul Grațiela Gavrilescu, ministrul Energiei Toma Petcu, europarlamentarul Norica Nicolai și deputații Andrei Gerea și Varujan Vosganian.

Congres ALDE. Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte unic: ‘La începutul anului am asistat la o încercare eșuată de lovitură de stat’, citim în Adevărul. Călin Popescu Tăriceanu a fost ales în funcția de președinte unic al ALDE. Daniel Constantin și cei câțiva parlamentari pe care îi mai controlează au absentat de la Congres și așteaptă ca tribunalul să anuleze alegerile. La Congresul ALDE a fost prezent și fostul președinte Emil Constantinescu, care l-a elogiat pe Tăriceanu, așezându-l alături de mari lideri politici ai lumii ca Ronald Reagan și Margaret Thatcher.

Emil Constantinescu, despre unicul candidat la șefia ALDE: ‘Tăriceanu a participat la toate construcțiile democratice după ’89’, titrează Gândul. Fostul președinte Emil Constantinescu a participat sâmbătă la Congresul ALDE, unde a vorbit în fața celor peste o mie de delegați prezenți despre politica post-decembristă și despre unicul candidat la șefia formațiunii Călin Popescu-Tăriceanu.

Ce spune Tăriceanu despre absența liderilor PSD de la Congresul ALDE: Au un program foarte, foarte încărcat. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, referitor la absența PSD de la lucrările Congresului, că social-democrații au un program ‘foarte, foarte încărcat” și de aceea nu au putut fi prezenți la această întâlnire, arată România Liberă.

Tăriceanu: Mă doare trădarea lui Daniel Constantin, titrează ziarul Puterea. Co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la congresul formațiunii, că îl „doare” faptul că fostul său partener din conducerea partidului, Daniel Constantin, se află printre cei care atacă din interior ALDE și că ‘trădarea’ acestuia reprezintă un episod trist.

Tăriceanu îi compară pe Coldea și Kovesi cu ‘binomul comunist Ceaușescu și Lenuța’. Capcana în care ar fi picat tinerii români, citim în Gândul. Călin Popescu-Tăriceanu a susținut sâmbătă, în cadrul discursului susținut la Congresul ALDE, că nu i-a venit să creadă când a văzut câți tineri susțin ‘binomul Coldea și Codruța’, precizând că aceștia sunt folosiți ca ‘masă de manevră’.

Tăriceanu: Ministrul Justiției să prezinte cât mai repede proiectele pentru modificarea Codurilor penale, scrie Curierul Național.Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să prezinte cât mai repede, dar cu respectarea pașilor de consultare publică, proiectele de legi pentru modificarea Codurilor penale. ‘Noi cu toții ne-am angajat să ducem la bun sfârșit o misiunea care nu este deloc simplă, de a pune în acord deciziile Curții Constituționale cu actualele prevederi ale Codului penal, cu alte cuvinte, să modificăm Codul penal în așa fel încât articolele să fie în concordanță cu deciziile Curții și acest proces este un proces deloc simplu de elaborare și apoi de consultare publică. În momentul în care procesul de elaborare și de consultare publică se va încheia, proiectul va fi aprobat de Guvern și trimis la Parlament.

Ce rezoluții au fost adoptate la Congresul ALDE, aflăm dinEvenimentul Zilei. Astăzi, la Congresul ALDE au fost adoptate patru rezoluții, având ca temă determinarea și personalitatea pentru diplomația românească, sistematizarea și simplificarea în sistemul legislativ românesc, restaurarea constituționalismului liberal și un set de priorități economice pentru susținerea întreprinzătorilor români.

UDMR și relația cu Puterea. Kelemen Hunor, un „singur cuvânt” despre ALDE, citim în Cotidianul. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a descris sâmbătă relația dintre formațiunea sa și ALDE ca fiind „un parteneriat”, iar pe Călin Popescu-Tăriceanu l-a numit „un om al dialogului”. Kelemen Hunor i-a urat lui Călin Popescu-Tăriceanu să-și păstreze „stilul curajos și direct de a face politică”.

Raluca Turcan: PNL a fost praf la alegerile parlamentare, scrie Jurnalul Național. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat sâmbătă, la Deva, că rezultatul slab în alegerile parlamentare de anul trecut a fost cauzat de faptul că partidul nu a avut nicio direcție și că a suferit de lipsa dialogului între membri, ea recomandându-le participanților la conferința județeană de alegeri a PNL Hunedoara ca, pe viitor, să fie mai prezenți în viața organizației și să se concentreze pe acele soluții care pot transforma formațiunea într-o alternativă la PSD.

Predoiu: Cu cât se vorbește mai mult despre presupusa mea retragere din cursa pentru șefia PNL, cu atât mai fermă e hotărârea să candidez, citim în Adevărul. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a răspuns, sâmbătă, pe Facebook, informațiilor privind o posibilă retragere a sa din cursa pentru șefia formațiunii, afirmând că sunt „intoxicări”, iar el este decis că intre în cursă și să o câștige, indicând că informațiile vin din partea adversarilor săi din PNL.

Lazăr: „Sistemul juridic românesc e apreciat ca un model la nivel european”, titrează Bursa. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o conferință despre noile coduri juridice, că sistemul juridic românesc este apreciat ca un model la nivel european, recunoscând însă că mai există „probleme” de finisat, șlefuit, armonizat în sistem”, dar și texte care trebuie aduse și corectate conform exigențelor deciziilor Curții Constituționale.

Turiști surprinși de o avalanșă în Munții Retezat. Doi copii au murit, informează ziarul Puterea. Cinci turiști au fost surprinși, sâmbătă, de o avalanșă produsă în Munții Retezat, din județul Hunedoara. Avalanșa a avut loc între Șaua Bucurei și Vârful Peleaga și a surprins un grup format din cinci persoane. „Au fost prinse 5 persoane, dintre care doi minori. Aceștia au decedat”, a declarat Raed Arafat.

Geta și Erik, copiii de aur ai alpinismului românesc, și-au găsit sfârșitul în avalanșa din Retezat, anunță Gândul. Doi sportivi ai României, recunoscuți în lume pentru rezultate obținute în alpinism, au urcat, sâmbătă, ultima creastă. Fetița care a murit surprinsă de avalanșă în Retezat este copilul de aur al alpinismului românesc, iar băiatul — cel mai tânăr alpinist din Europa care a atins Vârful Aconcagua.

 

Stare de urgență la Botoșani! 75 de pompieri au intervenit la locul unui posibil dezastru, scrie Evenimentul Zilei. Aproximativ 75 de pompieri și zece autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru înlăturarea pericolului de explozie la un transformator electric din incinta unei stații de transformare din municipiu. Pompierii au acționat câteva ore pentru răcirea transformatorului în care existau 11 tone de ulei supraîncălzit.

Botoșani: Societatea Delgaz Grid anunță o anchetă internă pentru a stabili cauzele puternicelor incendii la transformatoare, potrivit ziarului Jurnalul Național. Distribuitorul de energie electrică Delgaz Grid va demara o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiile care au avut loc, sâmbătă, în același timp, la trei transformatoare electrice, a anunțat purtătorul de cuvânt al societății, Cornel Zaiț.

Angajații români vor depune prima declarație de venit în cadrul noului sistem de impozitare până pe 1 mai 2019.Proiectul privind sistemul de impozitare pe gospodărie va fi finalizat în două luni, a promis ministrul Finanțelor. Viorel Ștefan a explicat cum va funcționa sistemul și când va intra în vigoare. 1 mai 2019 este termenul la care angajații români vor depune prima declarație de venit în cadrul noului sistem de impozitare. Pentru ca acest lucru să se întâmple, sistemul de impozitare trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, potrivit Adevărul.

Gabriela Firea spune că anul acesta nu vor crește taxele și impozitele în Capitală; Două primării de sector fac excepție, scrie Libertatea. Gabriela Firea spune că anul acesta nu vor crește taxele și impozitele în Capitală. Primarul General a declarat că fac excepție fac două primării de sector care au cerut aprobare pentru a majora taxele pentru clădirile și spațiile neîngrijite. ‘Anul acesta nu am previzionat nicio creștere de taxe și impozite locale, excepție o fac două primării de sector care până acum au solicitat aprobarea Consiliului General de a majora taxele pentru clădirile și spațiile neîngrijite’, a spus primarul Capitalei.

Brokerii care intermediază listarea Digi/RCS&RDS au început să își anunțe clienții să fie pregătiți pentru o vânzare fulger de acțiuni în 6-7 zile, anunță Ziarul Financiar. Brokerii care intermediază listarea la Bursa din București a companiei de cablu RCS&RDS au început să-și anunțe clienții despre lansarea unei acțiuni fulger, la finele lunii aprilie, care va avea o durată de 6-7 zile, în cadrul căreia vor fi vândute acțiuni ale operatorului de comunicații, conform unor surse din piață. RCS&RDS, Digi și băncile intermediare au început astfel să le transmită clienților că vânzarea pachetului de acțiuni la RCS&RDS către investitorii din retail se va realiza în primele zile de subscriere cu un discount de 6-7%.

Producătorul țigărilor Carpați, fosta Societate Națională Tutunul Românesc a intrat în insolvență. Doi dintre creditorii societății au cerut intrarea în isolvență a acesteia, respectiv de Administraț?ia Fondului pentru Mediu coordonată de ministerul de resort și de compania Cerealcom SA, controlată de consilierul local PSD de Târgu Jiu Petrișor Dincă Roibu și de omul de afaceri Nicolae Sarcină, patronul grupului de firme Succes, care era cu câțiva ani în urmă cel mai bogat om din județul Gorj, potrivit ziarului Curierul Național.

CNAIR urmează să fie amendată pentru gropile și lipsa marcajelor de pe centura Capitalei, anunță ziarul Puterea. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va contesta in instanta amenda pe care urmează că primeasca de la Politia Capitalei, dupa ce ONG-ul „Romania Fara Gropi” a depus o plangere din cauza gropilor de pe centura Capitalei si a lipsei marcajelor rutiere, au declarat sambata, pentru News.ro, reprezentanti ai companiei de drumuri.

Scandal la Spitalul Colentina: Se vrea comasarea cabinetelor dermatologilor de la cele două clinici ale spitalului, scrieCurierul Național. Scandal după o propunere șocantă a managerului de la Spitalul Colentina. Silvi Ifrim vrea să comaseze cabinetele medicilor dermatologi de la cele două clinici ale spitalului, pentru a face loc paturilor pentru pacienți. Deși la prima vedere, pare a fi un lucru bun, în realitate, dermatologii dezvăluie că situația bolnavului se va înrăutăți, pentru că el va fi consultat fugitiv, va fi nevoit să se dezbrace în văzul celorlalți pacienți, iar dreptul la intimitate va dispărea.

Pacienții cu afecțiuni dermatologice nuu se vor mai putea trata la Spitalul Colentina, anunță Evenimentul Zilei. Bolnavii cu afecțiuni dermatologice ar putea să nu mai fie tratați la cabinetele de la spitalul Colentina. Motivul: managerul unității sanitare, Silvi Ifrim, a decis să închidă cabinetele care tratau mii de pacienți anual. Motivul: vrea să mute bolnavii de cancer la subosol, în spații improprii, iar bolnavii cu afecțiuni dermatologice să fie tratați numai dacă se internează. Măsura va face ca numărul celor care pot fi tratați de afecțiuni dermatologice să scadă dramatic.

Managerul Spitalului Colentina despre condițiile din unitatea medicală: ‘Doamne ferește să aveți nevoie să veniți cu cineva drag’, titrează Gândul. Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, a organizat, sâmbătă, o conferință de presă în care a descris condițiile necorespunzătoare de la unitatea medicală. La eveniment a participat și directorul Administrației Spitalelor din București care a susținut că vina aparține foștilor manageri.

Cine ne lasă fără medicamente și fără vaccinuri. În luptă cu exportul paralel, citim în Evenimentul Zilei. Ministerul Sănătății, al cărui șef este dr. Florian Bodog, a anunțat că a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor români. Anunțul vine la doar trei zile după ce deputații au adoptat un proiect de lege care — culmea — favorizează exportul paralel de medicamente dând voie să farmaciilor să facă distribuție unde vor, inclusiv la export!

După viscol a venit gerul peste România: A fost cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani. După viscol, a dat înghețul. Românii au trecut peste cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani. Au fost minus 13 grade în zona montana înaltă. Jumătate din România a înghețat bocnă, din cauza temperaturilor siberiene. Atât în centrul, cât și estul țării temperaturile au coborât sub zero grade Celsius, informeazăCurierul Național.

Record de temperatură la Miercurea Ciuc: termometrele au scăzut la minus 9,2 grade Celsius. La Bâlea Lac, minus 12 grade și strat de zăpadă de doi metri, scrie Adevărul. Meteorologii au înregistrat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, minus 9,2 grade Celsius la Mircurea Ciuc, record de temperatură pentru orașele din Transilvania, cel puțin din 1961 până acum. S-au mai înregistrat minus 9 grade Celsius la Întorsura Buzăului și minus 7 grade la Sfântu Gheorghe, iar în zona montană au fost minus 12 grade la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă a trecut de doi metri.

Iarna de aprilie ține în beznă 120.000 de gospodării, citim în ziarul Puterea. Circa 120.000 de consumatori nu erau alimentați cu energie electrică sâmbătă după-amiaza, dintr-un total de 320.000 care au fost deconectați din cauza condițiilor meteorologilor din ultimele zile, a anunțat ministrul Energiei, Toma Petcu. Ministrul a menționat că județul cel mai afectat este Vaslui și că, din punct de vedere al numărului de consumatori afectați în total, situația a fost mai „dificilă”, din cauza zăpezii apoase și a vântului puternic, comparativ cu cea din ianuarie, când numărul maxim de consumatori deconectați de la rețea a fost de 160.000 și niciun stâlp nu a fost rupt.

Cel mai mare grup de imigranți ilegali, descoperit într-un TIR la vama Nădlac, informează Jurnalul Național. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota au depistat 111 persoane din Irak, Siria, Afganistan, Iran,Pakistan și India, solicitante de azil in Romania, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunse în interiorul unui automarfar.

Jaf la o casă de amanet din Capitală. Hoții l-ar fi amenințat pe casier cu un pistol și au fugit cu bijuterii, România Liberă. O casă de amanet din Sectorul 3a fost jefuită, sâmbătă, anunță Poliția Capitalei, care menționează că hoții au sustras o cantitate neprecizată de bijuterii și că nu au fost înregistrate victime. Surse care participă la anchetă spun că atacatorii aveau fețele acoperite și că l-ar fi amenințat pe casier cu un pistol, despre care nu se știe dacă era real sau de jucărie.

Ilie Năstase, anchetat de ITF pentru comentarii rasiste.Căpitanul echipei de Fed Cup a României, fostul număr 1 mondial Ilie Năstase, a fost auzit în timp ce făcea comentarii cu tentă rasistă la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams, scrie Jurnalul Național.

Ilie Năstase, eliminat de ITF de la întâlnirea România-Marea Britanie, informează Jurnalul Național. Fostul campion de tenis Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente și ”un comportament nesportiv”, a anunțat sâmbătă federația internațională (ITF).

Ion Țiriac a plecat la Constanța după ce a aflat de ieșirile lui Ilie Năstase! Ce a zis fostul mare jucător de tenis, aflăm dinGazeta Sporturilor. Meciul dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta a fost întrerupt la scorul de 3-1 pentru româncă în setul al doilea, după incidente în care a fost implicat și Ilie Năstase. Căpitanul echipei de FED Cup a României, Ilie Năstase, a fost evacuat de pe teren după un conflict verbal cu arbitrul de scaun și cu persoanele aflate pe banca Marii Britanii. Ion Țiriac a comentat și el ieșirea lui Ilie Năstase și se ia de arbitru, care i-a cerut antrenorului nejucător al României să iasă din arenă.

Gimnastică: Marian Drăgulescu a cucerit medalia de aur la sol, la Campionatele Europene de la Cluj, aflăm din Ziarul Financiar. Veteranul Marian Drăgulescu (36 de ani) a adus prima medalie pentru România la Campionatele Eurpene de la Cluj, de aur. Gimnastul de la Steaua și-a adjudecat finala de la sol, după o evoluție excelentă, pentru care a fost răsplătit cu 14.500. Locurile următoare au fost ocupate de Dmitrii Lankin (Rusia) 14.466 și de Alexander Shatilov (Israel) 14.400.

Fed Cup | România — Marea Britanie 1-1, după o zi rușinoasă: Ilie Năstase le-ar fi jignit ca la ușa cortului pe britanice și a fost dat afară din arenă! Konta a izbucnit în lacrimi, dar a revenit și a învins-o pe Cîrstea. Halep a adus primul punct, scrie ProSport. Se încheie un meci care a fost de coșmar, atât din punctul de vedere al jocului, cât și al evenimentelor de pe margine! Sorana Cîrstea a pierdut cu Johanna Konta, 6-2, 6-3, iar Marea Britanie egalează România în Fed Cup, scor 1-1. „Sori” nu a mai reușit să câștige niciun game după ce arbitrul a întrerupt partida din cauză că Ilie Năstase, împreună cu câțiva spectatori, le-au înjurat pe britanice. Jocul s-a reluat la scorul de 2-6, 3-1, iar Konta și-a șters lacrimile și a reușit o serie de 5 game-uri la rând.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult