Acasa Revista Presei Revista presei: Consecințele insolvenței Hidroelectrica

Revista presei: Consecințele insolvenței Hidroelectrica

scris de Z.V.
1 afisari

Reintrarea Hidroelectrica în insolvență aduce cu sine mari probleme pentru bănci, care trebuie să provizioneze, din nou, sume importante.

Revista presei: Consecințele insolvenței Hidroelectrica

Puterea: Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei este decis să joace și ultima carte pentru a împiedica reintrarea Hidroelectrica în insolvență. Potrivit șefului Direcției de Privatizare din cadrul instituției, Gabriel Dumitrașcu, statul mai dispune de o cale de atac extraordinară împotriva deciziei Curții de Apel București de reintrare în insolvență a Hidroelectrica, la care va recurge după motivarea deciziei judecătorilor.

Q Magazine: În urma intrării Hidroelectrica în insolvență, Euroinsol își reia rolul de administrator special iar administrator special este Ioan Mihăilă, judecat în stare de arest în dosarul „mită la Hidroelectrica”, a declarat Remus Vulpescu, fost administrator special și fost membru al Consiliului de Supraveghere al companiei.

Romȃnia: Negocierile dintre USD și UDMR sunt în stadiu avansat, lista noului Executiv fiind aproape de finalizare. Cel mai probabil, noul Guvern va avea patru vicepremieri, câte unul pentru fie-care partid din Coaliție — PSD, UNPR, PC și UDMR. În paralel cu negocierile cu UDMR, Victor Ponta și-a găsit timp și pentru o întâlnire cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care contestă decizia PNL de ieșire de la guvernare.

Evenimentul Zilei: Călin Popescu Tăriceanu a discutat la Antena 3 despre plecarea sa din PNL, dar și despre ruperea USL. Fostul premier al României consideră că președintele PNL nu a acționat în folosul partidului, ci în interesul personal atunci când a decis să plece de la guvernare.

Puterea: Cele 400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino în toamnă, dar care nu au putut fi folosite, deoarece ar fi putut provoca reacții adverse, și-au făcut abia acum efectul. În ultima zi cu Eugen Nicolăescu în frunte, Ministerul Sănătății a anunțat că președintele Agenției Naționale a Medicamentului (ANMDM), Marius Savu, a fost demis în cele din urmă din funcție după ce a gestionat dezastruos situația dozelor. Ancheta va continua atât la Institutul Cantacuzino, acolo unde angajații ar fi influențat negativ procesul.

Adevǎrul: Asigurații vor plăti din propriul buzunar fertilizarea în vitro, corecțiile estetice, internarea în saloane de lux și asistența medicală la cerere, prevede proiectul de hotărâre privind aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului cadru pentru 2014-2015.

Gȃndul: Reprezentanții mai multor ONG-uri au criticat, miercuri, într-o conferință, proiectul de buget al Capitalei pe 2014, arătând, printre altele, că nu este unul transparent și că include alocări de fonduri inclusiv pentru proiecte care au fost stopate prin acțiuni în justiție.

Adevǎrul: Procurorii anticorupție au cerut miercuri aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, uz de fals și fals în declarații. De asemenea, anchetatorii au început urmărirea penală față de mama fostului ministru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult