Acasa Revista Presei Revista Presei. Corina Crețu – a fi sau a nu fi comisar european

Revista Presei. Corina Crețu – a fi sau a nu fi comisar european

scris de Z.V.
6 afisari

Europarlamentarul PSD Corina Crețu ar fi pierdut portofoliul de comisar european pe politici regionale, informează site-ul Euractiv pe baza unei organigrame provizorii a viitoarei Comisii Europene, anunță România Liberă.

Revista Presei. Corina Crețu - a fi sau a nu fi comisar european (foto: bistrita24.ro)

Revista Presei. Corina Crețu – a fi sau a nu fi comisar european (foto: bistrita24.ro)

În urma unor negocieri lungi și complicate, România a obținut cel mai important portofoliu în Comisia Europeană, a declarat premierul Victor Ponta, care a arătat că, în condițiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, „Dezvoltarea Regională este cel mai bun portofoliu pentru noi”, precizează Jurnalul Național. Ponta i-a criticat pe liderii ACL, care au trimis o scrisoare președintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și liderului PPE, Joseph Daul, că nominalizarea Corinei Crețu pentru funcția de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu a fost audiată în Parlament.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, după ședința CSAT, că s-au luat două decizii, una legată de prezența unor aeronave de luptă ale statelor membre NATO pe teritoriul României și posibila participare ca stat coordonator în proiectul fondului NATO de sprijin pentru Ucraina, în domeniul cibernetic, afirmă Gândul.

Vicepremierul Liviu Dragnea și premierul Victor Ponta au pornit redactarea ‘Ordonaței Traseismului’ la cererea unui primar PSD condamnat pentru fraudarea statului. După apariția actului normativ, pe scena politică a început haosul. Liderii ACL, Vasile Blaga și Klaus Iohannis, încearcă să-și țină în curtea partidelor lor primarii amenințându-i cu instanța. Cu toate acestea, la Dâmbovița primii 17 primari PDL și-au anunțat intenția de a trece la PSD. Ordonanța inspirată de edilul Gheorghe Bute a ajuns pe masa guvernului după ce el a cerut legalizarea migrației, afirmă Evenimentul Zilei.

Adevărul a întrebat prezidențiabilii ce părere au despre faptul că Guvernul scutește cele trei categorii de români — pensionarii, mamele și bugetarii — de la plata unor sume de bani, care le-au parvenit din vina unor funcționari publici. Prezidențiabilii agreează ideea scutirii de la plată a pensionarilor, mamelor și tuturor salariaților, dar cer să se ia măsuri concrete pentru ca funcționarii care au greșit să plătească. Gaura bugetară este de 400 milioane de lei, conform ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Deputatul Eugen Nicolicea este și ministrul pentru Relația cu Parlamentul. Din înalta funcție pe care o deține în prezent în Guvernul Ponta III, din partea UNPR, Nicolicea a emis un postulat: ‘Deciziile Curții Constituționale (CC) privind hotărârile Parlamentului nu se pot aplica’. Anunțul ministrului Eugen Nicolicea vine ca urmare a deciziei CC de a considera neconstituționale hotărârile Parlamentului privind anumite numiri la SRR, ASF și Curtea de Conturi, afirmă Puterea.

Apropierea din ce în ce mai mare dintre Austria și Rusia pare să-l fi supărat foarte tare pe Traian Băsescu, care a anunțat ieri că a transmis un mesaj oficialilor companiei OMV din Austria că vor fi partenerii României atât timp cât interesul național al țării noastre este servit cu prioritate, susține Bursa.

Șefii Petrom, Orange și Banca Transilvania, care au fost prezenți ieri la evenimentul de lansare a topului celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală realizat de către compania de consultanță Deloitte, sunt optimiști în ceea ce privește evoluția economică a României din acest an, pe care o văd în creștere cu maximum 3%, scrie Ziarul Financiar.

În prima jumătate a acestui an numărul firmelor care au intrat în insolvență a scăzut cu 10%, la 12.453 firme, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Coface. Deși din aceste date reiese că lucrurile s-au stabilizat, în multe sectoare economice este încă dezastru. Scăderea numărului de insolvențe poate așadar avea în spate doar un efect statistic de bază în condițiile în care 2013 a fost un an de vârf în ceea ce privește numărul firmelor care au intrat în insolvență, notează Curierul Național.

.Dacă ești acuzat de DNA că ai săvârșit un act de corupție și îndrăznești după luni de arest să ieși în presă și să strigi că ai fost victima unui abuz judiciar, a devenit pentru procurorii Laurei Kovesi un act care trebuie pedepsit aspru prin reîntoarcerea în arest, scrie Lumea Justiției. Este ultima modă judiciară, lansată de DNA, în premieră, în cazul Angelei Nicolae, fosta șefă a Direcției Relații Internaționale din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PÎCCJ) trimisă în judecată pentru câteva presupuse fapte de luare de mită cu sume ridicol de mici cuprinse între 1.000-1.500 lei după ce a fost ținută aproape 8 luni în arest, notează Jurnalul

Uniunea Europeană a discutat posibilitatea boicotării Mondialului din 2018, în urma acțiunilor militare pe care Rusia le susține în Ucraina. În cazul în care decizia ar fi luată, prezența jucătorilor de fotbal la turneul final din Rusia ar fi interzisă. O altă măsură pe care Uniunea Europenă vrea să o ia împotriva Rusiei este excluderea echipelor de fotbal din Champions League și Europa League, precum și excluderea Rusiei din calendarul Formulei 1. Conform DailyMail, măsurile ar putea fi puse în aplicare cel mai târziu vineri dacă Rusia nu își retrage trupele din Ucraina, susține Pro Sport.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult