Acasa Revista Presei Revista Presei. Corlǎțean nu vede legǎturǎ ȋntre MCV – Schengen

Revista Presei. Corlǎțean nu vede legǎturǎ ȋntre MCV – Schengen

scris de Z.V.
1 afisari

Titus Corlățean a declarat în cadrul unei întâlniri cu omolgul său olandez, că nu vede legătura între MCV și aderarea la Schengen.

Revista Presei. Corlǎțean nu vede legǎturǎ ȋntre MCV – Schengen (foto:tvlitoral.ro)

Romȃnia Liberǎ: Ministrul de Externe Titus Corlățean a declarat, în cadrul unei întâlniri cu omolgul său olandez, că nu vede legătura între MCV și aderarea la Schengen și că România a îndeplinit condițiile de aderare.

Ziarul Financiar: Cursurile școlare sunt suspendate integral, marți, în 12 județe, respectiv Argeș, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Tulcea, Vâlcea și Vrancea, și parțial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoșani, Dâmbovița și Vaslui, potrivit Ministerului Educației.

Adevǎrul: Nămeți mai mari decât casele, pluguri scoase în drum, în chip de freze, mii de oameni izolați de civilizație și săteni care luptă, zi și noapte, cu lopețile împotriva viscolului. Așa arată România, după ultimele zile de ninsori care par că nu se mai termină.

Romȃnia Liberǎ: 54 de dosare în care au fost implicați parlamentari s-au soldat cu începerea urmăririi penale, iar 37 cu trimiterea în judecată, potrivit unei statistici a Parchetului ÎCCJ, pentru perioada 2004-2014. Documentul se referă la dosarele deschise parlamentarilor pe baza prevederilor din Codul Penal prin care senatorii și deputații sunt asimilați funcționarilor publici.

Bursa: Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) s-a trezit cu un val de nemulțumuri după ce a instituit noi reguli privind publicitatea și comunicarea pentru casele de avocatură. Avocații se plâng că, prin noile dispoziții, le este încălcată libertatea de exprimare, iar unele surse din piață susțin chiar că cei de la „Boștină și Asociații” le-ar fi contestat la UNBR. Reprezentanții casei de avocatură nu au dorit să precizeze, oficial, dacă zvonurile respective erau adevărate.

Puterea: Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a afirmat că este necesară rediscutarea contractelor pe termen lung din domeniul energiei, conform trendului european. În opinia oficialului, România poate să joace un rol important în furnizarea de energie electrică în Europa de Sud-Est.

Curierul Național: Tranzacțiile și retragerile de pe carduri emise sub sigla Visa au crescut în anul fiscal încheiat în septembrie 2013 cu 10,7%, la 19,3 miliarde euro, în condițiile în care numărul tranzacțiilor la comercianți a urcat cu 20,7%, iar valoarea acestora cu 16,2%.

Gȃndul: Șeful ISU Alba, Dorel Sofica, susține că dacă salvatorii care căutau avionul prăbușit în Apuseni primeau coordonatele exacte ar fi ajuns în trei-patru ore la răniți, spunând că intervenția a fost dificilă și din cauza comunicațiilor deficitare, folosindu-se curieri pentru transmiterea informațiilor.

Curierul Național: Ultima intenție importantă a ministrului Nicolăescu de reformare a sistemului de Sănătate a încins spiritele în acest sector, angajații de la stat părând speriați de degrevarea spitalelor, în timp ce privații abia așteaptă o cotă mai mare din contribuțiile plătite de salariații români.

Romȃnia Liberǎ: Opera Națională București aduce pe scenă două nume importante ale baletului internațional: balerina Igone de Jongh și prim-balerinul Baletului Național Olandez, Artur Shesterikov. Ei vor interpreta rolurile principale ale baletului „Giselle” de Adolphe Charles Adam, miercuri, 29 ianuarie, de la ora 19.00.

4 comentarii

UnUL 28-01-2014 - 09:09

Bietul Corlățean nu prea vede multe. ar trebui să consulte un oftamolog.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-01-2014 - 09:49

Lassa , macane !
Tu retino/cretino pat, pedelepra ,
Cu ochi iesiti din orbite
(dupa sputele si flegmoanele forumistilor)
Vezi …paiele de la alti,
Jagardea oranj, cretinopat baseDoWIST !

Mircea 28-01-2014 - 15:56

Cel mai cinstit guvern are din nou mici probleme cu justitia:

„DNA a inceput urmarirea penala fata de Laura Elena Chitoiu, sotia ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, in dosarul Ilie Carabulea – Carpatica Asig – ASF, anunta un comunicat al institutiei.”

Mircea 28-01-2014 - 16:28

Sotia, nasul….

„Laura Chitoiu, sotia ministrului de Finante a ajuns la actuala Autoritate de Supraveghere Financiara (ASF) fiind director in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, unde lucra din 2008, dupa ce Daniel Chitoiu ajunsese parlamentar de Giurgiu. Reamintim ca ASF s-a format prin comasarea activitatilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Institutia controleaza o piata de circa 15 miliarde de euro, avandu-l in frunte pe Dan Radu Rusanu, considerat eminenta cenusie a liberalilor si nasul ministrului Chitoiu. Imaginea ASF s-a degradat inca de la infiintare, iar actualul scandal in care este implicata nu face decat sa confirme proasta gestiune a imaginii si a activitatii ei.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult