Acasa Revista Presei Revista presei. Coroana revine pe stema României

Revista presei. Coroana revine pe stema României

scris de Z.V.
100 afisari

Promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a legii prin care marile magazine sunt obligate să vândă produse românești în proporție de 51%, audierea mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, la DNA în calitate de martor dosarul privind cărțile scrise de deținuți în închisori, contestarea de către Guvern la Curtea Constituțională a mai multor sporuri și stimulente pentru bugetari, asasinarea consulului onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, precum și demisia lui Tudor Ionescu din funcția de viceprimar general al Capitalei, dar și deciziile luate de Biroul Politic Național al PNL sunt principalele subiecte ale zilei de 12 iulie.

coroana stema romanieiCoroana revine pe stema României. Iohannis a promulgat legea. Coroana revine pe stema României, notează Curierul Național. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, proiectul de lege care obligă autoritățile publice să facă această modificare în stemele și sigiile existente, până la data de 31 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea supermarketurilor: Magazinele, obligate să vândă 51% produse românești. Legea supermarketurilor, care prevede ca magazinele mari vor fi obligate să se aprovizioneze cu produse alimentare pe lanțul scurt, a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis, informează România Liberă. Potrivit Legii, „lanțul scurt de aprovizionare este un lanț de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici în activități de cooperare și de dezvoltare economică la nivel local și regional și relații strânse între producători, procesatori și comercianți”.

Guvernul contestă la CCR sporurile bugetarilor acordate de Parlament. Guvernul a sesizat, luni, CCR cu privire la mai multe tipuri de majorări acordate de Parlament personalului bugetar care posedă titlul științific de doctor, personalului din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, și din Ministerele Transporturilor și Sănătății, relatează Gândul. Executivul a motivat, printre altele, că nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare și a avertizat că există riscul ca impactul suplimentar generat de aplicarea acestor măsuri „să nu poată fi acoperit din bugetul aprobat prin Legea bugetului pentru anul 2016”, iar ținta de deficit de 2,95% din PIB să fie depășită

Guvernul a sesizat CCR privind Statutul funcționarilor publici. Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la proiectul de lege pentru modificarea Legii numărul 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, adoptat de Parlament în 22 iunie, potrivit unui comunicat al Executivului trimis redacției, anunță Bursa. Conform sursei citate, Guvernul a cerut CCR exercitarea controlului de constituționalitate asupra amendamentelor aduse acestei legi, adoptate în plenul Camerei Deputaților în calitate de cameră decizională, având mai multe obiecții.

Banii medicilor în pericol! Cioloș nu vrea stimulente suplimentare pentru aceștia. Parlamentul a decis prin lege că medicii și personalul medical să poată primi din bugetul primăriilor stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe țară, scrie Libertatea. Legea nu este însă și pe placul Guvernului Cioloș, care spune că dacă doctorii și personalul medical ar primi acești bani, există riscul unui blocaj financiar.

PNL propune ca parlamentarii condamnați să nu își mai poată exercita mandatul. Liberalii vor depune o inițiativă legislativă și vor propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului astfel încât un parlamentar condamnat să nu își mai poată exercita mandatul, transmite Evenimentul Zilei. „Concluzia Biroului Politic Național a fost aceea de a promova încă de astăzi, pentru că am reușit să strângem semnăturile, inițiativele legislative care aduc această poziționare identică între aleșii locali care sunt condamnați și parlamentarii care sunt condamnați, indiferent de modalitatea în care își exercită privațiunea de libertate, adică în închisoare efectivă sau cu suspendare”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Neînțelegeri pe tema inițiativei liberale privind parlamentarii. Ironiile lui Dragnea la adresa PNL. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat luni inițiativa legislativă prin care liberalii doresc modificarea Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului astfel încât un parlamentar condamnat să nu își mai poată exercita mandatul, afirmând că aceasta „e tema lor de vară”, conform Cotidianul. Întrebat cum vede o astfel de inițiativă, Dragnea a spus ironic: „Foarte bună”.

Gorghiu: „PNL nu va face niciun fel de colaborare cu PSD. Nu vrem guvern de uniune națională!”. Biroul Politic Național al PNL a decis luni că liberalii nu vor avea niciun fel de colaborare cu PSD după alegerile parlamentare, informează Evenimentul Zilei. „Astăzi s-a discutat tema alianțelor post-electorale, discuție care s-a finalizat cu un vot în care s-a exprimat foarte clar opinia că, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, PNL nu va face niciun fel de colaborare cu PSD”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Demisie la vârful PNL: Andreea Paul a renunțat la funcția de prim-vicepreședinte. Deputatul PNL Andreea Paul a demisionat luni din funcția de prim-vicepreședinte PNL, nemulțumită de faptul că nu a fost suținută pentru preluarea președinției PNL Satu Mare, au declarat surse din PNL, conform Gândul. Aceasta nu a spus public care este motivul deciziei, dar a sugerat că nu i-au fost recunoscute meritele ca „lider activ”, mai ales că scorul de la locale al PNL în Țara Oașului a fost de 38%, mai mare decât cel al PSD.

Tudor Ionescu a demisionat din funcția de viceprimar al municipiului București. Tudor Ionescu (ALDE) a anunțat că demisionează din funcția de viceprimar al municipiului București, după ce acesta s-a simțit lezat de campania mediatică care a fost demarată împotriva sa pe seama câtorva aspecte din viața sa personală, potrivit Capital. „Văzând campania mediatică declanșată împotriva mea pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcția de viceprimar al municipiului București”, anunță Tudor Ionescu într-un comunicat de presă.

Cristian Bușoi, noul președinte PNL București. Europarlamentarul Cristian Bușoi este noul lider al filialei PNL București, iar deputatul Adriana Săftoiu este prim-vicepreședintele coordonator al acestei organizații și purtător de cuvânt al partidului, în locul lui Ionuț Stroe, anunță Jurnalul Național. Decizia a fost luată luni de Biroul Politic Național al liberalilor.

Liviu Dragnea susține că vicepremierul Borc va ieși din viața publică. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că vicepremierul Costin Borc va părăsi viața publică din decembrie, informează România Liberă. Anterior, el susținuse că Borc ar intenționa să intre în politică, făcând referire la PNL. Dragnea a precizat că Borc l-a informat luni, cu prilejul unei întâlniri avute la sediul central al PSD, că, din luna decembrie, va părăsi viața publică.

Borc, la finalul unei întâlniri cu Dragnea: Am discutat despre proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută. Proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută de Guvern, precum și dorința ca PSD să fie implicat în procesul de negociere au constituit temele centrale ale unei discuții care a avut loc luni, la sediul central al partidului, între vicepremierul Costin Borc și președintele social-democraților, Liviu Dragnea, potrivit Jurnalului Național. „M-am întâlnit cu domnul președinte Dragnea, o întâlnire absolut normală cu președintele principalului partid din Parlament, am discutat despre proiectul de strategie economică pe care săptămâna trecut l-am propus și am mai dat câteva clarificări și dorința noastră ca PSD-ul să fie foarte implicat în procesul de negociere”, a declarat Borc, la finalul discuțiilor.

Partidele și federațiile sportive, obligate să ofere acces liber la informații de interes public. Partidele, federațiile sportive și organizațiile neguvernamentale de utilitate publică, care primesc finanțare de la buget, vor fi obligate să se supună prevederilor privind liberul acces la informații de interes public, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat azi o lege în acest sens, transmite Evenimentul Zilei. Președintele a promulgat modificarea Legii 544/2001 care extinde categoria instituțiilor care se supun rigorilor accesului liber la informații de interes public.

Inițiatorul legii supermarket-urilor, după ce Iohannis a promulgat legea: O victorie a producătorilor. Inițiatorul legii supermarket-urilor, Ovidiu Donțu, a declarat, luni, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea, că aceasta este o victorie a producătorilor care s-au bătut pentru eliminarea barierelor privind accesul pe piață a produsului românesc, transmite Ziarul Financiar. Ovidiu Donțu a declarat că supermarket-urile vor trebui să negocieze cu producătorii locali pentru ca 51 la sută din produsele alimentare să se afle pe rafturi.

Kelemen Hunor: Cioloș ar putea să fie un bun premier dacă este asumat de un partid politic. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Dacian Cioloș ar putea să fie un bun premier, dacă ar fi susținut de un partid politic după alegerile parlamentare, notează Cotidianul. „Dacian Cioloș s-ar putea să fie un bun premier dacă este asumat de un partid politic, după alegerile parlamentare”, a afirmat Kelemen Hunor, într-un interviu.

Dan Costescu, despre neînțelegerile cu Cioloș: Nu am găsit o cale comună în reformarea CNADNR. Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a declarat luni, într-un interviu, că demisia sa a venit ca urmare a unor neînțelegeri pe care le avea cu premierul Dacian Cioloș, pornind de la modul de comunicare și până la viziunea asupra restructurării CNADNR, scrie Economica.net. „Atunci când sunt diferențe de opinii, ele trebuie rezolvate cât mai rapid. Diferențele de opinie erau cu premierul Cioloș”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, într-un interviu.

1717 cetățeni din diaspora au ales votul prin corespondență. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până astăzi, un număr de 2.299 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate au solicitat să fie înscriși în Registrul electoral, conform Q Magazine. Dintre aceștia, 1.717 au menționat opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 582 au optat pentru votul în secțiile de votare.

Consul onorific al României, asasinat. Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat în locuința sa din capitala țării, transmite Puterea. Purtătorul de cuvânt al procuraturii spune că, deocamdată, nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc, însă continuă investigațiile la fața locului.

MAE despre consulul României asasinat în propria locuință: Salume Barake nu era cetățean român, ci al statului El Salvador. Era cunoscut ca o personalitate integră și onestă. Ministerul român al Afacerilor Externe „își exprimă profundul regret” și transmite condoleanțe familiei consulului onorific al României în Republica El Salvador, Emanuel Ricardo Salume Barake, asasinat în propria locuință, scrie Curierul Național. Potrivit MAE, detaliile referitoare la imprejurarile in care a survenit decesul consulului onorific urmeaza a fi clarificate in cadrul investigatiilor judiciare intreprinse de autoritatile locale, cu care autoritatile romane mentin legatura. Enmanuel Ricardo Salume Barake fusese numit in functia de consul onorific al Romaniei in El Salvador in 1994 si era cunoscut in cercurile economice si financiare din El Salvador ca o personalitate integra si onesta, mai precizeaza MAE.

Ridicarea vizelor pentru Canada, discutată la Bruxelles: în toamnă se va stabili calendarul liberalizării vizelor. Reprezentanții României și ai Bulgariei s-au întâlnit luni, la Bruxelles, cu o delegație canadiană pentru a trece în revistă progresele făcute pe tema liberalizării vizelor pentru România și Bulgaria, transmite Adevărul. La întâlnirea de la Bruxelles au participat comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie Dimitris Avramopoulos, ministrul canadian al imigrației John McCallum, șeful Cancelariei Guvernului României, Dragoș Tudorache și ministrul bulgar adjunct al afacerilor externe Rumen Alexandrov.

SUA propun prelungirea Tratatului START; Rusia pune condiții privind sistemul antirachetă. Administrația Barack Obama intenționează să propună Rusiei prelungirea Tratatului START, dar Rusia condiționează prelungirea măsurilor de reducere a armamentului strategic de atenuarea preocupărilor privind sistemele antibalistice NATO instalate Europa, inclusiv înRomânia. Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Post, președintele Barack Obama intenționează să adopte o serie de măsuri executive, în ultimele șase luni de mandat, în domeniul politicilor privind armamentul strategic.

Dosarul „Savanții închisorilor”. Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA. Avocat: „Este titlul autorului, însă tot ce e acolo a aparținut călugărilor”. Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfințitul Laurețiu Streza, a fost luni dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul privind cărțile scrise de deținuți în închisori, relatează Adevărul. Acesta a fost citat în calitate de martor. După aproape două ore, acesta a părăsit sediul DNA, avocatul acestuia precizând că IPS Laurențiu Streza doar a binecuvântat cartea scrisă de Gigi Becali, la cererea unui călugăr de la Muntele Athos.

„Am fost un dobitoc”. De ce l-a denunțat fostul șef de la Cimitire pe Sorin Oprescu. Bogdan Popa, inculpat și denunțător în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în fața judecătorilor că 45% din sumele primite mită, în primă fază, ar fi ajuns la fostul edil, precizând că în 2015 i-a dat acestuia de câteva ori câte 50.000 euro, potrivit Gândul. „Nu mi-a spus nimeni să fac denunț, nu am fost amenințat. Am făcut-o din conștiință civică care nu a funcționat de la început pentru că am fost un dobitoc’, a spus Popa în fața judecătorilor.

Primarul de la Jilava, trimis în judecată. Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru de luare de mită, spălare de bani și fals în declarații, potrivit unui comunicat al instituției remis presei în urmă cu puțin timp, transmite Q Magazine. Alături de Adrian Mladin a fost trimis în judecată și Marian Constantin, administrator al unei societăți comerciale, cu acuzația de dare de mită, spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Mohammad Murad, patronul Phoenicia Hotel, audiat ca martor într-un dosar de evaziune fiscală. Mohammad Murad, patronul hotelurilor Phoenicia, este martor în dosarul penal în care polițiștii de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice au făcut percheziții luni dimineață la 35 de adrese din București, Ilfov, Constanța și Prahova, la persoane suspectate de evaziune fiscală și spălarea banilor, arată surse apropiate anchetei, potrivit Adevărul. Mohammad Murad a fost adus la Poliția Capitalei în noaptea de luni spre marți având calitatea de martor, arată surse apropiate anchetei.

Revolta deținuților din Penitenciarul Iași. Deținuții din Penitenciarul de maximă siguranță Iași au început să protesteze în număr foarte mare, astfel încât conducerea unității de detenție a fost nevoită să cheme de acasă personal suplimentar, pentru a aplana situația, relatează Q Magazine. Într-un comunicat de presă al Penitenciarului Iași se arată că „luni, in jurul orei 19.00, la Penitenciarul Iași mai mulți deținuți și-au manifestat verbal nemulțumirea față de condițiile de detenție și posibile acte de clementă ce ar putea fi adoptate”.

Dosar penal în cazul accidentului aviatic din Comana. PCAB a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au deschis un dosar penal pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu, în legătură cu accidentul aviatic de la Comana, transmite Puterea. O parapantă cu motor a căzut, duminică, în lacul din Parcul Comana. În urma impactului, pilotul a fost rănit, pasagerul fiind decedat.

Administrația publică locală intră mâine în grevă. Sindicaliștii din administrația publică locală intră, marți, în grevă generală de o zi, urmând ca, în data de 19 iulie, să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, ca urmare a declanșării de către Federația Națională a Sindicatelor din Administrație a conflictului colectiv de muncă la nivel național, scrie Capital. Potrivit unui comunicat al FNSA postat pe site-ul federației, pe perioada protestului de marți, 12 iulie, va fi întreruptă orice activitate în instituțiile din administrația publică locală.

Blocul operator aseptic de la un spital din Capitală, suspendat. Inspectorii sanitari ai Direcției de Sănătate Publică București (DSP) au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București începând cu data de 18 iulie, anunță Libertatea. În luna ianuarie 2016, inspectorii au verificat spitalul și au constatat necesitatea unor lucrări de reparații și de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unității.

România a intrat în iarna demografică: Populația s-a redus, în fiecare zi din 2016, cu 247 de persoane. Populația României a scăzut, în primele cinci luni din acest an, cu 37.515 de locuitori din cauza declinului demografic, ceea ce corespunde unei scăderi medii a populației cu 247 de persoane pe zi, arată datele publicate, luni, de INS, potrivit Economica.net. România se numără printre statele membre UE care au înregistrat cea mai mare scădere a populației în 2015, potrivit datelor publicat vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Primăria Sectorului 1: Peste 70 de arbori de pe Kiseleff, în pericol de prăbușire, vor fi defrișați. Primăria Sectorului 1 a anunțat că peste 70 de arbori de pe Kiseleff, în pericol de prăbușire, vor fi defrișați, însă, în locul acestora, se vor replanta alții în toamnă, potrivit unui comunicat trimis redacției, transmite Bursa. „Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat în privința unor arbori uscați, de pe Șoseaua Kiseleff, aflați în pericol de prăbușire. Administrația locală a demarat, încă de săptămâna trecută, defrișarea a 72 de arbori, majoritatea dintre aceștia fiind uscați în proporție de 80% — 100%”, se arată în comunicat.

Luni seară începe operațiunea de urgență împotriva țântarilor. Ce parcuri din București sunt vizate. Tratamentele de combatere a țânțarilor vor fi aplicate, începând de luni seara, în parcurile din Capitală de către echipele Centrului de Protecție a Plantelor, a informat Primăria Municipiului București., conformRomânia Liberă. „Așa cum am promis, de astăzi începem aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor, operațiune care reprezintă o urgență pentru Capitală, mai ales că, în ultima perioadă, bucureștenii au depus foarte multe petiții și reclamații în acest sens”, a precizat primarul general Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Rută alternativă pentru descongestionarea traficului la Piața Sudului, de la 1 septembrie. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, anunță că de la 1 septembrie va fi deschisă o rută alternativă pentru descongestionarea traficului din zona Piața Sudului: strada Cărăruia va fi deschisă circulației rutiere, cu sens unic din Calea Văcărești spre Olteniței, potrivit Jurnalului Național. „Propunerea mea privind deschiderea unei rute alternative în zona șantierului de la pasajul subteran Piața Sudului a fost agreată de Comisia Tehnică de Circulație din subordinea Primăriei Generale”, a scris edilul, pe blogul său.

Incendiul din Delta Văcărești a fost stins. Un incendiu a izbucnit, luni după-masă, în Delta Văcărești, scrie Libertatea. Incendiul a fost lichidat cu dificultate. Din cauza temperaturii ridicate și a fumului degajat, pompierii nu au putut acționa în apropierea focarului, fiind nevoiți să realizeze un dispozitiv de stingere de aproximativ 300 de metri.

Avertizare ANM: Trei zile de caniculă. Canicula revine de marți în toată țara iar meteorologii au emis o informare meteo valabilă până joi, transmite Administrația Națională de Meteorologie, conform Puterea. Astfel, potrivit ANM, marți și miercuri va fi caniculă în vest și sud-vest unde vor fi temperaturi maxime de 35-37 de grade.

Reacția SUA la postarea de pe Facebook a filosofului Mihai Șora. Consulul general al SUA la București, Dan Perrone, îi transmite filosofului Mihai Șora că Ambasada vrea să îl ajute să își îndeplinească visul de a călători în Statele Unite și de a vedea Cascada Niagara, informându-l că așteaptă dosarul de solicitare a vizei, transmite Cotidianul. Reacția Ambasadei vine după ce de ziua SUA Mihai Șora a povestit pe Facebook problemele de care s-a lovit în urmă cu 3 ani, când a încercat să călătorească în State.

Radu Crăciun (BCR Pensii): „Desființarea Pilonului II de pensii ar fi o decizie sinucigașă”. Desființarea Pilonului II de pensii ar fi o decizie sinucigașă, iar pe măsură ce generația decrețeilor se va apropia de pensie, presiunea în direcția păstrării unui sistem privat de pensii va fi în creștere, a explicat ieri Radu Crăciun, director general BCR Pensii, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Bursa. Domnia sa a mai precizat: „Există tentația aceasta de a presupune că ar trebui ca noi să aplicăm o copie fidelă a ceea ce fac alții în alte țări. Eu zic că fiecare are propriile individualități”.

Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat. Persoanele fizice pot cumpăra, începând de luni și până pe data de 29 iulie, titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), pe doi ani, la o valoare nominală de 100 de lei și o dobândă de 2,15% pe an, anunță Capital. Astfel, orice persoană interesată trebuie să se prezinte la ghișeul uneia dintre băncile intermediare, respectiv BCR, BRD, Raiffeisen Bank sau Banca Transilvania, cu un act de identitate, și poate cumpăra titluri cu numerar sau prin transfer bancar.

Ministerul Finanțelor a dat startul subvențiilor pentru firmele ce investesc cel puțin 10 milioane euro. Ministerul Finanțelor Publice a deschis, luni, o sesiune de înregistrare a cererilor de ajutor de stat, cu un buget de 638 de milioane de lei, în baza schemei pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, potrivit unui comunicat al instituției, remis, luni, presei, scrie Economica.net. „Ministerul Finanțelor Publice anunță că de astăzi, 11.07.2016, a fost deschisă sesiunea de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza unor scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie”, se menționează în comunicat.

INS: Rata anuală a inflației a ajuns în iunie la—0,7%, față de—3,5% în mai. Rata anuală a prețurilor de consum a fost în luna iunie de—0,7%, iar media ultimelor 12 luni, față de perioada similară precedentă a fost de—2%, calculată pe baza indicelui prețurilor de consum (IPC), conform Ziarului Financiar. Raportat la indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), media ultimelor 12 luni a fost de—1,7%, a anunțat luni Institutul Național de Statistică.

Schimbări în vârful clasamentului WTA. Cum arată top 10 și pe ce loc este Simona Halep după Wimbledon. WTA a publicat noul clasament din circuitul feminin, după terminarea turneului de la Wimbledon, relatează Gazeta Sporturilor. Serena Williams, câștigătoarea turneului de la Wimbledon, se menține pe primul loc, cu 8.330 de puncte. Angelique Kerber, finalista turneului londonez, a urcat două locuri și se află pe doi. Nemțoaica este urmată de Garbine Muguruza, care a căzut pe trei.

Programul de marți de la BRD Bucharest Open! Halep intră și ea în competiție alături de alte 5 românce. Cele 6 românce aflate pe tabloul principal de simplu vor juca mâine la BRD Bucharest Open, conform Gazetei Sporturilor. Halep o va întâlni pe Barbora Krejcikova (locul 200 WTA). Partida se va juca nu înainte de ora 19:30, pe terenul central de la BNR. Niculescu joacă de la ora 14:00 cu Andreea Mitu.

Antrenamentele echipelor României și Spaniei, deschise publicului și presei la Cluj. Antrenamentele echipelor de Cupa Davis ale României și Spaniei pentru meciul de Cupa Davis de la Cluj-Napoca, sunt deschise atât publicului cât și presei, într-un sector de tribună dedicat special, informează Federația Română de Tenis într-un comunicat remis presei, informează ProSport. După cum s-a anunțat, marți va avea loc prezentarea celor două echipe, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult