Acasa Revista Presei Revista presei. Cotroceni. Discutii despre remaniere

Revista presei. Cotroceni. Discutii despre remaniere

scris de Ziua Veche
2 afisari

 Gandul: Pelerinajul lui Boc la Cotroceni: cum s-a dus la Băsescu să ia remanierea. Ce soluţie onorabilă de exit are Adriean Videanu. „Premierul Emil Boc caută soluţii pentru o remaniere guvernamentală care să împace şi partidul, şi Cotrocenii. Şeful Executivului a avut, ieri, o zi de plimbare între Palatele Victoria şi Cotroceni. Dimineaţa, i-a chemat la Guvern pe mai mulţi dintre liderii PDL, miniştri şi lideri parlamentari, printre care Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, dar şi Roberta Anastase şi Anca Boagiu.”

 

Adevarul: Berceanu, Şeitan, Dumitru şi Sandu au fost propuşi pentru remaniere. „După discuţiile dintre liderii PDL şi Traian Băsescu s-a hotărât că miniştrii care urmează să fie remaniaţi sunt: Radu Berceanu, Mihail Dumitru, Mihai Şeitan şi Gabriel Sandu”

Evenimentul zilei: Care sunt rezervele pentru remaniabili. În locul lui Berceanu, Şeitan, Sandu şi Dumitru, pe care îi aşteaptă remanierea, PDL vrea să vină cu „feţe noi”: parlamentari şi actuali secretari de stat.

Curierul national: Lybek (FMI): Salariile bugetarilor „mănâncă“ aceeaşi felie din PIB ca în 2005. „”Aceste măsuri trebuiau corectate întrucât ponderea cheltuielilor privind salarizarea era mai mare decât cea a veniturilor”. Reprezentantul Fondului atrage atenţia că dacă problema deficitului bugetar nu va fi rezolvată, aceasta ne va ridica probleme extrem de grave”

Financiarul: Companiile romanesti nu mai au oameni sa-si relanseze activitatea. „Politica haotica de personal din economia nationala si fiscalitatea excesiva scad sansele iesirii din criza. Depasirea recesiunii: tinta ratata a programului anticriza al Cabinetului Boc”

Ziarul Financiar: 25 de fabrici închise, 3.000 de oameni disponibilizaţi. „Ne aşteptăm la un nou val de închideri de fabrici în toate industriile în 2011“. „În ultimii cinci ani, peste 25 de unităţi de producţie deţinute în mare parte de multinaţionale din industria alimentară au fost închise ca urmare a deciziei acţionarilor de a restructura afacerile. În urma acestor închideri, liniile de producţie au fost relocate fie în alte unităţi de producţie locale, fie în alte ţări din regiune, şi aproape 3.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi.”

Bursa: O nouă Doamnă de Fier în Europa? „De câteva zile, o altă doamnă a politicii europene s-a lansat hotărât către acest titlu. Iveta Radičová, noul premier al Slovaciei, din 8 iulie 2010, a cerut Comisiei Europene să prezinte scuze oficiale Slovaciei.”

Curentul: Urmă de picior gigant pe Marte? „O urmă lungă de 385 de kilometri, asemănătoare celei lăsate de talpa unui picior uriaş, a fost fotografiată pe suprafaţa planetei Marte de către o sondă a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA)”

StareaPresei.ro

0 comentariu

firescu 25-11-2010 - 08:13

asteptam cu fff mare interes interviul.
Poate trateaza corect ROMANIA, prin instituțiile sale.

Fulian Iota 25-11-2010 - 18:54

Iulian Fota nu este decit un mesaj gresit cu chip cotrocenist

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult