Acasa Revista Presei Revista presei. Crin şi Victor Viorel joacă la rupere

Revista presei. Crin şi Victor Viorel joacă la rupere

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Antonescu i-a pasat lui Ponta deciziei ruperii USL, invocând o decizie a Delegației Permanente a liberalilor peste care nu poate trece.

Revista presei. Crin şi Victor Viorel joacă la rupere (foto:ziare.com)

Criză politică la vârful puterii. Ponta și Antonescu joacă la ruperea USL ”Negocierile au eșuat și suntem în plină criză politică, fapt afirmat chiar de președintele PNL Crin Antonescu, după ce i-a cerut premierului Ponta să ia urgent o decizie privind guvernarea. Cu alte cuvinte, Antonescu i-a pasat lui Ponta deciziei ruperii USL, invocând o decizie a Delegației Permanente a liberalilor peste care nu poate trece” (Curentul)

USL mai trage de timp ”Deşi ziua de ieri se anunţa decisivă pentru soarta USL, PNL nu a ieşit oficial de la guvernare, ruperea alianţei fiind o chestiune de zile, conform unor surse politice” (Bursa)

Băsescu: Nu e departe ziua în care voi face plângere penală pe numele lui Ponta ”Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat la B1TV dacă se gândeşte să facă plângere penală împotriva premierului, pentru corupţie şi abuz în serviciu, el spunând că «nu este departe ziua» şi că a cerut deja unui grup de jurişti să vadă dacă şeful Guvernului poate răspunde în faţa legii.” (Adevărul)

În PNL se cere demisia lui Antonescu “Opoziţia le repugnă multor penelişti. Ca dovadă concretă, senatorul PNL Sorin Iliesiu a cerut demisia lui Crin Antonescu din fruntea partidului şi mentinerea USL în viaţă cu orice chip. «Singura soluţie de menţinere a USL, pentru interesul naţional, este demisia lui Crin Antonescu», susţine sus şi tare Ilieşiu. Senatorul i-a găsit şi înlocuitor lui Antonescu: Călin Popescu Tăriceanu. Varianta îi surâde clar acestuia din urmă, care a şi afirmat şi el, tot public, că demisia lui Antonescu «este o soluţie» şi a venit momentul ca liberalii să discute serios pe aceasta temă” (Naţional)

Antonescu cheamă conducerea PNL să-l reconfirme drept lider al partidului, după ce aripa Tăriceanu i-a contestat în ultimele zile deciziile “Liberalii din Biroul Politic Naţional au fost convocaţi pentru mâine la ora 17, Crin Antonescu urmând să ceară un nou vot de încredere şi reconfirmarea mandatului de negociere cu PSD. Şedinţa apare în contextul în care negocierile din interiorul USL au eşuat, iar unii senatori PNL au început să evoce posibilitatea înlocuirii lui Crin Antonescu cu Călin Popescu Tăriceanu” (Gândul)

Băsescu îi consideră pe Ponta şi Antonescu “toxici pentru România” ”Realitatea e că amândoi sunt toxici pentru România. Eu pot avea în atenţie atitudinea sau acţiunea politică a unuia sau a altuia. Sigur, premierul fiind şeful Executivului, îl am mai des în atenţie, iar Crin Antonescu atunci când se odihneşte nu mă stimulează la nicio luare de poziţie. Amândoi sunt toxici pentru România” (Cronica română)

Revizuirea Constituţiei: 18 luni au trecut degeaba ”Judecătorii CCR au constatat, analizând proiectul de revizuire al USL, că 26 de articole sunt neconstituţionale, 15 articole ar trebui eliminate iar în cazul altor câteva zeci se impune reformularea ori reconsiderarea soluţiei. Aceasta la capătul a luni de dezbateri” (România liberă)

Augustin Zegrean: “Parlamentul trebuie să ţină cont de Decizia Curţii” ”După ce Curtea Constituţională a găsit 26 de articole prin care au fost încălcate limitele revizuirii Legii Fundamentale, unii politicieni au strecurat în spaţiul public falsa idee că decizia CCR ar fi consultativă” (EvZ)

Primarii de comune ţipă la Guvernul Ponta ”Toţi cei 509 primari care au participat la cea de-a XVII-a reuniune a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.), sunt nemulţumiţi de politica Guvernului faţă de autorităţile locale” (Puterea)

Florin Georgescu, BNR, îşi apără electorata, criticată dur de Băsescu, şi explică ce stă în spatele acestei propuneri de “refinanţare” a creditelor pentru clienţii buni platnici, unde CEC-ul poate fi o variantă ”În opinia mea relansarea creditării se poate face, în prezent, pe segmentul populaţiei prin refinanţare ca instrument de majorare fără consecinţe negative a venitului disponibil. Dacă în perioada de boom economic s-a practicat, uneori, refinanţarea destinată unor cheltuieli, în multe cazuri fără o necesitate stringentă, acum, în perioada de convalescenţă de după criză, se impune practicarea unei «refinanţări de necesitate»” (ZF)

Cum a ajuns statul pe pierdere cu taxele auto ”Peste două treimi din încasările AFM din ultimii doi ani (1,34 mld. lei) au fost deja returnate celor care deţin hotărâri judecătoreşti definitive. Suma totală de rambursat este însă uriaşă, având în vedere că, în aprilie 2013, premierul afirma că statul are de înapoiat 4 miliarde lei. În ultimii cinci ani, instanţele europene au spus că toate variantele taxelor auto, inclusiv cea din 2012, sunt neconforme cu tratatele europene” (Curierul naţional)

StareaPresei.ro

11 comentarii

Europeanuul 18-02-2014 - 09:11

USL este pe val, iar asa zisul scandal din USL face parte din campania /jocul europarlamentarelor. Jocul lui Antonescu atrage privirile electoratului de dreapta in timp ce Udrea, MRU, Blaga & Co, au devenit spectatori (privesc jocul din tribuna). Incercarile lui Basescu de a reintra in joc se limiteaza la cateva cotonogeli disperate. Nimic creativ, nimic spectaculos!

pathfinder 18-02-2014 - 09:42

„Jocul lui Antonescu atrage privirile electoratului de dreapta”
Si tu vorbesti in numele poporulu’?
De unde stii tu ce atrage si ce nu electoratul de dreapta??????????
Asa ti-a zis mamica?

milosu' 18-02-2014 - 10:28

De ce te enervasiiiiiiiiii.? Omul isi prezinta opinia. Ce……te atinsa la punctul sesibil……..?

pathfinder 18-02-2014 - 10:30

🙂
Nu m-am enervat.
Vorbeste pe langa.
Ca de obicei…

milosu' 18-02-2014 - 12:57

are o logica buna…..

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 20:38

Kloo- set Mennu face pe fatza !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 20:47

Cum l-aţi cunoscut pe Traian Băsescu în perioada comunistă?

Am putut să îl cunosc pe Traian Băsescu în toată splendoarea aroganţei sale în 1981, la trei luni după ce acesta, în deplină complicitate cu Securitatea, a incendiat vasul „Argeş” în portul francez Rouen, explozia şi flăcările extinzându-se şi asupra altor 38 de nave. Băsescu venea din Franţa, unde facuse 28 de zile de arest, iar noi l-am anchetat abia după trei luni după incident. După incendiul de la Rouen, marinarii români de pe petrolierul „ Argeş” au primit trei luni de concediu. Împreună cu colegul meu, inginerul naval George Vulpe, am făcut parte din comisia de anchetare a lui Traian Băsescu. Vulpe era trimis de Comitetul de Control Muncitoresc din CC al PCR. Iosif Banc – care era preşedinte al Consiliului Central de Control Muncitoresc al Activităţii Economice şi Sociale – ştia că sunt unul dintre cei mai buni investigatori ai accidentelor şi incidentelor din Ministerul Transporturilor. Eu eram la acea vreme inspector în acest minister. Nu aveam însă pregătire în domeniul naval, dar cunoşteam tot ceea ce ţinea de legislaţia naţională şi internaţională în domeniul protecţiei muncii şi accidentelor în sfera transporturilor. Banc ne-a trimis la Constanţa cu ordin expres să îl anchetăm pe Băsescu pe linie tehnică şi juridică, dat fiind că prejudiciul reclamat de autorităţile franceze era de peste 12 milioane de dolari. Era o gaură semnificativă în bugetul statului român. Aveam să aflu mai târziu că, pe linie de Departament al Securităţii Statului, lucrurile erau deja „aranjate” şi muşamalizate. La Constanţa ne-a întâlnit şi am fost supervizaţi în timpul anchetei de şeful securităţii portului Nicuşor Dumitru şi de prim secretarul judeţului Constanţa de la acea vreme, Vâlcu. Băsescu a venit râzând, sigur pe el, ca şi cu ar fi ştiut că ancheta ar fi urmat să fie o simplă formalitate. Mă întrebam cum a putut ajunge acest tânăr pe atunci comandant de navă, abia la trei lui după obţinerea brevetului, să îi fie încredinţat petrolierul „Argeş”. La dosarul de anchetă existau chiar reclamaţii făcute la CC de colegi de ai lui Băsescu în care apărea clar ideea că, în cazul lui, se încălcaseră toate normele în vigoare de numire a unui comandant de navă. Aveam să aflu mai târziu că ascensiunea sa era perfect ghidonată de Securitate.

UnUL 18-02-2014 - 21:12

Cine a debitat minciunile de mai sus?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 21:25

Remaniere guvernamentală

Pe miniştri, de ruşine,
I-a rotit, din post în post,
Să le meargă şi mai bine
Iară nouă şi mai prost!

Aţi avut acces, în timpul anchetării lui Băsescu la Constanţa, în 1981, la informaţii secrete din dosarul de anchetă. Care din datele apărute acolo v-au şocat?

Deşi nu aveam verificarea Securităţii pentru a intra în posesia documentelor clasificate, numai inginerul George Vulpe o avea (era un fel de certificat ORNISS al epocii ceauşiste), am avut ocazia, ca membru al comisiei, să văd dosarul făcut de Securitate pe marginea acestui „accident”. Dosarul conţinea şi o parte din documentaţia şi date ale investigaţiilor autorităţilor franceze. Răsfoind filele, şi comparând datele oferite de francezi, cu cele sumare puse la dispoziţie de Securitate, ieşeau în evidenţă neconcordanţe. Departamentul Securităţii Statului spunea că totul fusese un simplu accident şi că francezii încearcă să ne şunteze, prin acuze nefondate, în nu ştiu ce relaţii comerciale navale. Francezii prezentau date şi informaţii din care reieşea că incendiul, petrecut pe 10 septembrie 1981, dimineaţa, în aval de Rouen, în dreptul unei rafinării a companiei „Shell“, a fost declanşat voluntar, de o mână criminală, ca să acopere, printr-o diversiune de proporţii, o infracţiune mult mai gravă: transport clandestin de armament. Focul s-a întins pe câţiva kilometri pe Sena. Băsescu, ca şi comandant al petrolierului, era făcut responsabil că blocase inspecţia autorităţilor franceze pe vas timp de trei ore. Cu câteva zile înainte, francezii luaseră decizia de a verifica, pe baza unor informaţii primite de la serviciul intern de informaţii francez DST (Direction de la Surveillance du Territoire), asemenea acuzaţii. Nu au mai apucat pentru că, primind la rândul lui aceeaşi informaţie, pe altă filieră, Băsescu le-a luat-o înainte. În cele trei ore de blocare a autorităţilor franceze, Băsescu a avut timp să şteragă urmele. Incendiul şi seria de deflagraţii care au urmat au fost extrem de puternice, iar partea franceză avea indicii că toate au generate de posibila existenţă a unor lăzi cu muniţie. Incendierea vasului a fost o decizie luată în comun de Băsescu şi direcţia Securităţii. Traficul ilegal de armanent, dacă ar fi fost descoperit, ar fi adus un blam internaţional lui Ceauşescu, care în vremea aceea începuse să fie criticat de Occident, o lovitură politică de imagine mult mai mare decât o cerere de daune de 12 milioane de dolari, generată de un aşa-zis „accident”.

Pribeagul 18-02-2014 - 21:31

Cum a ajuns statul pe pierdere cu taxele auto ”Peste două treimi din încasările AFM din ultimii doi ani (1,34 mld. lei) au fost deja returnate celor care deţin hotărâri judecătoreşti definitive. Suma totală de rambursat este însă uriaşă, având în vedere că, în aprilie 2013, premierul afirma că statul are de înapoiat 4 miliarde lei. În ultimii cinci ani, instanţele europene au spus că toate variantele taxelor auto, inclusiv cea din 2012, sunt neconforme cu tratatele europene”
…..

cine conduce de fapt scumpa noastra tara?

hai sa punem taxe si pe urma sa le restituim; sa lucram doar asa ca sa ne aflam in treaba.

pathfinder 18-02-2014 - 21:53

Aha!
PSD-ul nu-ti place.
Dar USL-ul DA!
WTF???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult