Acasa Revista Presei Revista presei. Cristi Borcea, cu plasma la penitenciar

Revista presei. Cristi Borcea, cu plasma la penitenciar

scris de Z.V.
14 afisari

Asasinarea liderului opoziției ruse Boris Nemțov, programul de guvernare al PNL, precum și ancheta la Penitenciarul Poarta Albă, dar și prima înfrângere a „Stejarilor” în acest an, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest weekend.

cristian_borceaAdministrația Națională a Penitenciarelor a demarat o anchetă după ce un raport arăta că omul de afaceri Cristi Borcea beneficia în celula sa de plasmă tv sau de aparate de fitness și a avut acces permanent la un telefon, relatează România Liberă.

Cu doar câteva ore înainte de a fi asasinat, Boris Nemțov a oferit un interviu publicației Newsweek. În Rusia, există un singur lider și un singur partid. Rusia devine o țară fascistă, iar rușii sunt spălați pe creier de ideile grandomane născute dintr-un fascism hibrid, spunea Boris despre situația în care a ajuns țara sa din cauza ‘nebuniei’ lui Vladimir Putin, scrie Adevărul.

Se lungește lista opozanților lui Vladimir Putin asasinați. Vineri seara, fostul vicepremier Boris Nemțov, figură importantă a Opoziției democratice a fost împușcat lângă zidurile Kremlinului. Era unul dintre organizatorii manifestației de protest programată pentru această duminică ‘împotriva crizei’. Acest slogan a fost folosit pentru a se evita o denunțare fățișă a războiului Rusiei în Ucraina, scrie Evenimentul Zilei.

Asasinarea lui Boris Nemțov: între provocare și moartea unei Rusii posibile, titrează Cotidianul. Asasinarea liderului opoziției ruse Boris Nemțov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Moscova a fost plănuită atent, au declarat anchetatorii, care analizează o serie de ipoteze de la o provocare politică până la răzbunarea islamiștilor radicali.

‘Guantanamo din Ucraina’: lagărele de refugiați sunt adevărate centre de tortură finanțate de Uniunea Europeană, titrează Adevărul. Bruxelles-ul face tot ce poate să împiedice refugiații să ajungă în fortăreața europeană, inclusiv să investească în lagărele din Ucraina. Cei care încearcă să obțină azil politic într-o țară europeană povestesc despre condițiile mizerabile de acolo, dar și despre abuzurile și torturile la care au fost supuși.

Liderii PNL au lansat, sâmbătă, programul de guvernare cu care vor să combată cabinetul condus de Victor Ponta. Este, însă, doar un draft de program, acesta fiind lansat în dezbatere publică și urmând a fi modificat în funcție de concluziile discuțiilor atât cu ceilalți lideri politici, cât și cu societatea civilă, informează Gândul.

Eliminarea taxei pe stâlp și a accizei la carburanți, prin diminuare progresivă, până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pentru profesiile liberale și reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 se numără printre propunerile din programul de guvernare prezentat de PNL, scrie Ziarul Financiar.

Eliminarea taxei pe stâlp și a accizei la carburanți, prin diminuare progresivă, până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pentru profesiile liberale și reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 se numără printre propunerile din programul de guvernare prezentat de PNL.Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, susține că măsurile pe care le propune PNL ar duce la scăderea salariilor mici și medii și la creșterea salariilor mari, transmite ziarul Bursa.

Președintele FDGR, Paul Porr, care l-a însoțit pe șeful statului în vizita în Germania, a declarat, sâmbătă, că Angela Merkel „a avut cuvinte de laudă că justiția românească lucrează’, însă a „criticat un pic Parlamentul’ pentru că ridică selectiv imunitatea parlamentarilor, relatează Gândul.

Parchetele vor închiria spații pentru amplasarea unor magazine cu produse alimentare, automate de băuturi, centre de dactilografiere și copiere acte și puncte de vânzare de carte juridică, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern (HG), publicat pe site-ul Ministerului Justiției. Nu se spune nimic în proiect despre criza spațiilor din parchete și faptul că procurorii stau și câte 3 sau chiar 4 într-un birou, notează Adevărul.

Mersul cu geanta plină de bani la sediile de partid, pentru finanțarea campaniilor electorale, pare un soi de mit urban pentru politicieni, chiar dacă din referatele procurorilor iese la iveală faptul că era o practică. Unii parlamentari admit că ‘au auzit’ că există, alții sunt convinși că nu se întâmplă așa ceva, scrie Gândul.

Banca Națională a României (BNR) ia imediat legătura cu acționarii în cazul în care bancheri din conducerea unei instituții de credit apar în dosarele de corupție instrumentate de procurori, pentru a evita riscul reputațional, deși se aplică prezumția de nevinovăție, a declarat șeful Supravegherii BNR, Nicolae Cinteză, scrie Adevărul.

BNR monitorizează în continuare situația din Grecia, mai ales că prelungirea acordului cu patru luni nu oferă suficient timp pentru rezolvarea unor probleme care nu au fost soluționate ani de-a rândul, însă subsidiarele din România sunt bine capitalizate, afirmă șeful supravegherii, Nicolae Cinteză, scrie Ziarul Financiar.

În urma a 47 de percheziții care au avut loc, în municipiul București și județul Ilfov, pe 25 februarie, cei peste 150 de polițiști bucureșteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au dat de urma unui adevărat cuib de evazioniști, ascuns chiar în inima Capitalei, într-o cafenea de lux situată în Bulevardul Decebal. Din informațiile obținute de Evenimentul Zilei, locația era frecventată de oameni de afaceri, politicieni și vedete.

Membrii Hortifruct, cea mai mare organizație de producători de legume și fructe din România, susțin că anul acesta au cultivat doar jumătate din suprafața destinată legumelor. Embargoul cu Rusia și prețul gigacaloriei îi face necompetitivi pe piața locală invadată de importuri din Grecia, Spania și Turcia, scrie Economica.net. În schimb, exportă cea mai mare parte din producție.

Prețuri ca în Occident, lefuri de șapte ori mai mici pentru români, titrează Libertatea. Românii nu o duc deloc mai bine față de restul cetățenilor din UE. Salariul minim s-a dublat față de 2008, dar mulți români nu simt că o duc mai bine. Prețul alimentelor a crescut cu 30 de procente și a ajuns la fel ca în magazinele din Occident, dar salariile sunt de șapte ori mai mici decât cele din UE.

Echipajul feminin de bob două persoane, format din Maria Constantin (23 ani) și Andreea Grecu (20 ani), continuă să impresioneze, notează Pro Sport. Cele două tricolore au terminat sâmbătă, pe locul 9, la Campionatul Mondial de seniori de la Winterberg, un concurs în care, în ultima manșă se aflau pe locul secund în ierarhia provizorie! Timpul lor a fost de 3:49,27 la 2,80 secunde de învingătoarele competiției. Titlul mondial a fost câștigat de primul echipaj al Statelor Unite ale Americii, Elana Meyers-Taylor/ Cherrelle Garrett care a adunat pe cele patru coborâri 3:46,47.

Cu un serviciu în zi de grație, Roger Federer îl învinge iar pe Djokovic, câștigă Dubaiul a șaptea oară, titrează România Liberă. Roger Federer a câștigat turneul de la Dubai, după 6-4, 7-5 în finala cu liderul mondial, Novak Djokovic. Este al doilea titlu al anului pentru Federer, care își consolidează locul secund, la o distanță considerabilă în urma lui Nole. Federer, care a atins și cota 9.000 de a?i în cursul meciului (al patrulea jucător din istorie care atinge această bornă), ridică scorul rivalității cu jucătorul sârb la 20-17.

Naționala de rugby a României a fost învinsă sâmbătă, la Krasnodar, de reprezentativa similară a Rusiei, cu 13-16 (10-3), într-un meci ce a contat pentru etapa a treia a Campionatului European. Deși au condus cu 10-3 la pauză, „stejarii” au pierdut meciul în momentul în care au rămas în 14, după eliminarea lui Dorin Manole. Atunci rușii au revenit în joc, au egalat și au preluat conducerea, adjudecându-și victoria, relatează Pro Sport. Aceasta este prima înfrângere a „stejarilor” în acest an, după cele două victorii obținute cu Portugalia și Spania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult