Acasa Revista Presei Revista presei. Criză de medicamente la Institutul Oncologic

Revista presei. Criză de medicamente la Institutul Oncologic

scris de Z.V.
78 Afisari

Sesizarea DNA și SRI pentru nereguli în derularea contractului încheiat cu Bechtel la construcția Autostrăzii Transilvania, adoptarea în cadrul Consiliului JAI a proiectelor de acte normative privind recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești și poprirea conturilor bancare, precum și criza de medicamente și materiale sanitare de la Institutul Oncologic București, dar și deschiderea Mondialului de handbal feminin din Serbia, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute sâmbătă, 7 decembrie.

Criza de medicamente

Criza de medicamente

Hotărârile judecătorești, aplicate de instanțele din România, și popririle pe conturi pot fi recunoscute și în afara granițelor, informează România Liberă. Actele normative care privesc aceste amendamente au fost aprobate vineri, la reuniunea Consiliului JAI de la Bruxelles. Totodată au fost dezbătute și aspecte privind protecția datelor cu caracter personal. Această reuniune, la care a participat și ministrul Justiției Robert Cazanciuc, marchează sfârșitul Președinției litualiene a Consiliului Uniunii Europene.

Conductele de gaz nou realizate, pentru care beneficiarii au avut o contribuție financiară, nu se mai pot transfera în mod obligatoriu cu titlu gratuit în patrimoniul societăților de distribuție, a stabilit Curtea Constituțională, constatând neconstituționalitatea unui articol din Legea gazelor. Decizia CC a survenit unei excepții de neconstituționalitate ridicată într-un proces civil, în care sunt parte două societăți comerciale și o persoană fizică, notează Gândul.

Dacă președintele Traian Băsescu nu va promulga Legea referendumului, o vor face președinții celor două Camere ale Parlamentului, scrie Evenimentul Zilei. Ipoteza a fost susținută de președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea. Această variantă a fost avansată și de premierul Victor Ponta în urmă cu câteva zile.

Ministrul apărării, Mircea Dușa, a declarat, vineri, după întâlnirea cu omologul său portughez, José Pedro Aguiar-Branco, că România a respectat toate termenele convenite în acordul pentru achiziționarea avioanelor F-16, premisă ca în 2016-2017 să fie asigurată capabilitatea de aviație de vânătoare, transmite Adevărul.

Guvernul a dat liber la creșterea cheltuielilor de personal în 2014, din fondul de rezervă, titrează Economica.net. Actul normativ privind salarizarea bugetarilor va fi modificat astfel încât să fie permisă acordarea de bani, din fondul de rezervă al primului ministru, pentru cheltuieli de personal, potrivit unui proiect al Finanțelor.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că Guvernul a sesizat deja DNA în legătură cu contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania pentru că „este bine” să se știe „din cauza cui nu s-a făcut această autostradă”, transmite Ziarul Financiar.

Eurodeputatul Monica Macovei susține că Adrian Năstase, Miron Mitrea și Dan Șova „poartă răspunderea contractului păgubos cu Bechtel și a minciunilor lansate în jurul acestuia”, transmite Gândul.

Premierul Victor Ponta și-a luat ieri inima în dinți și a venit la Cluj, unde a inaugurat clădirea în care va funcționa Facultatea de Teologie Ortodoxă, deși a știut că va fi așteptat de cei care militează împotriva proiectului de la Roșia Montană. Scena s-a transformat într-un scandal uriaș, în mijlocul tuturor fiind premierul care era flancat puternic de SPP, relatează Evenimentul Zilei.

Instituțiile statului nu au ajuns încă la un consens privind schema de sprijin a cogenerării de înaltă eficiență, scrieAdevărul. În timp ce ANRE ar vrea reducerea taxei cu 10%, Guvernul mizează pe o măsură populistă — eliminarea acesteia, contrar angajamentelor asumate față de Comisia Europeană.

Bolnavii de cancer de la Institutul Fundeni au fost lăsați vineri fără tratament, scrie Gândul. Managerul unității sanitare, Ana-Maria Nițulescu, a declarat că habar nu avea de criza de medicamente existentă în spitalul pe care îl conduce. Ministerul Sănătății s-au autosesizat în acest caz și a trimis corpul de control. Mai mult, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, susține că actualul manager nu ar avea nicio vină pentru situația creată, fostul șef al Institutului Fundeni fiind cel responsabil.

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a cerut Consiliului Județean Prahova încetarea contractului de management, informează Puterea. El a condus unitatea medicală în ultimii șapte ani.

Chiar dacă noul pachet de servicii medicale de bază are un conținut cuprinzător, trăsătura sa fundamentală este deplasarea unei părți din costul actului de îngrijire asupra pacientului, scrie Adevărul. Deși serviciile acoperite sunt acum mai transparente pentru asigurați, pachetul este în mare măsură bazat pe documente normative deja existente. Concluziile se desprind din cel mai recent raport de cercetare elaborat de Observatorul Român de Sănătate (ORS).

Raliurile urcă încet, dar sigur în topul audiențelor, atât pe probele speciale, cât și la TV, scrie Business Magazin.Campionatul național nu mai este unul „low-cost” și de șase-șapte ani este animat de tot mai mulți străini care au venit să ridice nivelul.

Naționala României nu debutează decât sâmbătă la Mondialul de handbal feminin din Serbia, însă turneul a început vineri cu meciul dintre Serbia și Japonia, scor 28-26. Pro Sport vă prezintă loturile echipelor participante și analizează echipele care vor lua parte la a 21-a ediție a Campionatului Mondial.

2 comentarii

UnUL 07-12-2013 - 12:08

Nicolăescu va mai da afară un manager de spital, și nimic nu se va schimba în sănătatea românească.

Ad 07-12-2013 - 21:28

Nu da pe nimeni afara ca peste tot e un dezastru. Cand mama mea si-a fracturat umarul trebuia sa o deplasez intr-un carucior cu rotile prin spital si problema era ca toate aveau roti cu cauciucurile sparte sau fara cauciucuri si fiecare metru parcurs era groaznic de dureros.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS