Acasa Revista Presei Revista presei. Cui îi trimite Dragnea un ultimatum

Revista presei. Cui îi trimite Dragnea un ultimatum

scris de Z.V.
13 afisari

Validarea lui Dacian Cioloș de către Consiliul Național al PNL ca propunere pentru funcția de premier, declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis la târgul INDAGRA, extinderea anchetei în dosarul Revoluției, concluziile simulării intervenției în cazul unui cutremur, precum și înființarea Direcției Generale de Protecție Internă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și aprobarea de către Guvern a hotărârii privind nivelul maxim al primelor de asigurare în cazul RCA sunt principalele subiecte ale zilei de 3 noiembrie.

liviu dragneaCui îi trimite Dragnea un ultimatum. Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis un mesaj în care îi cere acestuia să promulge de urgență legea prin care se elimină 102 taxe, notează Cotidianul. Liviu Dragnea i s-a adresat acestuia într-o postare video de pe pagina sa de facebook.

Cioloș, validat de PNL ca propunere de premier. Consiliul Național al PNL a validat în unanimitate miercuri desemnarea lui Dacian Cioloș ca propunere de premier a partidului, precum și preluarea principiilor Platformei 100 în programul de guvernare al formațiunii, anunță Puterea. ”Începând de astăzi în afara programului de guvernare am preluat în programele noastre și Platforma România 100”, a spus secretarul general Ilie Bolojan. ”Din acest moment PNL se prezintă în alegeri cu trei elemente: echipa de candidați la nivelul fiecărui județ, programul platfomă România 100 și propunerea de premier, Dacian Cioloș”, a adăugat el, anunț primit cu aplauze.

Cioloș, la CN al PNL: Rolul nostru e să reclădim legătura între instituțiile democratice și cetățeni. Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri, într-un discurs susținut la Consiliul Național al Partidului Național Liberal, că rolul lor este acela de a reclădi legătura între instituțiile democratice și cetățenii care doresc să vadă în deciziile politice și de guvernare „onestitate, eficiență și franchețe”, transmite Jurnalul Național. „Am încredere că toată evoluția pe care a cunoscut-o partidul dumneavoastră în această ultimă perioadă se va traduce și în energia care să vă permită să recâștigați și să recâștigăm împreună încrederea oamenilor care stau pe margine în momentul de față. România are nevoie în primul rând de acei oameni care își doresc reforma, care își doresc schimbări în această țară, care sunt gata să se implice pentru aceste schimbări și cred că rolul nostru este să reclădim acea legătură între instituțiile democratice care trebuie să își asume aceste schimbări și cetățenii care așteaptă să vadă în deciziile politice, în deciziile legate de guvernare, să vadă onestitate, eficiență și franchețe”, a afirmat Cioloș.

Cioloș, după Consiliul Național al PNL: Nu intenționez să mă implic în campanie; nu sunt premierul unui partid. Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat miercuri, după Consiliul Național al PNL, că nu intenționează să se implice în campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie, potrivit Jurnalului Național. „Am răspuns invitației lor pentru a le putea prezenta și putea susține ceea ce am propus și sper eu ca aceste idei să nu rămână doar pe hârtie, ele să se regăsească și în programele de guvernare pe care le vor propune în campania electorală. A fost modalitatea de a putea transmite aceste mesaje, pentru că, așa cum am spus, nu intenționez să mă implic în campania electorală sau să merg în campania electorală”, a spus Cioloș.

Tăriceanu după ce PNL l-a validat pe Cioloș drept candidat de premier: PNL nu mai are niciun fel de identitate politică. Călin Popescu Tăriceanu consideră că prin validarea lui Dacian Cioloș candidat pentru funcția de premier din partea liberalilor, partidul PNL nu mai are „niciun fel de identitate politică”, conform Curierului Național. „Prin validarea lui Dacian Cioloș drept candidat de premier al PNL, Consiliul Național al acestui partid a ratificat azi ceea ce știam de mult, încă de la fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu — că nu mai este liberal, ba mai mult, că nu mai are niciun fel de identitate politică”, a spus Tăriceanu.

Iohannis critică majorările „populist-electoraliste” votate în Parlament: Nu se discută pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri majorările salariale votate de comisiile Camerei Deputaților, spunând că astfel de lucruri „trebuie să fie bine judecate și chibzuite”, nu discutate „în viteză, pe ultimii doi metri înainte de alegeri”, scrie Gândul. „Este greu de spus că poți să fii de acord cu majorări votate așa nu pe ultima sută de metri, ci pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cioloș: Ideea de a mări salariile e un lucru necesar, dar dacă se face populist riscăm viitorul oamenilor. Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că ideea de mărire a salariilor, de a transmite evoluția economică și în mărirea salariilor e un lucru necesar, dar a avertizat că, dacă acesta se face „populist și electoralist”, trebuie explicat oamenilor că li se riscă viitorul, dar și viitorul economiei, transmite Jurnalul Național. „Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluția economică bună a României să fie resimțită și în nivelul de trai al românilor, dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm istoria și după o perioadă de creștere economică să ajungem din nou la probleme”, a afirmat Cioloș, la Consiliul Național al PNL.

Vicepreședintele PSD: „Dragoș Pîslaru, un tehnocrat arogant, îi minte pe români și spune că nu sunt bani la buget”. Impactul bugetar al majorărilor salariale în domeniile educației și sănătății este de numai 1,8 miliarde de lei, iar majorările sunt sustenabile din punct de vedere bugetar,a declarat vicepreședintele PSD, Rovana Plumb, acuzându-l pe ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, care s-a opus creșterilor, că „este un tehnocrat arogant”, potrivit Bursa. „Referitor la creșterea salariilor personalului din educație și sănătate, tehnocrații vorbesc în mod eronat despre un impact bugetar de 4 miliarde. În realitate, acest impact este unul contabil și nu corespunde cu realitatea economică”, a afirmat Rovana Plumb.

Guvernul va ataca la Curtea Constituțională legea salarizării „dacă va trece așa cum e”. Viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Economiei, le-a spus investitorilor germani că Guvernul va ataca la Curtea Constituțională legea salarizării unitare, dacă acest proiect va trece de Parlament în forma actuală, scrieCapital. „Eu sau unul dintre noi, din Guvern, va ataca acest proiect, dacă va trece așa cum e. Până acum, Guvernul a atacat cam toate proiectele care prevăd creșteri de cheltuieli fără o bază bugetară’, le-a spus Costin Borc membrilor Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK), reuniți într-o ședință marți seara, la București.

Președintele Klaus Iohannis, îngrijorat că 30% din terenul agricol e deținut de străini. Președintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat miercuri de faptul că 30% din terenul agricol din România este deținut de străini, arătând că ar trebui modificată legislația în acest domeniu, conform Evenimentului Zilei. „De asemenea, de importanță extraordinar de mare pentru România, cine e proprietarul pământului din România? Cel puțin, în momentul de față, aflu, de exemplu, de la domnul ministru (Achim Irimescu — n.r.), că proprietari a 30% din terenul agricol din România sunt alții decât românii. Pe mine, personal, această proporție mă îngrijorează”, a spus Iohannis.

Iohannis a validat legea care permite Ministerului Sănătății să acorde stimulente financiare lunare. Legea care permite Ministerului Sănătății să acorde stimulente financiare lunare a fost promulgată miercuri de către președintele Klaus Iohannis, informează Curierul Național. Administrația Prezidențială a emis un comunicat în care se arată că șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea și completarea art. 6 alin. (2) Legea nr.263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență.

Iohannis nu susține revizuirea Constituției pe tema familiei simultan cu alegerile: Ar trebui să aibă un referendum propriu. Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că ar fi mai bine să fie organizat un referendum propriu în ceea ce privește inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru definirea familiei, potrivit Economica.net. „Momentan nu m-am exprimat asupra oportunității, fiindcă este încă în discuție parlamentară, dar cred că ar fi mai bine ca o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției să primească un referendum propriu”, a spus șeful statului, întrebat dacă referendumul pentru modificarea Constituției ar trebui să aibă loc în aceeași zi cu parlamentarele.

Iohannis despre taxa radio-tv: „Aici s-a greșit cel mai mult, această discuție trebuie purtată”. Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri organizarea unei dezbateri publice cu scoietatea civilă și jurnaliști privind taxa radio-tv, dacă să fie eliminată sau nu așa cum se prevede în legea propusă de Liviu Dragnea, conform Capital. ”Vreau să organizez cel puțin o dezbatere publică cu oameni din domeniu, cu jurnaliști, cu manageri din media, cu oameni din societatea civilă să discutăm împreună să vedem: e mai bine să păstrăm taxa, vorbesc de radio-tv, sau este mai bine să renunțăm la ea. După părerea mea, aici s-a greșit cel mai mult, fiindcă această discuție trebuie purtată odată și odată, dar ea trebuie purtată în societate, trebuie purtată pe o perioadă suficient de lungă ca să se lămurească toate aspectele și să venim cu soluții reale”, a declarat Klaus Iohannis.

Tăriceanu se autopropune premier: „Sunt la o vârstă la care încă sunt în putere”. Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, nu a dorit, miercuri, la Timișoara, să dezvăluie numele persoanei care va fi susținută de partid pentru funcția de premier, dar a precizat că el este „încă în putere”, transmiteGândul. Întrebat în cadrul unei conferințe de presă pe cine susține ALDE pentru funcția de premier, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că s-a discutat în interiorul partidului despre acest lucru. „Am discutat și cu Sorin Cîmpeanu, și cu Daniel Constantin. Le-am zis ‘sunteți gata să vă angajați? Da, suntem, puteți să contați pe noi’. Eu cred că, din ceea ce mai știți și dumneavoastră, am avut un mandat de prim-ministru de care nu mi-e rușine, nu pot să spun că a fost perfect. Sunt la o vârstă la care încă sunt în putere, așa că noi avem planuri de viitor”, a declarat Tăriceanu, la Timișoara.

Alinei Gorghiu îi plac „tehnicienii”, mai cu seamă la Justiție. Președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că pentru un portofoliu precum Justiția alegerea sa ar fi un tehnician, precizând însă că această opțiune s-ar putea să nu se suprapună peste cea a premierului sau a majorității parlamentare, scrieCotidianul. „Vorbim de un guvern politic cu susținere politică clară, cu Dacian Cioloș prim-ministru. Nu o să putem să vă dăm nume de acum, n-ar fi firesc, ne concentrăm pe obiectivul câștigării alegerilor și pe urmă vom face toate discuțiile și negocierile”, a afirmat Gorghiu, la finalul Consiliului Național al PNL.

Cioloș: „55.000 de controale în domeniul silvic, soldate cu 1.000 de dosare penale”. Premierul Dacian Cioloș a declarat că, în perioada august — octombrie, au fost desfășurate circa 55.000 de controale în domeniul silvic, care s-au soldat cu aproape 1.000 de dosare penale, relatează Bursa. „În vară, am spus că intenționăm să luăm niște măsuri pentru a ține sub control tăierile ilegale de masă lemnoasă, după ce primisem mai multe semnale de îngrijorare privind acest proces. Am cerut miniștrilor de resort un set de măsuri care să reducă aceste activități ilegale din domeniul silvic. (…) Am cerut MAI, împreună cu Ministerul Mediului și cu ANAF, să declanșeze un proces de controale complex și coordonat pe toată filiera industriei lemnului — de la tăieri și până la comercializare, să controlăm legalitatea exploatării și circulației masei lemnoase”, a precizat Cioloș, la începutul ședinței de Guvern.

Dacian Ciolos: Doar 26 de județe au semnat contracte cu firme de deszăpezire. Premierul Dacian Cioloș susține că, până în prezent, doar 26 de județe au încheiat contracte cu firme de deszăpezire, potrivit România Liberă. În ședința de Guvern de miercuri, șeful Executivului a mai cerut ministrului de Interne să înceapă verificările privind modul în care instituțiile s-au pregătit de iarnă. „Am cerut miniștrilor de resort să pregătească în cadrul Comitetului pentru pregătiri de iarnă, să înceapă verificarea modului în care instituțiile statului abilitate s-au pregătit pentru iarnă, în domeniul transportului mai ales”, a spus premierul Dacian Cioloș.

Iohannis: „INDAGRA — șansă de promovare a produselor autohtone”. Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la deschiderea INDAGRA că acest târg reprezintă o șansă specială de promovare a produselor autohtone și a subliniat că numărul mare de participanți arată că România este pe drumul cel bun în ceea ce privește agricultura, conform Bursa. „Astăzi, INDAGRA reunește expozanți din 25 de țări și este lăudabil că târgul din acest an are un grad de internaționalizare de 30%, care înseamnă tehnologie de vârf, dar și soluții ingenioase, menite să aducă performanțe deosebite în agricultură. Acest eveniment reprezintă, pentru România, și o șansă specială de promovare a produselor autohtone, de cunoaștere a noilor realizări în materie de tehnici și tehnologii moderne în agricultură”, a precizat Iohannis, potrivit unui comunicat remis redacției.

Klaus Iohannis a vorbit despre scandalul pozei de la masa Tăcerii: ‘Nu am fost amendat și nici nu s-a pus problema. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public’. Președintele României, Klaus Iohannis, a lămurit situația privind gestul său de la ‘Masa Tăcerii’, opera lui Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, scrie Evenimentul Zilei. șeful statului a spus că nu a fost amendat de autorități pentru că s-a așezat pe un scaun din ansamblul creat de Constantin Brâncuși.

Nicușor Dan a prezentat noul semn electoral al USR. Nicușor Dan a prezentat, miercuri, pe Facebook, noul semn electoral al USR, conform Libertatea. Precedentul semn electoral a fost respins de Biroul Electorar Central (BEC), pentru că semăna cu cel folosit de USB. „Acesta este noul nostru logo. Cel pe care îl vom folosi în campania electorală. Unul foarte simplu și ușor de folosit. Noi l-am botezat ‘Steagul’ — pentru că de la asta am plecat când l-am desenat’, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Victor Ponta, despre Dacian Cioloș: Premierul nostru cel emanat din flăcările de la Colectiv. Victor Ponta a precizat marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că există similitudini între Dacian Cioloș și Julien Sorel, personajul principal al romanului ‘Roșu și negru’ de Stendhal. Ponta s-a întrebat ironic „cum îl strigam pe premierul nostru cel emanat din flăcările de la Colectiv’ dacă „mama sa citea ‘Frații Jderi’ sau ‘Frații Karamazov”, potrivit Puterea. ‘Pentru că și mama mea m-a pus (și bine a făcut) să citesc literatură universală (și pentru că am memoria bună) am mers să verific dacă ce îmi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potrivește lui Julien Ciolos — și am constatat că da, chiar foarte tare’, a scris Victor Ponta.

Traian Băsescu, reacție după ce magistrații au decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest: Koveși și Coldea, deschideți șampania! Fratele meu a devenit una din marile excepții de refuz a punerii condiționate în libertate. Fostul șef al statului și președintele PMP, Traian Băsescu, susține că fratele său Mircea a devenit una din marile excepții de refuz a punerii condiționate în libertate, relatează România Liberă. Reacția sa vine după ce, miercuri, magistrații Tribunalului Constanța au admis contestația procurorilor anticorupție, pentru ca acesta să rămână în arest. „Koveși și Coldea, deschideți șampania! Ați reușit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Ca om care a depășit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu, nu a fost eliberat condiționat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat’, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Alegerile din Republica Moldova: Transport gratuit în România pentru elevii și studenții moldoveni care doresc să voteze. Elevii și studenții moldoveni din România de peste 18 ani, care își vor exercita dreptul de vot la alegerile din Republica Moldova în secții electorale deschise pe teritoriul țării noastre, vor beneficia de bilet de tren dus-întors gratuit, informează Curierul Național. În perioada 12-13 noiembrie 2016, elevii și studenții vor avea dreptul la o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio și interregio la clasa a doua, către și dinspre localitățile cu secții de votare de pe teritoriul României.

Ancheta în dosarul Revoluției se extinde: „S-a creat aparența unui război civil’. De ce este acuzată „noua conducere de după 1989′. Procurorii militari ai Parchetului General au anunțat extinderea urmăririi penale, in rem, în Dosarul Revoluției, cu privire la infracțiuni contra umanității, conform Gândul. Procurorii arată că „pentru păstrarea puterii, noua conducere politică și militară de după 1989 a determinat uciderea, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane’. Procurorii mai arată că, prin dezinformările și manipulările lansate în acea perioadă de la nivel oficial, „s-a creat aparența unui război civil’. Divizarea conducerii Armatei, difuzarea de ordine și informații false care au avut drept urmare lupte între armată și miliție sau între unități ale acelorași arme, ar fi avut ca scop „preluarea puterii și legitimarea noilor lideri’

Decizie definitivă a Tribunalului Constanța. Ce se va întâmpla cu fratele lui Băsescu. Tribunalul Constanța a admis, miercuri, contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, astfel că fratele lui Traian Băsescu nu va fi eliberat, transmite Q Magazine. Marți, Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea în cazul cererii lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, de eliberare condiționată.

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 23 de ani și patru luni de închisoare în dosarul „Manhattan’. Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, marți, de Curtea de Apel București la 24 de ani și patru luni închisoare în dosarul „Manhattan’, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice, anunță Q Magazine. „Aplică inculpatului Omar Hayssam pedeapsa cea mai grea de 13 ani și 4 luni închisoare, sporită în mod succesiv, în condițiile art. 34 alin.(1) lit. b) din Codul penal din 1969 cu 11 ani, inculpatul având în final de executat o pedeapsă de 24 de ani și 4 luni închisoare’, se arată în decizia instanței.

Robert Negoiță, citat la Parchetul General în legătură cu lucrarea sa de doctorat plagiată. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat, miercuri dimineața, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că a plagiat în lucrarea sa de doctorat, transmite România Liberă. Negoiță este urmărit penal pentru instigare la fals intelectual, la abuz în serviciu, la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Autorul direct al infracțiunilor este coordonatul lucrării sale Ioan Dascălu, profesor la Academia de Poliție. În dosar sunt urmărite penal și alte persoane.

Guvernul a adoptat OUG de înființare a DGPI în cadrul Ministerului de Interne. Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache a anunțat că Executivul a adoptat, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a MAI, potrivit Evenimentului Zilei. „Creăm, practic, pentru prima oară, un cadru juridic clar pentru funcționarea acestei structuri”, a explicat Dragoș Tudorache. El a precizat că DGPI va fi sub control parlamentar și că personalul care va lucra în această structură va fi în mare parte militar.

Simulare în caz de seism. Ziua a doua: O replică puternică a seismului de ieri a făcut ravagii în cartierele bucureștene. Concluzii principale, puncte tari și slabe. Exercițiul Seism 2016 a continuat și azi, anunță Adevărul. Mii de salvatori au participat la exercițiul care a pornit ieri și a continuat toată noaptea. Dimineață autoritățile anunțaseră că salvatorii din Capitală au fost direcționați către cartierele Rahova, Vitan și Dămăroaia unde scenariul exercițiului spunea că o replică a seismului de ieri, a pus la pământ mai multe clădiri. În jurul prânzului, au fost date și primele concluzii ale simulării. Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, miercuri, primele concluzii privind exercițiul Seism 2016, simulare la care au luat parte, potrivit sursei citate, 6.170 de persoane, în timp ce tehnica de intervenție a fost formată din 679 de mijloace.

Ministrul Educației a aprobat noua componență a Consiliului de Etică a Cercetării Științifice. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat miercuri, printr-un ordin, noua componență a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI), organism consultativ al ministerului, cu atribuții în coordonarea și monitorizarea aplicării normelor de conduită morală și profesională în activitățile de cercetare-dezvoltare la nivel național, informeazăQ Magazine. Potrivit unui comunicat MENCȘ, din noul Consiliu fac parte 19 cercetători și cadre didactice de la institute de cercetare și universități din țară și din străinătate, numiți pe un mandat de 4 ani.

Studiu. România are cea mai mică diferență de salarizare între sexe. Diferența de salarizare orară brută dintre femei și bărbați în România este de 4,5% în favoarea celor din urmă, de patru ori mai mică decât media europeană de 16,7%, care favorizează și ea bărbații, valoarea maximă, de 28,1% fiind înregistrată în Estonia, potrivit unui studiu recent publicat cu ocazia Zilei europene a egalității salariale, din 3 noiembrie, scrieAdevărul. În ceea ce privește diferența anuală dintre câștigurile globale brute, defalcate pe sexe, incluzând muncile din gospodărie, cum ar fi întreruperea carierei pentru creșterea unui copil sau îngrijirea unei rude, România înregistrează o valoare în favoarea bărbaților de 26,9%, la o medie europeană de aceeași tendință de 39,8%.

Cardul de sănătate funcționează din nou, după ce a fost blocat două zile. Cardul de sănătate funcționează din nou, de la ora 19:00, a anunțat CNAS, conform Libertatea. Sistemul informatic al cardului de sănătate a fost indisponibil de marți dimineață. „Pentru perioada de întrerupere a funcționării sistemului informatic sunt aplicabile prevederile art. 199 — 202 din Hotărârea Guvernului nr. 161/2016 și ale art. 361 — 364 din Hotărârea Guvernului nr. 206/2016. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare, pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin conform prevederilor legale mai sus menționate’, anunță CNAS.

Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru elevii care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Bacalaureatul au la dispoziție, începând de marți, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, anunță Adevărul. Modelele au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite, potrivit ministerului Educației, astfel încât să fie formulate clar, precis și în concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Numărul impresionant de petiții privind încălcarea legislației muncii. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București înregistrează anual 15.000 — 16.000 de petiții din partea salariaților cu privire la nerespectarea de către angajatori a reglementărilor de pe piața muncii, a declarat, miercuri, Marilena Balabuti, inspector-șef adjunct al ITM București, la Congresul Național al Blocului Național Sindical (BNS), scrieCotidianul. „În București, primim anual în jur de 15.000-16.000 de petiții și sesizări, în mare parte de la salariați, cu privire la nerespectarea reglementărilor, dar, din păcate, autoritatea administrativă are destul de puține pârghii în aceste reglementări”, a precizat Balabuti.

Burkina Faso nu a primit cerere de răscumpărare pentru ostaticul român; răpirea nu a fost revendicată. Autoritățile din Burkina Faso nu au primit nicio cerere de răscumpărare în cazul ostaticului român apărut într-o înregistrare difuzată de un grup islamist afiliat organizației teroriste Al-Qaida, iar răpirea nu a fost revendicată, afirmă Alpha Barry, ministrul de Externe de la Ouagadougou, potrivit Ziarului Financiar. „Am văzut, ca toată lumea, înregistrarea video difuzată în presă. Burkina Faso nu a primit nicio solicitare, nici vreo revendicare în cazul ostaticului român”, a declarat miercuri Alpha Barry.

Dragu: Creșterile salariale aprobate recent ar costa 4,85 mld. lei, un impact foarte mare, nu poate fi inclus în buget. Creșterile salariale pentru mai multe categorii de bugetari aprobate recent de deputații din mai multe comisii de specialitate ar costa 4,85 miliarde de lei, un impact foarte mare care nu ar putea fi inclus în bugetul pe 2017, afirmă ministrul Finanțelor, Anca Dragu, care a participat la Ziua Porților Deschise organizată miercuri la sediul Băncii Mondiale din București, scrieEconomica.net. Potrivit acesteia, o decizie cu privire la contestarea acestor măsuri la Curtea Constituțională va fi luată după ce Parlamentul va adopta forma finală a ordonanței privind salarizarea în sectorul bugetar.

Curtea de Conturi a făcut 24 de sesizări către DNA în primul semestru. Cele mai mari prejudicii sunt la băncile pentru locuințe. Curtea de Conturi a transmis Ministerului Public, în primele șapte luni ale anului în curs, 35 de sesizări pentru efectuarea urmăririi penale în cazuri în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro, 24 dintre aceste sesizări fiind către DNA, conform unui raport publicat pe site-ul Curții de Conturi, anunță Capital. Printre cele mai mari prejudicii constatate de Curtea de Conturi, pentru care au fost trimise sesizări la DNA anul acesta, se numără cel de la BCR Banca pentru Locuințe, de 268,777 milioane lei, și de la Raiffeisen Banca pentru Locuințe, de 59,972 milioane lei. Sesizarea vizează deturnare de fonduri/obținere ilegală de fonduri.

Guvernul a aprobat hotărârea privind nivelul maxim al primelor de asigurare în cazul RCA. Executivul a adoptat, miercuri, Hotărârea de Guvern privind stabilirea nivelului maxim al primelor de asigurare în cazul RCA, incluzând în anexă și tarifele pentru autovehiculele electrice, omise în proiectul publicat de Ministerul Finanțelor, au declarat surse guvernamentale, potrivit Ziarului Financiar. Proiectul de aprobare a Hotărârii de Guvern nu a figurat inițial pe ordinea de zi, fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară.

BNS: ‘Piața muncii este îmbătrînită și nu oferă nici o perspectivă!’ Piața muncii din România este îmbătrânită și nu oferă nicio perspectivă sănătoasă de evoluție economică și socială pentru țara noastră, a declarat, miercuri, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, conform Puterea. „Piața muncii, așa cum arată ea astăzi în România, nu oferă nicio perspectivă sănătoasă de evoluție economică și socială pentru această națiune”, a spus Costin, la Congresul Național al BNS.

Bușe: Am avut discuții cu Boeing și ATR și vom negocia cu Airbus, Bombardier și Embraer pentru a înlocui toată flota Tarom. Ministerul Transporturilor a avut deja discuții cu mari producători de avioane precum Boeing și ATR și urmează să negocieze cu Airbus, Embraer și Bombardier pentru a înlocui în viitor întreaga flotă a transportatorului aerian de stat Tarom, pe lângă opțiunea închirierii a două avioane ATR care să ofere o mai mare flexibilitate flotei deja existente, iar privatizarea Tarom este doar ultima dintr-o serie de alte opțiuni pentru o companie aflată în al nouălea an consecutiv de pierderi, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, într-un interviu, potrivit Economica.net.

Sculptura „Cumințenia Pământului” fost transferată la Muzeul Național de Artă al României. Muzeul Național de Artă al României a transferat luni, 31 octombrie, la sediul său, lucrarea „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși, ca urmare a deciziei Ministerului Culturii, scrie Ziarul Financiar. Astfel, expunerea lucrărilor marelui sculptor din sala omonimă a Galeriei de Artă Românească Modernă va fi reconfigurată, adăugându-i-se un conținut informațional și educativ specific.

„Arbitrajul românesc a devenit o plagă! Opriți-vă!” LPF, reacție violentă la adresa CCA. Tirada lui Iorgulescu. Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a adresat o scrisoare deschisă în care invită conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor la dialog, exprimându-și totodată nemulțumirea față de arbitrajele din ultimele etape din Liga 1, relatează ProSport. „Încă din primele săptămâni ale activității mele în funcția de Președinte al LPF, în toamna anului 2013, am semnalat neregulile tot mai supărătoare din arbitrajul românesc. Am spus atunci că e nevoie de timp și de un dialog cu Comisia Centrală a Arbitrilor, pentru ca lucrurile să se îndrepte și rezultatele din teren să fie stabilite doar de valoarea jucătorilor, a antrenorilor, într-un cuvânt de consistența jocului fiecărei echipe.

Româncele au încasat sume uriașe din tenis în 2016! Halep, a treia jucătoare în clasamentul câștigurilor, Begu și Niculescu se află și ele în Top 50. Sezonul recent încheiat a fost unul extraordinar pentru tenismenele noastre nu doar din punct de vedere sportiv, ci și financiar, notează ProSport. Simona Halep a dat o adevărată lovitură în 2016, an la finalul căruia, deși a terminat pe 4 WTA, s-a poziționat pe 3 în clasamentul premiilor. Nici celelalte două reprezentante importante ale României nu se pot plânge, Irina Begu și Monica Niculescu aflânduse pe locurile 38, respectiv 41 în topul respectiv.

Aproape de Europene. România a câștigat cu 3-0 prima manșă a barajului de calificare la Euro 2017, dar are nevoie de minimum două seturi în Ungaria, la retur. Reprezentativa feminină a României e foarte aproape de calificarea la Campionatul European care se va disputa anul viitor, în Azerbaidjan și Georgia, scrie Gazeta Sporturilor. Sâmbătă, la Piatra Neamț, echipa pregătită de italianul Davide Delmati a trecut lejer în minimum de seturi de naționala Ungariei. Maghiarele nu au ridicat niciun fel de probleme „tricolorelor”, care și-au adjudecat seturile la 17, 18 și 15!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult