Acasa Revista Presei Revista presei. Culisele retragerii lui Cîţu

Revista presei. Culisele retragerii lui Cîţu

scris de Z.V.
112 Afisari

Culisele retragerii lui Cîţu. Orban nu l-a lăsat să fie premier. „Vrei să faci ca Grindeanu?“. Miniştrii, aruncaţi în gura presei. Liderul PNL Ludovic Orban a sperat până în ultimul moment că Florin Cîţu nu va strânge o majoritate în Parlament. Însă, după ce PSD a anunţat că votează noul Executiv, Ludovic Orban i-a cerut lui Cîţu să se retragă. În primă fază, Cîţu a refuzat, dar Orban a insistat, amintindu-i de episodul Grindeanu, susţin surse politice pentru Adevărul. Miniştrii habar nu au avut.

Zegrean: „Este o joacă stupidă”. Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, spune despre depunerea mandatului de către Florin Cîțu că e vorba de o „joacă stupidă fără legătură cu Constituția sau cu politica”. „Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu dovedește că s-ar mai dori să se facă alegeri anticipate. Domnul Cîțu și-a depus mandatul astfel, propunerea lui nu se ia în calcul la perioada de 60 de zile pentru posibilitatea de dizolvare a Parlamentului”, a declarat Augustin Zegrean, potrivit Cotidianul.

Scenariu soc pe scena politică. Ce urmează în jocul lui Orban și Ciolacu. Premierul desemnat, Florin Cîțu, și-a depus mandatul, la Cotroceni, chiar înainte de ședința Parlamentului în care urma să primească votul de învestirea. Anunțul a venit ca un șoc, mișcarea fiind surprinzătoare, având în vedere că toate grupurile parlamentare și-au arătat disponibilitate să voteze Guvernul. În aceste condiții, Ludovic Orban rămâne interimar la conducerea Guvernului, iar președintele Klaus Iohannis va trebui să nominalizeze un nou premier, scrie Evenimentul zilei.

Ce nu s-a văzut în Parlament la anularea votului de învestitură, în vreme de coronavirus: „Huo, rușine!” Guvernul așteptat, care se pregătea să gestioneze o eventuală pandemie în România, nu a mai fost învestit. Florin Cîțu, premierul desemnat, și-a depus joi mandatul, chiar înainte ca votul de învestitură să aibă loc. În timp ce panica legată de coronavirus se extinde în România, în Parlament jocurile erau făcute să treacă Guvernul. Surpriză, însă, procesul de învestitură a fost anulat prin retregerea premierului desemnat, relatează Gândul.

Coronavirus: Avocatul Poporului îi cere președintelui Iohannis să declare starea de urgență. Ce implică instituirea stării de urgență. ​​Avocatul Poporului i-a cerul joi președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, iar Parlamentului să o încuviințeze, în contextul epidemiei de coronavirus. Solicitarea este făcută luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii Covid – 19, conform Hotnews.ro.

Klaus Iohannis a anunțat că a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seara, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul, că a decis consultări cu partidele parlamentare începând de vineri, de la ora 13. „Florin Cîțu și-a depus azi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. E un gest care dovedește maturitate politică în contextul coronavirus. Asta nu schimbă cu nimic faptul că România are un Guvern care funcționează”, a declarat, vineri seara, președintele într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, informează Jurnalul naţional.

USR lansează în alegeri candidații Copy – Paste! USR – PLUS a intrat în campania electorală pentru alegerile din acest an în marș forțat, total nepregătită în teritoriu, fără structuri teritoriale și fără candidați credibili, care să ofere și alternative concrete, nu doar postări emfatice pe rețelele de socializare. În dorința de a stoarce și ultimele beneficii din performanța înregistrată la europarlamentarele din 2019, USR – PLUS a încropit în grabă echipe nereprezentative și neomogene în județele și localitățile în care câștigase voturi doar pe coama valului național de antipatie publică față de Liviu Dragnea și PSD, sperând ca măcar o parte din sufragiile adjudecate în urmă cu un an să poată fi convertite în funcții de consilieri locali sau județeni, notează România liberă.

Strigător la cer! În plină pandemie de coronavirus, Guvernul Orban șochează: Ordin pentru uciderea a 30.000 de căprioare! În timp ce coronavirusul se răspândește cu rapiditate în întreaga Românie, Guvernul Ludovic Orban a pus în dezbatere publică un proiect de Ordin de ministru șocant. În plină pandemie de coronavirus, Guvernul PNL vrea să dea undă verde la uciderea a 30.000 de exemplare din specia căprior, anunţă Stiripesurse.ro.

Parlament: Când se închid şcolile, angajatorii trebuie să dea liber părinţilor. Plata: Maxim 75% din salariul mediu pe ţară. Camera Deputaţilor a adoptat, joi, proiectul de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, numărul zilelor libere urmând să fie stabilit prin hotărâre de guvern, informează Ziare.com.

PSD propune 9 măsuri pentru limitarea efectelor coronavirusului. PSD propune un set de măsuri sociale și economice pentru limitarea efectelor coronavirusului. Într-o postare pe facebook, PSD a enumerat 9 măsuri care ar putea fi aplicate de guvern în criza în care ne aflăm, subliniind faptul că în această perioadă România nu-și mai permite „răfuieli politice sau calcule electorale”, conform Q Magazine.

Ce alimente importăm din țări cu coronavirus? Top 10. Avalanșa de cumpărători de magazine a dat peste cap activitatea retailerilor care s-au văzut nevoiți să scoată din depozite mult mai multă marfă decât în mod obișnuit. Stocurile trebuie refăcute, ceea ce presupune în foarte multe situații importuri, pentru că, din punct de vedere alimentar, România este dependentă de restul lumii. Economica.net a analizat pe ce categorii de produse ar putea apărea dificultăți de aprovizionare, urmare a situației dificile în care se află Italia, Franța, Germania și Spania din cauza coronavirus. Autoritățile și retailerii spun că nu  există probleme.

Cum se lucrează în criză: marile companii reacţionează la răspândirea noului coronavirus şi aplică noi reguli şi proceduri pentru a îşi feri angajaţii. Angajatorii vin cu program flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă, anulează evenimente şi interzic călătoriile în zonele de risc. Noul coronavirus ce a apărut în 2019 în provincia Wuhan din China s-a răspândit rapid la nivel global în ultimele luni, iar în ultimele săptămâni a avut un impact puternic şi în ţările din Europa, scrie Ziarul financiar.

Liga 1, amânată pentru prima dată după cutremurul din 1977! Doar în vremea Războaielor Mondiale fotbalul românesc a fost suspendat o perioadă mai lungă ca acum. FRF a decis joi să suspende toate activităţile legate de fotbal de pe teritoriul României, până pe data de 31 martie. Astfel, în Casa Pariurilor Liga 1 nu se va mai juca cel puţin în următoarele 3 săptămâni, fenomen nemaivăzut din perioada celor două Războaie Mondiale, potrivit Fanatik.ro.

Un american vrea să cumpere Rapidul! Anunț făcut în direct la TV: „Există o ofertă serioasă”. Clubul Rapid, care vrea să promoveze în Liga 1 la finalul sezonului, ar putea avea un nou patron, un om de afaceri american care își dorește să investească în fotbal, conform Gazetei sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult