Acasa Revista Presei Revista presei. Cum a fost privatizat Bucureștiul

Revista presei. Cum a fost privatizat Bucureștiul

scris de Z.V.
57 afisari

Declarația lui Băsescu despre alegerile din 2009, suveica construită de Sorin Blejnar la vârful ANAF, precum și acuzațiile grave ale unui fost magistrat militar în scandalul SIPA, dar și războiul de la Dinamo dintre Adrian Mutu și Marius Bacria sunt principalele subiecte ale zilei de 25 mai.

Rise Project: Cum a fost privatizat Bucureștiul. Terenuri cumpărate cu sume derizorii de un om de afaceri. RISE Project a descoperit terenuri în suprafață totală de 16,5 de hectare, retrocedate suspect, în Sectorul 6 al Capitalei, intrate pe mâna unui om de afaceri cvasinecunoscut, cu conexiuni puternice la nivelul administrației locale din aceasta parte a orașului. Îl cheamă Ilie Potecaru și avea 33 de ani când a început sa acapareze teritorii enorme din intravilanul Bucurestiului, notează Ziare.com.

Securistul din fruntea minerilor care au devastat Bucureștiul condamnă România la CEDO. Cum și-a terorizat soția ani la rând fără ca statul român să intervină. Angelica Bălșan, fosta soție a unuia dintre cei mai temuți securiști, Nicolae Cămărășescu, implicat atât în Revoluția din Decembrie 1989, cât și în acțiunile represive asupra ziarului ‘România Liberă’ din zilele Mineriadei din iunie 1990, a câștigat la CEDO procesul în care a acuzat autoritățile române că nu au protejat-o de violențele la care a fost supusă de acesta, informează Adevărul.

Scandalul SIPA: Acuzații grave ale unui fost magistrat militar. Un fost procuror rupe tăcerea în scandalul SIPA. Ion Panaitescu, fost procuror în PNA, susține că în anul 2005 a primit de la Monica Macovei, ministrul justiției la acea vreme, documente din arhiva SIPA și i-a cerut să facă un dosar unui adversar politic, conform Antena 3. ‘Am fost procuror șef în PNA pe vremuri și mi-a parvenit informații de la doamna Macovei direct la Secția Militară cu indicația de a o ucide pe doamna Stănoiu’, a declarat magistratul militar, potrivit Cotidianul.

Tăriceanu: ‘Kovesi se lepăda ca dracul de tămâie de întâlnirile cu politicieni’. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că ‘reuniunile de tip conjurație’ deturnează sensul democrației. El a adăugat că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi ‘se lepăda precum dracul de tămâie’ atunci când venea vorba de aceste întâlniri cu politicieni, scrieEvenimentul Zilei.

Dragnea transmite un mesaj CCR prin mesagerul Iordache: Nu puteți atinge mingea, dar puteți opri jocul. Curtea Constituțională ‘nu poate atinge mingea’, dar poate ‘opri jocul atunci când una dintre părți încalcă regulile’, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în mesajul transmis cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființarea CCR, citit de deputatul PSD Florin Iordache, relatează Gândul.

Băsescu: Geoană a pierdut alegerile din 2009 nu numai de prost, ci și pentru că a avut un staff îndoielnic. Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009 „nu doar de prost”, ci și pentru că a avut un staff „îndoielnic”, precum Viorel Hrebenciuc, care fie minte, fie nu a știut ce s-a întâmplat la votul din diaspora și cât se putea legal vota în cele 14 ore ale scrutinului, notează HotNews.ro.

Suveica incompatibilă construită de Sorin Blejnar la vârful ANAF. În perioada în care Sorin Blejnar conducea Agenția Națională de Administrare Fiscală, și-a adus în subordine o colegă a soției sale dintr-o renumită casă de avocatură. Ioana Toma, pe care Blejnar a adus-o în instituție în anul 2009, a fost, mai întâi, consilier personal al președintelui ANAF, după care a fost numită director general al Direcției Generale Juridice din cadrul ANAF, funcție pe care a deținut-o până în anul 2012. În perioada în care atât Blejnar, cât și Ioana Toma conduceau Fiscul din România, casa de avocatură Toma, Manolache și Asociații apăra, în diferite procese, entități private sau persoane fizice care se judecau chiar cu Ministerul Finanțelor sau cu structurile subordonate ale acestuia, inclusiv din coordonarea ANAF, informează Jurnalul.ro.

Cine a intrat în arhiva SIPA? Ministrul Justiției ar urma să anunțe joi lista celor care au accesat controversatele dosare SIPA. Tudorel Toader spunea acum câteva zile că știe inclusiv ora la care au intrat persoanele respective în arhivă. Magistrații sunt împărțiți pe acest subiect. Unii cer desecretizarea arhivei SIPA, în timp ce alții propun distrugerea dosarelor. Politologul Cristian Pârvulescu spune la RFI că dezvăluirile lui Tudorel Toader vor agita și mai mult scena politică: ‘Pe de o parte, este un demers care mizează pe transparență, având în vedere scandalul public care a fost lansat acum câteva săptămâni de dezvăluirile lui Dan Andronic, era normal să existe totuși o minimă deschidere din partea Ministerului Justiției.

Alexander Adamescu a sesizat CSM și Inspecția Judiciară. Fiul lui Dan Adamescu nu poate controla ‘Unirea’, deși deține peste 74% din acțiuni. După un an de tergiversări absurde într-un proces simplu, Alexander Adamescu a decis să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară. Adamescu reclamă că, deși este acționar majoritar (cu 74%) al magazinului ‘Unirea’, nu reușește să administreze mall-ul din centrul Capitalei.
Problema lui Alexander Adamescu este că judecătoarea Monica Nica de la Tribunalul Municipiului București refuză, practic, să ia act de faptul că în fruntea Consiliului de Administrație al ‘Unirea’ se află o persoană care nu are susținerea acționarului majoritar. Este vorba despre Carmen Palade (fostă Adamescu), ex-soția omului de afaceri Dan Adamescu, relateazăRomânia Liberă.

Dan Tapalagă, despre secretizarea arhivei SIPA: Ne-am îngrozit când am văzut zeci și sute de dosare. Dan Tapalagă a decis să reacționeze în urma acuzațiilor apărute la Antena 3! Ingrid Mocanu, fostă directoare în cadrul Ministerului Justiției, a spus că jurnalistul ar fi fost informat despre conținutul dosarelor din arhiva SIPA. Pe atunci, Tapalagă era consilierul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, dar și purtător de cuvânt al instituției, din ianuarie până în aprilie 2005. Tapalagă spune că nu a avut acces la arhiva SIPA și nici la conținutul dosarelor scrie stiripesurse.ro.

Lovitură pe piața petrolului: Trump propune vânzarea a jumătate din rezerva strategică de petrol a Statelor Unite.Administrația președintelui Donald Trump vrea lichidarea a jumătate din rezerva strategică de petrol acumulată de Statele Unite. Propunerea face parte dintr-un plan de reducere a datoriei de stat a SUA care ar putea schimba semnificativ rolul asumat de guvernul american pe piețele de energie, potrivit Economica.net.

Oamenii de afaceri și companiile din România se tem că legea impozitului pe venitul gospodăriilor va crea haos și va însemna și taxe în plus. Coaliția pentru Dezvoltarea României nu mai discută cu Ministerul Finanțelor pe marginea schimbării paradigmei fiscale până când ministerul de resort nu vine cu un studiu de impact asupra efectelor impozitului pe venitul global. Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) care reunește cele mai importante organizații partonale și camere de comerț din România cere amânarea și reanalizarea impozitului pe venitul global anunțat de Finanțe și realizarea unui studiu de impact pe acest proiect care schimbă paradigma fiscală, considerând că noua formă de impozitare ar putea aduce bugetului goluri uriașe care nu pot fi acoperite decât din alte taxe, informează Ziarul Financiar.

Ce se întâmplă cu returnarea taxelor auto? Libertatea te ajută. Returnarea taxelor auto a fost suspendată? Am depus cerere pentru returnarea taxei în 2015 și, în 2016, am primit prima tranșă. Anul acesta, pentru că nu primisem tranșa a doua, m-am dus să întreb la ANAF, Sectorul 2, de care aparțin, și mi s-a spus că s-au sistat plățile în toată țară. Asta nu însemnă încălcarea legii, titrează Libertatea.

Fanii dinamoviști s-au săturat de problema stadionului și ies la atac: „Toți acționarii au urmărit doar să se îmbogățească. Să se pună de acord, să renunțe la orgolii!” Una dintre vocile influente din galeria dinamovistă, Mihnea Ionescu, a vorbit despre situația complicată a stadionului Dinamo, care întârzie să fie modernizat. „Mi se pare că domnul Badea încearcă să meargă în prelungiri, iar aceste prelungiri vor fi defavorabile clubului Dinamo.
Toți acționarii lui Dinamo au vrut să se îmbogățească și să își facă imagine. Nimeni nu a vrut performanțe pe plan european pentru club”, relatează Gsp.ro.

Dinamo. Război total! ‘Un arendaș!’ ‘Bine că nu m-a făcut drogat!’  Marius Bacria, administratorul general al FC Dinamo, a reacționat la atacurile lui Mutu și Dănciulescu la adresa sa. ‘Nu pot rămâne mut la ultimele afirmații pe care le-a facut domnul Adrian Mutu la adresa mea. Mi-a atribuit o ocupație pe care nu o am, aceea de arendaș. Bine că nu m-a facut drogat, pedofil și altele asemenea. În ceea ce privește sfatul pe care mi-l dă public, de a spune dinamoviștilor ‘de ce nu se face stadion’, mi-l însușesc și, dacă cei interesați nu vor înțelege aceasta din comunicatul de presă dat de noi astăzi publicității, voi reveni cu precizări și detalii în perioada imediat următoare, scrie Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult