Acasa Revista Presei Revista presei. Cum a umflat ENEL facturile

Revista presei. Cum a umflat ENEL facturile

scris de Z.V.
11 afisari

Cei trei senatori americani care au dat la București ‘lecții” de corectitudine parlamentarilor români au avut și ei mari probleme cu legile anticorupție și principiile morale; Cooptarea PP-DD în Guvernul Ponta este pusă sub semnul întrebării; Cum a umflat ENEL facturile; Stațiunile balneare riscă o blocare a investițiilor, care va conduce implicit la degradarea acestora și 2014 – un an perfect pentru Simona Halep, sunt subiectele care țin capul de afiș al ziarelor apărute miercuri, 11 iunie.

Enel

Facturile la energie electrică ar fi fost umflate de compania ENEL, susțin procurorii DNA în dosarul în care au cerut arestarea vicepreședintelui ANRE, Claudiu Dumbrăveanu. În 2012, compania ar fi taxat dublu certificatele verzi, situație care ar fi fost sesizată de ANRE, instituția care supraveghează piața de energia, dar care nu a luat vreo măsură care să remedieze situația. În loc să oblige ENEL să reducă facturile, vicepreședintele ANRE a luat șpagă, iar scăderea a fost de aproape șase ori mai mică decât ar fi trebuit, 1,3% în loc de 6%, informează Gândul.

ENEL ‘exporta’ profitul peste graniță, și făcea investițiile asumate prin contractul de privatizare, doar din banii luați din buzunarele consumatorilor români, se precizează în referatul DNA. Cu toate acestea, Tribunalul București a respins marți propunerea de arestare preventivă înaintată de anchetatorii DNA pentru vicepreședintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, directorul ENEL, Florin Gugu, și Gheorghe Ciubotaru, acționar al Electroalfa, cei trei urmând a fi cercetați sub control judiciar, relatează Puterea.

Cei trei senatori americani care au dat la București ‘lecții” de corectitudine parlamentarilor români au avut și ei mari probleme cu legile anticorupție și principiile morale în Statele Unite. Senatorii sunt membri ai Comisiei de Politică Externă a forului legislativ de la Washington și au făcut un turneu european. După București au plecat la Sofia, unde au insistat ca Bulgaria să suspende construcția gazoductului South Steam. În România ținta a fost tot un pachet de decizii în domeniul energiei unde companiile americane au interese speciale, afirmă Jurnalul Național.

Dacă prezența lui Klaus Iohannis în fruntea PNL este o certitudine, acesta neavând un contracandidat cu șanse reale în cursa pentru șefia partidului, nu același lucru se poate spune despre restul funcțiilor din Biroul Politic al PNL, unde încă se mai dau grele bătălii, susține Evenimentul Zilei. Apropiații lui Antonescu riscă să obțină puține posturi de vicepreședinți în viitoarea conducere, în timp ce Atanasiu vrea tot.

Miliarde de lei sunt cheltuite arbitrar de Guvern, an de an, cu încălcarea legii finanțelor și fără să existe nicio sancțiune. Prin fondul de rezervă, executivul își asigură un mecanism netransparent de alocare a banilor în an electoral, susțineCapital.

Cooptarea PP-DD în Guvernul Ponta este pusă sub semnul întrebării. Până ieri, negocierile dintre PSD și PP-DD păreau că merg ca unse, cele două partide convenind colaborarea la nivel guvernamental, parlamentar și local. Mai mult, social-democrații nu păreau deranjați nici de populismul PP-DD, care ar putea ridica semne de întrebare la Bruxelles. Semnarea protocolului era programată pentru aceste zile, dar au apărut primele obstacole. UDMR se opune cooptării PP-DD, iar unii dintre liderii PSD reproșează PP-DD alianțele din teritoriu cu PNL și PDL, notează România Liberă.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ menit să ducă la mărirea numărului de angajări printre persoanele care aparțin categoriilor vulnerabile. Din 2008 și până astăzi piața muncii din România a cunoscut o contractare continuă și nici viitorul nu pare să fie altul. Un studiu Manpower publicat astăzi arată că 70% din angajatori nici nu se gândesc să facă noi încadrări, ba chiar 5% din ei se gândesc la noi concedieri, scrie Evenimentul Zilei.

Bancherii așteaptă să-și curețe portofoliile prin scoaterea din bilanțuri a creditelor neperformante provizionate integral înainte de a accelera creditarea, dar se plâng că în continuare cererea din partea clienților este, cu excepții în anumite sectoare, foarte slabă și abia acoperă sumele rambursate din credite vechi — aceasta a fost concluzia dezbaterilor despre evoluția sistemului bancar, din prima zi a conferinței ZF Bankers Summit ’14. Pe larg, în Ziarul Financiar.

Bancherii discută să înființeze un fond mutual în care băncile să pună creditele neperformante, devenite o problemă gravă pentru industrie. Băncile nu sunt bucuroase că trebuie să provizioneze integral creditele neperformante cu datorii mai mari de 360 de zile și cele aferente firmelor intrate în insolvență, spune președintele ARB, Radu Ghețea, citat deJurnalul Național. Băncile ar trebui să rămână în zona vânzării de credite, nu a recuperării de creanțe, a mai spus Ghețea.

Guvernul s-a gândit să ajute debitorii cu venituri mici și probleme la plata ratelor prin acordarea unei deduceri speciale pentru credite. Cei care fac o restructurare are urma să primească niște bani în plus de la angajator, însă măsura se adresează mai mult celor care sunt într-o situație disperată, pentru că banii neimpozitați din salariu nu sunt suficienți pentru a acoperi costurile unei restructurări, potrivitEconomica.net.

Stațiunile balneare riscă o blocare a investițiilor, care va conduce implicit la degradarea acestora în următorii ani, dacă statul nu intervine cu facilități precum scutirea de taxe, spun oficialii patronatului din domeniu, care acuză autoritățile din turism și că nu promovează sectorul balnear, scrie Curierul Național. În momentul de față, jumătate dintre stațiunile balneare din România sunt dependente de biletele de odihnă și tratament acordate de Casa Națională de Pensii.

În urmă cu 25 de ani, sub teroarea Securității lui Ceaușescu, românii își protejau cu îndârjire intimitatea. Astăzi, în vremea socializării pe internet, ne punem viața personală la dispoziția tuturor. Adevărul prezintă cea de-a doua parte a campaniei despre controversele privind monitorizarea serviciilor secrete și despre schimbările pe care Facebook le-a adus în rutina noastră de zi cu zi.

În primele 6 luni din 2014, Simona Halep și-a planificat participarea la 11 turnee, dintre care două de Grand Slam, Australian Open și Roland Garros. Până acum, românca în vârstă de 22 de ani a câștigat la Doha, în februarie, și a prins două finale, la Madrid și la Roland Garros. Un calcul al timpilor celor 33 de meciuri din acest an arată că Halep a stat pe teren 49 de ore și 28 de minute sau, altfel spus, două zile, o oră și 28 de minute, scrie Pro Sport.

Laurențiu Reghecampf, antrenorul lui Al Hilal, a vorbit înGazeta Sporturilor despre motivele pentru care a plecat de la Steaua, deși dorea să își prelungească înțelegerea cu campioana României.

6 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-06-2014 - 18:25

La Cluj, Mafia se clatină din temelii

Artizanii megaescrocheriei Tower de la Cluj, trimişi în judecată. La Bruxelles se respiră greu

Megaescrocheria Tower. Un tun comparabil cu Caritas

Megaescrocheria Tower. Un tun comparabil cu Caritas

Cotidianul a publicat de-a lungul anilor o serie de anchete vizavi potentaţii zilei de pe malurile Someşului, de la Cluj. La momentul publicării acestor investigaţii jurnalistice puţină lume le-a dat crezare. Dar, cu timpul, toate cele prezentate în articole au fost confirmate de organele abilitate ale statului. Aici aţi aflat despre isprăvile tripletei de la conducerea Poliţiei clujene: comandant chestor Ioan Păcurar, adjuncţii comisar şef Alexandru Mureşan, comisar şef Cristian Pintea. Acum, Păcurar este pensionat şi pe rol cu un proces privind averea sa, Mureşan este destituit din funcţie şi pe rol cu un proces penal privind fals, uz de fals şi înşelăciune, iar Pintea este şi el destituit şi el cu un proces pe rol. Tot aici aţi citit de minunăţiile care se petreceau pe Aeroportul Internaţional Cluj Napoca, cu acordul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Tot aici aţi citit de isprăvile omului de afaceri clujean Ioan Bene, care prin firma sa Napoca Construcţii a realizat pista de 2100 m de la aeroportul clujean. Acum, cei doi se află în arest preventiv, confirmat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un răsunător proces privind spălare de bani, dare şi luare de mită.

Acum mai bine de doi ani, tot aici aţi aflat despre Megaescrocheria Tower. Un tun comparabil cu Caritas. Dar, de data aceasta, un tun imobiliar, cu puternic iz portocaliu. În fine, şi în acest caz am avut dreptate. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane implicate în proiectul imobiliar Tower. Prejudiciul este de 5.044.042,17 euro plus 4.816.253,04 lei.

Mihai Chezan, sub umbrela protectoare a PDL CLUJ şi PDL Chicago este autorul celui mai mare tun postrevoluţionar de la Cluj, după Caritas. În această gaură neagră în care au dispărut 6 milioane de euro lucrurile se mişcau cu viteza melcului. Afacerea Tower este un tun de 6 milioane de euro desfăşurat la Cluj, cu înalte protecţii şi implicaţi portocalii. Foarte pe scurt, în jurul unui personaj fără cetăţenie română, Mihai Chezan, s-a creat un imperiu cu picioare de lut, care a fraierit pe segmentul imobiliar, sute de clujeni: promisiune de vânzare apartamente într-un imobil a cărui construcţie, de-abia începută, a fost abandonată. Un tun imobiliar de 6 milioane de euro, dar, ceea ce este grav, este că în jurul acestuia au gravitat instituţii importante ale Clujului, Primărie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Poliţia Cluj, Tribunal şi, nu în ultimul rând, chiar ex prim-ministrul Boc şi partenerul lui cel mai apropiat – ex deputatul Daniel Buda, actual preşedinte al PDL Cluj. Cum a fost posibil ca în jurul unor personaje, cunoscute pentru fraudele imobiliare şi furtul banilor publici în Statele Unite, să se aciuieze instituţii de stat şi oameni politici români? Cum a fost posibil ca în jurul unor oameni compromişi, anchetaţi în Statele Unite de către FBI şi condamnaţi de justiţia americană să ajungă să se construiască o reţea a fraudei internaţionale sub paravanul organizaţiei PDL Chicago, PDL Cluj ? Întrebări fără răspuns…

În prezent există sute de plângeri, din perioada 2010-2011, atât pe „penal” cât şi pe „comercial” privind Tunul Tower.  Dar, ceea ce a devenit un coşmar pentru clujeni a fost, potrivit unor dezvlăuiri din presă, o afacere bună pentru ex deputatul de Cluj Daniel Buda, în prezent europarlamentar PDL, care, într-o singură zi, mai precis în data de 7.12.2007, a făcut mai multe tranzacţii imobiliare care i-au adus, dintr-un foc, 7,6 milioane de lei, adică circa 2,6 milioane de euro. El a vândut trei apartamente şi trei terenuri pe care le deţinea pe Str. Dorobanţilor la nr. 48 către SC Silver Development, înfiinţată în septembrie 2007, unde figurează ca acţionari Mihaela Bărboş şi SC Tower SRL, adică americanul-român Mihai Chezan, căutat pentru fraude imobiliare în Statele Unite, ţeparul clujenilor.

Uriaşul cu picioare de lut a început să se clatine acum un an când, pentru sutel de păgubiţi, luminiţa de la capătul tunelului a început să se zărească: magistratul Marius Lupea de la Tribunalul Cluj a întors Neînceprea Urmării Penale decisă de procurorul şi prim procurorul de pe lângă Parchetul Tribunalului Cluj. Instanţa clujeană a decis astfel ca Mihai Chezan să fie urmărit penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art. 9, alin 1, lit c din Legea 241/2005, care spune că (1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale: c) evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive. Decizia a fost una crucială întrucât până atunci dosarele privind afacerea Tower s-au prăfuit în sertare de pe Poliţie sau Parchet, păgubiţii acuzând un cerc vicios: Chezan nu poate fi dat în urmărire şi localizat pentru că nu s-a început urmărirea penală pe numele său. Iar urmărirea nu a început pentru că dosarul e încă în faza de cercetare. Care însă nu poate fi finalizată întrucât Chezan nu poate fi găsit.

Apoi, Curtea de Apel Cluj a anulat irevocabil contractul de cesiune din vara lui 2008 dintre Clark International, respectiv  Tower Developement şi Tower Business Center, prin care s-a realizat cesionarea proiecului Tower Park. Mai mult, s-a luat decizia repunerii părţilor în situaţia anterioară. Potrivit judecătorilor, prin cesiune s-prejudiciat interesul creditorilor prin decapitalizarea  societăţii şi există supiciuni privind infracţiuni în dauna patrimoniului societăţii cedente. De asemena, magiostraţii au notat suceptibilitatea de contract fraudulos şi prin faptul că toate cele trei societăţi gravitează de fapt în jurul aceleiaşi persoane, Mihai Chezan.  După această decizie, Tribunalul Comercial a decis antrenare a răspunderii pentru acţionarii firmei SC Tower Imobiliare SRL, Mihai Dumitru Chezan şi sora sa Mihaela Maria Bărbos şi i-a obligat pe aceştia să plătească o parte din pasivul firmei aflate în faliment, în valoare de 527.458 lei. Nu în ultimul rând, Banc Post, cere acum antrenarea răspunderii pentru acţionarul Mihai Dumitru Chezan, legat de creditul de 5 milioane euro al acestuia.

Acum, păgubiţii, întrucât ei au plătit sumele date ca avans unor persoane juridice, sunt decişi să facă plângere penală şi să ceară tragerea la răspundere şi a firmelor lui Mihai Chezan şi a locotenenţilor săi. De asemena, există tot mai multe voci care cer extinderea investigaţiilor şi spre lucidarea manevrelor de început ale afacerii Tower episodul  Silver Tower cu fostul deputat PDL Daniel Buda în rol de milioane.

Prejudiciu de 5.044.042,17 euro plus 4.816.253,04 lei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane implicate în proiectul imobiliar Tower. Inculpații sunt acuzați de înșelăciune după ce au anunțat construcția

unui ansambu rezidențial deși nu aveau resursele necesare.

Au fost trimiși în judecat inculpații:

CHEZAN MIHAI DUMITRU, reprezentantul legal al SC TOWER SRL

şi SC TOWER DEVELOPMENT SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune calificată, săvârşită în formă continuată,BĂRBOS MIHAELA MARIA, director operaţii – tranzacţii la SC TOWER SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune calificată, săvârşită în formă continuată,

SC CLARK INTERNATIONAL SRL (denumirea anterioară SC TOWER SRL) pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune calificată, săvârşită în formă continuată,

SC STERLING INTERNATIONAL DEVELOPMENT SRL, (denumirea anterioară SC TOWER DEVELOPMENT SRL) pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune calificată, săvârşită în formă continuată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:În perioada decembrie 2007 – mai 2011, inculpații Chezan Mihai Dumitru și Bărbos Mihaela Maria au defăşurat o activitate complexă prin care au indus în eroare şi au păgubit un număr mare de persoane (99 de persoane care s-au constituit parte civilă), prin intermediul SC Tower SRL şi SC Tower Development SRL. Inculpaţii au anunţat public intenţia de a edifica un ansamblu rezidenţial, format din mai multe imobile, pe raza municipiului Cluj Napoca, deşi nu deţineau resursele necesare executării unui astfel de proiect imobiliar. În acest sens, inculpaţii au efectuat o campanie agresivă de publicitate, ascunzând situaţia reală de fapt (privind inexistenţa fondurilor) şi au determinat astfel numeroase persoane fizice şi juridice să încheie antecontracte şi acte adiţionale la acestea, privind vânzarea – cumpărarea unor apartamente, spaţii şi locuri de parcare, în clădirile care urmau a fi edificate. În temeiul acestor antecontracte şi acte adiţionale, promitenţii cumpărători au achitat inculpaţilor sume mari de bani, în mod repetat.În tot acest interval de timp, inculpaţii au administrat fraudulos activitatea şi bunurile celor două societăţi comerciale, în scopul decapitalizării acestora şi al obţinerii unor foloase materiale necuvenite.Astfel, părţile civile şi vătămate care au fost induse în eroare s-au văzut aduse în starea de imposibilitate de a recupera sumele de bani date inculpaţilor.

În prezentul dosar, a fost stabilit un prejudiciu total efectiv de 5.044.042,17 euro şi 4.816.253,04 lei, cauzat prin acţiunile infracţionale ale inculpaţilor.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:Inculpații Chezan Mihai Dumitru și Bărbos Mihaela Maria au organizat şi executat, în perioada decembrie 2007 – mai 2011, o activitate complexă prin care au indus în eroare şi păgubit un număr mare de părţi civile, prin intermediul SC Tower SRL şi SC Tower Development SRL.Inculpaţii au anunţat public intenţia de a edifica un ansamblu rezidenţial, format din mai multe imobile, pe raza municipiului Cluj Napoca, sens în care au încheiat un acord de asociere cu USAMV Cluj Napoca (proprietara terenului pe care urmau a fi construite imobilele), totodată, au solicitat şi au obţinut mai multe autorizaţii de construire.După parcurgerea acestor etape preliminare, deşi nu deţineau resursele necesare executării unui astfel de proiect imobiliar, inculpaţii au efectuat o campanie agresivă de publicitate, ascunzând situaţia reală de fapt (privind inexistenţa fondurilor), determinând numeroase persoane fizice şi juridice să încheie antecontracte şi acte adiţionale la acestea, privind vânzarea – cumpărarea unor apartamente, spaţii şi locuri de parcare, în clădirile care urmau a fi edificate.În temeiul acestor antecontracte şi acte adiţionale, promitenţii cumpărători au achitat inculpaţilor sume mari de bani, în mod repetat. Pentru a fi mai convingători, inculpaţii au cheltuit sume importante de bani pentru prezentarea unei imagini publice cât mai favorabile (pentru amenajarea unor sedii, pentru achiziţionarea unui parc de autovehicule de lux), totodată, au demarat executarea lucrărilor de construcţie efectivă la unele dintre imobilele din cadrul proiectului, fapt care a fost de natură să convingă persoanele interesate în cumpărarea unor apartamente, de seriozitatea şi capacitatea financiară suficientă a inculpaţilor.În realitate, inculpaţii nu deţineau capacitatea şi resursele financiare de a duce la bun sfârşit proiectul, fapt pe care îl cunoşteau, însă l-au ascuns victimelor. În scurt timp, lucrările de construcţie au fost tergiversate şi, în cele din urmă, stopate, fapt care a dat naştere, treptat, unei situaţii tensionate.Cu toate acestea, inculpaţii şi-au multiplicat eforturile şi activităţile de inducere în eroare a promitenţilor cumpărători, devenind din ce în ce mai agresivi şi mai insistenţi, solicitându-le acestora să plătească în continuare sume mari de bani, invocând diferite pretexte mincinoase pentru a justifica stoparea lucrărilor. Totodată, pentru a tergiversa rezolvarea situaţiei şi a obţine prelungirea termenelor de predare a apartamentelor promise, inculpaţii au cesionat proiectul Tower Park, din patrimoniul SC Tower SRL, în patrimoniul SC Tower Development SRL, reuşind în această modalitate să convingă numeroase părţi civile să accepte semnarea unor acte adiţionale sau a unor noi antecontracte, prelungirea termenelor de predare şi plata unor sume suplimentare de bani.În tot acest interval de timp, inculpaţii au administrat fraudulos activitatea şi bunurile celor două societăţi comerciale, în scopul decapitalizării acestora şi al obţinerii unor foloase materiale necuvenite.Astfel, părţile civile şi vătămate care au fost induse în eroare s-au văzut aduse în starea de imposibilitate de a recupera sumele de bani date inculpaţilor.În prezentul dosar, a fost stabilit un prejudiciu total efectiv de 5.044.042,17 euro şi 4.816.253,04 lei, cauzat prin acţiunile infracţionale ale inculpaţilor.

Părţile vătămate susţin că ar fi fost induse în eroare, în ceea ce privește posibilitățile reale de construcție a apartamentelor promise, fiind determinate în acest mod să plătească diverse sume de bani, în temeiul antecontractelor încheiate. În cele din urmă, apartamentele respective nu au fost construite / finalizate, iar părţile civile nu și-au putut recupera sumele de bani date.Pentru a determina victimele să semneze antecontractele și să plătească sumele de bani solicitate, inculpaţii şi suspecţii le-au prezentat acestora diverse fapte mincinoase, ca fiind adevărate, cu scopul de a le induce în eroare.Printre aceste susțineri necorespunzătoare adevărului, pot fi indicate, exemplificativ, următoarele: autorii au pretins fie că terenul pe care urmau să fie edificate imobilele este proprietatea SC TOWER SRL (în realitate terenul fiind proprietatea USAMV Cluj Napoca), fie că SC TOWER SRL ar fi fost finanțată de un investitor american, sens în care nu ar fi avut nevoie de contractarea unor credite bancare (fapt neadevărat), fie că SC TOWER SRL construiește imobilele din resurse financiare proprii, fără a utiliza sau utilizând doar parțial, în acest scop, sumele plătite de promitenții cumpărători, fie că sumele plătite de promitenții cumpărători sunt solicitate cu titlul unei așa numite,,garanții”, fără să fie necesare pentru continuarea proiectului.În vederea menţinerii în eroare a victimelor, inculpaţii Chezan Mihai Dumitru şi Bărbos Mihaela Maria au pretins că au reuşit să identifice alţi investitori germani sau italieni, care ar fi dispuşi să investească în proiectul Tower, solicitând victimelor plata unor sume suplimentare de bani.Toate aceste susţineri ale inculpaţilor au avut scopul de a ascunde situaţia reală de fapt şi anume aceea a imposibilităţii obiective a SC Tower SRL şi a SC Tower Development SRL de a finaliza apartamentele promise, din cauza lipsei resurselor financiare necesare. Mai mult, chiar după apariţia unor dificultăţi financiare vădite, care au condus la tergiversarea şi apoi la stoparea lucrărilor demarate, inculpaţii au continuat să ducă o adevărată campanie agresivă asupra părţilor civile, susţinând că apartamentele vor fi finalizate, că există resursele necesare pentru acest demers (ceea ce nu era adevărat) şi solicitând în mod repetat victimelor să achite în continuare alte sume de bani.

Prejudiciul total efectiv reclamat de cele 99 victime este de 5.044.042,17 euro şi 4.816.253,04 lei.În cauză au fost luate măsuri asigurătorii, constând în indisponibilizarea bunurilor imobile aflate în proprietatea suspecţilor Chezan Mihai Dumitru şi SC Clark International SRL Cluj Napoca, prin instituirea sechestrului. Bunurile sechestrate au fost evaluate la valorile totale de circa 275.000 euro (bunurile inculpatului Chezan Mihai Dumitru), respectiv 1.500.000 euro (bunurile inculpatei persoană juridică).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UnUL 11-06-2014 - 19:35

Merci pentru informații, deși în mare le cunoșteam și eu.
P.S. Dacă asta te liniștește, nu am nicio treabă cu afacerea asta. Oricum, nu am destui bani să învestesc în afaceri. 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-06-2014 - 21:50

Bani ai ,ca ai furaT la greu !
Prieteni …stiu !
Doar . minte !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-06-2014 - 18:27

SCUZE !
s …URSA cOTIDIANUL

Pribeagul 11-06-2014 - 19:46

În loc să oblige ENEL să reducă facturile, vicepreședintele ANRE a luat șpagă,
…..
ENEL ‘exporta’ profitul peste graniță, și făcea investițiile asumate prin contractul de privatizare, doar din banii luați din buzunarele consumatorilor români,…
……
Miliarde de lei sunt cheltuite arbitrar de Guvern, an de an, cu încălcarea legii finanțelor și fără să existe nicio sancțiune. Prin fondul de rezervă, executivul își asigură un mecanism netransparent de alocare a banilor în an electoral, …
…..

Asta-i statul mafiot!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-06-2014 - 21:59

NEWS allert !
Din surse sigure . apropiate Palatului , am afflat ca totusi lokatarul a fost invitat la Sedinta Solemna de la …DUMA de stat (degeaba)
Swe pare ca participa si ELENA ot Plescoi aflata in climax!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult