Acasa Revista Presei Revista presei. Cum pot să primesc 100 mil. lei ajutor de stat

Revista presei. Cum pot să primesc 100 mil. lei ajutor de stat

scris de Z.V.
7 afisari

„Pupăturile” dintre șeful Comisiei Europene și liderii politici, comentariile acide ale lui Ponta la adresa lui Iohannis și Grindeanu, precum și răspunsul ministrului Muncii pentru bărbatul care cere o indemnizație de 35.000 de euro, dar și numirile președintelui Emmanuel Macron pentru cabinetul său sunt printre principalele subiecte ale zilei de 15 mai.

Lei

Cum pot companiile din România să primească 100 mil. lei ajutor de stat. Care sunt condițiile pentru a lua banii? Orice companie care dorește să beneficieze de ajutoarele de stat trebuie să creeze cel puțin 10 locuri de muncă. Firmele care vor să obțină ajutoare de stat pentru crearea de noi locuri de muncă trebuie să depună cererile de finanțare în perioada 12 — 23 iunie la Ministerul de Finanțe, potrivit informațiilor publicate de instituție.În total, Finanțele au alocat anul aces­ta un buget de peste 106 milioane de lei pen­tru companiile care vor crea noi lo­curi de muncă, prin intermediul progra­mu­lui  ‘Ajutoare de stat pentru finanțarea pro­iec­telor pentru investiții’, informează Ziarul Financiar.

Din zmei în mielușei. Cum s-au înghesuit liderii politici cu declarații antieuropene să se pupe cu șeful Comisiei Europene. Venirea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în Parlament i-a făcut pe liderii români să uite de toate criticile pe care le-au adresat Bruxelles-ului în ultimii ani. Cel mai bun exemplu este șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a uitat, subit, de ‘Înalta Poartă’ și care a lăudat relația țării noastre cu instituțiile UE. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut parte de o primire călduroasă din partea liderilor Parlamentului, acesta fiind invitat să țină un discurs despre viitorul UE în condițiile Brexit-ului. La intrarea în sala de plen,  Juncker s-a îmbrățișat și pupat pe obraji, rând pe rând, cu Adrian Năstase, Victor Ciorbea, Victor Ponta, însă și cu Traian Băsescu. Pentru acesta a avut și un alt gest afectuos: i-a luat capul în mâini pentru a-l pupa pe chelie, un gest care a amintit de celebra superstiție a fotbaliștilor Laurent Blanc și Fabian Barthez din timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 1998, când Franța a ieșit campioană. Apoi, președintele CE a avut un discurs de aproape jumătate de oră în care a vorbit de importanța României în Europa  și relația acestei țări cu UE. ‘Trebuie ca România să poată să fie membră a spațiului Schengen pentru că e un lucru meritat’, a subliniat Juncker la Parlament, potrivit Adevărul.

Legătura dintre parlamentarii români, Ambrosia artemisiifolia și Mickey Mouse. Țara arde și baba se piaptănă, cam asta țin să demonstreze 32 de senatori și deputați de la mai multe partide printr-un proiect de lege. Pentru că aleșii au reușit să facă economia României să duduie, iar nivelul de trai a atins maximul istoric, de asemenea, au realizat cea mai bună strategie de politică externă din lume, s-a depășit orice prognoză privind absorbția de fonduri europene, iar performanțele din sănătate și educație au ajuns în Cartea Recordurilor, singura grijă care le-a mai rămas acestora este eradicarea unei buruieni. Și nu este vorba de marijuana crescută prin ghivecele ascunse prin balcoane sau de cânepă, ci de iarba pârloagelor, denumită științific Ambrosia artemisiifolia. La semnalul legislativ ‘de luptă’ cu buruiana buclucașă dat de deputatul PNL Ionuț Stroe, inițiatorul legii, s-au încolonat, instantaneu, parlamentari de la PNL, UDMR, PMP și unul de la ALDE. Aceștia au lăsat baltă problemele grele și stringente ale națiunii pentru eradicarea bălăriei. Însă n-au pus mâna pe sapă, ci doar au identificat cât mai multe soluții de stârpire a ierbii respective, uitându-se peste gard, la mai mulți vecini, relatează Cotidianul.

Dragnea, atacat dur din interiorul PSD. Cine este deputatul care l-a desființat? Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, îl desființează pe liderul partidului, Liviu Dragnea, într-o postare duminică pe facebook. (…) Liviu Dragnea, mai 2017 (explicând în stil superior-ironic, cu mimică miștocărească, de ce nu îl prea interesează punctele mele de vedere): ‘E un membru ?marcant’ și foarte ?vechi’… Apreciez ?foarte mult’, țin cont ?ENORM’ de aceste aprecieri, dar nu vreau să le comentez…’. Carevasăzică, în campanie dă bine să vorbim despre marea reformare prin ‘oameni noi’, dar apoi clătinăm din cap sictiriți și nu comentăm ce zice unul doar pentru că e… ‘nou’…, scrie Liviu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook, conform Evenimentul Zilei.

Câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați în 2017. Când vom circula pe autostrada Pitești-Sibiu. Ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, a vorbit, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, despre proiectele de infrastructura care vor fi lansate în timpul mandatului său, în baza proiectului de guvernare al PSD. Alexandru-Răzvan Cuc a arătat că, dacă anul trecut s-au făcut licitații pentru investiții în valoare de 800 de milioane, anul acesta, ministerul a lansat proiecte de 3,6 miliarde de lei. ‘Deci, cu 80 la sută mai mult în patru luni, decât anul trecut. Nu vorbim de sabotaj, însă vorbim despre o proastă organizare și coordonare. Am găsit proiecte mature în dulapurile de la minister pe care le vom scoate și le vom lansa în perioada următoare’, a spus ministrul Transporturilor, informează JurnalulNațional.

Ministrul Muncii răspunde dur la mesajul primit de la românul care a cerut indemnizație de 35.000 de euro. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, îi transmite, printr-o postare pe Facebook, bărbatului care cere o indemnizație de 35.000 de euro că are tupeu pentru că „le pretinde altora” să îi accepte calculele prin care justifică necesitatea unui astfel de venit. „Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale care ar justifica prin contributivitate o indemnizație lunară de creștere a copilului de 35 000 euro! Ca să fie clar, pentru concedii și indemnizații se reține din salariu doar 0,85 la sută. Alte contribuții pentru pensii, asigurări medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legătură cu indemnizația de creștere a copilului. Repet: pentru concedii și indemnizații se reține doar 0,85 la sută. (…) Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec în România sau că legislația noastră permite asta. Va fi doar vina noastră, a celor care nu corectăm, după ce am văzut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizația de creștere a copilului! 2000 de euro lunar e mai mult decât necesar pentru a creste un copil și e mai mult ca în Germania”, se arată în postarea ministrului Muncii, potrivit Gândul.

Exclusiv CERT.ro: 322 de adrese IP publice din Romania au realizat conexiuni catre un domeniu web asociat campaniei ransomware WannaCry. Peste 300 de adrese IP publice din România au realizat conexiuni către un domeniu web asociat campaniei ransomware WannaCry, arată datele trimise HotNews de către CERT.ro în legătură cu uriașul atac cibernetic care s-a produs vineri. „Până în prezent deținem date despre patru rețele sau sisteme gestionate de sectorul public. Din datele pe care le avem nu putem spune dacă este vorba de sisteme ale instituțiilor respective sau dacă sunt IP-uri ce au fost date spre folosință către terți”, au mai spus în răspunsurile trimise către HotNews.ro reprezentanții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Este foarte posibil că numărul celor afectați să crească luni, când începe programul normal de muncă în companii și instituții, informează Hotnews.ro.

Franța: Președintele Emmanuel Macron dezvăluie o parte din cabinetul său înaintea unei săptămâni cruciale. Fostul ambasador al Franței la București — Philippe Etienne a fost numit consilier diplomatic al noului președinte Emmanuel Macron. Astăzi, în momentul istoric al schimbării președinților Franței, o parte din echipa noului președinte Emmanuel Macron era anunțată.  Cel mai așteptat nume — acela al premierului, va fi anunțat luni. Philippe Etienne — acest ambasador în vârstă de 61 de ani se află în post la Berlin. El a fost numit consilier diplomatic al noului președinte Emmanuel Macron. Lunga sa carieră diplomatică l-a dus în numeroase țări, printre care România dar și Serbia, Rusia și Germania. La București și-a început mandatul de ambasador în 2002, într-o perioadă deloc ușoară — în momentul în care se derulau negocierile de aderare a României la UE. Si-a încheiat mandatul în 2005 timp în care a ajutat România la toate capitolele importante de aderare. A ajutat România să accelereze reformele interne pentru a respecta calendarul de aderare dar a dorit și să se asigure că România va fi capabilă să utilizeze resursele, financiare sau de altă natură, care decurg din aceasta aderare, transmite Rfi.ro.

Psihiatrul care l-a tratat pe copilul torționarului său. Medicul Traian Neamțu rememorează iadul din beciurile Securității: Când scriu aceste rânduri, mă cutremur de ce a fost. Fost deținut politic, Traian Neamțu a scăpat cu viață din închisorile comuniste. După eliberare, a devenit medic psihiatru, iar destinul i-a oferit răzbunarea supremă: unii dintre torționarii săi i-au devenit pacienți. Medicul psihiatru Traian Neamțu este una dintre cele mai cunoscute figuri ale rezistenței anticomuniste din Transilvania. Președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, filiala Cluj, și membru PNȚCD, el a fost inițiatorul realizării Monumentului Rezistenței Anticomuniste din Cluj, finanțat din contribuțiile celor care au avut de suferit în timpul comunismului. Povestea lui este cutremurătoare. A fost condamnat pe nedrept la cinci ani de muncă silnică. A trecut prin be-ciurile Securității Cluj, prin închisoarea de la Gherla, apoi a fost trimis în lagărele de exterminare din Balta Brăilei. Iadul prin care a trecut este descris în cartea de memorii ‘De ce, Doamne?’, apărută la Editura Dacia, se arată într-un documentar România Liberă.

Ponta îi taxează pe Iohannis și Grindeanu: „Ce stupid, ce Ghinion!” Victor Ponta îi critică pe președintele Iohannis și pe premierul Grindeanu pentru că nu sunt prezenți în aceste zile în China, unde are loc Forumul „Belt and Road” (BRF) de la Beijing. Fostul premier consideră că, prin atitudinea liderilor politici, România ratează o imensă oportunitate. „Stiti cumva unde se afla acum Viktor Orban (Prim Ministrul Ungariei)? Dar Aleksandar Vucic (Președintele ales al Serbiei)? Sau Premierul Poloniei? Președintele Turciei? Prim—Ministrul Spaniei? Președintele Cehiei? Prim-Ministrul Greciei? Vă întreb doar de vecinii noștri ca să fie mai simplu. Toți se află la Beijing — deoarece Președintele Chinei Xi Jinping lansează un program de investiții de aproape 900 de miliarde de dolari pentru „Noua Cale a Mătăsii”, scrie stiripesurse.ro

E haos la vârf în SUA, dar generat din interior. Ce-ar face Trump în caz de criză majoră? La Casă Albă se sfârșește o săptămâna haotică, în care membrii echipei lui Trump și el însuși și-au dat cu stângul în dreptul. După demiterea-șoc a șefului FBI, au urmat zile de balbe, declarații contradictorii, o situație care a scăpat de sub control și nu a putut fi gestionată defel. Din ce în ce mai mulți își pun întrebarea: ce s-ar întâmplă în cazul unei crize reale majore și nu uneia generate chiar de Casă Albă? Și ceva urmează să se întâmple, nu are cum să nu se întâmple, remarcă Politico. Iar comportamentul lui Trump, stilul haotic de management, declarațiile sale din ultima săptămâna care au luat mai multe versiuni, prezentate dezinvolt, fără vreo grijă, nu ajută; îi creează o imagine lipsită de credibilitate. Reprezentanți ai clasei politice și din securitatea națională sunt pur și simplu îngroziți, informează Ziare.com.

Directorul Europol despre „WannaCry”: până acum nu am mai văzut un astfel de atac. 200.000 de „victime”, în special companii. Atacul cibernetic masiv declanșat vineri la nivel mondial a făcut „200.000 de victime, în special companii, în cel puțin 150 de țări”, a declarat duminică, într-un interviu pentru postul britanic de televiziune ITV, directorul Europol, Rob Wainwright, potrivit AFP. Desfășurăm operațiuni împotriva a circa 200 de atacuri cibernetice pe an, însă până acum nu am mai văzut un astfel de atac”, a subliniat șeful Europol, oficiul european de poliție. El a mai spus că cel mai probabil numărul victimelor va crește, când „oamenii se vor întoarce luni la muncă și își vor deschide calculatorul”. Anchetatori și experți informatici internaționali încercau duminică să îi identifice pe hackerii care s-au aflat la originea atacului informatic, ce ar putea lovi din nou în zilele următoare. Atacul, declanșat vineri, a afectat, printre altele, spitalele britanice, constructorul de automobile francez Renault, sistemul bancar rus, grupul american FedEx sau universități din Grecia și Italia, potrivit Economica.net.

Propunere inedită a unui viceprimar: Bucureștenii să plătească pentru parcările de reședință între 500 și 1000 de RON pe an. Propunere inedită a unui viceprimar de la Sectorul 2. Dan Cristian Popescu (PNL) spune că parcarea de reședință, în Capitală, ar trebui să fie între 500 și 1000 de RON pe an, el menționând că  singura șansă pentru un trafic civilizat în București este scumpirea parcării cât și dispariția locurilor gratuite. ‘Populismul generează aglomerație și trafic, iar acestea ne mănâncă, în medie, câte o oră pe zi! ‘Economia’ celor câțiva lei pe zi ne costă ani de viață și nervi!’, a scris Popescu pe Facebook, potrivit Libertatea.

Un jucător din Liga 1 șterge pe jos cu FRF și LPF — Îi dă dreptate lui FCSB: „E normal să se ducă la TAS”. Marius Croitoru s-a enervat foarte tare la finalul meciului dintre ACS Poli Timișoara și Poli Iași, scor 1-1, și i-a făcut praf pe oficialii FRF și LPF. „Pentru mine nu contează absolut deloc meciul de Cupa, atâta timp cât ești tratat cum ești tratat, e și normal să răspunzi cu aceeași moneda. Dacă ei te programează la 2 zile, la 3 zile…nu știu de ce am încercat noi să ajungem până aici, pentru că, atât timp cât joci 5 meciuri sau 4 meciuri în 10 zile, e normal să îi tratezi tu cum te tratează ei, ei te tratează cu dispreț, trebuie să îi tratezi cu dispreț. Dacă ei cred că e posibil să joace o echipa la 3 zile sau la 2 zile, se înșală”, scrie Gazeta Sporturilor.

Exclusiv. CEx decide campioana: Steaua sau Viitorul? ‘Așa votăm!’ Fanatik.ro a dezvăluit că membrii Comitetului Executiv al FRF ar putea să omologheze  la începutul lunii iunie clasamentul final al Ligii 1 cu FCSB campioană a României, în ciuda faptului că LPF a decernat trofeul Viitorului lui Gică Hagi! Ședința forului de conducere al fotbalului românesc, ce va avea pe ordinea de zi omologarea clasamentului final al Ligii 1 ar trebui să aibă loc la începutul lunii iunie, după finalul play-out-ului. ‘Există și posibilitatea să se omologheze doar campioana, pentru a câștiga timp dacă acest caz va merge la TAS’, dezvăluie Auraș Brașoveanu, membru în CEx pentru Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult