Acasa Revista Presei Revista presei. Cum rezolvă Predoiu problemele bucureștenilor

Revista presei. Cum rezolvă Predoiu problemele bucureștenilor

scris de Z.V.
164 Afisari

Anunțul referitor la informările transmise de SRI în legătură cu infecțiile din spitale, verificarea de către procurorii DNA a listelor de semnături pentru candidații la primăriile din Capitală, trimiterea în judecată a omului de afaceri Remus Truică, a prințului Paul și a lui Dan Andronic, alături de alte persoane, în dosarul „‘Ferma Băneasa”, revocarea controlului judiciar în cazul deputatului Ludovic Orban, precum și intenția sindicatelor din învățământ de a organiza un marș de protest, dar și suplimentarea plafonul de garanții pentru Programului „Prima Casă” sunt principalele subiecte ale zilei de 19 mai.

DSCN5547Cum rezolvă Predoiu problemele bucureștenilor: „Dragostea mea va îmbrăca întreg orașul”. Cătălin Predoiu le-a promis miercuri bucureștenilor că le va rezolva problemele „îmbrăcând orașul cu dragostea” sa, va construi șoseaua de centură și va extinde metroul, promisiunile sale fiind făcute la lansarea programului său, la care au fost prezenți Stela Popescu, Felicia Filip și Andrei Baciu, relatează Gândul. „Vă promit, vă promit, vă promit, voi fi primul primar eco din România. Eco merge cu clean, curat pe românește. Pesediștii și-au făcut o primărie cu geamuri negre de Panama.(…) În primăria mea nu va exista corupție. Voi face din corupți șomeri (…) neremunerați. Șase sectoare, zero corupție”, a declarat Cătălin Predoiu, la evenimentul de lansare a programului său pentru București, în fața unei audiențe din care a făcut parte și Andrei Baciu, cel care a devenit cunoscut după ce a fost nominalizat de Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Sănătății și a fost retras imediat din cauza fotografiilor în care poza ca fotomodel.

Scandalul dezinfectanților diluați. SRI a transmis 115 note vizând infecțiile din spitale și doar 4 despre Hexi Pharma, către autorități locale și Ministerul Sănătății. Comisia de Control a SRI a comunicat, în această seară, concluziile documentelor oficiale transmise de Serviciu, în problematica infecțiilor nosocomiale, scrie Evenimentul Zilei. Astfel, SRI a transmis, între 2011-2016, președinților României, prim-miniștrilor, președinților Parlamentului, miniștrilor Sănătății, 115 documente vizând infecțiile intraspitalicești și doar 4 informări privind Hexi Pharma, către autorități locale din Cluj și Vâlcea și MS.

Iohannis: Este important ca întreg flancul estic al NATO să fie consolidat. Președintele Klaus Iohannis a declarat, azi, că este importantă o „abordare echilibrată” în ceea ce privește consolidarea flancului estic al NATO, în sensul că măsurile trebuie să vizeze atât partea sudică, cât și partea nordică a acestuia, potrivit Evenimentului Zilei. „Pe flancul estic al NATO există amenințări în partea nordică a flancului, aici evident că vorbim azi despre Lituania, există amenințări în partea sudică a flancului, aici e vorba în special despre România, dar pentru NATO noi credem că e important ca întreg flancul estic să fie bine consolidat, să avem o poziție foarte solidă”, a spus Iohannis aflat în vizită la Vilnius, într-o conferință de presă comună cu omologul său Dalia Grybauskaite.

Iohannis, despre criza migranților: Sancțiunile nu rezolvă nimic; unele soluții sunt slabe. Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referindu-se la posibilitatea unor sancțiuni pentru statele membre UE care se opun relocării migranților, că acestea nu ar rezolva nimic și că unele soluții găsite până acum sunt slabe, scrie Jurnalul Național. „Abordarea prin sancțiuni nu mi se pare relevantă și nu cred că e cazul să detaliem. Ceea ce trebuie să căutăm noi acum pentru criza migrației nu sunt sancțiuni. Ele nu rezolvă nimic”, a afirmat Iohannis, într-o conferință de presă comună cu omologul lituanian Dalia Grybauskaite.

Guvernul a adus modificări Codului penal și Codului de procedură penală. Guvernul a modificat prin ordonanță de urgență legea privind Codul penal și cea a codului de procedură penală, transmite Curierul Național. Noile reglementări vin după ce CCR s-a pronunțat cu privire la anumite excepții de neconstituționalitate. De exemplu, în cea mai recentă decizie s-a constatat că renunțarea la urmărirea penală de către procuror, fără ca aceasta să fie supusă controlului și încuviințării instanței de judecată, echivalează cu exercitarea de atribuții ce nu-i aparțin.

Ce a recomandat Comisia Europeană României și ce s-a îmbunătățit. Comisia Europeană a publicat, la 18 mai 2016, pachetul referitor la Semestrul European 2016 care include propunerile de recomandări specifice de țară adresate statelor membre UE, inclusiv României, informează Guvernul printr-un comunicat, conform Q Magazine. Comisia Europeană a adresat României, în acest an, un set de patru recomandări. Acestea se bazează pe Raportul de Țară publicat de Comisia Europeană în februarie 2016 și pe răspunsul oferit de România în aprilie 2016 prin intermediul Programului Național de Reformă și a Programului de Convergență.

Voluntariatul devine experiență profesională. Guvernul a completat și modificat Statutul personalului voluntar din serviciile de urgență, în scopul îmbunătățirii cadrului legislativ de recunoaștere a activității de voluntariat la nivelul comunităților și, implicit, al creșterii numărului membrilor activi din serviciile voluntare, potrivit Q Magazine. Activitatea de voluntariat în situații de urgență se va considera experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, potrivit noilor reglementări.

Tăriceanu: DNA și SRI ies din cadrul legal. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză DNA și SRI, că ies din cadrul legal, relatează Cotidianul. „DNA și SRI ies din cadrul legal. Totul se extinde spre justiție. Când are servicii comerciale, infiltrate în justiție și presă, atunci e o mare problemă. Această campanie este atipică pentru că este afectată profund, distorsionată, de arestările care se țin lanț de acțiunile de anchetare declanșate de DNA în plină campanie electorală care scot din cursă numeroși candidați”, a spus Tăriceanu, la un post de televiziune.

După verificarea PNL-istului Nazare, Vasile Blaga cere DNA să controleze toți candidații. Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că roagă DNA să verifice semnăturile tuturor candidaților din țară, începând cu PNL, afirmând că nu candidații sunt responsabili, ci cei care au întocmit listele de semnături, scrie Gândul. „Eu rog DNA să ridice semnăturile tuturor candidaților din țara asta începând cu PNL, ca să nu fie nicio problemă. Candidații candidează, există echipe de sprijin în spate, pe fiecare foaie (…) scrie cine este responsabil și îi rog să-și facă datoria față de toți candidații din București”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga, afirmând că nu îl îngrijorează acțiunea DNA.

Colectiv. Guvernul modifică modul de acordare a ajutoarelor de urgență pentru familiile răniților. Guvernul a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că a modificat mai multe prevederi referitoare la ajutoarele de urgență pentru familiile răniților din clubul Colectiv, potrivit Puterea. Potrivit Executivului, ajutorul acordat persoanei care însoțește rănitul la tratament în străinătate, pentru transport, cazare și masă, să fie în cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/ zi și nu în limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi.

Klemm despre acuzațiile lui Băsescu: Libertatea de exprimare, una dintre valorile pe care le prețuim. Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat miercuri că nu este deloc deranjat de acuzațiile fostului președinte Traian Băsescu pe tema întâlnirii cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, arătând că „una dintre valorile pe care le prețuim este libertatea de exprimare”, conform Adevărul. ”Nu (am fost deranjat, n.r.), deloc. Una dintre valorile pe care le prețuim atât românii, cât și americanii este libertatea de exprimare”, a răspuns zâmbind Klemm, întrebat de jurnaliști dacă a fost deranjat de afirmațiile fostului șef de stat în ceea ce îl privește.

Tăriceanu: Formula de guvernare tehnocrată și-a arătat toate limitele. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte al ALDE, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că formula tehnocrată de guvernare și-a arătat toate limitele, potrivit Jurnalului Național. „Formula tehnocrată este una care a fost impusă de actualul președinte, care s-a străduit din răsputeri să dea jos Guvernul Ponta; a reușit cu prilejul accidentului de la Colectiv”, a spus Tăriceanu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Dragnea: Revenirea lui Victor Ponta, o tactică de campanie. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Slobozia, că aducerea în prim-plan a lui Victor Ponta „este o tactică” de campanie, potrivit Adevărul. „În campania electorală, avem încă dreptul, în România, să folosim tactici, care sunt în cadrul legii, pentru a încerca să câștigăm alegerile. (…) PSD este susținut mai mult de o treime din poporul român, PSD reprezintă mai mult de a treia parte din această țară”, a declarat Liviu Dragnea.

BEC: Măsuri în cazul încercării de vot multiplu. Biroul Electoral Central a emis miercuri o hotărâre referitoare la măsurile care vor fi luate în cazul în care o persoană este depistată că încearcă să-și exercite votul la alegeri de mai multe ori, transmite România Liberă. Potrivit unei hotărâri a BEC, în situația în care, după introducerea codului numeric personal al unui alegător în aplicația Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), acesta semnalează faptul că persoana care s-a prezentat la vot și-a mai exercitat dreptul la același scrutin, președintele biroului electoral al secției de votare va aduce la cunoștință alegătorului că sistemul a semnalat că și-a mai exercitat o dată dreptul de vot la aceste alegeri și că fapta unei persoane care votează de două sau mai multe ori constituie infracțiunea de fraudă la vot prevăzută de art. 378 alin. 1 lit. b din Codul penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

Marian Vanghelie ironizează perchezițiile DNA la sediul partidului său: „Au fost căutați cei din ISIS care s-au înscris în partid”. Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, a declarat miercuri, în legătură cu perchezițiile efectuate în urmă cu două săptămâni de Direcția Națională Anticorupție la sediul partidului său, că procurorii au căutat, cel mai probabil, membri Statului Islamic care s-a înscris în PDS și care îl ajută pe Adrian Severin să câștige alegerile pentru funcția de primar al Bucureștiului, scrie Evenimentul Zilei. Marian Vanghelie s-a prezentat miercuri la Tribunalul București, unde s-a desfășurat un nou termen în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru corupție.

Suciu: Bărbatul care și-a dat foc în Piața Victoriei este o „tragedie personală”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri că Executivul se interesează de situația protestatarului care și-a dat foc marți în Piața Victoriei, el precizând că aceasta este „o tragedie personală”, solicitând media să trateze subiectul cu decență, relatează România Liberă. „Era o situație legată de Fondul Național de Investiții, o depunere care n-a mai fost apoi recuperată, un proces în instanță… Sigur că s-a discutat cu persoana respectivă, nu a fost ignorată cum am văzut la televiziune”, a spus Suciu.

Expert german: Sistemul antirachetă din România — scump, ineficient, răspuns greșit la o amenințare percepută. Expertul german privind conflictele Hans-Joachim Spanger a subliniat că sistemul antirachetă NATO instalat în România este „prea scump, ineficient și reprezintă un răspuns total greșit față de o amenințare percepută”, într-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Rundschau, potrivit Capital. Referindu-se la anunțul Statelor Unite cu privire la rolul pe care îl are sistemul antirachetă din România, respectiv că acesta este îndreptat împotriva unor state precum Iran și nu împotriva Rusiei, Spanger a explicat că este aproape imposibil ca Teheranul să atace state europene sau baze americane în Europa, deoarece acest lucru ar genera un coflict militar, iar cel mai afectat ar fi cel mai probabil, tocmai Iranul.

Dezinfectanții diluați au ajuns și la militarii români trimiși pe câmpul de luptă. De dezinfectanții diluați nu au scăpat nici militarii români trimiși pe câmpul de luptă în Afganistan, Irak și Bosnia, notează Cotidianul. Timp de 10 ani biocidele au fost folosite de către Ministerul Apărării Naționale. În urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, MApN a confirmat situația.

Polițiștii au solicitat documente privind contractele Hexi Pharma de la trei spitale. IOB transmite joi actele. Polițiștii IGPR au solicitat, miercuri, documente de la mai multe spitale din Capitală, au declarat oficiali ai instituției, conform Capital. Potrivit acestora, oamenii legii solicită documente de la Institutul Oncologic București, Spitalul de arși și Spitalul Victor Babeș, necesare în dosarul Hexi Pharma.

DNA verifică listele de semnături ale candidaților la primăriile din Capitală. Procurorii DNA verifică listele de semnături ale candidaților la primăriile din București, informează Curierul Național. Aceștia ridică documente de la Biroul Electoral Central, dar și de la Birourile Electorale din Sectoarele 1 și 4. Mai precis, este vorba despre listele de semnături și dosarele de candidatură ce au fost depuse acolo.

Prințul Paul, Remus Truică și Dan Andronic, trimiși în judecată de DNA. Prejudiciul în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa și a pădurii Snagov este de 150 milioane de euro. Omul de afaceri Remus Truică, prințul Paul al României, conultantul politic Dan Andronic, precum și milionarii israelieni Tal Silberstein, Benny Steinmetz și Moshe Agavi, a cărora arestare a fost cerută din nou, au fost trimiși miercuri în judecată de DNA, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa și a pădurii Snagov, conform Puterea. Omul de afaceri Remus Truică a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, alături de Paul Philippe al României, acuzat de cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, ambii fiind cercetați în arest la domiciliu.

Peste 80 de terenuri, case, mașini și conturi bancare sunt puse sub sechestru în dosarul Ferma Băneasa. Peste 80 de terenuri cu suprafețe cuprinse între câteva sute de metri pătrați și câteva zeci de mii de metri pătrați, dar și imobile, autoturisme, conturi și acțiuni au fost puse sub sechestru de procurorii DNA care au instrumentat dosarul „Ferma Băneasa”, se arată în documente din dosar, informează România Liberă. Documentele arată că peste 80 de terenuri intravilane și extravilane încadrate ca suprafețe arabile sau pădure care ajung până la câteva zeci de mii de metri pătrați și depășind, în unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri pătrați, au fost puse sub sechestru de anchetatori.

ÎCCJ revocă măsura controlului judiciar pentru Ludovic Orban. Decizia nu este definitivă. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis miercuri să revoce măsura controlului judiciar în cazul deputatului Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi cerut bani de la un om de afaceri pentru campania electorală din vara anului 2016, anunțăJurnalul Național. Decizia instanței supreme nu este definitivă și poate fi contestată de procurorii DNA. Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul liberal Ludovic Orban, la data faptei prim-vicepreședinte al unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Sorin Dimitriu, urmărit penal într-un dosar cu fonduri europene. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus ieri efectuarea urmăririi penale față de Sorin Dimitriu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, în formă continuată, informează Bursa. Alături de Dimitriu, mai sunt urmăriți penal Vasile Nicolae, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a Mun. București (CCIB), Vasilescu Laurenția, director economic al Camerei de Comerț și Industrie București (CCIB), Mihuț Gabriel-Dan, director general în cadrul Camerei de Comerț și Industrie București (CCIB).

Managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța a fost reținut pentru luare de mită. Managerul Spitalului Județean Constanța a fost reținut miercuri seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat al instituției, scrie Curierul Național. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18.05.2016, a inculpatului Căpățînă Dănuț, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.

O judecătoare cere arestarea ambasadorului Hans Klemm pentru trafic de influență. Judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, a făcut o plângere penală la DNA pe numele ambasadorului american, Hans Klemm și al președintelui Camerei Deputaților, Valeru Zgonea, transmite Q Magazine. Ea cere inclusiv reținerea acestora. „Am trimis o plângere penală la DNA pe data de 18 mai 2016 împotriva numiților Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la București, și Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, pentru comiterea infracțiunilor de cumpărare, respectiv trafic de influență, solicitând în același timp luarea în considerare a arestării preventive a acestora.”, scrie judecătoarea pe blogul său.

Extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată a patra oară. Judecătorii francezi au amânat miercuri, pentru a patra oară, pronunțarea în cazul extrădării în România a lui Gregorian Bivolaru și au stabilit data de 25 mai pentru o hotărâre, autoritățile din Suedia transmițând că îl mențin ca azilant politic, potrivit Libertatea. La termenul din 18 mai judecătorii așteptau o serie de documente cu răspunsuri din partea autorităților din Suedia, țara în care Bivolaru a trăit 12 ani și a primit azil politic.

Sindicatele din învățământ vor organiza un marș pe 1 iunie. Motivul: Guvernul nu este interesat de Educație. Sindicaliștii din Educație vor organiza un marș, pe 1 iunie, nemulțumiți de proiectul noii ordonanțe de urgență privind salarizarea, conformAdevărul. Șeful Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a declarat, miercuri, pentru Digi 24, că toate sindicatele din Educație se vor implica la marșul de pe 1 iunie.

Un Airbus Beluga — avionul cu cel mai mare volum cargo din lume — întâmpinat cu tunuri de apă în România. Un avion de tip Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo a companiei Airbus și una dintre cele mai mari din lume, a aterizat miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), fiind întâmpinat cu tunuri de apă, dat fiind că este vorba de o premieră, relatează Gândul. Aeronava a făcut escală miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), urmând să continue drumul spre Germania, potrivit paginii de Facebook a Aeroportului București.

Grevă, vineri, pe Aeroportul Otopeni! Mai multe curse ar putea fi decalate. O grevă va avea loc vineri pe Aeroportul Otopeni, în intervalul 13.00 — 15.00, când angajații unei firme care se ocupă de îmbarcarea pasagerilor, transportul bagajelor și curățenie își vor suspenda activitatea, scrie Libertatea. Acțiunea de protest vine după ce sindicatul firmei de handling a câștigat la judecată dreptul de a protesta, ca urmare a faptului că în luna ianuarie instanța a suspendat greva pentru că reprezentanții companiei au susținut că nu este legală.

Incendiu într-un bloc din București. 65 de persoane evacuate. Un incendiu a izbucnit, în această după-amiază, pe strada Vasile Milea, în apropierea Pasajului Basarab, conform Libertatea. Flăcările au izbucnit la camera de depozitare de la subsolul unui imobil de pe strada Vasile Milea, iar echipajele de intervenție au evacuat întregul imobil cuprinzând 65 de persoane fiind evacuat.

Plafonul de garanții pentru 2016 al Programului Prima Casă, suplimentat cu 500 de milioane de lei. Plafonul de garanții pentru anul 2016 al Programului Prima Casă a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, potrivit unei Hotărâri adoptate în ședința de ieri a Guvernului, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, anunță Bursa. Totodată, potrivit unui comunicat de presă, Hotărârea de Guvern introduce prevederi în cadrul Programului Prima casă, în scopul responsabilizării instituțiilor finanțatoare participante. Astfel, finanțatorii eligibili participanți în cadrul programului nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanțări garantate dacă acestea conduc la depășirea plafonului alocat.

De ce au apărut greșeli în lista datornicilor la stat. Lista cu persoanele fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, și neachitate până în prezent, conține numeroase erori dar și nume de persoane care de la sfârșitul lui martie și până azi au plătit datoriile, a recunoscut ministrul Finanțelor, Anca Dragu, transmiteCotidianul. „Publicarea datelor de către ANAF s-a făcut în baza Codului Fiscal, deci ANAF nu a făcut decât să aplice Codul Fiscal. Datele eronate: sunt situații în care există ceva probleme la calitatea datelor, dar sunt și situații în care noi am anunțat că vom publica datoriile existente la 1 mai. La 15 mai au fost efectiv publicate, între timp unii au mai plătit”, a declarat oficialul guvernului.

Lista datornicilor publicată de ANAF, investigată. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a dispus din oficiu o investigație privind publicarea de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a listelor cu datornici persoane fizice care conțin date cu caracter personal, nume, adresă, au declarat surse guvernamentale, scrie Puterea. Investigația va viza legalitatea publicării și informarea persoanelor vizate.

Rabla 2016 ar putea începe în iunie. Guvernul a adoptat, miercuri, un memorandum care accelerează debutul programului Rabla, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-un briefing, la Palatul Victoria, anunță Economica.net. Surse citate de Agerpres au precizat că Programul ‘Rabla’ ar putea demara efectiv la începutul lunii iunie. „E vorba de un memorandum care explica mecanismul și punea la dispoziția Guvernului toate elementele legate de programul respectiv. El a fost adoptat în Guvern, dar e o procedură intermediară în tot lanțul acesta de proceduri legale, care pot declanșa în sfârșit programul Rabla”, a spus Dan Suciu, răspunzând unei întrebări.

MFP, despre eliminarea impozitului pentru darea în plată: Analizăm dacă e fezabil. Ar trebui schimbat Codul Fiscal. Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanță de Urgență, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil, relatează Economica.net. Anca Dragu a spus că a avut marți o discuție cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finanțelor Publice să elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate în cazul legii dării în plată.

Caise și nectarine cu fungicide peste limită au fost descoperite la graniță. Peste 170 de kilograme au fost deja consumate. ANSVSA a descoperit două loturi de caise și nectarine importate din Turcia contaminate cu fungicide peste limita admisă, în urma verificărilor pe care le face la graniță, potrivit Economica.net. La data controlului, 171 de kg de caise din lotul contaminat fuseseră comercializate. Analizele de laborator efectuate pe un lot de 250 de kg de caise în cadrul unui control ANSVSA efectuat în perioada 5-11 mai au indicat o depășire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl*, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Producția elicopterelor H215 la Ghimbav se amână cu doi ani. Compania Airbus Helicopters a anunțat, ieri, că faza de dezvoltare a fabricii pe care o construiește la Ghimbav va dura până în 2019, deși anul trecut anunța că primul elicopter va ieși de pe linia de asamblare la finele anului viitor, scrie Bursa. „După o fază de dezvoltare estimată să dureze până în 2019, Airbus Helicopters Industries va angaja 350 de oameni și va fabrica 15 H215 pe an”, conform unui comunicat al companiei. Airbus Helicopters anunță că implementează strategia industrială prin crearea unor parteneriate cu Industria Aeronautică din România.

Scanerul pentru avioane, prezentat în premieră mondială la București. Primul scaner de aeronave din lume, Roboscan AERIA, este prezentat, zilele acestea, în premieră mondială, în cadrul Black Sea Defense and Aerospace — BSDA 2016, expoziție organizată la ROMAERO, fiind tehnologia unică în lume prin care, în doar câteva minute, se poate radiografia fuselajul și aripile, relatează Ziarul Financiar. Într-o perioadă în care problema securității aeronautice este una fierbinte la nivel mondial și în care auzim, aproape săptămânal, de amenințări cu bombă la bordul avioanelor ori pe aeroporturi, o echipă de români prezintă în Capitală, zilele acestea, primul scaner pentru aeronave.

Valoarea fondurilor acordate prin mecanismele SEE și Norvegian a fost majorată la 502 milioane de euro. Valoarea fondurilor acordate României prin mecanismele financiare SEE și Norvegian pentru perioada 2014 — 2021 a fost majorată la 502 milioane euro, cu 196 milioane euro mai mult comparativ cu perioada anterioară, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), transmite Capital. „Statele Spațiului Economic European și Uniunea Europeană au semnat, la 3 mai, acordurile pentru reînnoirea Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European și a Mecanismului Financiar Norvegian pentru perioada de programare 2014 — 2021”, informează MFE.

Costin Borc: Ne dorim un producător de mașini electrice în România. Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment auto, că își dorește ca România să aibă parte de mai mulți investitori auto, în special în piața mașinilor electrice, conform Ziarului Financiar. Ministrul Economiei, Costin Borc, spune că își dorește ca în România să vină un producător auto care să realizeze mașini electrice sau părți pentru mașini electrice.

De ce a pierdut România o investiție a gigantului Daimler. Ministrul Economiei: Condiția Daimler era ca produsele să ajungă în maxim 17 ore de la fabrică la uzina din Bremen. Sebeș nu a fost un competitor. Șeful Elba: De la Timișoara la Bremen se ajunge în mai puțin de 13 ore. Condiția principală în investiția Daimler era ca producția să se ajungă în maxim 17 ore de la poarta fabricii la uzina din Bremen, iar din această perspectivă Sebeș nu a fost un competitor serios pentru fabrica de motoare din cauza lanțurilor logistice impuse de producător., a declarat ministrul Economiei, Costin Borc, relatează Ziarul Financiar. La o lună de când ministrul economiei Costin Borc și Markus Schafer, șeful producției Mercedes-Benz, își dădeau mâna peste o cutie de viteze asamblată în Sebeș, Daimler a anunțat că a ales Polonia și nu România pentru o investiție de 500 mil. euro și Ungaria pentru o extindere evaluată la 600 mil. euro.

La un pas de tabloul principal! Marius Copil și Adrian Ungur, victorii scurte în turul secund al calificărilor de la Roland Garros. Tenismenii români Marius Copil și Adrian Ungur și-au câștigat, miercuri, meciurile din turul secund al calificărilor pentru turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, disputat pe zgură și dotat cu premii totale de 12.032.000 euro, potrivitProSport. Marius Copil (locul 180 în clasamentul mondial) a învins în confruntarea cu belgianul Kimmer Coppejans (196 WTA), scor 6-3, 6-4.

„Tricolorii” au ajuns în Italia cu zâmbetul pe buze. Naționala României de fotbal a ajuns în această seară la St. Vincent, Italia, unde va avea cantonamentul de pregătire pentru Campionatul European din Franța, transmite Gazeta Sporturilor. „Tricolorii” s-au cazat în zona „Golden Park”, unde vor sta în perioada 18-30 mai. Două amicale sunt prevăzute în programul naționalei, cu Congo, pe 25 mai, și cu Ucraina, pe 29 mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult