Acasa Revista Presei Revista presei. Cum se va numi orașul Cluj

Revista presei. Cum se va numi orașul Cluj

scris de Z.V.
22 afisari

Anunțul referitor la decesul româncei rănite grav în atentatul din Londra din luna martie, amendamentele depuse de deputatul Florin Iordache la Legea finanțării partidelor prin care se propune prevederilor referitoare la confiscarea contribuțiilor ilegale pentru campaniile electorale, pedepsele primite de extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, acuzați că plănuiau un atentat de 1 Decembrie 2015 la Târgu Secuiesc, rezultatele de la simulările examenelor naționale, precum și reacțiile la atacul aerian american din Siria, dar și câștigarea de către CSM București a meciului cu echipa Ferencvaros Budapesta în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin sunt principalele subiecte ale zilei de 8 aprilie.

Kolozsvar

Boc: Orașul Cluj se va numi Cluj-Napoca, Kolozsvar, Klausenburg, Municipium Aelium Napocense. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că va amplasa indicatoare multilingve la intrările și ieșirile din oraș, în limbile română, maghiară și germană, dar și în limba latină, așa cum a fost numită localitatea la înființare, în timpul împăratului roman Hadrian, transmite Capital. Emil Boc a spus că, pentru a adopta o formulă corectă, care să respecte și dimensiunea istorică și cea multiculturală a orașului, a apelat la istoricii Universității Babeș-Bolyai, iar în urma analizei s-a ajuns la concluzia ca orașul să poarte denumirile Cluj-Napoca, Kolozsvar și Klausenburg, la care să se adauge, pe un alt panou, denumirea ‘Municipium Aelium Napocense Ab Imperatore Hadriano Conditum (117-138)’.

Grindeanu: „Noi ca stat condamnăm atacul cu arme chimice, aceste lucruri trebuie pedepsite’. România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile în Siria, a declarat vineri premierul Sorin Grindeanu, adâugând că „aceste lucruri trebuie pedepsite, scrie Gândul”. „Am avut o discuție în această dimineață și cu ministrul Apărării și cu ministrul Afacerilor Externe. În cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial. Ceea ce pot să vă spun e că noi ca și stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile”, a declarat, la Craiova, premierul Sorin Grindeanu.

Ce spune MAE despre atacul din Siria: O reacție fermă la atrocitățile comise cu arme chimice. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că acțiunea SUA din 7 aprilie 2017, de a ataca baza militară din Siria cu rachete Tomahawk, este „o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice”, conform România Liberă. De asemenea, MAE a mai transmis că țara noastră sprijină încetarea conflictului din Siria. „România reiterează condamnarea fermă a atacului chimic întreprins asupra localității Khan Sheikhoun din provincia Idlib, din 4 aprilie 2017, soldat cu victime în rândul populației civile, inclusiv copii”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

MAE face investigații pentru a afla dacă sunt români răniți la Stockholm. Ministerul Afacerilor Externe informează că ambasada română în Suedia a inițiat demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă sunt români afectați de incindentul de la Stockholm, conformLibertatea. „Ambasada României la Stockholm are în atenție incidentul produs la data de 7 aprilie 2017 și a efectuat în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă există cetățeni români afectați”, arată MAE într-un comunicat de presă.

Ambasadorul Dan Mihalache: „Românca rănită în atentatul de la Londra a încetat din viață”. Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat vineri decesul româncei rănite grav în atentatul din capitala Marii Britanii, scrie Evenimentul Zilei. El a precizat că tânăra româncă a decedat joi seară și că va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia. „Aseară târziu (a încetat din viață — n.r.). Familia ei deocamdată este în țară. Desigur că o să le dăm tot ajutorul necesar pentru repatrierea corpului în momentul în care se va pune problema”, a declarat Mihalache.

Grindeanu: Guvernul va suporta cheltuielile de repatriere a româncei decedată în urma atentatului de la Londra. Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Timișoara, că Guvernul va suporta cheltuielile pentru repatrierea trupului tinerei românce care și-a pierdut viața după atentatul de la Londra, potrivit Curierului Național. ”Guvernul va suporta cheltuielile de repatriere. Încă o dată transmit condoleanțe familiei româncei decedate la Londra”, a spus Sorin Grindeanu.

Iohannis cere să se adreseze Parlamentului. Președintele Klaus Iohannis a adresat, vineri, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului în care cere să se adreseze Legislativului pe 9 mai, cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la Proclamația de Independență, precum și a Zilei Europei, relatează Cotidianul. „În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituția României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la Proclamarea Independenței de Stat a României, precum și cu ocazia Zilei Europei”, se arată în scrisoare.

Olguța Vasilescu: Luni, depunem Legea salarizării la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Legea salarizării bugetarilor va fi depusă luni la Parlament, după ce va fi semnată și de senatori, a scris, vineri seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu, transmite Jurnalul Național. „Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și că ea va fi aplicată”, a scris Olguța Vasilescu.

Grindeanu: Noua lege a salarizării unitare va face ordine într-un sistem care nu este foarte bine calibrat. Șeful Guvernului, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timișoara, că noua lege a salarizării, care ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, este foarte importantă, întrucât face ordine într-un sistem care nu este foarte bine calibrat și care va motiva mai mult angajații din administrație să fie mai performanți, potrivit Jurnalului Național. ”Este foarte important, pentru că reașează și face ordine (nou alege a salarizării unitare, n.r.) într-un sistem care în acest moment nu este foarte bine calibrat, unde există situații cel puțin ciudate, unde volumul muncii nu este foarte bine corelat cu salariul pe care fiecare persoană din administrație îl are”, a afirmat Sorin Grindeanu.

PNL, despre legea salarizării unitare: Ori nu va fi finalizată, ori partea dificilă va fi aruncată în brațele altui Guvern. PNL, despre legea salarizării unitare. Liderul interimar al partidului, Raluca Turcan a afirmat că ori legea nu va fi finalizată, ori partea dificilă a poverii va fi aruncată în brațele altui Guvern, scrie Libertatea. „Termenul pentru implementarea Legii salarizării unitare a fost prelungit cu doi ani, depășește mandatul actualului Guvern. Anunțul prevede finalizarea implementării în 2022, iar în programul PSD este asumat 2020”, a spus Turcan, la Sibiu.

Tudorel Toader cere opoziției și puterii „comportament loial”. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat ieri, la conferința pe tema rolului dintre putere și opoziție, că cele două forțe trebuie să aibă un „comportament loial” normelor constituționale în exercitarea instrumentelor de care dispun, dând ca exemplu negativ o OUG emisă de Guvernul Ponta în 2012, care a fost denunțată la acea vreme ca fiind un abuz, conform Bursa. Ministrul a spus: „Opoziția contribuie prin critică, declanșând controlul de constituționalitate. Contribuie la extragerea acelui venin de constituționale”.

Predoiu, atac la majoritatea politică: Duce un război disimulat și constant împotriva opoziției. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a vorbit, astăzi, la conferința internațională organizată la Palatul Cotroceni despre războiul „disimulat” pe care majoritatea politică îl poartă împotriva opoziției, transmite Evenimentul Zilei. „Încă de la constituirea ei, majoritatea duce un război disimulat și constant împotriva opoziției, foarte subtil de altfel, dar și mai grav împotriva unui popor amăgit cu creșteri salariale fără garanția sustenabilității lor pe termen lung. Pentru că, subminând economia prin reducerea investițiilor și absența reformelor, majoritatea subminează însăși promisiunile fermecătoare pe care le face azi”, a declarat Predoiu.

Nicușor Dan: Puterea societății civile este mai mare decât cea a opoziției parlamentare. Nicușor Dan, liderul USR, prezent la conferința organizată de Președinție împreună cu Comisia de la Veneția, a declarat că „instrumentele clasice ale opoziției nu mai sunt eficiente” și că puterea societății civile este mai mare decât cea a minorității parlamentare, lucru care s-a văzut cel mai bine în cazul OUG 13, când moțiunea de cenzură depusă în Parlament nu a avut niciun efect, scrieAdevărul. „Instrumenele clasice ale opoziției, interpelări, moțiuni, nu-și mai găsesc eficiența. S-a văzut asta la protestele din februarie, când opoziția și-a făcut treaba, a depus o moțiune, dar ar ea a fost în mod lejer înfrântă de către putere, în schimb presiunea străzii a fost atât de puternică încât a făcut ca puterea să dea înapoi și să retragă OUG pe justiție pe care o inițiase”, a declarat Nicușor Dan la conferința de la Cotroceni.

Amendament scandalos depus de Florin Iordache și aprobat de deputați: Sumele ilegale din campania electorală să nu mai fie confiscate. Deputații din Comisia juridică au decis ca sumele obținute în campania electorală care nu respectă prevederile legale să nu mai fie confiscate de stat, adoptând în acest sens mai multe amendamente depuse de fostul ministru al Justiției Florin Iordache, care modifică Legea nr. 334/2006, transmite Gândul. La propunerea fostului ministru al Justiției Florin Iordache, deputat PSD, Comisia juridică a abrogat alineatul 13 al articolului 28 — Contribuțiile pentru campania electorală, din Legea 334/2006, republicată în 2015, potrivit căruia „Contribuțiile pentru campania electorală care nu respectă prevederile prezentului articol se confiscă și se fac venit la bugetul de stat’, se arată în raportul publicat în data de 5 aprilie, pe site-ul Camerei Deputaților.

Avertismentul lui Cioloș: „România nu intră în Schengen, în 2017, din cauza incoerențelor de acasă!” Fostul premier Dacian Cioloș afirmă că România nu intră în 2017 în Schengen din cauza „incoerențelor de acasă”, nefiind de acord cu varianta avansată de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a invocat momente electorale din Germania și Franța, notează Evenimentul Zilei. „Domnul Tăriceanu ne dă asigurări că nu vom intra nici anul acesta în spațiul Schengen”, afirmă Dacian Cioloș, vineri, într-un comunicat

Grindeanu: La începutul anului viitor va începe efectiv execuția drumului dintre Pitești și Craiova. Execuția drumului dintre Pitești și Craiova va demara la începutul anului viitor, a anunțat vineri premierul Sorin Grindeanu, precizând că, la sfârșitul lunii mai, va fi finalizată documentația pentru proiectarea și realizarea acestuia, conformEconomica.net. După o vizită la Fabrica Ford din Craiova, șeful Executivului a precizat că a discutat cu conducerea acestei companii despre infrastructura din zonă. „La sfârșitul lunii mai, documentația pentru proiectare plus execuție (…) va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitație. Asta ne face optimiști gândindu-ne la anumite termene.”, a declarat Grindeanu.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu cere Consiliului Europei o rezoluție care să interzică președinților să meargă la proteste. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a participat, vineri, la Palatul Cotroceni, la conferința internațională organizată alături de Consiliul Europei, luând cuvântul pentru a cere ca o rezoluție ce urmează să fie adoptată de for să cuprindă și o interdicție pentru președinții de țară de a participa la proteste, afirmând că „fetișizarea” mișcărilor de stradă face rău, relateazăAdevărul. Liviu Pleioșanu, unul dintre parlamentarii PSD care, în timpul protestelor față de OUG 13, au militat pentru organizarea de contramanifestații, a venit la Palatul Cotroceni, unde are loc conferința internațională „Interacțiunea între majoritatea politică și opoziție într-o democrație”, sub patronajul Administrației Prezidențiale și Consiliului Europei.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin: Liviu Dragnea știe că Tăriceanu va trăda. Șeful Senatului vrea să candideze pentru funcția de președinte în anul 2019. Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, la postul de televiziune Digi24, că partenerul său politic, Călin Popescu Tăriceanu, ar plănui să scoată, la un moment dat, partidul de la guvernare pentru a-și mări șansele la alegerile prezidențiale din 2019, conform România Liberă. „Imediat după alegerile parlamentare din 11 decembrie, domnul Tăriceanu a avut un trimis în persoana lui Daniel Chițoiu care a negociat cu domnul Falcă de la PNL. Imediat după alegeri”, a spus Daniel Constantin.

Președintele USR, Nicușor Dan: Accesul la funcția publică pentru condamnații penali să fie interzis pentru un număr de ani. Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, vineri, că persoanelor condamnate penal ar trebui să li se interzică să dețină funcții publice pentru anumit număr de ani, în funcție de infracțiune, un proiect de lege urmând să fie depus în Parlament, transmite România Liberă. „Probabil că lucrul cel mai interesant pe care l-am făcut în întâmpinarea a ceea ce oamenii așteaptă de la noi este această inițiativă legislativă care să limiteze accesul la funcția publică pentru persoanele condamnate penal. A fost o solicitare constantă în protestele care au avut loc, în februarie, în România”, a declarat Nicușor Dan..

Administrația Prezidențială: Informația vehiculată de Dragnea nu este corectă; președintele Comisiei de la Veneția a avut o întâlnire cu șeful CCR. Administrația Prezidențială a informat, vineri, că președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a avut o întâlnire cu președintele CCR, Valer Dorneanu, arătând că informația vehiculată de liderul PSD, Liviu Dragnea, nu este corectă, scrie Jurnalul Național. „Din păcate, informația vehiculată de domnul Dragnea nu este corectă: președintele Comisiei de la Veneția a avut ieri (joi — n.r.), la ora 12,00, o întâlnire cu președintele CCR, chiar la sediul Curții”, a precizat Administrația Prezidențială.

Ludovic Orban are planuri mari pentru liberali: ‘Un PNL renăscut’. Ludovic Orban a declarat, vineri, la Suceava, că va candida la șefia PNL pentru a oferi partidului ”o identitate politică de dreapta”, unitate, forță și credibilitate, conform Puterea. ”Candidez pentru o oferi PNL caracter și o identitate politică clară de dreapta, liberal-conservatoare, candidez pentru a oferi forță și credibilitate în mesajul public al partidului, pentru a garanta unitatea PNL și a garanta oricărui membru al partidului că poate să facă o carieră onestă în PNL, bazată pe efort, pe merit și pe rezultatele pe care le obține”, a spus Orban.

Grindeanu îi trage de urechi pe aleșii locali: ‘Să lase deoparte politica’. Premierul Sorin Grindeanu a apreciat, vineri, la Timișoara, că este nevoie de o schimbare de abordare a aleșilor locali și județeni și chiar a parlamentarilor, sfătuindu-i pe aceștia să facă administrație încă trei ani și patru luni și să lase deoparte lucrurile ce țin de politică, potrivitPuterea. Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Timișoara că este foarte important ca obiectivele aleșilor locali să se îndeplinească, dincolo de orgoliile politice. „Îmi doresc să fie cât mai puține rele, pentru că este nevoie de o schimbare de abordare. Am mai spus lucrul acesta, mă refer la primari, la parlamentari, la cei care reprezintă consiliile județene”, a declarat Sorin Grindeanu.

PICCJ: „Proiectul de modificare a codurilor penale este în analiză, un punct de vedere va fi dat săptămâna viitoare”. Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție spune că proiectul de lege privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală trimis de Ministerul Justiției este în analiză, un punct de vedere urmând să fie prezentat la începutul săptămânii viitoare, potrivit Bursa. Ministerul Public a arătat astăzi: „Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție confirmă primirea de la Ministerul Justiției a proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”.

Ce pedepse au primit extremiștii maghiari acuzați că plănuiau un atentat de 1 Decembrie 2015, la Târgu Secuiesc. Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, au fost condamnați vineri de Curtea de Apel București la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc, anunță Puterea. Cei doi au fost trimiși în judecată de DIICOT pentru instigare la infracțiunea de atentat contra unei colectivități, săvârșită în condițiile Legii nr.535/2004 — privind prevenirea și combaterea terorismului și instigare la infracțiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Firmele lui Sebastian Ghiță, interzis la dizolvare. Tribunalul Prahova a admis, vineri, solicitarea DNA Ploiești de a interzice inițierea procedurilor de dizolvare sau lichidare în cazul companiilor Asesoft International SA și Teamnet International SA, informează Cotidianul. Decizia de interdicție este valabilă pe o perioadă de 60 de zile ? din 7 aprilie până la 5 iunie. Hotărârea poate fi însă contestată.

Theodor Berna: Ghiță mi-a spus că, dacă vreau să nu am probleme cu firma, să sponsorizez cu 500.000 de euro postul Realitatea TV. Theodor Berna a declarat vineri, la Curtea Supremă, că Sebastian Ghiță i-a cerut să sponsorizeze Realitatea TV cu suma de 500.000 de euro, pentru ca firma lui de construcții, Tehnologica Radion, să nu mai fie atacată pe postul de televiziune, scrie Adevărul. Theodor Berna a fost audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de parte vătămată, în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete din Prahova.

Comisia de la Veneția spune că nu poate ‘dicta’ țărilor soluția în cazul familiei și a căsătoriilor între persoane de același sex. Comisia de la Veneția spune că nu poate „dicta” țărilor soluția în cazul familiei și a căsătoriilor între persoane de același sex, transmiteLibertatea. Secretarul general al Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, a declarat, vineri, că există decizii ale CEDO privind nediscriminarea pe criterii de sex, care ar presupune introducerea în multe țări a unui parteneriat civil de care să beneficieze și homosexualii. „Nu avem un standard european comun privind definirea căsătoriei. În multe țări, căsătoria este între bărbat și femeie, la fel și în România, prin Codul civil. În alte țări, căsătoria dintre homosexuali este permisă”, a afirmat Thomas Markert, la Palatul Cotroceni, unde participă la o conferința internațională.

Sindicaliștii din poliție pun tunurile pe Olguța Vasilescu. Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) solicită demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe motiv că a comis un abuz și a creat o discriminare salarială la nivelul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, în condițiile în care de la 1 iulie salariile militarilor ar urma să fie majorate cu 20 la sută, pe când ale polițiștilor vor crește cu 5 la sută, transmiteCotidianul. „În acest context, suntem nevoiți să reamintim că proiectul legislativ enunțat de către ministrul Muncii creează nemulțumire, derută și o justificată tensiune în rândul funcționarilor publici cu statut special — polițiștii, dar și al celorlalți membri de sindicat din cadrul Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, dată fiind mărirea salarială de care aceștia ar urma sau nu să beneficieze”, arată reprezentanții FSNPPC.

Simulare Evaluare 2017: Mai mult de jumătate dintre elevi au obținut medii peste 5. Creștere spectaculoasă față de anul trecut. La simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a, peste 81.000 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, față de 30,58%, procent înregistrat în 2016, arată Ministerul Educației Naționale, informeazăGândul. Ministerul Educației Naționale a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) și a examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada 13-17 martie.

Ministrul Sănătății: Proiectul Legii vaccinării nu prevede sancțiuni. Vineri sau luni va fi pus în dezbatere publică. Proiectul Legii vaccinării va fi pus în dezbatere publică pe site-ul ministerului Sănătății vineri sau cel târziu luni, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, precizând că în actul normativ nu sunt prevăzute sancțiuni în cazul refuzului vaccinării, scrie Economica.net. „Legea vaccinării va apărea pe site astăzi (vineri, n.r.) sau cel târziu luni. Legea stabilește cadrul legal de vaccinare, stabilește cadrul de achiziționare a vaccinurilor, inclusiv că aceste contracte de achiziționare vor fi multianuale’, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, într-o conferință de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

Se aprind luminițele de Paște, în Capitală. Ce bulevarde au fost împodobite de sărbătoare. Primăria Capitalei anunță că luminițele de Paște vor fi aprinse vineri, la ora 20,00, pe mai multe bulevarde ale Capitalei și în Piața Constituției, potrivit Libertatea. În Capitală vor avea loc, în week-end, mai multe manifestări expoziționale, concerte și târguri de produse tradiționale, cu ocazia Sărbătorii Floriilor. Primăria precizează că tot vineri, începând cu ora 20.00, principalele bulevarde ale Bucureștiului vor fi împodobite de sărbătoare.

BNR: România va atinge media Zonei Euro în 27 de ani la actualul ritm de dezvoltare. România mai are de parcurs o cale lungă pentru a avea o masă critică de convergență reală și structurală care să îndreptățească un demers de intrare în zona euro, a declarat, vineri, Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), relatează Capital. „Este o cale lungă până să putem spune că avem o masă critică de convergență reală și structurală care să îndreptățească un demers de intrare în zona euro, fiind cu sufletul împăcat că acest pas nu va conduce ulterior la necazuri mari”, a spus Daniel Dăianu, la prezentarea studiului „România și aderarea la Zona Euro”.

Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul BBB-/A-3 al României. Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și monedă locală, cu perspectivă stabilă, informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP), într-un comunicat remis Redacției, scrie Bursa.

Sorin Cristian Giuvelea, vicepreședinte ANAF pentru activitatea de colectare a veniturilor bugetare. Sorin Cristian Giuvelea a fost numit în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în urma deciziei prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial nr. 236, din 5 aprilie 2017, transmite Curierul Național. De-a lungul carierei sale profesionale, Sorin Cristian Giuvelea a mai avut atribuții de coordonare a activităților de metodologie și administrare a veniturilor statului, în funcția de Director general în cadrul Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (ianuarie — aprilie 2017), precum și la Direcția generală a finanțelor publice București (iunie 2016 — ianuarie 2017).

Secretar de stat: De la 1 ianuarie 2018, numărul taxelor nu va depăși 50. De la sfârșitul anului viitor toate taxele vor fi plătite online. Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry-Ilan Laufer, spune că de la începutul anului viitor numărul taxelor fiscale și parafiscale nu va depăși 50, iar de la sfârșitul lui 2018 toate taxele vor fi plătite online, iar cele care nu vor putea fi achitate astfel vor fi desființate, potrivitEconomica.net. Harry-Ilan Laufer a fost prezent, vineri, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, la prezentarea programului „Star—Up Nation România”. El a spus celor prezenți că Guvernul lucrează la „departamentul debirocratizării”, urmărind să se ajungă ca la începutul anului viitor să rămână cel mult 50 de taxe,

Institutul Național de Statistică a revizuit în urcarea valoarea PIB pe 2016, la 761,4 miliarde lei. Institutul Național de Statistică (INS) a revizuit, vineri, datele provizorii privind produsul intern brut (PIB), valoarea totală a acestuia pe întreg anul 2016 ajungând la 761,4 miliarde de lei, în creștere cu 2,24 miliarde de lei, transmite Ziarul Financiar. Institutul Național de Statistică (INS) a revizuit, vineri, datele provizorii privind produsul intern brut (PIB), valoarea totală a acestuia pe întreg anul 2016 ajungând la 761,4 miliarde de lei, în creștere cu 2,24 miliarde de lei.
.
Plumb: Cel puțin 10 proiecte majore de infrastructura în sectorul de apă și canal. Cel puțin 10 proiecte majore de infrastructură în sectorul de apă și canal vor fi pregătite în vederea transmiterii către Comisia Europeană, a anunțat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, potrivit Capital. Aceasta s-a întâlnit vineri cu reprezentanții Asociației Române a Apei (ARA), instituție care reunește toți operatorii regionali de apă.

Iureșul campioanei. Cronica unui meci în care CSM București a obținut o victorie mare cu Ferencvaros, în prima manșă a sferturilor Ligii Campionilor. ‘Tigroaicele’ au șansa a două deplasări la Budapesta în următoarele săptămăni. CSM București a învins Ferencvaros cu 30-25 în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, după un final de vis, notează ProSport. Campioana României este acum favorită la calificarea în Final 4, înaintea manșei retur din 15 aprilie, de la Budapesta.
Campioana en-titre a avut un sezon cu suișuri și coborâșuri, dar când întrecerea a intrat în faza de totul sau nimic, în Capitală s-a sunat alarma!

Irina Begu, învinsă în sferturile de finală de la Charleston! A treia înfrângere cu Kasatkina în trei dispute jucate anul acesta. Irina Begu a pierdut duelul cu Daria Kasatkina (locul 42 WTA) în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston, scor 4-6/1-6, anunță Gazeta Sporturilor. Românca a început bine primul set și a condus cu scorul de 2-0, dar apoi a pierdut patru game-uri consecutive. Deși a restabilit egalitatea, Begu a pierdut primul set cu scorul de 4-6.

Alegerile pentru șefia Federației Române de Tenis, anulate. Ministerul Tineretului și Sportului a emis în 5 aprilie ordinul nr. 330, prin care a anulat desfășurarea Adunării Generale Ordinare a FRT și a dispus desfășurarea unei acțiuni de control, informează Gazeta Sporturilor. Începând din 10 aprilie, se va face o verificare pentru „stabilirea cu exactitate, motivat și argumentat, a numărului membrilor afiliați la Federația Română de Tenis”.

România e la un pas de promovarea în Divizia I a Campionatului Mondial de hochei pe gheață! Victorie clară în fața Australiei, scor 5-1. România face spectacol în Divizia a II-a din cadrul Campionatului Mondial de hochei pe gheață de la Galați. „Tricolorii” s-au impus fără emoții în fața liderului grupei A, Australia, scor 5-1, reușind astfel să-și detroneze adversara de pe prima poziție, relatează ProSport. Băieții noștri mai au de jucat contra Spaniei, „lanterna roșie” a grupei, duminică de la ora 20:00. Dacă va câștiga grupa Diviziei a II-a, România va promova în Divizia I a Campionatului Mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult