Acasa Revista Presei Revista presei. Cum vor putea elevii să plece în excursie cu școala

Revista presei. Cum vor putea elevii să plece în excursie cu școala

scris de Z.V.
34 afisari

Desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, anunțul referitor la retragerea proiectului de OUG privind salarizarea bugetarilor, consultările care au avut loc la Palatul Cotroceni pe tema legilor securității naționale, decizia instanței în legătură cu cei doi israelieni acuzați că au spionat-o pe șefa DNA, precum și datele despre persoanele fizice și juridice din România care au realizat transferuri cu Panama, dar și cazul de dopaj al atletei Mirelei Lavric și cel al biatlonistei Eva Tofalvi sunt principalele subiecte ale zilei de 13 aprilie.

excursie scoalaCum vor putea elevii să plece în excursie cu școala. Noile reglementări. Taberele, excursiile, expedițiile și alte activități de timp liber organizate în învățământul preuniversitar vor fi organizate după un nou Regulament-cadru, care a fost aprobat marți de ministrul Educației, Adrian Curaj, transmite Adevărul. Documentul stipulează și o serie de obligații pentru toți participanții la tabere sau excursii, elevi, profesori și părinți, iar una dintre schimbările majore este că mută decizia privind aprobarea acestor activități de la inspectoratul școlar județean la unitatea de învățământ, demers necesar pentru simplificarea procesului organizatoric.

Marian Munteanu va candida la Primăria Capitalei, din partea PNL. Conducerea PNL îl propune pe Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei, a anunțat copreședintele liberalilor Alina Gorghiu, potrivit Economica.net. „În urma discuției cu toți colegii și armonizând toate interesele și discutând toate argumentele, au ajuns la concluzia că opțiunea de a-i propune unui simbol politic, nu unui om politic, să se așeze pe platforma PNL pentru candidatura la Primăria Generală a îndeplinit tot sprijinul colegilor noștri din conducere”, a declarat Gorghiu la Parlament.

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei a fost validată în unanimitate în Biroul Politic Național al PNL. Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei a fost validată marți seară în ședința Biroului Politic Național al PNL, întrunind votul unanim al membrilor acestei structuri, anunță Curierul Național. „A fost un vot unanim în favoarea candidaturii domnului Marian Munteanu. De la domnul președinte Mircea Ionescu Quintus, până la ultimul membru al acestui Birou Politic Național, am avut susțineri de făcut, argumente, sugestii, propuneri, toate lucrurile acestea se vor concretiza într-o strategie pe București, foarte curând, și deja echipa pe București va fi de mâine la strâns de semnături pe străzi”, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Marian Munteanu: Sunt profund legat de bucureșteni. Am toată disponibilitatea pentru a găsi cea mai potrivită formulă ca oamenii care doresc binele Bucureștiului să fie reprezentați. Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că este foarte legat de bucureșteni și că își dorește să se găsescă cea mai bună formulă pentru ca locuitorii Capitalei să fie cât mai bine reprezentați, potrivit Curierul Național. „Sunt profund legat de bucureșteni dintotdeauna. Poate cele mai tulburătoare momente din viața mea le-am trăit în acest oraș, alături de bucureșteni”, a declarat Munteanu.

Quintus, vot de blam pentru conducerea PNL. Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, marți, că abținerea sa de la votul privind validarea candidaturii lui Marian Munteanu a fost „împotriva conducerii”, pentru că liberalii ar fi trebuit să aibă un plan de rezervă, nu împotriva fostului lider al studenților, scrie Gândul. „Nu a fost o abținere împotriva lui Marian Munteanu pe care îl cunosc și care, după părerea mea este o legendă a Bucureștiului, ci m-am abținut împotriva conducerii partidului din care fac parte pentru că nu am fost pregătiți pentru șocul de acum”, a explicat președintele de onoare al PNL, întrebat de ce s-a abținut la votul din Biroul Politic Național (BPN) al PNL.

Paleologu: Nu îl voi susține pe Munteanu; este semn că PNL se află într-o totală derivă. Deputatul PNL Theodor Paleologu a anunțat că nu îl va susține pe Marian Munteanu drept candidat al liberalilor la Primăria Capitalei, conform Jurnalului Național. „Nu îl voi susține pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la Primăria Capitalei”, a scris, marți, Paleologu pe Facebook, adăugând că această opțiune reprezintă un semn că partidul se află „într-o totală derivă morală, politică, ideologică”.

Ce concluzie a tras Klaus Iohannis după consultările cu partidele de azi de la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi consultări la Cotroceni cu reprezentanții PSD, PNL și UDMR pe tema legislației securității naționale, noteazăEvenimentul Zilei. Mâine, consultările vor continua cu reprezentanții UNPR, ALDE și cei ai minorităților naționale.”Am avut astăzi prima rundă de consultări cu partidele pe tema legislației din domeniul securității naționale. Este nevoie de un cadru legal actualizat și coerent și am constatat că liderii formațiunilor politice cu care m-am întâlnit împărtășesc aceeași opinie”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Consultare la Palatul Victoria pe tema viitoarelor reglementări privind securitatea națională. O consultare despre viitoarele reglementări privind securitatea națională are loc, marți, la Palatul Victoria, informează Cotidianul. Consultarea apare în programul oficial al echipei Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Ministrul Muncii își va da demisia dacă Guvernul nu retrage proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor. Consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, a declarat marți, după Consiliul Național Tripartit, că ministrul Ana Costea nu susține proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor și va cere în ședința de Guvern de miercuri retragerea documentului, iar dacă acest lucru nu va fi acceptat, își va da demisia, relateazăJurnalul Național. „Proiectul de OUG a fost retras pentru că, practic, această OUG nu avea cum să satisfacă nevoile partenerilor sociali și nevoile existente pentru eliminarea disfunctionalităților, sens în care doamna ministru și-a asumat retragerea acestui proiect”, a spus Cosmin Andreica.

Ministrul Justiției: Am consilieri de probațiune cu salarii foarte mici și nu am cum să fac creșteri spectaculoase. Consilierii de probațiune au niște salarii injust de mici și, din păcate, nu pot fi făcute creșteri spectaculoase de salarii, deoarece bugetul este limitat, a declarat marți ministrul Justiției, Raluca Prună, la ieșirea de la discuțiile pe marginea Legii salarizării, de la Ministerul Muncii, transmite Capital. „Este ca într-o familie. Am vrea să ne cumpărăm mai multe lucruri pentru că toate ne trebuie dar, de fapt, bugetul este limitat, în sensul acesta… și eu vorbesc exclusiv despre sectorul pe care eu îl reprezint”, a spus Raluca Prună.

Guvernul ar putea să-și asume răspunderea pe legile de reformare a administrației locale. Guvernul ia în calcul asumarea răspunderii pe pachetul de legi privind reforma administrației publice locale, a declarat, marți, premierul Dacian Cioloș, scrie Economica.net. Premierul Dacian Cioloș a afirmat că își dorește ca pachetul de legi privind reforma administrației să fie adoptat până la finele acestei sesiuni parlamentare, existând două variante procedurale: fie Parlamentul îl dezbate în procedură accelerată, fie Guvernul își angajează răspunderea.

Dacian Cioloș despre indemnizațiile pentru mame: „Dacă nu găsim finanțare, se poate proroga aplicarea legii”. Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți, într-o discuție cu jurnaliștii, că Executivul va decide în legătură cu plata indemnizațiilor majorate pentru mame în funcție de identificarea resurselor financiare, existând și varianta prorogării aplicării legii dacă nu vor fi găsiți bani, potrivit Bursa. „Nu, nu o atacăm (legea la Curtea Constituțională — n.r.). Am spus că o să vedem noi, ca și Guvern, pentru că, dacă găsim resursele financiare, ne-o asumăm noi, ca și Guvern, să o finanțăm, dar o să vedem la rectificare”, a explicat Cioloș.

Cioloș: Nu sunt Don Quijote, dar pot fi kamikaze pentru că nu intenționez să am o trambulină politică. Premierul Dacian Cioloș a afirmat că nu își asuma statutul de Don Quijote, în schimb, ar putea fi un kamikaze în reformarea unor aspecte ale societății pentru că nu intenționează să facă din mandatul său de premier o trambulină politică, relatează Gândul. „Eu nu sunt cavalerul Don Quijote, nu-mi asum treaba asta. Adică, nu îmi asum să las impresia cuiva, pentru că știu și așteptările care sunt vizavi de Guvernul ăsta, nu-mi asum să las impresia că putem face minuni de unii singuri și putem schimba societatea împotriva voinței ei”, a susținut Cioloș marți, într-un dialog cu reprezentanți ai mass-media, la Palatul Victoria.

Tăriceanu despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei: Analizez foarte serios acest aspect. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu exclude o candidatură a sa la Primăria Capitalei, el subliniind că analizează această posibilitate din perspectiva obiectivului strategic al ALDE — intrarea în Parlament, transmite Jurnalul Național. „Nu vă ascund că sunt mulți colegi din ALDE care consideră că o candidatură a mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid”, a afirmat marți Tăriceanu.

Dragnea: PSD o susține 100% pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. PSD își reafirmă sprijinul total pentru candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei și respinge categoric toate încercările de dezinformare din ultimele zile cu privire la acest subiect, a precizat, marți, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, conform Evenimentului Zilei. „Gabriela Firea este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, iar susținerea sa nu a fost niciun moment pusă în discuție în interiorul partidului”, a precizat Dragnea, într-un comunicat remis presei.

Administrația Prezidențială explică ce bani a cheltuit pe deplasări externe. Un comunicat al Administrației Prezidențiale arată că, în ianuarie 2016, a cheltuit 99.027,48 lei pentru deplasări externe, în februarie — 854.556,12 lei, iar în martie — 493.910,33 lei, notează Evenimentul Zilei.

Mitul tehnocratului începe să apună. Cât a scăzut Guvernul Cioloș în sondaje. Premierul Cioloș și Guvernul său par să urmeze aceeași tendință pe care a cunoscut-o și președintele Iohannis: după o perioadă de entuziasm imediat după preluarea mandatului, se înscriu într-o curbă descendentă a popularității chiar dacă nu par să fi făcut greșeli majore, notează Adevărul. Premierul și președintele au în comun o anumită lipsă de fermitate în a stopa abuzurile politicienilor din Parlament sau din administrațiile locale, precum și o lipsă de curaj în luarea unor decizii nepopulare, dar necesare.

Ministrul Prună: Nu i s-au conferit SRI competențe în plus față de cele pe care le avea înaintea deciziei CCR. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat marți, în Comisia juridică a Senatului, că OUG privind interceptările reprezintă o soluție de etapă, deoarece Guvernul nu-și permitea să creeze o „sincopă”, conformCotidianul. „Nu-mi face plăcere ca ministru să trebuiască să promovez o ordonanță care modifică legi organice, dar spun cu toată tăria și în fața comisiei (…) că nu aveam altă soluție, a afirmat Prună.

„Cunoașterea UE în școli”, raport elaborat de un parlamentar român, adoptat de Parlamentul European. Parlamentul European adoptat marți, cu 482 de voturi pentru, raportul intitulat „Cunoașterea UE în școli” (Learning EU @ school) elaborat de europarlamentarul român Damian Drăghici, prin care propune introducerea unei dimensiuni europene în educație, esențial pentru a restabili încrederea în UE, anunțăAdevărul. „Ideea unei dimensiuni a UE în educație presupune, atât cunoașterea geografiei, istoriei și a culturii UE, cât și educația civică, adică informarea tinerilor despre ceea ce înseamnă cetățenia europeană și implicarea lor activă în viața politică și socială a UE”, a susținut europarlamentarul român Damian Drăghici.

Ce a decis instanța în legătură cu cei doi israelieni acuzați că au spionat-o pe șefa DNA. Weiner Ron și Geclowicz David, israelienii angajați de firma Black Cube pentru a strânge informații despre Laura Codruța Kovesi, vor sta în total 20 de zile în arest preventiv după ce judecătorii le-au admis marți contestațiile la decizia inițială de arestare pentru 30 de zile, potrivit Q Magazine. Curtea de Apel București a admis, marți, contestațiile făcute de cei doi israelieni la decizia inițială a Tribunalului București. Magistrații de la Curte au rejudecat cauza și au dispus ca durata arestului preventiv să fie redusă la 20 de zile, în loc de 30.

Spionarea lui Kovesi, aprobată de la cel mai înalt nivel. Firma israeliana de investigații Black Cube a susținut marți că toate activitățile de pe teritoriul României au fost realizate în acord cu legea națională și aveau autorizații de la cel mai înalt nivel, potrivit unui comunicat citat de The Times of Israel, scrie Puterea. Black Cube va continua să depună eforturi pentru eliberarea celor doi cetățeni israelieni acuzați că au hărțuit-o pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi.

Senatorul Doina Tudor și fostul vicepreședinte al ASF, Daniel Tudor, trimiși în judecată. Senatorul Doina Tudor și fostul vicepreședinte al ASF, Daniel Tudor, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, fiind cercetați în arest la domiciliu, anunță Q Magazine. Doina Tudor, senator în Parlamentul României, va fi judecată pentru complicitate la luare de mită iar Daniel Tudor, fost vicepreședinte al ASF, pentru luare de mită, ambii fiind în arest la domiciliu.

Cine a beneficat de cadourile omului de afaceri Ilie Carabulea. Mai multe nume de politicieni și funcționari publici apar pe o listă cu beneficiari ai cadourilor oferite de omul de afaceri Ilie Carabulea, potrivit informațiilor din rechizitoriul prin care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe senatoarea Doina Tudor, fostul ei soț Daniel George Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor la data faptei, dar și fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian, scrie România Liberă.

Senatorul Marius Ovidiu Isailă, condamnat la 4 ani închisoare cu executare. Marius Ovidiu Isailă, senator UNPR, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare, potrivit Libertatea. El a fost acuzat de trafic de influență și instigare la fals în inscrisuri sub semnătură privată. Marius Isăilă a primit două pedepse de 3 și 2 ani închisoare pentru trafic de influență și o pedeapsă de un an închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Jurnalist, reținut de procurorii DNA pentru șantaj. Procurorii DNA au dispus reținerea lui Julien Tănasă pentru șantaj în urma unui flagrant organizat de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureș al DNA, anunță Puterea. Acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Victima șantajului și denunțător în dosar este un candidat la postul de primar dintr-o comună a județului Mureș.

Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare pentru a merge la înmormântarea tatălui. Aflat după gratii, Dan Diaconescu trece prin momente dureroase zilele acestea, notează Libertatea. Tatăl lui, în vârstă de 91 de ani a murit duminică seara. Bărbatul a fost descoperit în stop cardio-respirator de fiul său mai mic. Pentru a putea merge la înmormântarea propriului tată, acesta a cerut o permisie de 24 de ore, care i-a fost acordată.

CEDO: Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluției. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis, marți, o nouă decizie în cazul victimelor Revoluției din decembrie 1989, prin care Statul român trebuie să plătească 15.000 de euro despăgubiri pentru 45 de familii ale celor care și-au pierdut viețile în Revoluție, anunțăZiarul Financiar. În urma deciziei emise marți de CEDO, Statul român se face vinovat de încălcarea procedurală a Articolului 2 din Convenția pentru Drepturile Omului.

Marie Curie: Ultimul copil diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic (SHU), externat marți. Prof. dr. Mihaela Bălgrădean a declarat, marți, că ultimul copil aflat în Spitalul „Marie Curie”, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic (SHU) va fi externat în cursul acestei zile, conform Puterea. „Se simte foarte bine fetița. Noi o vom supraveghea în continuare pentru că forma de SHU pe care a avut-o a fost o formă extrem de severă, pentru că și la ea, ca și în cazul unuia dintre ceilalți copii, au fost niște manifestări neurologice la începutul bolii, iar insuficiența renală a fost gravă”, a declarat prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

Crucile anti-moschee au ajuns la Parchet. Parchetul de pe lângă Tribunalul București cercetează, după o sesizare venită de la Poliția Sector 2, în cadrul unui dosar penal, situația celor care au amplasat cruci inscripționate cu „Creștinii nu vor megamoschee’ în Capitală, au declarat, marți, surse judiciare, informeazăGândul. Potrivit surselor menționate, pe 8 aprilie, Poliția Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale iar imediat după cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului București, existând suspiciuni pentru mai multe zone din Capitală. În acest moment nu este începută urmărirea penală iar procurorii împreună cu polițiștii de la Investigații Criminale fac verificări prealabile.

Incendiu la metrou, în Piața Romană. Focul a fost stins. Un incendiu a izbucnit marți după-amiază în stația de metrou Piața Romană din Capitală, informează Libertatea. Alarma s-a dat după ce s-a observat fum ieșind din tunelul de metrou. Șase autospeciale, șase echipaje SMURD și două echipaje de Descarcerări și Salvatori s-au deplasat la fața locului.

Prima încercare de comunicare a unor studenți din România cu un astronaut de pe Stația Spațială Internațională, bruiată de niște radioamatori din Suceava. Sute de persoane participă marți la evenimentul ARISS EU 282, în cadrul căruia studenții Universității din Târgoviște ar trebui să stea de vorbă, în premieră, cu un astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale, potrivit Curierului Național. Evenimentul, organizat la Casa Sindicatelor din Târgoviște, este transmis live pe internet. Legătura cu astronautul Jeffrey Williams trebuia stabilită între orele 16.49 și 17.

286 de persoane fizice și juridice au realizat transferuri cu Panama — ONPCSB. Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a identificat 286 de persoane fizice și juridice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama, a declarat, marți, Neculae Plăiașu, președintele Oficiului, în cadrul Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, transmite Economica.net. „Până în prezent, în bazele de date ale Oficiului au fost înregistrate 286 de persoane fizice și juridice care au realizat încasări și transferuri externe din și în Panama. Au intrat 21,7 milioane euro și au ieșit 50,5 milioane euro”, a explicat Plăiașu.

Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor a trimis 6 sesizări la SRI. Există suspiciuni de finanțare a terorismului. Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor are bănuieli privind unele tranzacții și a făcut sesizări la SRI, noteazăRomânia Liberă. Suspiciunile sunt de finanțare a terorismului. Toate aceste sesizări au fost făcute în 2015, aproximativ 4.600 de tranzacții sunt suspectate a fi frauduloase.

FMI a îmbunătățit estimările privind avansul economiei românești în 2016 până la 4,2%. Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere la 4,2% estimările privind evoluția economiei românești în acest an, de la 3,9% cât estima în luna octombrie a anului trecut, potrivit celui mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marți de instituția financiară internațională, scrie Capital. Conform prognozelor FMI, Irlanda este singura țară din Europa care va înregistra în acest an o creștere economică mai mare decât cea a României (5%), în timp ce pe ansamblu Europa va înregistra o creștere economică de 2% iar Europa Emergentă, regiune unde este inclusă și România, va înregistra un avans al PIB de 3,5%.

Robert Negoiță, AMR: „Avem nevoie de o listă neagră a constructorilor din țara noastră”. Avem maximă nevoie de o reală listă neagră a constructorilor din țara noastră, precum și de standarde generale cost și de calitate, a declarat Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), în cadrul unei conferințe de presă, conform Bursa. Domnul Negoiță a precizat: „Legea achizițiilor publice trebuie să fie o lege clară! Noi cerem procedură simplificată după ce îndeplinim cel puțin două condiții: să fie făcute standarde de cost general pentru ce înseamnă orice lucru și standarde de calitate, continuând că din moment ce există un plafon de preț clar, nu poți să te duci mai sus la standardele de cost și nu poți să scazi la calitate și pentru acest lucru trebuie simplificată procedura de achiziții publice”.

Proiect de infrastructură al Ministerului Transporturilor: metrou și tren până la Otopeni. Ministerul Transporturilor (MT) va lansa, în perioada următoare, un mare proiect de infrastructură de regenerare urbană, ce va include Magistrala 6 de metrou care va uni Aeroportul International Henri Coanda cu Gara de Nord, precum și definitivarea căii ferate ce va ajunge direct la cel mai important aeroport al României, a declarat, ieri, Mariana Ioniță, director general al Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferințe, transmite Bursa. Doamna Ioniță a precizat: „Avem o rețea de cale ferată extraordinar de mare și care, cândva, asigura condiții foarte bune de transport. Acum ministerul și-a propus să revitalizeze calea ferată”.

Transportatorii rutieri contestă proiectul de lege RCA, transmis de ASF în Parlament. Proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule (RCA), trimis de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în Parlament, respectă doar patru dintre cele 12 propuneri ale transportatorilor, convenite în discuțiile anterioare, atrage atenția Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), într-un comunicat de presă, potrivit Capital.

ARB susține aplicarea legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice de la 1 iunie. Asociația Română a Băncilor (ARB) salută decizia Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților care ar putea conduce la intrarea în vigoare mai devreme cu șapte luni a Legii 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, de la 1 iunie 2016, relatează Ziarul Financiar. „Debitorii de bună-credință care întâmpină dificultăți financiare pot opta pentru instituirea unei proceduri colective pentru redresarea situației lor financiare prin stingerea datoriilor, conform Legii 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice”, potrivit informațiilor transmise de ARB.

FT: Chiar dacă România arată bine, există încă riscuri. Demisia unui premier sub acuzații de corupție, rezultate foarte strânse la alegeri și un conflict armat într-o țară vecină nu sunt în general premise care să atragă investitorii. România a reușit însă să depășească cu brio aceste dificultăți în ultimul an și a avut o creștere economică de 3,7% în 2015, unul dintre cele mai accelerate rimturi de creștere din Europa. Aceasta a dus la revenirea sectorului imobiliar, lovit puternic de criza din 2009, scrie Financial Times, conform Ziarului Financiar.

Cum pot fi salvate minele din Valea Jiului. Cele patru mine de huilă care încă sunt exploatate în Valea Jiului, Lupeni, Lonea, Livizeni, Vulcan, pot fi salvate doar cu un ajutor de stat iar o continuare a activității extractive după 2018 este posibilă doar în condițiile acestui sprijin, transmite Cotidianul. Aceasta este concluzia la care a ajuns Grupul de lucru huilă din cadrul Comitetului pentru activitatea minieră reunit azi la Ministerul Energiei, sub coordonarea secretarului de stat Corina Popescu.

Johan Kobborg demisionează de la Opera Națională București. Coregraful și balerinul Johan Kobborg anunță, pe contul său de Twitter, că astăzi își va depune oficial demisia de la Opera Națională București, forțat de actualul management al instituției de spectacole, conform Q Magazine. „Îmi voi înainta demisia directorului general interimar Vlad Conta. A fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau, dar, dată fiind situația managementului de la Opera Națională București, nu am de ales”, a scris Kobborg pe Twitter.

Un membru al CNA cere Direcției Naționale Anticorupție să comunice numele televiziunilor implicate în dosarul lui Ludovic Orban. Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, solicită Direcției Naționale Anticorupție să publice numele celor două televiziuni la care s-a făcut referire în dosarul liberalului Ludovic Orban, transmite România Liberă. „Solicit public Direcției Naționale Anticorupție să publice numele celor două televiziuni implicate în dosarul menționat în comunicatul transmis ieri, 11 aprilie”, a precizat Jucan, într-un comunicat transmis presei.

Stupefiant! Eva Tofalvi, a doua româncă depistată pozitiv cu Meldonium! Loviturile pentru sportul românesc vin succesiv, notează ProSport. După ce luni seara, ProSport a publicat în exclusivitate informația potrivit căreia atleta Mirela Lavric a fost depistată pozitiv, în acestă seară, IBU (Federația Internațională de Biatlon) anunță că Eva Tofalvi a fost depistată pozitiv tot cu Meldonium!

Bombă în atletismul românesc. Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium, substanța cu care a fost prinsă Șarapova, titrează ProSport. O veste cade ca un trăsnet peste atletism și peste tot sportul românesc. ProSport a aflat în această seară că una dintre cele mai bune sprintere din România, Mirela Lavric (25 de ani), a fost depistată pozitiv cu Meldonium în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland (luna martie), competiție la care eleva antrenoarei Viorica Pintilie a cucerit medalia de bronz cu ștafeta de 4 x 400 m.

Programul complet al naționalei României înainte de EURO. Când se joacă amicalele cu Congo și Ucraina. Naționala de fotbal a României va pregăti Campionatul European din Franța cu un cantonament în localitatea Saint-Vincent din Italia în perioada 18-30 mai, informează Gazeta Sporturilor. În această perioadă, România va disputa două meciuri amicale. Primul, împotriva reprezentativei Republicii Democrate Congo, se va disputa pe 25 mai, de la ora locală 20:00 (21:00 ora României), pe stadionul din Saint-Vincent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult