Acasa Revista Presei Revista presei. Cum vrea Tăriceanu să-l suspende pe Băsescu

Revista presei. Cum vrea Tăriceanu să-l suspende pe Băsescu

scris de Z.V.
8 afisari

Vom avea un comandament NATO în România; propunere de suspendare și demitere a președintelui Băsescu; 32 de lei în plus la salariul mediu; câți bani pierd românii la jocuri de noroc; interlopii au ajuns vedete din celulă și Steaua va juca fără spectatori primul meci din grupele Europa League, iată subiectele dezbătute în presa centrală de sâmbătă, 6 septembrie.

Cum vrea Tăriceanu să-l suspende pe Băsescu

Cum vrea Tăriceanu să-l suspende pe Băsescu

Un comandament principal în Polonia, țara care va găzdui și următorul Summit NATO și alte câteva regionale, inclusiv unul în România. Așa arată, în linii mari, noua rețea de comandă care să pună în aplicare un Plan de Reacție Rapidă al NATO ca răspuns la agresiunile Rusiei în apropierea graniței sale estice. Cu investiții sumplimentare în tehnică militară, se va instala practic o prezență permanentă la Marea Neagră și pe întreg flancul estic, prin exerciții în rotație continuă a unui număr încă necunoscut de nave, aeronave și forțe terestre, ‘pentru atât timp cât va fi nevoie’, potrivit ziaruluiGândul.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, propune inițierea procedurii de suspendare și demitere a președintelui Traian Băsescu, anunță Jurnalul Național. Într-o scrisoare deschisă, remisă AGERPRES, Tăriceanu afirmă că propunerea sa de suspendare și demitere a lui Traian Băsescu, are ca bază probatorie „nenumăratele încălcări ale prevederilor constituționale puse în operă de Președintele României în anii 2013 și 2014”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcție, că intră în campanie „și nu o să le fie bine”, el adăugând că în campanie are „capacitate uriașă de revitalizare”, notează Gândul.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este în pragul falimentului personal. Deși are restanțe la plata creditelor și împrumuturilor de aproape 1,6 milioane de euro, Ciorbea nu are ­venituri decât din funcția de Avocat al Poporului. Soția lui Ciorbea, Lacrima, are venituri din avocatură. Acestea, însă, nu depășesc 20.000 de euro anual, afirmă România Liberă.

Proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc conține prevederi foarte precise referitoare la patrimoniul și bugetul regiunii, scrie Cotidianul. Cele trei județe ar urma să aibă steaguri și semne proprii, un președinte, un guvern regional la Miercurea Ciuc și un Parlament denumit Consiliul Regional, alcătuit din 77 de membri aleși în mod universal și direct.

Europa a fost leagănul a două Războaie Mondiale. De fiecare dată, o criză survenită în regiunea centrală sau est-europeană a prins ca într-o menghină România. Din punct de vedere militar, apărarea prin forțe proprii a prezentat dificultăți majore, în condițiile unei ‘treziri’ târzii a industriei, la noi, abia în zorii modernității statale, problema fiind dezbătută de planificatorii militari chiar și în anii interbelici, afirmă Adevărul.

Câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 1,9% (32 lei), până la 1.719 lei în iulie în comparație cu luna anterioară, arată datele Institutului Național de Statistică /INS/, publicate vineri. Câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.378 lei, cu 1,9% mai mare decât în luna iunie 2014, informează Jurnalul Național.

Peste două treimi din recolta de grâu este bună pentru panificație, chiar dacă ploile au diminuat nu numai calitatea ci si producția din acest an, spune președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, citat de Puterea.

Viitorul unor afaceri cu o valoare cumulată de 2,5 miliarde de euro este incert, în condițiile în care fondatorii acestora sunt arestați, condamnați definitiv sau au decedat. Cine ocupă locul rămas liber? Răspunsul, în paginile Adevărul.

Constructorul mureșean Cala al interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse nu poate duce la bun sfârșit lucrările de subtraversare a Dunării. Transgaz caută o altă firmă care să preia lucrările și a deschis procedura de achiziție direct pentru Firul 2 al conductei, potrivit Economica.net.

MedLife, Regina Maria, Medicover și Sanador, cei mai mari jucători de pe piața de servicii medicale private, au numit medici cu zeci de ani de experiență în poziția de director medical, un job-cheie în acest sector, întrucât gestionează activitatea echipelor medicale, modul în care medicii tratează pacienții, fiind totodată responsabili de evoluția cazurilor.Altfel spus, directorii medicali sunt responsabili de serviciile medicale pe o piață de peste 550 mil. euro, în care pacienții pot schimba cu ușurință furnizorul dacă sunt nemulțumiți de servicii, scrie Ziarul Financiar.

Românii pierd, zilnic, peste un milion de euro numai la celebrele ‘păcănele’. Venitul mediu lunar al jucătorului de sloturi este de 287 de euro, iar suma medie cheltuită este de 18 euro, susține Capital. De când cu criza, bărbatul de 20 până spre 40-45 de ani, cu studii medii sau universitare, mare amator de risc și adrenalină sau, pe scurt, pariorul român, a căpătat o înclinație bruscă spre chibzuință.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, că justiția o să tragă la răspundere persoane vinovate „peste 100 de ani”. Prim-ministrul a dat exemplu în acest sens cazul fostului președinte al CNAS Lucian Duță, acuzat de fapte de corupție, afirmăPuterea.

Șefa Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, este urmărită penal pentru instigare la trafic de influență, în dosarul CNA. Laura Georgescu, care este suspectată de abuz în serviciu, a fost audiată ieri dimineață, la DNA. Tot în același dosar sunt urmăriți penal Narcisa Iorga, membru CNA, și Viorel Hrebenciuc, vicepreședintele Camerei Deputaților, scrie Evenimentul Zilei.

Liderii lumii interlope din România, șefi temuți de clanuri, au ajuns vedete pe internet. Ei au pagini oficiale, transmit mesaje publice și postează fotografii din celulă. Mii de fani îi urmăresc online și le ‘apreciază’ activitatea, informeazăEvenimentul Zilei.

Provocat din Germania la un „Ice Bucket Challenge”, Gustav Rydegard, pivotul echipei de handbal Dinamo, a avut o reacție originală. Suedezul s-a arătat dispus să lucreze pro bono într-o organizație de întrajutorare a copiilor din București, în momentul în care va ajunge să învețe limba română, iar în primă fază să doneze bani pentru fiecare spectator care va asista la partida de campionat Dinamo București — CSM București, programată în jurul datei de 13 septembrie. Deși nu a precizat ce sumă este dispus să ofere, Rydergard speră ca la jocul respectiv din Liga Națională să asiste 2.500 de spectatori, scrie Pro Sport.

Steaua a aflat că va juca fără spectatori primul meci din grupele Europa League, cu Aalborg. Lovitura este cu atît mai mare cu cît roș-albaștrii nu numai că nu se vor bucura de aportul fanilor, dar nici nu vor încasa vreun ban din vînzarea biletelor. Roș-albaștrii au avut o reacție dură după aflarea veștii și au postat un comunicat pe site-ul oficial al clubului. Gazeta Sporturilor prezintă integral reacția oficialilor Stelei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult