Acasa Revista Presei Revista presei cutremurului din Japonia

Revista presei cutremurului din Japonia

scris de Florin BUDESCU
1 afisari

Adevarul: Japonia: apocalipsa după Richter „Sute de morţi şi sute de dispăruţi: acesta este bilanţul provizoriu după devastatorul cutremur de 8,9 grade pe scara Richter, urmat de valurile seismice de peste zece metri din nordul ţării. Japonia a fost lovită ieri, la ora locală 14.46, de cel mai puternic seism din istoria sa. Tragedia a fost provocată însă de tsunami-ul care a măturat tot în cale”

 

Dezastru in Japonia

foto Agerpres


ZF: Cel puţin 288 de morţi şi 88.000 de dispăruţi „Conform bilanţului disponibil la ora 17:00 (ora României), cel puţin 288 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 349 au fost date dispărute. Agenţia de presă Kyodo, citată de BBC, a relatat însă că numărul total al persoanelor dispărute se apropie de 88.000, conform Business Insider”

Curentul: Japonia – scuturată de cel mai puternic cutremur din istoria sa. Sute de morţi şi răniţi, zeci de mii de dispăruţi „”Am fost zguduiţi atât de violent încât a trebuit să ne agăţăm să nu cădem”, a mărturisit un oficial din municipalitatea Kurihara, cel mai grav afectată din această prefectură”

Gandul: Alerta nucleara in Japonia dupa tsunami – Nivel de radioactivitate de 1.000 de ori peste limita normală într-o centrala nucleara „Forţele aeriene americane au livrat produse de răcire centralei nucleare japoneze afectate de cutremurul puternic care s-a produs în largul Japoniei, a anunţat vineri secretarul american de Stat, Hillary Clinton, citată de AFP”

Puterea: O centrală nucleară din Japonia va elibera vapori radioactivi pentru a reduce presiunea „Autorităţile se pregătesc să elibereze vapori radioactivi pentru a reduce presiunea, care a crescut, la un reactor al centralei Fukushima nr.1, a precizat agenţia Kyodo”

Romania libera: Cataclism în Japonia: Alt cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade a lovit Japonia. Un nou tsunami a ras un oraş de pe faţa pământului. Numărul morţilor a ajuns la peste 1000 „Sistemul de răcire de la reactorul 2 al centralei nucleare de la Fukushima nu mai funcţionează la parametrii normali. Incidentul vine la 15 ore după ce sistemul de răcire al reactorului numărul 1 a cedat. Alertă generală în zonă, autorităţile evacuează populaţia. 80 de ingineri care lucrau la reactor sunt în siguranţă”

Curierul national: Japonia a văzut sfârşitul lumii „Cutremurul care a lovit ieri (8,9 grade Richter) este în top trei din toate timpurile. Tsunami a ras tot ce a prins, case, maşini, sere; valurile au avut în unele cazuri 10 metri. Autorităţile nipone au instituit chiar şi alertă nucleară”

EvZ: Japonia, trecută prin cutremur, apă şi foc „La scurtă vreme după mişcarea telurică, urmată de cel puţin 30 de replici cu magnitudine de până la 7,3, o serie de valuri seismice cu înălţimea de până la 10 metri au devastat ţărmul nord-estic al insulei Honshu, ştergând practic de pe hartă cartiere

Financiarul: Dezastrul din Japonia cutremura actiunile marilor asiguratori europeni „Cutremurul de pe coasta de nord-est a Japoniei produs in aceasta dimineata, care a fost urmat de valuri tsunami devastatoare, a avut un impact foarte puternic asupra cotatiilor tilurilor marilor companii de asigurare si reasigurare din Europa, indicele sectorial STOXX Europe 600 Insurance coborand cu 2,6%”

Bursa: Valutele asiatice s-au depreciat săptămâna aceasta „Valutele asiatice au scăzut în săptămâna încheiată ieri, cele mai mari pierderi înregistrându-le wonul sud-coreean şi peso-ul filipinez. Deprecierea s-a produs în special vineri, în condiţiile în care cutremurul din Japonia a alimentat cererea de dolari”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult