Acasa Revista Presei Revista presei. Da, Ceausestii sunt inmormantati in Ghencea!

Revista presei. Da, Ceausestii sunt inmormantati in Ghencea!

scris de Ziua Veche
0 afisari

Gandul: Raportul IML: Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt înhumaţi la cimitirul Ghencea Civil. „Legiştii au dat verdictul pe baza probelor ADN”

Evenimentul zilei: Ordonanţa creditelor, faultată de lipsa de fairplay a FMI. „Avocaţii clienţilor nemulţumiţi şi membrii liberali din Comisia de buget şi finanţe din Camera Deputaţilor îi acuză pe reprezentanţii delegaţiei FMI la Bucureşti că apără interesele băncilor.”

Bursa: Băsescu: „Retroactivitatea Ordonanţei 50 este o falsă problemă”. „Retroactivitatea Ordonanţei 50 este o falsă impresie, consideră preşedintele ţării noastre, Traian Băsescu, care a subliniat că aceasta acţionează pentru viitor. „Este o falsă abordare că această ordonanţă ar afecta contracte deja existente. Ea veghează la derularea în continuare, nu în trecut”, a precizat şeful statului.”

Puterea: Trei greşeli majore în strategia lui Victor Ponta. Crin Antonescu: „Oferta PSD este ceva vag. Sunt doar vorbe. PNL nu vrea alianţă cu PSD”. „Preşedintele PSD şi-a schimbat discursul public cu 180 de grade în ultimele şase luni, strategia social-democraţilor suferind mutaţii semnificative. Dacă în luna mai, Victor Ponta susţinea şi impunea PSD să nu intre la guvernare înaintea parlamentarelor, acest lucru a devenit istorie. Acelaşi lucru se poate remarca şi în ceea ce priveşte relaţia cu PNL. La aceste erori se poate adăuga şi ambiguitatea privind o posibilă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.”

Financiarul: BNR mentine neschimbate dobnda-cheie si rezervele minime. „BNR a mentinut ieri nivelul do­ban­zii de politica monetara la 6,25%, precum si pe cel al rate­lor pentru rezervele minime obli­gatorii, in conformitate cu astep­­tarile pie­tei.”

Ziarul financiar: BNR: Reluarea creşterii depinde de reforme şi absorţia banilor UE. „Banca Naţională a lăsat neschimbate ieri dobânda-cheie la leu la 6,25% pe an şi rezervele minime pe care băncile trebuie să le constituie, aşa cum anticipau la unison analiştii, anunţând că se concentrează exclusiv pe contracararea presiunilor inflaţioniste şi că lasă obiectivul stimulării economiei exclusiv în sarcina Guvernului.”

Curentul: Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara şi nici să discute cu părţile pe durata procesului. „Judecătoria Sectorului 1 a decis, ieri, ca patronul OTV, Dan Diaconescu, să nu poată părăsi ţara pe durata procesului în care este judecat pentru fapte de şantaj, impunåndu-i totodată să nu discute în vreun fel cu părţile vătămate sau cu inculpaţii din dosar, nici măcar prin mass-media.”

Curierul national: Nomenclator: Dispar juriştii, apar prezicătorii. „Ministerul Muncii pregăteşte o nouă clasificare a ocupaţiilor. Din nomenclator au dispărut ocupaţii importante ca jurist, conferenţiar sau lector universitarÎn schimb, apar prezicătorii şi îngrijitorii de animale de companie”

Adevarul: Gigi, somat să-i dea 270.000 de dolari lui Dorinel Munteanu. „Finanţatorul Stelei este obligat de instanţă să-i achite fostului internaţional mai multe restanţe financiare, printre care şi prima de instalare de 255.000 de dolari. Fostul internaţional Dorinel Munteanu, în prezent antrenorul echipei Oţelul Galaţi, îşi va recupera banii pentru perioada ianuarie 2004 – iunie 2005, când a jucat sub culorile Stelei.”

Romania libera: „Pianistul”, acuzat de colaborare cu naziştii. „Muzicianul Wladyslaw Szpilman, cel care a inspirat personajul din filmul „Pianistul”, peliculă distinsă cu Oscar, este deconspirat ca fost colaborator al Gestapoului, într-o nouă carte.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult