Acasa Revista Presei Revista presei. Dacian Cioloș preia conducerea PNL ?

Revista presei. Dacian Cioloș preia conducerea PNL ?

scris de Z.V.
320 Afisari

Ședința solemnă a Senatului dedicată Zilei Naționale a României, decizia referitoare la data în care senatorii își vor exprima votul în cazul Dan Șova, avizul favorabil dat de Comisia Juridică a Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a lui Ioan Oltean și a lui Cătălin Teodorescu, includerea șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, într-un top al celor mai influenți europeni, precum și noile informații din dosarul atentatului dejucat de la Târgu Secuiesc, dar și numirea lui Laurențiu Reghecampf ca antrenor principal la Steaua sunt principalele subiecte ale zilei de 3 decembrie.

dacian ciolosAlina Gorghiu spune în ce condiții poate Dacian Cioloș să preia conducerea PNL. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, că formațiunea sa este deschisă pentru orice om care performează, inclusiv din actualul Guvern, arătând că dacă premierul Dacian Cioloș ar dori să candideze la conducerea partidului nu are niciun fel de rezerve, potrivit Jurnalului Național. „Eu am spus de foarte multe ori că sunt deschisă la orice resursă umană, inclusiv din acest Guvern, dacă performează, pentru că așa cum față de oamenii politici suntem atenți și adăugăm criterii de integritate este firesc ca și cu oamenii din Guvernul Cioloș să fim atenți să nu le dăm un cec în alb, să vedem dacă performează.”, a declarat Gorghiu la B1 Tv.

Ședință nesolemnă la Senat în cinstea Zilei Naționale. Când nu s-au plictisit, aleșii au ascultat colinde. Programat inițial pentru ieri, votul pentru încuviințarea reținerii și arestării senatorului PSD Dan Șova, a fost amânat pentru această dimineață, în condițiile în care șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut să organizeze o ședință solemnă prilejuită de Ziua Națională a României, scrie Evenimentul Zilei. Aceasta a fost boicotată însă de o bună parte din senatori, dar și de foștii președinți ai României, Ion Iliescu și Traian Băsescu. Nici președintele Klaus Iohannis nu a onorat invitația, el anulând, de altfel, recepția de la Cotroceni de 1 Decembrie, din cauza tragediei de la Colectiv.

Cioloș: Intrăm într-un an crucial. Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, în Senat, că 2016 este un an crucial pentru România, iar eforturile guvernului său se vor îndrepta spre construcția unui proiect de țară coerent, relatează Cotidianul. „Intrăm într-un an crucial pentru România, anul în care eforturile unui guvern neafiliat politic, dar care mizează pe sprijinul partidelor politice și pe cel al instituțiilor majore care sunt Președinția și Parlamentul României, se vor îndrepta spre construcția unui proiect de țară coerent, realizat în consultare cu cetățenii și societatea civilă, dar mai ales cu sprijinul mediului politic dornic de reformă. Acest proiect de țară va viza modernizarea statului, crearea condițiilor pentru folosirea superioară a resurselor de dezvoltare, fie că ele provin din bugetul de stat, din fonduri europene, din investiții de capital românesc sau investiții străine”, a spus Cioloș.

Emil Constantinescu, mesaj în premieră anticorupție. Fostul președinte a vorbit, pentru prima dată, despre corupție la ședința solemnă consacrată Zilei Naționale, desfășurată în plenul Senatului, în prezența premierului Dacian Cioloș și a unor miniștri din Cabinetul său, scrie Puterea. „Este evident că actuala campanie anticorupție, cu toate reușitele și deficiențele ei, va curăța probabil, sub presiunea străzii, în câțiva ani, Parlamentul, Guvernul, Poliția, Procuratura, instanțele de judecată, serviciile de informații, mediul de afaceri, presa și societatea civilă de persoane compromise”, a spus fostul șef de stat, în plenul Senatului.

Votul în cazul Șova va fi dat mâine dimineață. Senatorii își vor exprima votul asupra cererii Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova în ședința plenului de mâine, care va începe la ora 10,00, a decis Biroul Permanent al Senatului, conform Evenimentului Zilei. „Votul în privința reținerii și arestării senatorului Șova se va da mâine (joi — n.r.), la ora 10,00”, a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent.

Ioan Oltean, liber la arestare de la Comisia Juridică. Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Ioan Oltean în noul dosar ANRP, informează Cotidianul. Au fost 14 voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 3 abțineri, a anunțat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica. De asemenea a primit aviz favorabil și cererea DNA de arestare în cazul deputatului Cătălin Teodorescu, cercetat în același dosar. În cazul lui Teodorescu decizia a fost luată cu 15 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și trei abțineri, a anunțat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Surprinzător: Cum votează ALDE în cazul Șova. După ce Liviu Dragnea a anunțat că PSD va vota cererea de reținere și arestare a lui Dan Șova, Tăriceanu a anunțat că partidul său e împotriva cererii DNA, conform Puterea. „În cazul senatorului Dan Șova nu există fapte comise cu violență. Statutul juridic pe care-l are în prezent senatorul Șova permite anchetatorilor să urmărească întreaga sa activitate și, ca urmare, el nu poate influența negativ mersul anchetei”, a subliniat șeful Senatului într-un comunicat de presă.

Cioloș: Bugetul pe 2016, adoptat săptămâna viitoare. Premierul Dacian Cioloș a declarat că i-a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, să prezinte, joi, după ședința de Guvern, „câteva elemente și principii legate de buget”, existând posibilitatea ca, săptămâna viitoare, Executivul să adopte proiectul și să îl supună consultării publice, transmite Q Magazine. Prim-ministrul a precizat că a trimis către partide un draft al proiectului de buget, pentru informarea Parlamentului, însă mai multe detalii vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Dacian Cioloș: Pensiile se majorează cu 5% de la 1 ianuarie, iar TVA-ul scade la 20%. Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri seară la România TV că proiectul de buget pentru anul viitor, prevede creșterea pensiilor cu 5%, scăderea TVA-ului cu patru puncte procentuale, la 20%, precum și indexarea salariilor bugetarilor cu 10%, măsuri anunțate de guvernul anterior, informează Puterea. Premierul Dacian Cioloș a declarat că legea bugetului pe 2016 a construit-o ținânt cont de deciziile aprobate deja de Parlament.

Pe 9 decembrie se adoptă codul de etică și conduită al PSD. Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni pe 9 decembrie pentru a adopta forma finală a codului de etică și conduită al partidului, notează Puterea. De asemenea se va avea o primă discuție privind pregătirea alegerilor locale și desemnarea candidaților, a anunțat președintele formațiunii social-democrate, Liviu Dragnea, miercuri, la finalul ședinței Biroului Permanent Național. „Convocarea Comitetului Executiv al PSD pe data de 9 decembrie, la ora 16,00, unde vom adopta forma finală a codului de etică și conduită al partidului”, a declarat președintele PSD într-o conferință de presă.

Cioloș, despre ambițile sale pentru 2016. Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri seara, la România TV că nu îl interesează să candideze la alegerile din 2016 și că prioritatea sa este să-și ducă la bun sfârșit mandatul, conform Q Magazine. „Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016. Vreau să-mi duc la bun sfârșit mandatul. Eu nu fac gesturi pentru a câștiga voturile cetățenilor”, a declarat Dacian Cioloș la România TV.

Dragnea anunță sancțiuni pentru cei care nu vor vota favorabil cererile DNA din Parlament. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că vor exista sancțiuni pentru parlamentarii care nu vor vota favorabil cererile DNA din Parlament, în contextul în care în acest moment sunt trei cereri de ridicare a imunității trimise de procurori pe numele lui Dan Șova, Ioan Oltean, Cătălin Teodorescu, transmite Evenimentul Zilei. „Am discutat mai demult aceste lucruri. Le-am discutat și astazi. Decizia politică este că deputații și senatorii PSD vor vota pentru ridicarea imunității. După ce au fost adopate niște decizii ale partidului, corect este să le respecți”, a spus Dragnea.

Ce candidați zice PNL că trimite la alegeri. Liberalii au stabilit în Comisia de unificare zece criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile locale și parlamentare în 2016, printre care să nu fie traseiști politici, să nu se afle în stări de incompatibilitate și conflict de interese, să nu aibă datorii la stat și probleme penale, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, informeazăCotidianul. Conform acestuia, cele zece criterii vor fi transformate într-un proiect de hotărâre pe care Secretariatul General îl va trimite organizațiilor județene spre informare, urmând a fi adoptat prin decizia Consiliului Național în data de 11 decembrie.

Soluția PSD dacă Guvernul nu își asumă Legea salarizării unitare. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că dacă proiectul legii salarizării unitare nu este asumat de Guvern, se gândește să-l promoveze printr-o inițativă legislativă, potrivit Q Magazine. Acesta a mai spus că proiectul de lege ar putea ajunge în Parlament până la finalul anului. „Nu suntem de acord ca să nu se discute despre această lege. Dacă proiectul de lege respectiv, care a fost lăsat în minister de către doamna Rovana Plumb cu toate avizele din interiorul ministerului nu va fi asumat de către Guvern, ne gândim serios să-l promovăm printr-o inițativă legislativă”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței Biroului Permanent Național.

Comănescu a semnat acordul privind funcționarea structurilor de comandă NATO din țara noastră. Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a semnat, la Cartierul General al NATO, împreună cu generalul Philip Breedlove, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, un acord suplimentar privind operarea celor două structuri de comandă și control NATO, înființate în țara noastră în acest an, potrivit unui comunicat MAE remis azi redacției, scrie Bursa. „Acordul suplimentar va facilita operarea celor două structuri de comandă și control NATO, înființate pe teritoriul României, respectiv Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est — care a fost activat la 1 decembrie 2015 — și Unitatea NATO de Integrare a Forțelor — activată la 1 septembrie 2015”, arată sursa citată.

MAE: John Kerry, vizită în România, la invitația lui Lazăr Comănescu. Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a acceptat să facă o vizită în România în cursul anului viitor, la invitația ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, relateazăRomânia Liberă. Cei doi au avut, miercuri, o întrevedere, ocazie cu care au convenit intensificarea colaborării și dialogului bilateral, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Șeful diplomației române a subliniat „nivelul excelent” al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar și a evidențiat interesul pentru consolidarea prezenței SUA în România.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va efectua o vizită în România, la invitația ministrului de externe. Ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a adresat secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, invitația de a efectua o vizită oficială în România în cursul anului 2016, anterior Summit-ului de la Varșovia, invitație acceptată de înaltul oficial, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Economica.net. „Secretarul General al NATO a apreciat rolul substanțial al României în cadrul Alianței, arătând că și-a consolidat profilul unui Aliat de încredere, care asigură contribuții conceptuale și operaționale relevante pentru securitatea euro-atlantică”, se arată într-un comunicat MAE.

Aleșii se tem de fumători! Legea antitutun a fost amânată de Parlament. Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise a fost pentru a treia oară amânată de la votul final al deputaților, care sunt cameră decizională pentru acest proiect legislativ, conform Libertatea. Cu toate că actul normativ inițiat de deputata social-democrată Aurelia Cristea a primit undă verde de la deputații din Comisia de sănătate, totuși el este amânat de mai bine de o lună de la votul plenului. Unii aleși ne-au spus că motivul este unul destul de banal.

Prefectul Iașiului și-a înaintat, astăzi, demisia: „Mulțumesc celor care m-au criticat sau m-au vânat, pentru că mi-au ținut atenția trează”. Prefectul județului Iași, Dan Cârlan a anunțat astăzi că și-a dat demisia din funcție, transmite Jurnalul Național. Dan Cârlan și-a motivat decizia prin faptul că luna trecută a fost instalat un nou guvern. Prefectul demisionar a spus că și-a delegat atribuțiile subprefectului Bogdan Abalași. Dan Cârlan a deținut funcția de prefect timp de 15 luni, înainte de a fi învestit ca prefect el fiind director general adjunct în cadrul Ministerului Energiei.

Șefa DNA, într-un top al celor mai influenți europeni. Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost inclusă într-un top al celor mai influenți europeni, prin activitatea pe care o desfășoară, realizat de Politico, anunțăRomânia Liberă. Pe primul loc în rândul celor mai influenți europeni, se numără premierul ungar Viktor Orban, care este urmat de politiciana daneză Margrethe Vestger și scoțiana Nicola Sturgeon. Șefa DNA se află pe locul 21.

Atentatul de la Târgu Secuiesc, plănuit într-o întâlnire conspirativă. „Cumperi o cartelă nou-nouță și un telefon la fel, apelezi și apoi le distrugi”. Magistrații Curții de Apel București au decis arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila, în dosarul în care este acuzat că a vrut să detoneze în public, la manifestările de Ziua Națională organizate la Târgu Secuiesc, un dispozitiv exploziv improvizat, relatează Adevărul. Una dintre probele-cheie ale procurorilor este o întâlnire conspirativă a mai multor membri din „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate”, între care și Beke Istvan Attila.

Reacția lui Beke Istvan, acuzat că voia să confecționeze un dispozitiv exploziv pe care să îl pună la Parada de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc. Beke Istvan a declarat în fața procurorilor DIICOT că discuțiile interceptate de SRI în care se plănuia confecționarea unui dispozitiv exploziv improvizat și detonarea în public, la manifestările de Ziua Națională organizate la Târgu Secuiesc, sunt ‘prostii’ și că nu intenționa să facă așa ceva, conform Gândul.

Patronii clubului Colectiv rămân după gratii. Judecătorii au admis contestația procurorilor. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, rămân în continuare în arestul Capitalei, după ce procurorii au contestat plasarea lor în arest la domiciliu, anunță Adevărul. Magistrații Tribunalului București au admis, miercuri, contestația procurorilor la decizia de plasare în arest la domiciliu a celor trei patroni ai clubului Colectiv, acuzați de omir din culpă.

Sorin Oprescu, externat de la Institutul „Marius Nasta”, poate merge în perioada următoare la spital. Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a fost externat, luni, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde a fost operat la plămâni, este în continuare în arest la domiciliu, dar până pe 10 decembrie poate merge la spital fără să meargă să anunțe la Poliție, informează Adevărul. Sorin Oprescu a fost operat la plămâni, vineri, de medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, unde a fost internat după ce a primit acordul instanței. Edilul este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție.

Csibi Barna, devenit cunoscut după ce l-a ”spânzurat” pe Avram Iancu, și solistul unei formații ultranaționaliste maghiare, trimiși în judecată. Solistul trupei maghiare Karpatia a fost trimis în judecată pentru promovarea unor idei și concepții naționaliste la concertul susținut, anul trecut, la Miercurea Ciuc, în timp Csibi Barna va fi judecat pentru că a vândut tricouri cu însemne de natură să promoveze idei și concepții xenofobe, potrivit Gândul.

Tragedia Colectiv. Câte persoane mai sunt internate în spitale. 31 de persoane rănite în incendiul din Colectiv sunt internate, miercuri, în spitalele din Capitală, relatează România Liberă. Dintre acestea, șase sunt în stare critică și gravă. Potrivit unui centralizator al Ministerului Sănătății, 30 de pacienți se află în unități medicale din străinătate.

Veste bună pentru șoferi! Circulația pe DN7 (Valea Oltului) a fost reluată pe ambele sensuri. Circulația pe DN7 (Valea Oltului) a fost reluată miercuri după amiază, pe ambele sensuri, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu, transmite Jurnalul Național. „Circulația pe Valea Oltului a fost reluată atât spre Sibiu, cât și spre Râmnicu Vâlcea, dar se recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție în zonă, pentru că există în continuare riscul căderii de stânci de pe versanți”, a precizat Teodorescu.

Un afacerist aflat în vizorul DNA s-a spânzurat în sediul firmei lui. Un om de afaceri bârlădean, apropiat al primarului din Bârlad, s-a sinucis în această dimineață, anunță Libertatea. Este vorba despre Viorel Dumitrașc, a cărei firmă se afla în vizorul DNA. Viorel Dumitrasc a fost găsit spânzurat miercuri dimineață, în sediul firmei sale din Bârlad. Acesta se afla în vizorul Direcției Naționale Anticorupție din luna septembrie, când procurorii au făcut verificări la firma sa și la contractele de construcție derulate cu fonduri europene.

Comandantul Spitalului Militar avansată general, o premieră în istoria de 184 de ani a spitalului. Comandantul Spitatilului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Florentina Ioniță-Radu, a fost avansată în gradul de general de brigadă cu o stea, fiind astfel prima femeie general din istoria medicinei militare din România și din cei 184 de ani ai unității sanitare, transmite Gândul. „Cu prilejul Zilei Naționale a României, domnul președinte Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de avansare, în gradul de general de brigadă cu o stea, al doamnei colonel medic conferențiar universitar dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul (directorul general) al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila'”, arată un comunicat al unității sanitare.

Încep lucrările la noul Hotel de Gheață, la Bâlea Lac. Miercuri, în căldarea lacului glaciar Bâlea, încep lucrările de construcție pentru cel de-al unsprăzecelea Hotel de Gheață, anunță Libertatea. Cantitatea de zăpadă deosebit de consistentă ce a căzut în ultimele zile, precum și temperaturile scăzute înregistrate, au determinat responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice — Bâlea Lac” să înceapă lucrările la noul și ineditul „hotel”.

UE a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre privind noile reguli de garantare a depozitelor bancare. Uniunea Europeană (UE) a declanșat proceduri de infringement împotriva a 14 state membre, între care și România, pentru că nu au modificat legislația națională astfel încât să includă noile reguli comunitare referitoare la sistemele de garantare a depozitelor bancare, anunță Bursa. România, Belgia, Cehia, Estonia, Grecia, Italia, Cipru, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovenia și Suedia nu au aprobat unele sau toate reglementările necesare până la termenul de 30 noiembrie, potrivit datelor Comisiei Europene.

Cioloș a discutat despre situația de la Radet cu primarul Bucureștiului. Premierul Dacian Cioloș a discutat astăzi cu primarul Capitalei, Răzvan Sava, pe tema situației RADET, scrieBursa. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a arătat că Guvernul a vrut să se asigure că nu vor exista probleme cu furnizarea apei calde și căldurii în această iarnă. Guvernul a dorit să se asigure că au fost rezolvate problemele odată cu aprobarea bugetului RADET și cu împrumutul ELCEN de la trezorerie pentru plata facturilor restante”, a spus Suciu.

Viceguvernator BNR: Legea dării în plată nu face distincție între săraci și bogați și nu conține plafoane. Legea dării în plată nu se referă explicit la locuințele cu credit ipotecar, iar autorii actului normativ au refuzat introducerea unor plafoane privind veniturile debitorilor, valoarea imobilului și a condiției ca debitorul să nu mai dețină alt imobil, afirmă Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, conform Ziarului Financiar. „Autorii insistă în discursul public pe ideea micii locuințe cu caracter rezidențial. În schimb, evită în textul legii orice circumstanțiere a imobilului ce face obiectul dării în plată”, scrie Olteanu într-o opinie publicată pe blogul BNR.

AAAS cere 48 mil. lei statului pentru a-l despăgubi pe patronul Rodipet. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a elaborat un proiect de hotărâre prin care cere statului suplimentarea bugetului din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru a acorda patronului Rodipet, Hassan Awdi, despăgubirile la care a fost obligată de ICSID în luna martie a.c., argumentând că în caz contrar se vor bloca conturile autorității, potrivit Curierului Național.

Autostrada demolată: Tronsonul Săliște-Cunța de pe Orăștie-Sibiu, închis până în vara anului viitor. Ministerul Transporturilor a anunțat că lotul 3 al Autostrăzii Orăștie — Sibiu va fi închis până în luna iunie a anului viitor, potrivitEconomica.net. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a fost întrebat luna trecută până când va fi închis tronsonul Cunța-Orăștie, însă răspunsul acestuia a fost ambiguu: „Aici o să mă prevalez de faptul că nu sunt politician și o să vă dau răspuns de tehnician — va sta închis atât timp cât vor cere procedurile de siguranță și procedurile pentru stabilire”.

Camera de Comerț și Industrie a României va lansa serviciul de rating pentru companii „Risc Partener”. Camera de Comerț și Industrie a României lansează joi, 3 decembrie 2015, începând cu ora 11.00, serviciul de rating pentru companii — Risc Partener, un raport unic, furnizat de Camerele de Comerț, care aduce predictibilitate în relațiile de afaceri, transmite Capital. Prin intermediul certificatului Risc Partener, CCIR dorește crearea unui instrument util pentru procesul decizional de afaceri, bazat pe rezultatele financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului.

Liber la exportul de energie. Hidroelectrica a câștigat procesul cu ANRE. Hidroelectrica a câștigat procesul cu ANRE prin care a fost acuzată că a vândut energie pe o platformă centralizată, transparenta și competitivă din Ungaria, administrată de Tradition Financial Services Ltd., lider mondial în domeniul brokerajului de produse energetice, deși avea obligația să vândă toată cantitatea de energie produsa pe platforma OPCOM din Romania, arată un comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, relatează Capital.

Legea privind pariurile online intră în vigoare la 1 ianuarie 2016. Încă nu a fost aprobată legislația secundară. Legislația privind pariurile online intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, dar încă nu a fost aprobată legislația secundară, în condițiile în care, în prezent, 14 operatori au dreptul să opereze în România, a declarat, miercuri, președintele Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc din România, Odeta Nestor, într-o conferință de specialitate, conform Capital. „În acest moment avem legislația aprobată și așteptăm legislația secundară, care sperăm să fie aprobată curând. (…) Avem 14 operatori care au dreptul să opereze în România și avem și multe alte cereri pentru licențe de operare”, a precizat Odeta Nestor.

Câți bani vor cheltui românii pe cadourile de Crăciun. În perioada sărbătorilor de iarnă, românii care fac cumpărături online vor achiziționa cadouri în valoare totală de 570 lei, intenționând ca pentru un singur dar să aloce aproximativ 96 lei, scrie Curierul Național. Conform unui studiu Compari.ro realizat în luna octombrie 2015 de GKI Digital, 64% dintre aceștia vor oferi cadouri în primul rând celor din familie, în timp ce 1 din 2 persoane va oferi cadouri și rudelor apropiate.

Laurențiu Reghecampf e noul antrenor al Stelei! Anunțul făcut de Gigi Becali. Gigi Becali a anunțat că l-a numit antrenor principal la Steaua pe Laurențiu Reghecampf, omul care a câștigat titlurile din 2013 și 2014 ca tehnician al Stelei, scrie ProSport. În vârstă de 40 de ani, Laurențiu Reghecampf a mai antrenat-o pe Steaua între 2012 și 2014, câștigând trei trofee. După despărțirea de Steaua, Reghe a antrenat-o pe Al Hilal, în Arabia Saudită, și pe Litex Loveci, în Bulgaria.

17 români, nominalizați pentru titlul de cel mai bun sportiv din Balcani. Halep și Tecău printre ei. Simona Halep, Horia Tecău și jucătoarea de tenis de masă Elizabeta Samara sînt trei dintre cei 17 sportivi români nominalizați în ancheta agenției bulgare de știri BTA, anunță Gazeta Sporturilor. Ceilalți sportivi români nominalizați sînt Andreea Munteanu, Larisa Iordache și Marian Drăgulescu (gimnaști), Marian Oprea și Florentina Marincu (atleți), boxerul Mihai Nistor, Florentina Caminescu (kaiac-canoe), scrimerii Simona Pop și Tiberiu Dolniceanu, handbaliștii Cristina Neagu și Andrei Mihalcea, judoka Andreea Chițu, halterofila Irina Lepșa și biatlonista Luminița Pișcoran.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult