Acasa Revista Presei Revista presei. Dan Austericrizescu

Revista presei. Dan Austericrizescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

Romania libera scrie despre trei zile care vor decide soarta unei generaţii, referindu-se la cele trei zile care urmeaza. In prima, Guvernul trebuie să găsească echivalentul a 1,3% din produsul intern brut, adică 1,5 miliarde de euro, fie din reduceri de cheltuieli fie din majorări de taxe.

Este pasul cel mai simplu.

In a doua, Guvernul trebuie sa exceleze prin fermitate si claritate, pentru a da incredere populatiei. In a treia, din cauza loviturii de teatru de la Curtea Constitutionala, cum o numeste Curierul national, ramane pe jumatate in ofsaid in fata FMI.

Este absolut fabulos ce declaratie nesimtita arunca pe piata, in atari conditii, Mircea Geoana, citata de Financiarul: Amanarea transei de la FMI este exclusiv vina Guvernului.

 

Aceasta inseamna criza. Si mai inseamna un pericol: ridicarea unui nou tip de lideri, care se pregatesc sa intre in politica direct din arest, cercetati pentru un eventual santaj, cu scopul luarii de mita.

Asa este Dan Diaconescu de la OTV. In astfel de vremuri, daca arestezi un asemenea om, ii creezi capital si-l transformi in erou national. „Dan Diaconescu s-a reintors in studioul OTV” – anunta Curentul.

Cu interdictia de a sta de vorba cu mai multe persoane ce au legatura cu ancheta pe care o desfasoara DNA in dosarul sau si a lui Doru Parv, subordonatul sau de la OTV, Diaconescu a anuntat ca va fonda Partidul Poporului Roman si se pregateste sa candideze la Presedintia Romaniei la urmatoarele alegeri, conform ziarului Gandul.

Tot Gandul l-a intervievat pe Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor din fragila coalitie de guvernare, care spune cam asa: dupa caderea planului A (n.n.: cu scaderea salariilor bugetarilor si pensiilor), pe baza planului B, in oricare dintre variante, „o să murim exact cum moare broasca, care fierbe încet la foc mic şi nu-şi dă seama că este fiartă”.

Anume care este fierberea in cauza, aflam din Adevarul, pentru ca Sebastian Vlădescu ar propune TVA de 23%, impozit de 50% pe pensiile de peste 3.000 de lei şi de 16% pentru pensiile peste 1.000 de lei.

Facem o rupere spatio-temporala: in timp ce Vladescu se concentra pe problemele sale finantiste, ce credeti ca spunea procurorul de caz, in pledoaria sa la recursul pe arestarea lui Dan Diaconescu, conform ziarului Puterea?

Procurorul a reprodus în instanță o parte din injuriile care i-au fost aduse la postul de televiziune OTV, după arestarea lui Dan Diaconescu: „domnule procuror, eşti un bou” sau „cap de râmă fără creier”, „un copil tâmpit”, „un limbric”, „un incompetent”.

„Cred că e clar ce face acest post de televiziune în lipsa lui Dan Diaconescu, mă întreb ce ar însemna prezența lui acolo”, a conchis procurorul de caz. Inutil, asa cum putem constata in acest moment. Diaconescu e pe sticla.

StareaPresei.ro

0 comentariu

Emilian 22-11-2010 - 19:43

Nu mi se pare firesc ca Elena Udrea sa fie incadrata in acest articol; cu tenta rautacioasa.

Nedeshteptatu 23-11-2010 - 09:43

Sa ne bucuram mai frate, ca vin curand sarbatorile- si cum e romanu’ an de an, in prag de sarbatori uita sau e ajutat sa uite de necazuri…
Om mai rupe paine si dupa revelion –

Printre randurile tale doar stiri de ora 5.
Uite d’aia nu ma uit la TV.

cat costa 23-11-2010 - 16:44

Ce se consuma? E voie si porc? Cine e la Intalnirile ziuaveche in noaptea aia mare? E si fete? Dar de Craciun taiati ceva?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult