Acasa Revista Presei Revista presei. Dan Stratan, „baiatul destept” eolian

Revista presei. Dan Stratan, „baiatul destept” eolian

scris de Ziua Veche
3 afisari

Dan StratanAdevarul: Doctorul Dan Stratan şi reţeta secretă a contractelor cu statul. „Dan Iulian Stratan este unul dintre băieţii deştepţi care au ştiut să facă bani în tăcere. L-a slujit pe Vîntu şi a meritat. Acum trăieşte mai mult la Londra. Medicul Dan Stratan a strâns o avere impresionată, statul fiind cel mai generos „pacient“.”

Romania libera: Arestarea anului. De ce a riscat omul de afaceri convorbiri telefonice cu nume clare, deşi se ştia urmărit de autorităţi? Secretele din dosarul arestării lui Vîntu. „În Jakarta, un ofiţer de securitate ales de Vîntu veghea ca Nicolae Popa să nu se predea, precum Ioana Maria Vlas. Popa poate depune mărturii importante în dosarele FNI şi FNA.”

 

Evenimentul zilei: Moara de ştiri Realitatea merge greu fără Vîntu. „Angajaţii au emoţii lună de lună că nu-şi mai primesc salariile, mai ales după arestarea patronului Sorin Ovidiu Vîntu. Procurorii au dovezi că el finanţa postul TV prin interpuşi.”

Bursa: ARESTAT PENTRU ALTCEVA? Din păcate, au împuşcat câinele „Ne place sau nu (şi observ ca românilor, în general, se pare că nu le place), există o perspectivă internaţională a evenimentelor judiciare care afectează sectorul financiar. Arestarea domnului Vîntu, că ne place sau nu, va afecta perspectiva internaţională a României în două moduri.”

Curentul: Expertul din dosarul FNA era subalternul lui SOV. In atenţia DNA: au apărut elemente noi pentru infirmarea soluţiilor de NUP şi SUP ale lui Vîntu în dosarul FNA. „Surpriză de proporţii în dosarul fugarului Nicolae Popa: anchetatorii confirmă, în sfârşit, că offshorurile cipriote Comac Ltd şi Elbahold Ltd sunt controlate de Sorin Ovidiu Vîntu. Cum expertul care a decis că SOV nu este vinovat în dosarul FNA a fost plătit de aceste societăţi, rezultă că el era subalternul celui a cărui vinovăţie era chemat s-o stabilească. Situaţia este identică aceleia în care un procuror primeşte salariul chiar de la inculpat.”

Gandul: Imagine din celula lui Vântu: multimilionarul împarte marmelada cu doi poliţişti care au luat şpagă. Cine au fost colegii de celulă ai lui Becali, Voicu, Diaconescu şi Patriciu. „Arestul în care a ajuns Sorin Ovidiu Vântu a găzduit, în ultimii ani, nume sonore ale politicii, mediului de afaceri sau sportului. Cunoscut ca arest al VIP-urilor, sediul Direcţiei Cercetări Penale, apreciat ca luxos şi privilegiat de amărăşteni, e descris drept igrasios şi infernal de celebrităţi.”

Puterea: Dosarele SOV vs Traian Băsescu „uitate” în arhive. Avocatul lui Vântu aşteaptă de opt luni să primească termen de judecată la Tribunalul Bucureşti în două procese intentate şefului statului. „Dosarele în care Sorin Ovidiu Vântu îi cere daune morale lui Traian Băsescu în cuantum de aproximativ două milioane de euro pentru nişte afirmaţii considerate drept calomnioase de către omul de afaceri nu au primit termen la Tribunalul Bucureşti de opt luni.”

Financiarul: ANAF a pus sechestru asigurator pe bunuri ale Rompetrol. „Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a pus la finele saptamanii trecute sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare, precum si asupra participatiilor in filialele sale in scopul constrangerii companiei petroliere sa rascumpere pana la 30 septembrie obligatiunile emise in contul datoriilor istorice ale rafinariei Petromidia”

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult