Acasa Revista Presei Revista presei. Dan Voiculescu, liber de Sărbători?

Revista presei. Dan Voiculescu, liber de Sărbători?

scris de Z.V.
20 afisari

Declarațiile făcute de premierul Dacian Cioloș la o dezbatere, începerea urmăririi penale în cazul plângerii depuse de Petre Tobă împotriva CNATDCU, reclamația pe care Mircea Băsescu a făcut-o la CEDO, protestul minerilor de la Paroșeni și Uricani, precum și anunțul ministrului Educației, Mircea Dumitru, referitor la ordinul privind temele elevilor, dar și datele prezentate de ANAP în privința contractelor de achiziții directe făcute de spitale sunt principalele subiecte ale zilei de 7 decembrie.

dan voiculescuDan Voiculescu, liber de Sărbători? Magistrații au stabilit un nou termen pentru discutarea eliberării condiționate: 13 decembrie. Judecătoria Sectorului 5 a preschimbat termenul de judecată a cererii de eliberare condiționată făcute de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, conform Adevărul. Inițial procesul fusese stabilit pentru 17 ianuarie 2017, dar instanța a stabilit un nou termen: 13 decembrie 2016. „Se admite cererea. Se preschimbă termenul pentru 13.12.2016. Se citează petentul. Se încunoștințează apărătorul ales. Se emite adresă către Penitenciarul Rahova pentru a comunica, sub sancțiunea amenzii judiciare către directorul unității, relațiile solicitate până la data de 9.12.2016′, este minuta Judecătoriei Sectorului 5.

Premierul Cioloș pune capăt speculațiilor: Nu exclud ca imediat după alegeri să intru într-un partid politic. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că nu exclude posibilitatea ca imediat după alegeri să intre într-un partid politic, el răspunzînd astfel unei întrebări vizând asumarea construcției instituționale a unui partid politic în cazul în care nu va deveni premier, scrie Ziarul Financiar. Cioloș a participat marți la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social. În cadrul sesiunii de întrebări, el a fost întrebat de fostul lider al PNL Valeriu Stoica ce va face dacă nu ajunge premier.

Dacian Cioloș despre eventualitatea în care va continua ca premier: „Vor fi și miniștri care nu sunt membri de partid”. Dacian Cioloș a afirmat, astăzi, la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social și Revista 22, că și-ar dori ca, în eventualitatea în care va continua ca prim ministru după alegeri, în noul Guvern să existe și miniștri care nu sunt membri de partid, inclusiv o parte dintre actualii membri ai Cabinetului, relatează Bursa. „Vor fi și miniștri care nu sunt membri de partid, eu îmi doresc acest lucru. Chiar și din echipa actuală sunt câțiva miniștri care nu sunt membri de partid, cu care mi-aș dori să continui și sper să pot să o fac. Este dorința mea clară și fermă”, a spus acesta.

Dacian Cioloș vrea 4-6 ministere de la PNL. Negocieri pentru viitorul Guvern. Premierul Dacian Cioloș a anunțat că vrea să păstreze într-un viitor Guvern un număr de 4-6 actuali miniștri tehnocrați și că a negociat cu PNL și USR să aibă „ultimul cuvânt” cu privire la numele tuturor viitorilor miniștri, potrivit Evenimentului Zilei. „Sunt câțiva miniștri cu care voi dori să continui. N-aș da deocamdată niciun exemplu, pentru că eu vreau să discutăm de lucruri concrete, nu de pasărea de pe gard. O să vedem după alegeri care va fi configurația. Sunt 4-6 miniștri cu care aș continua”, a declarat Cioloș.

Cioloș: Respect telespectatorii Antena 3 și toți cetățenii din țara asta, minciuna mă deranjează, nu critica. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți seară, că îi respectă pe toți telespectatorii Antenei 3 și că nu la ei s-a referit atunci când a vorbit despre a te coborî în mocirlă pentru a îți face treaba, transmite Economica.net. „Nu a fost niciun moment referirea mea la telespectatorii dumneavoastră față de care am respect, de asta am fost la dumneavoastră în emisiune și de asta sunt aici. Și aici vreau să fie lucrurile foarte clare: respect pe toți cetățenii din țara asta”, a spus Cioloș, la Antena 3.

Cioloș despre prezența sa la A3: Trebuie să cobori și în mocirlă, chiar dacă îți trebuie cizme și să faci duș. Premierul Dacian Cioloș spune că va merge în studiourile Antena 3 pentru a-i informa și pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere, făcând o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să „cobori în mocirlă’ pentru a-ți face treaba corect, chiar dacă trebuie să-ți pui cizme de cauciuc și apoi să faci un duș, relatează Q Magazine. Afirmațiile au fost făcute de premier la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social. Moderatorul, scriitorul Gabriel Liiceanu, l-a întrebat pe Cioloș cum poate merge la Antena 3, având în vedere cum i-a tratat acest post de televiziune pe unii dintre miniștrii săi, cum a fost cazul lui Vlad Voiculescu.

Cioloș, despre riscul unei falii între două Românii. Dacian Cioloș a declarat marți că provocarea cea mai mare pentru perioada de după alegeri este de a se evita crearea unei falii între cei care acceptă să voteze persoane controversate și cei care doresc reforme și integritate, transmite Cotidianul. „Provocarea cea mai mare pentru noi, în perioada care vine, este să evităm și să reducem pe cât posibil riscul unei falii între două Românii, între acea parte din România care, din diferite motive, care pot fi discutate, obiective sau subiective acceptă să voteze astfel de oameni (n.r. ? persoane controversate) și acea parte a României care își dorește schimbare, care își dorește reforme și care își dorește aplicarea unor criterii de integritate, de bun simț, care nu pot fi legiferate și nu e cazul să fie legiferate”, a spus Cioloș, la o dezbatere organizată de Grupul de Dialog Social

Liviu Dragnea: „Cioloș minte cu nerușinare; nici la cel mai mic salariu Teleorman nu este pe ultimul loc”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns, la Adevărul Live, premierului Dacian Cioloș, care se întreba ieri de ce județul Teleorman, condus de Dragnea timp de 12 ani, este campion la ajutoare sociale, transmite Bursa. Liderul PSD a vorbit despre planurile de guvernare, a exclus o posibilă alianță cu PNL după alegeri și a trasat câteva direcții în politica externă.

Cioloș votează și cu PNL și cu USR, la alegerile parlamentare de duminică. Cioloș votează și cu PNL și cu USR, la alegerile parlamentare, anunță Libertatea. Și explică cum va face acest lucru. Pentru că sunt două liste, una pentru Senat și una pentru Camera Deputaților, din cele două voturi, unul va merge către PNL și celălalt către USR. Premierul a anunțat, într-un interviu, că va vota, duminică, ambele partide care i-au propus candidatura de prim-ministru, dacă vor reuși să facă majoritate după alegerile parlamentare de duminică.

Cioloș: Eu am constatat până acum că cei de la PSD au promis multe lucruri și nu s-au ținut de ele. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, la o dezbatere organizată de GDS, că nu știe ce își propune PSD într-o viitoare guvernare, dar din ce a constatat până acum este că social-democrații „au promis multe lucruri și nu s-au ținut de ele”, potrivit Adevărul. Primul-ministru a afirmat că o eventuală guvernare a PSD nu ar permite îndeplinirea obiectivelor pe care el și le-a asumat, motiv pentru care a preferat susținerea altor formațiuni politice.

Dragnea: Oficialii să nu mai ia notițe din afară despre ce pot și ce nu pot face în țara lor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, marți, la Adevărul Live, că trebuie schimbată atitudinea oficialilor, de a lua „notițe” din afara țării, cum ar fi de la Bruxelles, despre ce pot face sau ce nu pot face în România, scrie Cotidianul. „În primul rând, eu vreau ca noi să schimbăm atitudinea noastră, de oameni care își iau notițe. Așa ceva nu mai trebuie să se întâmple”, a spus Liviu Dragnea

Alina Gorghiu: Săftoiu poate să fie foarte bine ministru al Educației. Florin Cîțu, ministru al Finanțelor sau al Economiei. Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, că Adriana Săftoiu ar putea fi ministru al Educației, iar Florin Cîțu ministru al Finanțelor sau al Economiei, potrivit Evenimentului Zilei. „Vorbesc de oameni în PNL foarte bine pregătiți. Adriana (Săftoiu) poate să fie foarte bine un ministru al Educației, Florin (Cîțu) la Economie sau Finanțe. Sunt oameni care oricând ar putea să ocupe un portofoliu de ministru fără să am vreo ezitare să-i propun pentru asta și fără să mă gândesc că nu știu în prima secundă ce vom face acolo”, a spus Alina Gorghiu, la B1 Tv.

Gorghiu: I-am propus lui Crin Antonescu să candideze la parlamentare. Președintele PNL Alina Gorghiu susține că i-a propus fostului lider al partidului Crin Antonescu să candideze pe listele formațiunii la alegerile parlamentare, dar acesta a refuzat, relatează Cotidianul. „S-a ținut de cuvânt că nu se va implica în campanie. Ultima oară am discutat cu dânsul când i-am propus să candideze, mi-am dorit să candideze pe listele partidului”, a declarat, marți, Gorghiu.

Alina Gorghiu, atac dur la adresa ministrului Justiției: „Doamna Prună egal PSD, egal Cazanciuc. Au aceeași opinie’. Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, că PSD și ministrul Justiției, Raluca Prună, nu își doresc o lege a răspunderii magistraților, afirmând că „Prună egal PSD, egal Cazanciuc’, conform Adevărul. „La PSD nu există legea răspunderii magistraților. Domnul Cazanciuc, viitor ministru al Justiției în Guvernul Dragnea, nu dă doi bani pe acest cadrul legislativ care ar putea duce la diminuarea derapajelor din Justiție’, a spus Alina Gorghiu într-un interviu.

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae: Să fim, așadar, cu toții mai generoși și mai atenți la cei din jurul nostru. Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat, marți, un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae, scrie România Liberă. Șeful statului a urat, pe pagina sa de Facebook, „La muli ani!” tuturor celor care își sărbătoresc onomastica. Iohannis spune că în această zi trebuie să fim cu toții mai generoși și mai atenți la cei din jurul nostru.

Vicepremier maghiar: „Am fost îngăduitori cu românii. Trebuia să dăm cu pumnul în masă mai devreme’. Continuă să curgă reacții iritate de la Budapesta, după controversa creată de Ziua Națională a României, notează Q Magazine. După ce ministrul de Externe le-a interzis diplomaților maghiari să participe la festivitățile organizate de 1 decembrie, reacții au venit și de la alți oficiali. Un vicepremier de la Budapesta, de exemplu, a spus răspicat că Ungaria ar fi trebuit să dea cu pumnul în masă mult mai devreme în relația cu România. „Dacă e să ne punem întrebarea dacă diplomația ungară are vreo responsabilitate în deteriorarea relațiilor româno-ungare, trebuie să spun cu conștiința curată că nu are. Întodeauna am fost îngăduitori cu românii și niciodată nu am exacerbat lucrurile’, a spus Zsolt Semjen, vicepremier ungar.

Băsescu: „Românii au dovedit mereu că au știut să aleagă ceea ce este mai bine pentru țară”. Românii au dovedit mereu că au știut să aleagă ceea ce este mai bine pentru țară, afirmă fostul președinte Traian Băsescu, care îi asigură pe cetățeni că se va consulta periodic cu ei în privința proiectelor pe care le va promova în Parlament, alături de Partidul Mișcarea Populară, spune acesta, astăzi, într-o scrisoare adresată românilor, potrivit Bursa. „Funcția de șef de stat presupune extrem de mult timp pentru cântărirea și evaluarea deciziilor pe care trebuie să le iei în numele cetățenilor pe care îi servești. De foarte multe ori, timpul devine cel mai mare dușman al președinților”, conform sursei citate.

Ponta: PSD este un partid mai „timid”, ne place că cei de la PRU spun ceea ce gândim noi. Deputatul Victor Ponta declară că „ajută” PRU pentru că reprezentanții acestei formațiuni „au început în ultimul timp să spună tot ceea ce” gândește și PSD, dar nu are „curajul s-o spună”, fiind „un partid mai timid”, transmite Gândul. Deputatul Victor Ponta a declarat, marți, la Năsăud, într-o conferință de presă, răspunzând la o întrebare, că nu și-a dat acordul ca PRU să-i folosească imaginea pe pliantele electorale, însă îi ajută pe reprezentanții acestei formațiuni. „Eu nu am fost de acord să mi se folosească imaginea, dar îi ajut, spre deosebire de Cioloș care a fost de acord și nu-i ajută, eu nu am fost de acord, dar îi ajut pe cei de la PRU’, a spus Victor Ponta.

Clotilde Armand: Cred că USR va obține între 10% și 20 % la alegeri. Vicepreședintele USR, Clotilde Armand, a declarat marți, că estimează că formațiunea sa va obține un procent de 10 — 20 % la alegerile parlamentare, conform Curierului Național. De asemenea, acesta a precizat că spre deosebire de membrii altor partide, cei care fac parte din USR au o meserie și ar avea din ce să-și câștige existența dacă nu ar mai face politică.

Un membru al Congresului american a lăudat implicarea României în eforturile de a asigura securitatea în regiune. România este un aliat important al Statelor Unite și, alături de alți aliați europeni, continuă să asigure securitatea regiunii, a declarat, luni, congresmanul republican Michael Turner, co-președinte al Grupului de prietenie pentru România din legislativul american, președinte al Subcomitetului pentru forțe aeriene și terestre din cadrul Comitetului pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților, scrie România Liberă. Declarația sa mai scoate în evidența rolul semnificativ al sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice instalat la Deveselu pentru protejarea membrilor Alianței Nord-Atlantice.

PSD și-a pus sigla în Calendarul Ortodox. Șef campanie Argeș: „E primul an când împărțim și calendare, Biserica le dă prea târziu’. PSD a ajuns în Calendarul Ortodox pentru 2017, notează Gândul. Câteva mii de exemplare, în care sub icoana Fecioarei Maria cu pruncul în brațe este, la aceeași dimensiune, sigla Partidului Social-Democrat sunt împărțite de PSD Argeș oamenilor pe stradă. Cum au ajuns pesediștii să amestece cele sfinte cu politica în campanie? „Din ce am înțeles eu, Biserica le dă prea târziu (calendarele — n.r.), iar prețurile acestora variază între 10 și 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puține în comparație cu populația, iar în unele mai multe’, a explicat Ion Georgescu, șeful stafului de campanie în Argeș, comentând că „e un produs de calitate și de bun gust’.

PMP Argeș și-a făcut calendar religios cu Adam și Eva. „PSD e incult, noi suntem niște băieți subțiri’. Sărbătorile ortodoxe au în Argeș nu doar sigla PSD, ci și a PMP. „Nenumărate exemplare’ de calendare cu praznicele de peste an, iar în locul icoanei, cu o imagine cu Adam și Eva sub care sunt șapte enunțuri despre simbolistica cifrei 7 și sigla PMP, au fost împărțite în Argeș, scrie Gândul. „Biserica Română nu este stăpâna sărbătorilor de peste an”, a fost explicația lui Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, precizând că nu e vorna de „icoană, e un tablou…și ăla prelucrat’. „E o pictură. PSD-ul e incult, noi suntem niște băieți subțiri, să fie foarte clar!’, a comentat el.

Parchetul General începe urmărirea penală in rem după plângerea lui Tobă împotriva CNATDCU. Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru abuz în serviciu în cazul plângerii penale depuse de fostul ministru de Interne Petre Tobă împotriva Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), a anunțat marți Biroul de presă al instituției, conform Q Magazine. În luna octombrie, Petre Tobă a depus la Parchetul General o plângere penală în care reclama săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de constituire a comisiei de experți din cadrul CNATDCU care i-a analizat teza de doctorat.

Mircea Băsescu a reclamat la CEDO o decizie a unei instanțe românești. Mircea Băsescu a formulat o plângere contra României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care acuză încălcarea dreptului la un proces echitabil, potrivit apărătorului său, avocatul Nelu Tașcă, informează Curierul Național. Avocatul Tașcă a declarat că plângerea formulată de Mircea Băsescu se întemeiază pe decizia dată de CEDO în cazul Mischie contra România, care prevede că instanța de apel nu poate modifica o hotărâre de fond fără a fi administrate probe noi.

ÎCCJ judecă pe fond dosarul în care Ghiță e acuzat alături de șefi din poliție și parchete. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiță este acuzat alături de foști șefi din poliție și parchete, anunță Jurnalul Național. Judecătorii au admis o contestație formulată de DNA Ploiești și au respins ca nefondate cererile și excepțiile invocate de Liviu Tudose, precum și contestațiile lui Sebastian Ghiță.

Constanța: Judecătoria Medgidia a admis cererea de eliberare condiționată a lui Victor Becali. Judecătoria Medgidia a admis, marți, cererea de eliberare condiționată formulată de fostul impresar sportiv Victor Becali, decizia instanței nefiind definitivă, cu posibilitate de atacare la Tribunalul Constanța, transmite Jurnalul Național. Instanța a luat respectiva hotărâre după ce, pe 25 octombrie, judecătoarea Anca Teodora Chivu a respins cererea de eliberare condiționată înainte de termen formulată de Victor Becali către Judecătoria Medgidia.

Gheorghe Buică a murit. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt s-ar fi spânzurat. Gheorghe Buică, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, a fost găsit spânzurat marți, în jurul orelor prânzului, anunță Libertatea. Gheorghe Buică a fost găsit spânzurat într-un depozit deținut de familia sa din comuna Slătioara. Cel care a făcut descoperirea ar fi fost un paznic, care a alertat autoritățile. Din păcate, medicii sosiți la fața locului nu au putut să îl mai salveze.

Peste 350 de mineri de la Paroșeni și Uricani sunt blocați în subteran, nemulțumiți că nu și-au primit salariile la timp. Peste 350 de mineri de la Paroșeni și Uricani, din Valea Jiului, s-au blocat în subteran, nemulțumiți că nu și-au primit salariile la timp, iar marți o delegație formată din ortaci și lideri de sindicat va merge să negocieze cu conducerea Societății de Închideri Mine pentru a găsi soluții pentru deblocarea situației, transmite Economica.net. La mina Uricanu s-au blocat în subteran 47 de mineri din schimbul patru și 78 de mineri din schimbul întâi, în timp ce la mina Paroșeni protestează în subteran 27 de mineri din schimbul trei, alți 64 din schimbul patru și 141 din schimbul întâi.

Au apărut rezultatele testelor PISA pe 2015. România se clasează din nou pe un loc rușinos: 48 din 72. Adolescenții bulgari sunt mai descurcăreți. Elevii români au în continuare dificultăți să citească și să înțeleagă un text, iar la matematică nu pot rezolva decât exerciții de bază, scrie Adevărul. Așa arată rezultatele la ultimele teste PISA care s-au susținut anul trecut. Mai exact, România s-a clasat pe locul 48 (din 72) sub Bulgaria și Ungaria. Asta în condițiile în care în anul 2012, ne-am aflat pe locul 45 din 65 de țări. Cât îi privește pe cei mai buni adolescenți, aceștia sunt în Singapore.

Ministrul Educației a semnat ordinul privind temele elevilor. „Ordinul este semnat. A fost o mică confuzie în spațiul public, pentru că ordinul nu este încă postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de săptămâna trecută, chiar înainte de mica vacanță pe care am avut-o înainte de 1 decembrie. Am primit foarte multe mesaje, unele dintre ele de susținere, de încurajare, alte persoane socotind că nu a fost decât o intenție a noastră de a ajunge la acest ordin, o intenție care nu a fost finalizată tocmai pentru că au fost și voci critice care s-au ridicat împotriva acestui gen de reglementare, au apărut articole, pe bloguri, pe Facebook, tot felul de intervenții”, a declarat ministrul Educației, Mircea Dumitru, la RFI, potrivit Jurnalului Național.

Abonamentele elevilor navetiști decontate integral, începând din 23 noiembrie. Decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu se aplică începând cu 23 noiembrie, data publicării în Monitorul Oficial și implicit a intrării în vigoare a noilor prevederi legislative, a precizat marți Ministerul Educației, conform Libertatea. Potrivit sursei citate, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot varia de la 10 lei (fără TVA) pentru distanța minimă de trei kilometri la 174 de lei (fără TVA) pentru distanța maximă de 50 de kilometri.

Voiculescu: Ministerul Sănătății a lansat primul registru electronic național de screening auditiv pentru nou-născuți. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că ministerul pe care îl conduce a lansat primul registru electronic național de screening auditiv pentru nou-născuți, acesta urmând a funcționa în cadrul unui program pilot în care sunt incluse maternitățile Polizu, Filantropia și Pantelimon, scrie Puterea. „Fiecare persoană testată auditiv va fi inclusă într-un registru electronic național de screening auditiv astfel încât, de acum încolo, să avem o evidență foarte clară a persoanelor hipoacuzice. Suntem bucuroți să anunțăm că lansăm acest registru electronic național de screening chiar astăzi, realizat cu sprijinul GovITHub”, a afirmat ministrul Sănătății.

Portul Constanța, în carantină, după ce inspectorii sanitari au descoperit un cormoran cu gripă aviară mort. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța a decis, marți, instituirea unor măsuri speciale de biosecuritate în bazinul portuar, după ce s-a depitat un caz de gripă aviară la un cormoran mort, descoperit în zona portului Constanța, informează România Liberă. „Confirmarea prezenței virusului gripei aviare la probele prelevate de la păsări găsite în Portul Constanța determină CNAPM să adopte măsuri speciale de siguranță, dispuse de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA)’, se menționează în comunicat.

Un ieșean a găsit 15.900 de lei într-un supermarket și i-a predat poliției. Un bărbat de 69 de ani din Iași a găsit 15900 de lei într-un supermarket din Iași și după ce a așteptat mai multe ore sperând să fie contactat de cel care a pierdut banii, a anunțat poliția și a predat banii autorităților, transmite Ziarul Financiar. Bărbatul spune că a găsit banii după ce a terminat de făcut cumpărăturile, într-un supermarket din Iași.

Circa 30% din contractele de achiziții directe făcute de spitalele din România sunt suspecte. Circa 25-30% din contractele de achiziții directe efectuate de spitalele din România sunt suspecte, în condițiile în care în sănătate se fac cele mai multe nereguli în domeniul achizițiilor publice, iar una dintre cele mai utilizate metode de fraudare este cea a spargerii unor contracte mari în contracte mai mici, pentru a evita declanșarea unor licitații deschise, a declarat marți președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș, în cadrul unei conferințe de presă în care a făcut bilanțul unui an de mandat, relatează Economica.net.

Bugetul mediu de Crăciun al internauților români este de 190 de euro. Peste 90 % dintre internauții români vor să cumpere online cadouri de Crăciun, iar suma medie alocată este de 190 euro, potrivit unui studiu realizat la nivel european de compania de curierat expres DPD, transmite Puterea. Bugetul românilor este identic cu cel al belgienilor și dublu față de cât și-au propus croații să cheltuiască. Topul darurilor cumpărate online pe care vor să le pună românii sub brad este dominat de produsele de beauty și îngrijire, spre deosebire de restul europenilor, care pun accent pe cărți sau jucării.

Grupul Medlife, unul dintre principalii furnizori privați de servicii medicale din România, intenționează listarea la Bursa de Valori București. În perioada 7-15 decembrie 2016, sunt oferite publicului un număr de până la 8,8 milioane de acțiuni existente reprezentând până la 44% din companie, scrie Curierul Național. Subscrierea se efectuează la prețul maxim de 35 lei pe acțiune, iar prețul final de ofertă va fi stabilit în data de 16 decembrie.

Autoritatea Bancară Europeană: Băncile din România sunt printre cele mai profitabile din Europa. Băncile din România sunt în topul celor mai profitabile instituții de credit europene, după curățarea bilanțurilor de mare parte din creditele neperformante, plasându-se pe locul trei după băncile din Bulgaria și Ungaria, informează Ziarul Financiar. La sfârșitul primului se­mestru din acest an, băncile din România aveau un indicator ROE (rentabilitatea capitalurilor) de 16,4%, aproape triplu față cu media europeană, iar rentabilitatea activelor (ROA) a fost de 1,87%, de peste cinci ori mai mare decât media UE, potrivit datelor luate în considerare de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Lucian Bute se întoarce în ring după ce i-a expirat suspendarea pentru dopaj. Cu cine și când va boxa. Promotorul Groupe Yvon Michel a anunțat, marți, faptul că Lucian Bute și columbianul Eleider Alvarez se vor înfrunta în data de 24 februarie 2017, pe arena „Videotron Center” din Quebec, notează ProSport. Învingătorul din confruntarea Bute — Alvarez va lupta pentru titlul WBC la categoria semigrea, cu Adonis Stevenson.

E oficial! Mircea Rednic a semnat cu noua sa echipă. Mircea Rednic a semnat cu Mouscron, echipa de pe locul 15 din prima ligă belgiană, anunță Gazeta Sporturilor. Acesta va fi primul angajament al antrenorului de 54 ani după despărțirea de Dinamo din luna mai a acestui an și cea de-a treia aventură pe banca unei echipe din Belgia, după precedentele experiențe Standard Liege și Gent.

Performanță incredibilă. Alpinista Dor Geta Popescu, în vârstă de doar 12 ani, a doborât un record mondial. Alpinista română Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful Aconcagua (Argentina), de 6960 metri, și a stabilit un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf, sâmbătă, 6 februarie, conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine, scrie ProSport. Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera sudică și cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din cele două Americi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult