Acasa Revista Presei Revista presei. De ce a publicat Băsescu înregistrările de la consultările de la Cotroceni

Revista presei. De ce a publicat Băsescu înregistrările de la consultările de la Cotroceni

scris de Z.V.
5 afisari

Consultările de la Cotroceni pe tema reducerii CAS, modul în care este gestionat accesul persoanelor cu handicap în mijloacele de transport în comun, precum și schimbările aduse Legii Educației prin ordonanță de urgență, dar și abandonul lui Alberto Contador în Turul Franței, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute marți, 15 iulie.

Ponta s-a certat cu Băsescu la Cotroceni

Ponta s-a certat cu Băsescu la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la România TV, la scurt timp după ce președintele Traian Băsescu a publicat înregistrările de la consultările avute la Palatul Cotroceni, că acesta încearcă să mușamalizeze scandalul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu și a opinat că toți membrii familiei prezidențiale ‘sunt infractori’, transmite Adevărul.

Consultările de luni de la Cotroceni pe tema reducerii CAS s-au încheiat cu o nouă dispută publică între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, relatează Gândul. Dacă premierul a susținut varianta unor certuri peste masă, președintele l-a contrazis. Câteva ore mai târziu, Președinția a scos filmul întâlnirii de jumătate de oră la care Victor Ponta a venit împreună cu ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, să discute despre reducerea CAS.

Traian Băsescu a respins legea care îi scapă pe aleșii locali de incompatibilitate și de procesele cu ANI. Președintele a retrimis-o Parlamentului pentru reexaminare, cu propunerea către Guvern de a o respinge, scrie Puterea. În argumentarea trimisă de Administrația prezidențială se menționează că modificarea nu este oportună, întrucât înlăturarea regimului incompatibilităților favorizează corupția și contravine transparenței în exercitarea funcțiilor publice.

Modificările Codului Fiscal, retrase în acest weekend din dezbatere publică, vor fi prezentate miercuri în Guvern și vor fi implementate treptat, pe măsură ce vor fi discutate cu reprezentanții mediului de afaceri și cu ceilalți actori sociali implicați, a lămurit luni premierul Victor Ponta, informează Gândul.

Fiscalitatea continuă să fie un teren de dispută între șefii celor două palate și chiar între membrii Guvernului, în ultima perioadă meciurile dintre aceste tabere fiind tot mai aprinse, scrie ziarul Bursa. Reducerea CAS la angajator și rescrierea Codulului Fiscal sunt două dintre măsurile care nu știm dacă și în ce mod vor fi adoptate, deși ambele au fost anunțate încă de anul trecut.

Printr-o decizie fără precedent Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat toate primăriile orașelor reședință de județ pentru modul în care este gestionat accesul persoanelor cu handicap în mijloacele de transport în comun, informează Adevărul. Singurii care nu au fost amendați sunt primarii din Sibiu și Miercurea Ciuc, unde s-a constatat că toate mijloacele de transport în comun sunt dotate corespunzător.

Președintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea care prevede eliminarea pensiilor speciale ale magistraților condamnați definitiv pentru fapte de corupție, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Însă, legea nu se aplică retroactiv, notează România Liberă.

Foștii premieri, Emil Boc, Călin Popescu Tăriceanu și Adrian Năstase, nouă miniștri, foști secretari de stat precum actualul ministru al Educației, Remus Pricopie, ar putea fi audiați la DNA în dosarul în care DNA investighează posibile fraude la achiziții din IT în valoare totală de 1 miliard de euro. Surse judiciare au confirmat pentru Gândul că marți, 15 iulie, au fost citați la DNA șefii Microsoft România, companie care a livrat softuri pentru școlile din România și ale cărei contracte sunt sub investigație.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a venit luni la Adevărul Live unde a discutat, împreună cu jurnaliștii Adevărul, situația absolvenților de clasa a XII—a care nu primesc deocamdată diplome de Bac, dar și despre rezultatele de la Bac 2014 și schimbările aduse Legii Educației prin ordonanță de urgență.

Profesorul universitar Ioan Aurel Pop critică ordonanța Guvernului și cere revenirea asupra documentului, transmiteEvenimentul Zilei. Reprezentantul universității consideră că modificările aduse legii Educației creează posibilitatea de afirmare a concurenței neloiale, de încurajare a mediocrității, de scădere a standardelor profesionale și chiar de manifestare a unor abuzuri.

Modificările impuse de Ministerul Educației admiterii în învățământul superior nu vor afecta prea mult bugetele universităților, acestea percepând taxe de înscriere între 80 și 330 lei pentru fiecare candidat, sume la care se adaugă în unele cazuri și taxele de înmatriculare pentru programele de studii, scrie Curierul Național.

Problemele sistemului de învățământ cresc de la un an la altul, scrie ziarul Bursa. Evoluția negativă este constantă, cei mai afectați fiind copii și părinții acestora. Raportul „Educația și îngrijirea copiilor preșcolari”, publicat de Comisia Europeană prezintă cifre care nu ne fac cinste. Țara noastră alocă cele mai mici sume pentru educația preșcolară din întreaga Uniune Europeană, 0,35% din PIB. Ce începe prost, la nivel de grădiniță, continuă pe aceeași linie până la examenul de Bacalaureat, despre ale cărui rezultate dezastruoase s-a scris enorm.

Președintele Traian Băsescu susține că medicii trebuie asimilați funcționarilor publici. Astfel, președintele cere reexaminarea Legii privind aprobarea OUG 2/2014, susținând că prin reglementarea că medicul nu e funcționar public, medicilor li se diminuează răspunderea penală pentru toate infracțiunile la care subiectul activ este un funcționar public, informeazăPuterea.

De cel puțin cinci ani se tot vorbește de introducerea pachetului de servicii medicale de bază, întrucât statul nu mai are posibilitatea de a susține financiar sistemul sanitar. După lungi discuții, amânări, negocieri, de la 1 iunie a intrat în vigoare mult-așteptatul pachet. Acum, după o lună și jumătate de la aplicarea legii, nu s-a schimbat nimic, notează Curierul Național. Nu au apărut nici efectele pozitive preconizate de autorități, iar cheltuielile din sistem sunt mai mari.

Gândită de Liviu Voinea ca o sursă suplimentară de venit, taxa de 7 cenți/litru de carburant i-a dat peste cap calculele ministrului pentru buget: în loc de plus 50 mil. euro/lună, statul a încasat—11 mil. euro, scrie publicația Capital.

Dobânzile la euro sunt din nou la minimele istorice, urmare a politicii monetare ultralaxe a Băncii Centrale Europene. De cealaltă parte a continentului, creditele în euro au fost restricționate drastic de către BNR, astfel că românii nu au șansa de a se împrumuta mai ieftin, scrie Economica.net.

Cu 24 de IMM-uri la o mie de locuitori, la jumătate față de media UE, România rămâne prizoniera companiilor mari, firme de stat ‘anchilozate’ și greu de restructurat, a multinaționalelor care aduc în economie 150 mld. euro anual (60% din cifra de afaceri totală a businessului din țară) și a deciziilor luate în afara țării, deși antreprenoriatul a fost o prioritate pentru toate guvernele, însă doar la nivel declarativ, notează Ziarul Financiar.

Închiderea companiilor din sectorul chimic obligă societățile care produc în țara noastră să-și procure materia primă din alte țări, la prețuri mult mai mari decât cele la care le-ar fi achiziționat de pe piața noastră. Mircea Turdean, directorul general al companiei Farmec, a spus, în cadrul unui interviu acordat ziarului Bursa, că societatea pe care o conduce importă în proporție de 90% materia primă.

În fiecare an, fermierii din zona vegetală și legumicolă se confruntă cu o serie de probleme, printre cele mai importante cu efecte devastatoare asupra producțiilor fiind înghețurile, grindina și seceta. Cu toate acestea, agricultorii nu au în vedere să se organizeze în asociații, scrie Curierul Național. Reprezentanții fermierilor spun că niciun guvern, prin Ministerul Agriculturii, nu a găsit o soluție care să-i convingă până în prezent pe agricultorii să se unească în asociații.

Doar 1.000 din cele 2.200 de vagoane ale CFR Călători operează în prezent curse pe calea ferată și în jur de 400 din cele 700 de locomotive, restul fiind nefolosite. Cele mai multe vagoane și locomotive au o vârstă de peste 25 de ani și dotări care nu se aliniază la cele pe care le au transportatorii din vestul Europei, scrie Ziarul Financiar.

Un concern auto de anvergură mondială a însărcinat o firmă de consultanță să-i găsească un teren de 40 de hectare în România pentru o fabrică greenfield cu o capacitate de 300.000 de unități pe an, potrivit unor documente intrate în posesia Economica.net.

Una dintre cele mai bănoase afaceri a devenit producția de caviar și de carne de sturioni, scrie România Liberă. După ce România, unul dintre cei mai importanți producători de sturioni din Europa Centrală, a instituit în anul 2006 un moratoriu asupra pescuitului sturionilor din Dunăre, prețurile pe piața europeană au crescut semnificativ. Și asta în contextul în care au scăzut și exporturile de sturioni realizate de statele din fosta URSS.

EFdeN, casa eficientă energetic proiectată de o echipă de 70 de studenți români, s-a clasat pe locul 19 la competiția internațională Solar Decathlon, în care 20 de echipe din 16 țări s-au întrecut să realizeze locuințe cu o amprentă minimă asupra mediului, relatează Ziarul Financiar. Un teren de la marginea Versailles, oraș aflat la jumătate de oră de turnul Eiffel, a fost timp de o lună un cartier rezidențial desprins din viitor, găzduind casele construite de studenți din Chile până în Japonia pentru a combate risipa de energie și apă.

Departe de muzeul care îi poartă numele, din capitala Franței, locul în care a trăit și a creat adevărate capodopere, casa în care s-a născut cel mai mare sculptor român și locurile în care a copilărit sunt abandonate. Pe urmele ‘Titanului de la Hobița’ am găsit opere de artă părăsite și case în ruină. Citiți în exclusivitate, în ediția tipărită de astăzi a Evenimentului Zilei, ce se întâmplă, acum, în locul pe care mulți artiști îl numesc ‘capitala sculpturii’ și care este reacția autorităților.

O controversă referitoare la veridicitatea moaștelor Sfântului Nicolae, aflate la o biserică din București, ridică o problemă mult mai amplă: cât de autentice sunt, în general, relicvele din lăcașurile de cult din România, la care se închină anual sute de mii de credincioși?, scrie România Liberă.

Gara de Nord din București se transformă, între 25 și 27 iulie 2014, în locul de întâlnire al pasionaților de arte, muzică, filme și trenuri pentru a doua ediție a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care își propune să revitalizeze un spațiu simbolic al Bucureștiului, informează Cronica Română.

Teatrul Național ‘Radu Stanca’ din Sibiu participă cu spectacolul ‘Solitaritate’, scris și regizat de Gianina Cărbunariu, la cea de-a 68-a ediție a Festivalului de la Avignon (Festival d’Avignon), desfășurată între 4 și 27 iulie, relateazăJurnalul Național. Actorii sibieni vor juca în română, cu traducere în franceză și engleză, opt zile (19-22 și 24-27 iulie), de la ora 15:00, la Gymnase du Lycée Mistral. După cum anunță Naționalul sibian, spectacolul ‘va fi însoțit de o expoziție ce poartă semnătura lui Dan Perjovschi’.

Într-o etapă șocantă, în care Contador a abandonat din cauza unei căzături, italianul Vincenzo Nibali (Astana) și-a asumat rolul de patron al Turului Franței, l-a vânat pe spaniolul Joaquim Rodriguez (Katusha), ultimul om al evadării, și s-a impus autoritar, preluând și tricoul galben de la Tony Gallopin, relatează Gazeta Sporturilor.

Simona Halep și-a apărat duminică cele 280 de puncte pe care le-a câștigat în 2013 la defunctul turneu de la Budapesta, chiar la București, în fața a 3.500 de spectatori, scrie Pro Sport. A treia jucătoare a lumii a defilat la BRD Bucharest Open și s-a impus clar în finala cu Roberta Vinci, 6-3, 6-1, performanță grație căreia s-a lansat în cursa pentru primul loc în ‘Road to Singapore’ (Turneul Campioanelor, luna octombrie).

28 comentarii

urbos 15-07-2014 - 13:41

Cum de ce, ca sa aiba si latraii lui disperati ce sa dea la TV, ca-n mintile lor bolnave, au impresia ca le pot acoperi p-alea cu Mircica si Capatana. Dati cu inregistrari in mine, uite ca dau si eu in… care-o fi, ca oricum ma cac imprastiat.
Presedinte idiot.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-07-2014 - 14:48

„Revista presei. De ce a publicat Băsescu înregistrările de la consultările de la Cotroceni”

_____________

Decizia de a face publice inregistrarile discutiilor dintre presedinte si Tanţa si Costel de Romania, a fost luata după ce Ponta s-a avintat la erteveul boului de Ghiţă (ca s-o citez pe Laura Georgescu de la CNA) si a declarat ca presedintel s-a comportat „bădărăneşte” cu Ioana (lui), aceasta decizie fiind anunţată la conferinţa de presă ce a precedat intilnirea cu cei doi a presedintelui, cind o jurnalistă idioată de la haznaua 3 l-a interpelat pe presedinte si i-a cerut sa dea explicatii pentru comportamentul lui. Or, in acel moment, Basescu a fost GENIAL si i-a promis acelei jrunaliste idioate de la haznaua 3 ca va face publice acele inregistrari, ceea ce a si facut. NUMAI CA, hazanau 3 si erteveul boului de Ghiţă nu au transmis nici os ecunda din acele filmari.

Stai si te intrebi :

a existat vreun telespectator de haznaua 3 care sa-şi fi pus intrebarea : „domnule, Basescu a promis ca va face publice acele inregistrari. Î ? Le-a facut publice, sau nu ?, căci la noi (adica la haznaua 3) nu s-a publicat nimic ! De ce ? Nu s-a tinut de cuvint Basescu, sau acele inregistrari demonstreaza ca de fapt Ponta a mintit cum face deobicei ?” Nici un spalat pe creieri de antenisti nu si-a pus o astfel de intrebare. De ce ? Pentru ca ei nu au creieri, ei nu gindesc; o fac alţii pentru ei. Ei sunt doar o masa amorfa de nevertebrate, o gelatina umana mizerabila si pestilenţială.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-07-2014 - 15:05

Şedinţă CNA boicotată şi anulată din cauza participării Laurei Georgescu

Şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost anulată din cauza neîntrunirii cvorumului, în urma refuzului a trei membri de a participa în prezenţa preşedintei Laura Georgescu. Pe ordinea de zi erau chestiuni urgente, printre care prelungirea licenţelor unor posturi de radio şi de televiziune.

arcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Alexandru Jucan, care contestă compatibilitatea Laurei Georgescu cu calitatea de membru CNA, au refuzat să participe la şedinţă, după cum au anunţat într-un comunicat remis ieri. „Mâine, 15 iulie, urma să aibă loc o şedinţă publică a CNA fără prezenţa Laurei Georgescu, dar în prezenţa a cel puţin opt membri ai Consiliului. Astăzi însă (ieri – n.r.), după publicarea ordinii de zi pentru şedinţa de mâine, am aflat cu stupoare că Laura Georgescu s-a autoinclus în cvorumul minim de şedinţă, Radu Călin Cristea anunţându-şi subit un concediu medical. Anunţul lui Radu Călin Cristea a fost ulterior publicării ordinii de zi. În aceste condiţii, suntem obligaţi să reiterăm poziţia pe care noi am exprimat-o încă din 2 iulie: nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului. Considerăm că CNA poate funcţiona şi fără Laura Georgescu, atâta vreme cât suntem 10 membri în afara ei, iar cvorumul de şedinţă este de opt membri. Dacă ceilalţi membri vor să ia parte la şedinţele publice ale CNA, stând la masă cu Laura Georgescu şi ignorând scandalul public din jurul persoanei ei, nu au decât să o facă. Împreună cu Laura Georgescu, dar fără noi, cei trei semnatari ai acestui protest, există opt membri care pot asigura funcţionarea CNA. Aceşti opt membri sunt: Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea, Christian Mititelu şi Lorand Turos. În aceste condiţii, suntem obligaţi să reiterăm poziţia pe care noi am exprimat-o încă din 2 iulie: nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului. Este cel puţin imoral să se aştepte ca tocmai noi, cei trei contestatari în mod public ai compatibilităţii Laurei Georgescu cu calitatea de membru CNA, să asigurăm cvorumul de şedinţă alături tocmai de cea pe care o contestăm“, se arată în comunicat. „Sunt probleme urgente, precum prelungirea unor licenţe radio şi TV care au expirat sau sunt pe cale să expire. Noi, cei trei care o contestăm public, am venit cu o soluţie: ca Laura Georgescu să nu participe la şedinţe. Dar ea face tot posibilul să se includă în aceste şedinţe. Foarte bine, dar să nu ni se ceară nouă, celor care o contestăm, să fim prezenţi pentru a asigura cvorumul. Nu se poate opri din loc o instituţie din cauza unui om“.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-07-2014 - 15:09

Filmul care l-a umilit pe Victor Ponta. Unde-i bădăranul, cine-i mincinosul?

Televiziunile de ştiri (cu excepţia Antenei 3 şi a RTV) au difuzat ieri seară înregistrarea video a discuţiilor de la Cotroceni dintre Traian Băsescu, Victor Ponta şi Ioana Petrescu. Imaginile au scos în evidenţă slaba pregătire a reprezentanţilor guvernului, fiind umilitoare pentru Victor Ponta, care a fost prins şi cu minciuna.

Imaginile au apărut în public după ce preşedintele a decis să le dea publicităţii urmare a acuzaţiilor aduse ieri de premier cum că Băsescu a folosit un limbaj “bădărănesc”. Cei care au urmărit înregistrarea discuţiilor au putut descoperi că Victor Ponta a minţit cu nonşalanţă. În afară de o simplă ironie la adresa studiilor Ioanei Petrescu, Traian Băsescu n-a făcut decât să le ceară membrilor guvernului să prezinte dovezi, probe, cifre din care să rezulte că măsura reducerii CAS nu va face mai mult rău decât bine. Atât şi nimic “bădărănesc”. Cazul este cea mai clară probă media a felului în care Victor Ponta este prins cu minciuna. Despre acest lucru a vorbit şi Cozmin Guşă, acţionarul majoritar al Realităţii TV:

“Lucrurile merg într-o direcţie greşită şi concluzia zilei de azi e una care pentru telespectatorii noştri, care nu fac parte din masa de tâmpiţi, această categorie de cetăţeni, dacă o să facă efortul să se uite pe Realitatea.net sau la ştirile Realitatea TV, o să aibă furnicături pe şira spinării. Avem un prim-ministru – pisicuţul, pentru că astăzi a demonstrat că e un pisicuţ, care încearcă să convingă românii că e un tip serios, că ar dori să facă bine, că a adus oameni de la Harvard, că e o nouă generaţie de tovarăşi acolo în PSD, noii UTC-işti care, nu-i aşa, vor revărsa profesionalism peste România şi cineva, un nene rău de la Cotroceni, un bau bau, nu îi lasă”, a declarat Guşă, pentru realitatea.net.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-07-2014 - 15:11

De ce a fost huiduit Victor Ponta la meciul Simonei Halep

Transmis în direct, momentul n-a fost prezentat și dezbătut pe larg la televiziunile de știri, cele mai multe ale lui Victor Ponta sub acoperirea de independente. Pentru întîmplarea de la Turneul de tenis, am ales, ca știre, formularea din Gîndul:

”După finala Bucharest Open câştigată de Simona Halep, spectatorii au răspuns cu huiduieli încercării lui George Cosac, peşedintele Federaţiei Române de Tenis, de a-i mulţumi premierului Victor Ponta “pentru că a sprijinit acest turneu”. Aflat în public, alături de soţia sa, Daciana Sârbu, Victor Ponta nu a coborât în teren, alături de oficiali, la momentul decernării trofeului. George Cosac a confirmat pentru gândul că premierul Victor Ponta a urmărit din lojă ceremonia de premiere, în timpul căreia a fost huiduit.

Publicul a aplaudat, în schimb, când Cosac a mulţumit BNR şi Ministerului Tineretului şi Sportului, condus de Gabriela Szabo, prezentă şi ea în tribună la finală.”

Aflată aproape în totalitate în mîinile candidatului PSD, presa va fi socotit că abordarea momentului i-ar putea dăuna celui care deține pîinea și cuțitul veniturilor pe sub mînă ale ziarelor și televiziunilor din România.
Dacă s-ar fi abordat momentul, sunt sigur că unii l-ar fi interpretat ca semnul înfrîngerii lui Victor Ponta la prezidențiale.

Despre asemenea momente, încercate și de alți politicieni, Elena Udrea la meciul lui Bute, de exemplu, am mai scris.
Am remarcat de fiecare dată că reacția tribunelor sau a sălii nu ține de opțiunea politică a publicului. Ea ține de bunul simț. Spectatorii de la Arene veniseră să vadă tenis, nu campanie electorală. Exercițiul de limbism al numitului Cosac (observați, ca și în cazul lui Octavin Belu, disponibiltiatea sportivilor de a fi slugi ale ștabilor politici!) a picat ca dracul în atmosfera de întrecere sportivă, unde nu-și are locul politrucismul.

O altă explicație a huiduielii trebuie căutată în conștiința mulțimii că sprijinul dat de Victor Ponta n-avea nevoie de mulțumiri publice.
Banii dați de Guvern sunt din bugetul Statului și nu din Bugetul Famigliei Ponta.

salut 15-07-2014 - 15:20

„De ce a fost huiduit Victor Ponta la meciul Simonei Halep” (intreaba Cracanel Cuneiform)
========================
Ca n-a scris pagina si randul cu citatul in subsolul paginilor lucrarii de doctorat, le-a scris numai la sfarsit.

I-M-B-E-C-I-L-U-L-E

pathfinder 15-07-2014 - 15:30

1. N-a pus nici ghilimele.
2. A „citat” mult-mult prea mult.
Si asta se cheama plagiat.
B-O-U-L-E

salut 15-07-2014 - 15:33

Asta-i problema ta, semidoctule?

pathfinder 17-07-2014 - 11:16

Pai se pare ca e problema ta.

Tu ai scris, fara absolut nici o legatura cu subiectul:
„Ca n-a scris pagina si randul cu citatul in subsolul paginilor lucrarii de doctorat, le-a scris numai la sfarsit.”
I-M-B-E-C-I-L-U-L-E 😉

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 15-07-2014 - 15:56

Consiliul Fiscal estimeaza evaziunea fiscala la 16% din PIB in 2013, in crestere de la 13,8%

Consiliul Fiscal estimeaza evaziunea fiscala pentru 2013 la 16% din PIB, din care 12,2% din PIB provine doar din TVA, fata de 13,8% cat a estimat pentru 2012, in timp ce gradul de colectare este foarte scazut, de sub 60% din obligatiile bugetare, potrivit presedintelui institutiei, Ionut Dumitru, citat de agentia Mediafax.

„Spargerea evaziunii fiscale presupune toleranta zero la acest flagel. Un nivel de 16% din PIB atinge siguranta nationala, viitorul acestei tari. Asa cum avem pact politic pe adoptarea euro, ar trebui un pact politic pe combaterea evaziunii. Restructurarea ANAF este obligatorie, avem program cu Banca Mondiala, dar rezultatele se lasa asteptate”, a spus Dumitru la conferinta „Mugur Isarescu si invitatii sai”, organizata de Finamedia la BNR.

El a aratat ca din cele 72 miliarde lei evaziune la TVA estimate de Consiliul fiscal, circa 10 miliarde de lei se regasesc la alimente, iar la carne evaziunea este chiar mai mare decat la paine, depasind 80%.

Gradul de colectare a veniturilor bugetare de sub 60% este cauzat si de birocratia excesiva din Romania, care se situeaza pe pozitia 146 din 148 din tari in ceea ce priveste efectele taxarii fata de motivatia de a muncii si investitii.

Dumitru a mai aratat ca, in standarde europene, veniturile sunt foarte mici, respectiv 32,7% din PIB versus 42,7% media europeana. El a precizat ca din 90′ pana in prezent, Romania s-a apropiat cu veniturile de 35% din PIB doar in 1999 si 2007, in timp ce veniturile fiscale au trecut o singura data peste 30% din PIB.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-07-2014 - 19:03

Qiorpeckul crede ca poate pune baista pe …TZAMBAL !
Toate DRUMURILE duc la COTROCENI !…DRUMURILE cu LOVELELE interlopilor !
CUM a OBTINUT BERCEA 100 de NUPURI fara ….contributia QIORULUI !
Ca Pictorasul Vonta este un FATALAU , cred ca nimeni nu are o …indoiala !
Iar ABSOLVENTA de la HARVARD are o lacuna …CE CAUTA in TROACA de
PORKI!

UnUL 15-07-2014 - 22:26

Ai nu era vorba de Bercea ci de CAS, prostovane.

salut 15-07-2014 - 19:44

„De ce a publicat Băsescu înregistrările de la consultările de la Cotroceni”?
===================
Pentru ca asta e, asta a fost o viata: o tzatza pusa pe scandaluri. Poate cineva sa gaseasca ceva pozitiv, ceva construit de Basescu in 25 de ani de „politichie la varf”? Vorbesc serios, in afara de vorbe – aiurea – gen „A trecut vaporul prin criza”, poate cineva sa identifice o constructie politica sau sociala a astuia?

Pisica mea e mai „om de stat” decat caricatura asta.

jan dinu 15-07-2014 - 19:57

Hai mah – Scabrosule – ca nu convingi pe nimeni !
Chiar pisica ta da din coada ca semn de protest impotriva stapinului !
Marshi – hingeru este dupa tine !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-07-2014 - 20:02
jan dinu 15-07-2014 - 20:27

Haoleo tziganca draga
Ai pierdut bani pe shpaga
La Mircica Vaporeanu
Tatar rau care-a luat banu
Ai ramas leftera acum
Puradeii-itzi stau in drum
La cersit in Dragashani
Viatza trista de tzigani !
JD-USA

Antibasistul 15-07-2014 - 20:25

Jane securistule ce cauți pe forum, basistule!?

jan dinu 15-07-2014 - 20:39

Sunt mindru ca’s securist …
Nu ca tine – un limbist –
Ce tot stal pe internet
La un amarit bufet !
Viatza noastra e aleasa
SRI-ul este-o casta
Suntem veghetori de tzara
Nu ca voi – o grea povara – !!-:))))
JD-USA

salut 15-07-2014 - 20:47

Jane, omul a zis-o asa, generic, jumatate in gluma ca esti securist. Esti prea prost ca sa fii asa ceva. Turnator, da, limbist, da, dar nu securist, sa pastram proportiile.

jan dinu 15-07-2014 - 23:07

Turnator din tata-n fiu
Ai fost rau dar pamantiu
Fierea se varsa in tine
Salutare cand pe alti-i vedeai de bine
Nu turnai la securisti
Ci mergeai la cei gardisti
Astazi porti camasa verde
Ca tu crezi ca urma-ti pierde
Prin ceata de derbedei
Cei cu capu ras de bey
Betivani si cretinei
Si salut le sta in frunte
Legionari cu cap in puncte
Goi de minte
Si fara de parinte.
JD-USA

Cioxe 15-07-2014 - 23:32

Asta-i America Jenica !
Vezi, ti s-au suit hamburgerii la colivie !
Te drea’ de prostovan imputzit !

jan dinu 15-07-2014 - 23:52

Mai Salut – Salutare
Tu nu faci doua parale
Tot ce stii sa faci
In poteca sa te caKY !
Educatia ce-o ai
NU face nici doi parai
Eu ti-am spus-o shi tepet :
Esti inert -un obiect !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-07-2014 - 20:58

Janne -moo ! Esti in necunostiiiiintza de cauza !
Tu esti doar cu …proxenetismu / nu cu securismu !
Totusi esti tzagan bilionieru, nu ca corbeilleru …ramolitu!

jan dinu 15-07-2014 - 23:56

Eu la curve cind ma duc
Imi iau scula shi tot ffu-T
Ca e buna shi crescuta
Stau cu EA shi prind o suta !
JD-USA

salut 16-07-2014 - 00:00

Si schimbi mâna si mai fooți o suta.

jan dinu 16-07-2014 - 17:24

Salutica tu ti-o freshi cu manusa, sa nu ti sa roada pelea de pe palma. Da tatuca iaste ghine asa.
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-07-2014 - 17:35

E ghini acasa , Janne-moo!

jan dinu 16-07-2014 - 17:59

Deie Domnu tot sa dea …
Viatza buna pe’acilea
Shi cit pot sa mai traiesc
Dame bune s-a cordesc !!!!-:)))
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS