Acasa Revista Presei Revista presei. De ce a votat UDMR modificările Codurilor Penale?

Revista presei. De ce a votat UDMR modificările Codurilor Penale?

scris de Z.V.
33 afisari

Liviu Avram, despre modificările PSD la Codul Penal: Mulţi social-democraţi sunt probabil nefericiţi. Ei sperau că scapă toţi. Jurnalistul Liviu Avram susţine că mai mulţi social-democraţi sunt nemulţumiţi de forma actuală a Codului Penal, adoptată azi de Parlament, întrucât l-ar ajuta doar pe Liviu Dragnea şi nu i-ar scăpa şi pe cei cu probleme din administraţia publică. Acesta a mai menţionat că voturile pozitive ale UDMR şi cei care n-ar fi avantajaţi de noile modificări au fost motivate de disciplina de partid. „Eu în locul Opoziţiei aş face o poză cu toţi cei care au votat pentru şi vom vedea dacă se vor mai găsi pe listele viitoare”, a mai adăugat jurnalistul, relatează Adevărul.

De ce a votat UDMR modificările Codurilor Penale? Explicaţia lui Kelemen Hunor. Restructurarea nu demonstrează că va îmbunătăţi actul de guvernare. Kelemen Hunor a declarat, la Arad, că UDMR a votat pentru modificarea Codului Penal pentru că nu s-a adăugat nici măcar „o virgulă” la deciziile Curţii Constituţionale. Acesta a precizat că de 15 ani sunt doar „discuţii” despre corupţie şi justiţie, dar nimic nu s-a schimbat în România, titrează Gândul.

Modificările pe Justiţie. Punct şi de la capăt. Nici nu s-au votat bine proiectele de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală că au şi început problemele. Reprezentanţii USR au anunţat că vor sesiza CCR pe acest subiect. USR a mai condamnat complicitatea UDMR şi a minorităţilor naţionale, care au făcut posibil să fie adoptate sute de modificări deosebit de nocive pentru funcţionarea sistemului de Justiţie, potrivit Cotidianul.

Ludovic Orban aruncă în aer noile prevederi ale Codului Penal: „Le vom contesta la CCR! Cei care le-au aprobat sunt nenorociţi!”. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PNL va contesta la Curtea Constituţională legile pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. De asemenea, el a precizat că PNL va organiza mitinguri în toată ţara pentru promovarea referendumului pe probleme de Justiţie, notează Evenimentul Zilei.

Coplata serviciilor medicale private a fost adoptată de Guvern: Românii se vor putea trata, la alegere, la privat, iar o parte din costul tratamentului ar urma să fie suportat de Casa de Asigurări. Pacienţii români se vor putea trata, la alegere, la privat, iar o parte din costul tratamentului ar urma să fie suportat de Casa de Asigurări de Sănătate: practic, pacientul va putea „lua cu el” la privat suma pe care CNAS o decontează în prezent la stat pentru serviciul medical respectiv, urmând să plătească din buzunar doar diferenţa de bani dintre această sumă şi tariful de la privat, menţionează Hotnews.ro.

Suspiciuni de încălcare a legii în cazul pensionării lui Augustin Lazăr. Graba cu care Secţia pentru Procurori de la CSM a decis să aprobe cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, începând chiar cu ziua în care i se termină, la termen, mandatul de procuror general al României, dar şi rapiditatea cu care preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie, cu aceeaşi dată, a lui Augustin Lazăr ridică serioase semne de întrebare atât cu privire la moralitatea acţiunii, dar, mai ales, cu privire la legalitatea demersului, titrează Jurnalul.ro.

Iohannis a atacat Guvernul, în faţa Comisiei de la Veneţia. Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), context în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul defectuos în care PSD legiferează. Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că, deşi Curtea Constituţională a României a identificat nenumărate nereguli în cele două proiecte de modificare a Codurilor Penale, „Parlamentul nu şi-a învăţat lecţia şi le-a rediscutat în aceeaşi manieră foarte rapidă, superficială şi netransparentă”, potrivit România Liberă.

Eugen Teodorovici, prima reacţie după ce a fost pus de Iohannis ministru interimar: ”Back in business”. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a fost numit ministru interimar şi la Fonduri Europene, prin decret semnat de preşedintele Iohannis, ca urmare a demisiei Rovanei Plumb, care candidează pentru Parlamentul European de pe primul loc în lista PSD. Teodorovici anticipează că va sta 45 de zile la ministerul pe care l-a mai condus şi în Guvernul Ponta, relatează Ştiripesurse.ro.

Alegeri europarlamentare: Partidele trebuie să-şi dea jos toate bannerele în 2 zile, altfel riscă amenzi. Toţi competitorii electorali trebuie să elimine bannerele şi materialele publicitare utilizate în activitatea de promovare până pe data de 26 aprilie, la ora 24:00, altfel vor fi sancţionati, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, scrie Ziare.com.

Încă un constructor avertizat cu rezilierea contractului. CNAIR le-a dat ultimatum italienilor de pe Centura Tecuci. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, l-a avertizat pe reprezentantul asocierii care ar trebui să construiască Varianta Ocolitoare Tecuci, Andreea Chiruli, că îi va fi reziliat contractul dacă până în data de 20 mai nu se mobilizează pe şantier. Acestuia i s-a adus la cunoştinţă că rezilierea contractului semnat cu CNAIR va atrage după sine reţinerea garanţiei de bună execuţie şi emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu îi va mai permite acestui antreprenor să participe timp de trei ani la licitaţii publice în România, potrivit Economica.net.

Datoria publică se adânceşte. Eurostat: România a înregistrat în T4 cea mai mare creştere a ponderii datoriei publice în PIB din Uniunea Europeană. România a înregistrat, în al patrulea trimestru al anului 2018, o creştere de 0,8% a ponderii datoriilor publice în PIB, faţă de al treilea trimestru al aceluiaşi an, potrivit datelor Eurostat, fiind statul cu cea mai mare creştere a datoriei publice în PIB, în perioada menţionată. În comparaţie cu al treilea trimestru al anului 2018, patru state membre au înregistrat o creştere a ponderii datoriilor în PIB, la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al anului 2018, douăzeci şi trei o scădere, iar în Malta raportul a rămas constant, notează Ziarul Financiar.

Noul Cod Penal, adoptat în Camera Deputaţilor. Proiectul de modificare a Codului Penal a fost 180 de voturi pentru, 81 împotrivă şi două abţineri. Au fost eliminate mai multe prevederi din forma iniţială a legii, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR. Articolele criticate de Opoziţie au rămas în forma iniţială, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de Curte, relatează QMagazine.ro.

Spălare de bani la transferurile lui Stanciu şi Chipciu de la FCSB? / 30 de poliţişti au descins astăzi în birourile lui Anderlecht. Anderlecht e în centrul unui scandal uriaş în Belgia. Clubul e suspectat de spălare de bani în cadrul transferurilor din ultimii ani, iar 30 de anchetatori au luat cu asalt baza de antrenament a belgienilor pentru a căuta probe. Poliţiştii au ridicat mai multe dosare de la faţa locului, însă oficialii echipei din Bruxelles n-au vrut să facă vreun comentariu legat de acest subiect, potrivit Gsp.ro.

Simona Halep, regină pe zgură în clasamentul WTA! Cum a reuşit să domine tenisul din 2015 şi ce ecart uriaş are faţă de Serena Williams. Nu mai puţin de 8107 puncte a adunat Halep pe zgură începând cu anul 2015. Au fost câteva turnee importante pe care a reuşit să le câştige, dar de departe, trofeul de la Roland Garros din sezonul precedent e cel mai valoros. Românca este urmată în acest clasament de Serena Williams. Fostul lider mondial se apropie de 5000 de puncte şi poate fi depăşită de Garbine Muguruza. Iberica încheie podiumul cu 4598 de puncte, informează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS