Acasa Revista Presei Revista presei. De ce cu profesorii Basescu nu are dreptate

Revista presei. De ce cu profesorii Basescu nu are dreptate

scris de Ziua Veche
18 Afisari

Traian Băsescu, conform Financiarul: La plata cu ora, un profesor câştigă mai bine decât mine.

Sa detaliem cele spuse de presedinte: „Toţi am avut salarii mici în anumite etape ale carierei noastre. Eu i-aş spune domnului profesor că dânsul are totuşi 16 ore pe săptămână, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă va face un calcul să vadă cu cât e plătit pe oră, va constata că e mai bine plătit decât mine”.

 

Aici, in opinia mea, Traian Basescu face o greseala. Daca este sa calculam matematic exclusiv orele pe care le petrece un profesor in clasa, da, asa este, un profesor munceste mai putin decat seful statului. Totusi, mai trebuie sa tinem cont si de consumul nervos considerabil pe care il presupune activitatea didactica.

Ceea ce nu stie domnul Basescu este ca munca de profesor nu se termina dupa ore, ci continua uneori pana noaptea tarziu. Mama a fost profesor de matematica, iar tata de limba si literatura romana. Ambii si-au facut lectiile toata viata lor, zi de zi, muncind acasa, dupa ore, cel putin inca odata timpul pe care l-au muncit la orele de predare.

Tata se plimba prin camera, repetandu-si ore-n sir lectiile despre scriitorii romani si creatiile lor, iar mama a rezolvat pana tarziu, la unu sau doua noaptea, nu numai problemele din manuale, ci si cele din toate culegerile existente.

Asa ca ma indoiesc ca Traian Basescu munceste cat un cadru didactic care vrea sa-si faca meseria cum trebuie.

Tot Basescu, citat de Curentul: «Dacă eu conduceam PDL, n-ar fi rămas în partid Preda, Voinescu sau Radu F. Alexandru”. Traian Basescu a spus astfel: ca „nu ar fi rămas în partid niciun politician care nu respectă „regula de aur“ a democraţiei interne, respectiv deciziile luate de majoritate, „indiferent că s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru”.

Senatorul Olguţa Vasilescu vrea o lege prin care să cenzureze „postacii” de pe Internet, anunta Adevarul. Ha. Probabil ca Lia Olguta Vasilescu nu realizeaza ce ar insemna o astfel de lege.

Pe de o parte, nu stiu cum ar putea deosebi cei care ar monitoriza Internetul romanesc numele unei anumite statiuni croate, folosit uneori ca substantiv comun, de traducerea sa in limba engleza, folosita uneori ca nume propriu, iar alteori ca substantiv comun, in titlurile unor piese celebre de rock.

Si atunci cum facem? Interzicem pe Internet si aceste piese, din cauza folosirii cuvantului? Ar fi un delir si inceputul sfarsitului…

Pe de alta parte, Liuta, stapaneste, te rog, cand mai ai astfel de idei crete. Ai idee cate site-uri ar trebui monitorizate zilnic, ora de ora? N-ai idee. Normal, pentru ca n-ai nici o legatura cu fenomenul.

Iti dau un sfat: inainte sa te faci de ras, intereseaza-te cati angajati are institutia chinezeasca ocupata cu cenzura Internetului la ei si iti vei da seama ca este ca si cum te-ai apuca sa cureti Lacul Baneasa de matasea broastei cu sita aia cu care la bocatarie scurgi taiteii. Sa-i scurgi bine!

Victor Ponta, conform Evenimentului zilei: „Pe vremea lui Geoană, mogulii influenţau 100% deciziile PSD”. Victor Ponta îl desfiinţează pe predecesorul său la conducerea PSD, afirmând despre Mircea Geoană că era lipsit de viziune şi dependent de patronii trusturilor de presă.

Din Romania libera afli de ce şi-a deschis un extremist maghiar birou la Târgu Mureş. Centrul Jobbik va funcţiona ca un instrument pentru obţinerea autonomiei teritoriale a maghiarilor în Transilvania, dar şi ca o pârghie, prin intermediul căreia Jobbik va pune presiune pe UDMR şi PCM pentru a rezolva problemele etnicilor maghiari.

Curierul national scrie despre „Scamatorii” care te scapă de datorii. „Întreprinzătorii” de criză promit că-ţi preiau firma fără ştirea Fiscului şi a băncilor. Cesiunea va fi înregistrată „fără riscul de opoziţie (a creditorilor) şi fără a fi comunicată către ANAF”. La finalul procedurii „nu vei mai avea nici o legătură cu vechea ta firmă”.

Gandul informeaza ca românii au ajuns să trăiască mai rău ca bulgarii. Potrivit portalului Numbeo.com, una din cele mai mari baze de date referitoare la costul vieţii, un român are salariul mediu net de 373,24 euro, mai mic cu 56 de euro decât cel al unui bulgar.

Ziarul financiar consemneaza dupa prima iesire in public a reprezentantilor Consiliului Fiscal, conform caruia banii trebuie să meargă de la salarii şi pensii în investiţii.

Organismul este format din cate un reprezentant al Bancii Nationale a Romaniei, Institutului Bancar Roman, Asociatiei Romane a Bancilor, Academiei Romane si Academiei de Studii Economice.

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS