Acasa Revista Presei Revista presei. De ce rămâne UDMR la guvernare

Revista presei. De ce rămâne UDMR la guvernare

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Cele două motive pentru care baronii UDMR rămân la guvernare „S-a discutat, în mod neoficial, despre candidatura lui Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale. Aceasta ar urma să fie joia viitoare. De altfel, UDMR are în mod tradiţional candidat la alegerile prezidenţiale, iar la scrutinul din 2009 candidatul Uniunii a fost tot Kelemen Hunor.” (România liberă)

Scutierii parlamentarilor corupți „Parlamentarii care au fost acuzați de diverse ilegalități, pentru care procurorii au cerut măsura arestării preventive, s-au adăpostit în spatele votului colegilor lor din cele două camere ale Legislativului, atât în comisii, cât și în plen. Formula coaliției de la putere s-a schimbat, dar având majoritate, a reușit să facă scut în fața celor acuzați de corupție, chiar dacă unii dintre ei aparțineau unor partide de opoziție. Până în prezent sunt aproape o duzină de astfel de parlamentari salvați de vot” (Puterea)

Dreapta se unește. Statutul noului partid, PNL-PDL, finalizat „Statutul noului partid ce se va forma prin fuziunea PNL și PDL este gata, urmând ca marți, într-o ședință comună condusă de Blaga și Iohannis, să se decidăpolitic, numele și sigla partidului” (Curentul)

Ucraina sapă tranşee la graniţa cu Transnistria „Armata ucraineană va săpa un „şanţ protector” de 300 de kilometri lungime de-a lungul graniţei cu regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova. Decizia vine în contextul în care există numeroase informaţii conform cărora Rusia se foloseşte de Transnistria pentru a furniza armament, echipamente şi soldaţi pentru mişcarea separatistă prorusă din estul Ucrainei”” (Adevărul)

Un oficial din Poliția Română pune capăt speculațiilor legate de misterioasa dispariție a lui CodruțMarta „Căutat de peste doi ani, fostul șef de cabinet a lui Sorin Blejnar – fost președinte ANAF – a generat numeroase controverse. Unii oficiali susțin că omul căutat pentru o evaziune de 15 milioane de euro ar fi fost descoperit și urmează să fie adus în țară, iar alții arată că, cel mai probabil, Codruț Marta ar fi fost asasinat” (EvZ)

Surse: Statul, interesat de preluarea Electrica Muntenia Sud „Enel este obligat, prin contractul de privatizare al Electrica Muntenia Sud, să-i ofere mai întâi statului român posibilitatea să-i cumpere participaţia în această companie, pe care grupul italian a scos-o la vânzare la finele săptămânii trecute” (Bursa)

Premierul exclude varianta unei remanieri guvernamentale „Premierul Victor Ponta a declaratcă nu are în vedere o remaniere guvernamentală în perioada următoare, dar a precizat că mai sunt posibile schimbări în guvern fără ca acestea să fie deja planificate” (Cronica română)

Cât poate recupera Brazilia în urma celor 11 mld. dolari investite în Campionatul Mondial? „Pentru Brazilia, FIFA va efectua plăţi în valoare de 576 milioane de dolari, care vor reveni asociaţiilor membre participante, cluburilor jucătorilor de fotbal implicaţi şi programului de protecţie şi securitate al cluburilor, cu 37% mai mult decât a presupus Cupa Mondială desfăşurată în Africa de Sud” (Curierul naţional)

Germania campioană mondială după 24 de ani. Gotze a înscris în minutul 113 golul victoriei, 1-0 cu Argentina (Gândull)

DEZINFORMARE Brava echipă a Coreei de Nord joacă finala cu Portugalia! „Echipa naţională a Coreei de Nord este adevărata revelaţie a turneului final din Brazilia, anunţă televiziunea de stat din Phenian, care a prezentat într-un buletin de ştiri măreţele rezultate obţinute la CM” (Naţional)

StareaPresei.ro

3 comentarii

pathfinder 14-07-2014 - 11:37

Io cu asta am sa votez!
Cu Kelemen Hunor!
Are sanse reale!!!
Igen! Igen! Igen!

ancuta 14-07-2014 - 11:43

Dreapta unita!
Jos komunistoizii!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-07-2014 - 14:36

Sa ramana ! Merita ! hungaroaicele …UDE MELEU !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult