Acasa Revista Presei Revista presei. De ce s-a surpat strada la Eroilor?

Revista presei. De ce s-a surpat strada la Eroilor?

scris de Z.V.
11 afisari

Încă o victimă după incendiul din COLECTIV; Gigi Nețoiu, condamnat în dosarul ‘Transferurilor’, a făcut INFARCT în penitenciar; bugetele ministerelor, aprobate pe bandă rulantă; Ministrul Sănătății: avem în vedere construirea unui nou spital de arși în București; PND. Fenechiu președinte; Băsescu, despre reținerea Prințului Paul; fosta șefă a ANRP, în permisie la Milano; Familia Regală deschide porțile Castelului Săvârșin și îi invită pe românii din țară și din Republica Moldova la Domeniul Săvârșin; nou incident între Rusia și Turcia; precum și Calificare de senzație a României în „sferturile” CM de Handbal feminin sunt principalele titluri ale zilei.

pericol-de-surpare-in-zona-eroilorDe ce s-a surpat strada la Eroilor? Răspunsul ministrului Transporturilor. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, potrivit Gândul, legat de surparea șoselei din zona Eroilor, că tasările sunt în acest moment „departe de cota de alarmă”, precizând că a solicitat mobilizarea unei echipe care să identifice eventuale alte goluri sub carosabil în zona care ar putea fi afectatată.

Încă o victimă după incendiul din COLECTIV. Numărul celor decedați a ajuns la 61. Încă o persoană, rănită în incendiul din Colectiv, a murit, informează România Liberă.
Numărul celor decedați a ajuns la 61. Ultima victimă este o femeie de 36 de ani, care a murit duminică.

Gigi Nețoiu, condamnat în dosarul ‘Transferurilor’, a făcut INFARCT în penitenciar. Gigi Nețoiu, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul ‘Transferurilor’ și încarcerat la Secția exterioară Vânjuleț a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, a fost transportat duminică la spital, informeazăRomânia Liberă.

Bugetele ministerelor, aprobate pe bandă rulantă. Cu ce curiozități s-au prezentat unii ordonatori de credite.Parlamentarii din comisiile de buget-finanțe au adoptat, în weekendul trecut, sumele alocate fiecărui minister în parte, cu tot cu nelipsitele ‘curiozități’ venite de la reprezentanții câtorva ordonatori de credite. Weekend de foc pentru parlamentari, dar și pentru miniștri: discuțiile pe marginea bugetului de stat au continuat sâmbătă și duminică, pentru alocarea de fonduri fiecărui ordonator de credite (minister sau agenție guvernamentală) în parte, scrie Adevărul. Cele mai multe bugete au fost adotate fără amendamente sau cu doar câteva intervenții, dar disputele au fost cât se poate de aprinse.

Un nou SCANDAL la Comisia buget-finanțe. Aleșii erau pe cale să acorde o SUMĂ ENORMĂ restaurării unei bisericii. Aleșii au început ziua în Parlament cu un adevărat scandal, informeazăEvenimentul Zilei. Totul a pornit de la o neînțelegere privind un amendament care prevedea alocarea unei sume pentru restaurarea Mănăstirii Dealu, acolo unde este îngropat capul lui Mihai Viteazu. Bugetul pentru anul 2016 trimis de Guvern nu prevede bani pentru restaurarea lăcașelor de cult.

Un nou SCANDAL la Comisia de Buget-Finanțe. Președintele comisiei s-a întors la dezbateri, după ce a CEDAT NERVOS și a părăsit ședința. Președintele Comisiei de Buget-Finanțe, Viorel Ștefan, a părăsit sala de ședință unde se dezbat și se votează o serie de amendamente privind bugetul de stat pe 2016. Mai mulți parlamentari au părăsit de asemenea ședința. Viorel Ștefan s-a întors ulterior la comisie, informează Evenimentul Zilei.

Parlamentarii au întrerupt dezbaterile pe buget, pentru a fi colindați de copii: „Aduceți portofelele”. Un grup de colindători a venit astăzi la Parlament. Aleșii erau la muncă, proiectul legii Bugetului pe anul 2016 fiind pe masa lor. Senatorii și deputații au făcut o pauză pentru a-i asculta, Viorel Ștefan (PSD) glumind că aleșii trebuie să „aducă portofelele” pentru că nu au „colăcei”, scrie Evenimentul Zilei.

Ministrul Sănătății: Avem în vedere construirea unui nou spital de arși în București. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat duminică, la Parlament, că se analizează posibilitatea construirii unui nou spital de arși în București, conform ziarului Jurnalul Național. „Avem în vedere construirea unui nou spital de arși în București. Există o necesitate în acest moment. Analizăm acest lucru. În acest an (n.r. 2016 vom finaliza această analiză). Vorbim de un an, vorbim despre 12 luni”, a spus demnitarul, care a fost prezent la Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului.

Trafic blocat pentru 30 de zile în urma surpării din zona Eroilor din Capitală. 14 persoane au fost evacuate. Constructorul și Metrorex vor fi trași la răspundere pentru probleme sociale cauzate de defecțiune, scrie Curierul Național. Un reprezentant al Primăriei Capitalei a oferit informații despre deciziile care au fost luate în legătură cu surparea terenului în zona Eroilor din București. Acesta a transmis faptul că 14 persoane au fost evacuate în urma avertizării ISU despre siguranța persoanelor care locuiesc în cele două blocuri din zona Eroilor. Potrivit celor transmise de către acesta, 4 persoane au ales să fie cazate la un hotel, iar alte 10 s-au cazat la rude.

Ovidiu Raețchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5: Vor fi întârzieri semnificative la construcția noii magistrale din zona Eroilor. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să trateze cu prioritate situația magistralei Drumul Taberei și să garanteze că nu există și alte zone cu risc de surpare și care ar pune în pericol siguranța bucureștenilor, transmite Adevărul. De asemenea, Raețchi a spus că cineva trebuie să deconteze panica și disconfortul creat bucureștenilor.

PND. Fenechiu președinte. Deputatul Daniel Fenechiu a fost ales sâmbătă președintele Partidului Național Democrat, în primul congres, desfășurat la Palatul Parlamentului. Au participat 1.000 de delegași din toată țara și a fost adoptată rezoluția intitulată „O Românie pentru români”, informează un comunicat al partidului, conform cotidianului Puterea.

Băsescu, despre reținerea Prințului Paul: Nu îmi este fin. I-am botezat copilul. Nu a apelat la mine pentru că eu nu mă implicam în trafic de influență. Fostul președinte Traian Băsescu a spus despre Prințul Paul, plasat în arest la domiciliu după 24 de ore de arest, că nu a apelat la el pentru recuperarea averii pentru că nu se implică în trafic de influență, notează Adevărul. ‘Nu îmi este fin. I-am botezat copilul. Oricine răspunde pentru faptele lui. Dar pot să vă întreb ceva? Dacă un frate sau o soră a dvs. ar comite o ilegalitate ați considera că și dumneavoastră sunteți vinovată? Mai am o problemă, oare de ce credeți că nu a apelat la mine pentru recuperarea averii mai ales că părea dispus să ofere 50-80 la sută din bunurile recuperate? Nu cumva pentru că eu nu mă implicam în trafic de influență? O sugestie, nu stați doar pe A3’, i-a răspuns Băsescu unui internaut care l-a întrebat ce părere are despre reținerea finului său.

Băsescu, la înființarea Organizației de Tineret a MP: Aici nu vor exista decapitări ca la TSD. Traian Băsescu a declarat, duminică, la înființarea Organizației de Tineret a MP, că în partidul său nimeni nu va fi ‘decapitat’ dacă va îndrăzni să îl critice pe președintele formațiunii, așa cum s-a întâmplat la Congresul TSD cu Mihai Sturzu, care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, informează Gândul.

Conflictul Ponta-Dragnea a coborât și în conducerea tineretului social-democrat. Liviu Dragnea îi bănuiește pe Victor Ponta și pe apropiații săi, potrivit ziarului Adevărul, că s-ar afla în spatele gestului lui Mihai Sturzu de a-i cere lui Dragnea să-și dea demisia din fruntea PSD. În final, cel care a făcut un pas înapoi a fost Sturzu, înlocuit la șefia TSD de Gabriel Petrea, favoritul lui Dragnea. Gabriela Podașcă, omul lui Ponta, a avut parte de o înfrângere dureroasă.

Lansarea lui Ponta spre Cotroceni, plătită din banii bucureștenilor. Primăria Capitalei este acuzată că a achitat nejustificat aproape 250.000 de lei pentru evenimentul PSD din septembrie 2014, când Victor Ponta și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale pe Arena Națională, potrivitRomânia Liberă. Inspectorii Curții de Conturi au menționat într-un raport că Primăria Generală a Capitalei a plătit peste 245.000 de lei pentru un eveniment organizat în trei zile consecutive de un partid politic. În perioada vizată, mai exact pe 20 septembrie 2014,  a avut loc și lansarea lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni, care a avut loc pe Arena Națională.

Fosta șefă a ANRP, în permisie la Milano. Magistrații Curții de Apel București au ridicat temporar controlul judiciar emis pe numele fostei șefe a ANRP, Ingrid Zaarour, cercetată în două dosare privind fraude cu retrocedări, pentru a putea merge la Milano, din motive medicale. Ea a primit permisiunea să plece timp de două săptămâni, anunță Jurnalul Național.

Cristian Cioacă a fost scos din AREST și dus la Parchetul General. Fostul polițist a depus plângere PENALĂ împotriva anchetatorilor. Polițistul Cristian Cioacă a fost scos din Arestul de la Colibași și dus la Parchetul General pentru a fi audiat, relatează Evenimentul Zilei. Cristian Cioacă a fost mutat de la Penitenciarul Colibași la cel din Giurgiu, iar de acolo a fost dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte.

Familia Regală deschide porțile Castelului Săvârșin și îi invită pe românii din țară și din Republica Moldova la Domeniul Săvârșin. Familia Regală invită toți românii din țară, dar și pe cei din Republica Moldova, cu ocazia Crăciunului, la Ziua Porților Deschide, la Domeniul Săvârșin. Invitația este valabilă pentru data de 23 decembrie, între orele 09.00 și 17, anunță Curierului Național.

Bulgaria și-a ÎNCHIS frontiera cu Turcia. Bulgaria și-a închis punctul de frontieră Kapitan Andreevo, de la granița cu Turcia, anunță România Liberă. Decizia guvernului de la Sofia a fost anunțată de procurorul-șef al Bulgariei, Sotir Țațarov.

Nou incident între Rusia și Turcia. O navă de război rusească a deschis focul spre un pescador turcesc, în Marea Egee, titreazăAdevărulO navă rusească de război a deschis focul pentru a evita o coliziune cu o navă de pescuit sub pavilion turcesc. Atașatul turc a fost chemat de urgență la Ministerul rus al Apărării, după incidentul ce a avut loc între nava de pază, Smetlivi, a Marinei ruse și pescadorul turcesc în Marea Egee, la 22 km de insula grecească Lemnos.

Extrema dreaptă A PIERDUT alegerile în Franța. Înfrângere a extremei drepte în turul al doilea al regionalelor din Franța. După ce în urmă cu o săptămână înregistrase o victorie răsunătoare adjudecându-și primul loc în 6 din 13 regiuni, duminică, Frontul Național nu a mai câștigat în nicio regiune, potrivit estimărilor la închiderea urnelor, relatează Gândul.

Uniunea Europeană: Din cauza imigranților, libera circulație în cadrul spațiului Schengen se confruntă cu probleme. O propunere de a da executivului UE puterea de a trimite spontan forțe militare către statele membre pentru a apăra frontierele uniunii a fost publicată în această săptămână, transmite Curierul Național.

Sancțiunile aplicate de RATB sunt ilegale. Dovada că, de 14 ani, bucureștenii sunt supuși unui abuz. De 14 ani, RATB aplică ilegal sancțiuni contravenienților. Ilegalitatea constă în nerespectarea hotărârilor de consiliu municipal referitoare la cuantumul amenzilor, potrivit ziarului Puterea. Iar consecința poate fi anularea sancțiunilor și returnarea banilor către cei care au păstrat procesele verbale.

Marele premiu la LOTO, de aproape 29 de milioane de lei, NU a fost câștigat. Vezi numerele extrase. Premiul categoriei I la Loto 6/49, de peste 28,9 de milioane de lei, nu a fost câștigat duminică, informează România Liberă. Premiul categoriei I la Loto 6/49, pus în joc duminică , a fost reportat pentru următoarea extragere. Numerele extrase la Loto 6/49 sunt 32, 25, 11, 21, 14, 38, iar numărul Noroc este 5796720.

Lumea produce mai mult grâu decât consumă. Ce se întâmplă cu fermierii români. Luna decembrie găsește grâul românesc la un preț cu peste 20% mai ieftin decât în perioada similară a anului trecut și cu aproximativ 30% sub cel din 2013, lăsându-i pe fermieri dependenți de credite și cu profiturile spre zero, potrivitEconomica.net. Investițiile sunt și ele dependente de fondurile UE.

O divizie a grupului UniCredit construiește 350 de apartamente în cea mai fierbinte zonă din București. UCTAM Ro, parte a grupului UniCredit, a obținut în luna august a acestui an autorizația de construcție pentru un proiect rezidențial cu 350 de apartamente în București, anunță Economica.net.

Cu un randament al dividendului de circa 6%, Fondul Proprietatea mai scoate 550 de milioane de lei din capital pentru distribuții. Fondul Proprietatea (FP) a convocat acționarii pe 27 ianuarie în Adunare Generală Extraordinară pentru a aproba distribuția a 549 milioane de lei din capital social prin reducerea valorii nominale a acțiunii de la 0,9 lei la 0,85 lei, potrivit Ziarului Financiar.
Acționarii vor avea de încasat câte 0,05 lei/ac­țiune, distribuție echivalentă unui randament al dividendului de circa 6%.

CÂT DĂM, ATÂTA FACE. Bugetul sportului se prăbușește chiar în anul Olimpiadei. Guvernul Cioloș alocă mișcării sportive, în 2016, cu 82,5 milioane de lei mai puțin decât în 2015, ministrul Lipă spune că se descurcă. Comisiile de Buget-Finanțe au respins un amendament care prevedea bani pentru premierea sportivilor care vor câștiga medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează Pro Sport. Această știre e completată de o alta care creionează perfect interesul guvernului Cioloș pentru sport: MTS va primi, în anul olimpic 2016, mult mai puțini bani decât a avut în 2015.

Calificare de senzație a României în „sferturile” CM de Handbal feminin ť „Tricoloarele” au învins Brazilia cu 25-22.Naționala României de Handbal feminin s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins în „optimi” reprezentativa Braziliei, scor 25-22, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult