Acasa Revista Presei Revista presei. De ce stenogramele in Dosarul Vantu?

Revista presei. De ce stenogramele in Dosarul Vantu?

scris de Ziua Veche
3 afisari

Sorin Ovidiu Vantu-foto GandulGandul: Varianta procurorilor – ce cauta in dosarul lui Vantu stenogramele cu ziaristi si politicieni. „Stenogramele nu au legătură cu infracţiunea de care e acuzat SOV, dar surse judiciare au declarat că acestea au fost depuse la dosar pentru „caracterizarea inculpatului” şi pentru a arăta „modul de a acţiona al acestuia”.”

 

Adevarul: Vîntu către ziariştii săi: „Nu sunteţi liberi, nene!“. „Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a atenţionat pe şefii trustului Realitatea Media că s-a terminat cu glumele privind independenţa editorială. Vîntu le-a pus în vedere directorilor de la Realitatea TV că are nevoie de o organizaţie care să răspundă comenzilor sale, întocmai ca Audi-ul pe care îl conduce.”

Bursa: Libertatea presei – un coşmar. „Am publicat sâmbătă noaptea, pe site-ul ziarului „BURSA”, un scenariu, în care Traian Băsescu ar fi recţionat la ameninţările de răs-turnare a regimului, ameninţări venite dinspre opoziţia politică, sindicate şi mass-media, dând la iveală informaţiile privitoare la planul unei lovituri de stat, în spatele căreia s-ar găsi Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în legătură cu liderii opoziţiei, ai sindicatelor şi ai presei.”

Curentul: Vîntu: „Dacă Preşedintele era băiat deştept, îmi sugea p… frumos şi spunea sărut mâna pentru masă. „Interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, cercetat penal pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, are meritul de a dezvălui, cu materialul clientului, adevărata faţă a mafiotului. După ce a declarat în mai  multe rånduri că el nu se amestecă în politica editorială a trustului Realitatea-Caţavencu, stenogramele convorbirilor sale cu şefii (Cătălin Popa, Sergiu Toader sau Doru Buşcu) arată contrariul.”

Evenimentul zilei: Firele lui Vîntu, întinse peste România. „Politicieni din toate partidele, jurnalişti (în mare parte angajaţi ai săi), dar şi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. Toţi întregesc tabloul celor care l-au cunoscut, cel puţin prin intermediul telefonului mobil, pe Sorin Ovidiu Vîntu şi au simţit pe pielea lor influenţa şi puterea omului de afaceri.”

Puterea: Vîntu: „L-am lovit pe Băsescu, nu cu presa, ci prin combinaţii“. „Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, conţine cinci volume, incluzând stenogramele discuţiilor cu jurnalişti din grupul Realitatea, precum Cătălin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tănase, dar şi cu politiceni.”

Romania libera: Cu cine împărţea SOV puterea. „6 decembrie 2009: Cu o oră înainte de închiderea urnelor, Vîntu discuta împărţirea posturilor în viitorul guvern cu un senator pe care RL l-a identificat a fi liberalul Dan Radu Ruşanu. Acesta neagă existenţa discuţiei cu SOV, dar admite că numărul de telefon din stenograma SRI care redă dialogul îi aparţine.”

Curierul national: Stimulentele mai stau puţin. „Ialomiţianu: Unii directori s-au trecut în capul listei pentru stimulente, însă nu vor primi aceşti bani pentru că nu au rezultate. Blejnar (ANAF): Doar acei angajaţi care au muncit vor primi bani, indiferent dacă au salariu mic sau mare”

Financiarul: Ioan Niculae a golit combinatul Amonil de active. Acum il lasa si fara angajati. „Patronul InterAgro isi trimite salariatii sa ceara din strada gaze ieftine din productia interna. Primele actiuni: pichetari la Ministerul Economiei si la Palatul Victoria”

StareaPresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult