Acasa Revista Presei Revista presei de duminică 15 decembrie 2013

Revista presei de duminică 15 decembrie 2013

scris de Z.V.
6 afisari

Cum se fac abuzuri în Parlament votându-se pe bandă rulantă și de cele mai multe ori în totală necunoștință de cauză; trei din cele patru tronsoane ale autostrăzii Orăștie-Sibiu vor fi deschise traficului; mulți români iau medicamente preventiv; Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația de la Pungești și România speră la calificarea în sferturile CM de handbal feminin sunt subiectele principale abordate de presa apărută duminică, 15 decembrie.

Operațiunile ‘Codul Penal’ și ‘Grațierea’, desfășurate în noaptea zilei de 9 decembrie în Parlament, și continuate a doua zi în plenul Camerei Deputaților, demonstrează carențele grave ale procesului legislativ, lipsa totală de transparență, modul în care majoritățile parlamentare se pot impune în forță, iar regulile pot fi încălcate sau forțate extrem de mult. Gândul prezintă cum s-a transformat puterea legislativă a României dintr-o instituție care ar trebui să facă legi în folosul cetățenilor într-o mașinărie infernală în care o mână de inițiați plantează amendamente cu dedicație în întâlniri neoficiale iar majoritatea votează pe bandă rulantă și de cele mai multe ori în totală necunoștință de cauză.

Social-democrații sunt învățați să conducă discuția înspre subiectul casei din Mihăileanu a lui Traian Băsescu, terenul achiziționat de Ioana Băsescu, terenurile Elenei Udrea sau afacerile iubitului Ioanei Băsescu, susține Evenimentul Zilei. Potrivit punctajului de ieri destinat social-democraților, evenimentele de marți din Parlament nu există. Niciun cuvânt despre supra-imunitatea parlamentarilor, legea amnistierii și grațierii.

Branduri precum RCS-RDS, Borsec, Altex sau Mobexpert au reușit să ajungă pe primul loc pe piețele pe care activează și să obțină afaceri de sute de milioane de euro, deși au în spate o istorie de doar 15-20 de ani și au fost create de la zero de antreprenori locali. În momentul în care unii dintre cei mai mari antreprenori români s-au apucat să își construiască afacerile noțiunea de brand sau branding era la fel de străină precum cea de plan de business sau de capitalism, scrie Ziarul Financiar.

Trei din cele patru tronsoane ale autostrăzii Orăștie-Sibiu vor fi deschise traficului peste câteva zile. România este foarte aproape de pragul de 600 km de autostradă, anunță Economica.net. Tronsoanele 1, 2 și 4 ale autostrăzii Orăștie-Sibiu vor fi deschise traficului pe data de 19 decembrie, potrivit utilizatorilor forumului de infrastructură Construim România, informație care confirmă calendarul anunțat de autorități: luna decembrie a acestui an.

Exploatarea auriferă pe bază de cianuri ar putea începe în curând la Certej, în Hunedoara. Canadienii de la Eldorado Gold Corporation au primit recent un aviz de mediu revizuit, după cum susține TVR. Cel obținut anul trecut de la Agenția regională Timișoara a fost contestat de ministerul Mediului în instanță, afirmă Curentul. Rovana Plumb, ministrul Mediului, declara în septembrie, că Ministerul Mediului așteaptă decizia instanței. ‘Nu avem informații că ar funcționa. Au fost verificări și activitatea minei este suspendată’, declara atunci ministrul.

Valoarea medie a plăților informale în cazurile de condiționare a actului medical în România este de 424 de lei (aproximativ 95 de euro ), potrivit unui studiu publicat de sindicatul Federația Solidaritatea Sanitară, efectuat pe un eșantion reprezentativ de 2.376 de angajați din sistemul sanitar românesc. Potrivit studiului, numai 6% dintre respondenți au recunoscut existența condiționării actului medical de aceste plăți, însă acest procent „este mult mai mic decât cel indus de frecvența cu care acest aspect este vehiculat”, scrie Jurnalul Național.

Mulți români iau medicamente preventiv. Simt că îi ia puțin durerea în gât și trec fie la medicamentele tipice de răceală, ca s-o înăbușe în fașă, fie trec direct la antibiotice, fiindcă știu ei că altă dată când s-au simțit așa, au avut nevoie. Specialistul care a elaborat prima Lege a Medicamentului din România și care a înființat Agenția Națională a Medicamentului, prof. dr. Ion Fulga, ne spune cum ar trebui să ne folosim de aceste ‘unelte’ pentru a ne transforma din bolnavi în sănătoși și nu invers, arată Adevărul.

Conform celor prezentate de Valer Marian, președintele Agenției Naționale de Integritate împreună cu mai mulți membrii ai familiei sale, este cercetat pentru fapte de dare de mită și spălare de bani, fiind protejat la nivel înalt chiar de Serviciul Român de Informații și de Consiliul Național de Integritate care s-au făcut că nu văd problemele grave pe care acesta le are la dosar, susține Cotidianul.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația de la Pungești, unde reprezentanții instituției s-au deplasat pentru a discuta cu oficialitățile din cadrul primăriei, reprezentanții Janadarmeriei și cu participanții la proteste, verificările fiind în curs de desfășurare, relatează România Liberă.

Fie furtul cat de mic, inculpatul are dreptul la o aparare calificata. Si, de cele mai multe ori, mai ales in cazul „gainariilor’, avocatul este pus din oficiu, pentru care statul plateste cateva sute de lei. Si, daca se ajunge la judecata, un alt avocat trebuie sa apere interesele inculpatului, scrie Capital, preluând avocatura.com.

Doi jucători rapidiști au trăit clipe de groază miercuri noapte într-un club din București, anunță Gazeta Sporturilor. La ieșirea din club, Darko Lukanovici și Rhema Obed ar fi fost bătuți de bodyguarzi. Viorel Modovan a povestit pentru Fanatik ce s-a întîmplat.

România joacă, de la ora 21:15, pentru un loc în sferturile de finală ale CM de handbal feminin împotriva Poloniei. România și Polonia se reîntâlnesc într-un meci oficial după aproximativ cinci ani și jumătate. Ultima bătălie româno-poloneză într-un Campionat Mondial a fost dată în 2007, în grupa de la Toulon, unde tricolorele s-au impus cu 38-33. În handbalul mondial, Polonia nu a existat decât în sectorul masculin, unde sunt printre cei mai buni din lume, scrie  Pro Sport.

4 comentarii

Tache 15-12-2013 - 11:12

După ce şi-a tot amânat plecarea, Crin Antonescu pleacă în fruntea unei delegaţii a Senatul, într-o „vizită oficială“ în Israel, duminică seara, 15 decembrie, şi se întoarce la Bucureşti pe 19 decembrie.
Tot în calitate de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu s-a întâlnit la Bucureşti, la începutul lui septembrie 2013, cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Israelului, Zeev Elkin, „asigurându-l“ pe acesta, cu referire la războiul civil din Siria (unde „rebelii“ sunt susţinuţi de Israel şi de o cabală occidentală condusă din SUA), că „România va fi în prima linie a atacări Siriei (a regimului Al-Assad, ostil Israelului), atunci când ofensiva internaţională va fi declanşată (ceea ce nu s-a mai întâmplat, urmare puternicei opoziţii a Rusiei).
A urmat apoi vizita „oficială“ efectuată de C. Antonescu în Elveţia, cu începere din 17 septembrie 2013, împreună cu Niles Schnecker, consilierul său româno-israelian pentru campania prezidenţială, Crin s-ar fi întâlnit – cf. unor surse dinspre servicii – cu „un grup de oameni de afaceri din Israel“, evrei co-interesaţi în susţinerea sa în cursa pentru Palatul Cotroceni. Întîlnirea ar fi avut loc într-un spaţiu special rezervat în luxosul hotel Belle Epoque Boutique. din Berna, durând aproape două ore, până spre miezul nopţii. Israelienii i-ar fi pus condiţii lui Crin pentru a-i susţine financiar – dar nu numai financiar – campania pentru obţinerea preşedinţiei României, următoarea întâlnire urmând să aibă loc chiar în Israel.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-12-2013 - 11:33

Tache=Eufrosin Wanted by USA

Articolul copiat de pe blogul aceluiasi B A N C R U T O R , fraudulos , ion coja ;
Iata ORICINALUL ;

Mihai Delamare

14.12.2013 la 9:59

A început campania electorală!

Crin pleacă în Israel duminică 15 decembrie 2013.După ce şi-a tot amânat plecarea, Crin Antonescu pleacă în fruntea unei delegaţii a Senatul, într-o „vizită oficială“ în Israel, duminică seara, 15 decembrie, şi se întoarce la Bucureşti pe 19 decembrie.
Tot în calitate de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu s-a întâlnit la Bucureşti, la începutul lui septembrie 2013, cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Israelului, Zeev Elkin, „asigurându-l“ pe acesta, cu referire la războiul civil din Siria (unde „rebelii“ sunt susţinuţi de Israel şi de o cabală occidentală condusă din SUA), că „România va fi în prima linie a atacări Siriei (a regimului Al-Assad, ostil Israelului), atunci când ofensiva internaţională va fi declanşată (ceea ce nu s-a mai întâmplat, urmare puternicei opoziţii a Rusiei).
A urmat apoi vizita „oficială“ efectuată de C. Antonescu în Elveţia, cu începere din 17 septembrie 2013, împreună cu Niles Schnecker, consilierul său româno-israelian pentru campania prezidenţială, Crin s-ar fi întâlnit – cf. unor surse dinspre servicii – cu „un grup de oameni de afaceri din Israel“, evrei co-interesaţi în susţinerea sa în cursa pentru Palatul Cotroceni. Întîlnirea ar fi avut loc într-un spaţiu special rezervat în luxosul hotel Belle Epoque Boutique. din Berna, durând aproape două ore, până spre miezul nopţii. Israelienii i-ar fi pus condiţii lui Crin pentru a-i susţine financiar – dar nu numai financiar – campania pentru obţinerea preşedinţiei României, următoarea întâlnir…..”

PORTAVOCEA ioncoja , tache-eufrosin !

CONGO 15-12-2013 - 13:06

Crin Antonescu, daca pleaca (pleaca oare?) cred ca se duce sa vorbesca despre liberalizarea liberala noua, care este o notiune necunoscuta inca, si cine stie, poate duce la pace in Orientul Apropiat, desi mai correct zis este „apropRiat” caci Mahomed a pus ghiara pe cam tot.

CONGO 15-12-2013 - 12:59

PERMISUL PORT-ARMA LA PUNGESTI – trebuie sa fie liber pentru orisice pungestean, dar numai pana la calibrul 12.7mm inclusiv.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația de la Pungești” politia statului a facut prapad, asta pt ca nu exista militia cetatenilor, care sa-i apere. Nu trebuie sa se si traga, nu si nu! Dar, e bine sa fie un echilibru si libertate. Ori, libertatea bulanului numai in mana politistului, nu mai este libertate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult