Acasa Revista Presei Revista presei de duminică, 16 martie 2014

Revista presei de duminică, 16 martie 2014

scris de Z.V.
1 afisari

Manifestările organizare pentru sărbătorirea zilei de 15 Martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, menținerea cotei unice la 16% pe tot parcursul acestui an, precum și desfășurarea Târgului Internațional de Universități – RIUF (Romanian International University Fair), dar și înfrângerea suferită de „Stejari” în fața reprezentativei Georgiei, sunt principalele subiecte ale presei apărute în acest weekend.

Revista presei de duminică, 16 martie 2014

Revista presei de duminică, 16 martie 2014

Cu cocarde roșu-alb-verde în piept și fluturând drapele secuiești, maghiare (cu sau fără stema Ungariei pe ele), sau ale unor organizații extremiste precum Mișcarea Tinerilor pentru cele 64 de Comitate, mii de etnici maghiari din Târgu Secuiesc și din localitățile învecinate — 5-6000 potrivit reprezentanților forțelor de ordine, peste 10.000 după spusele organizatorilor udemeriști locali — au participat și anul acesta, la manifestările organizare pentru sărbătorirea zilei de 15 Martie — Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, prima dintre cele trei sărbători naționale maghiare, care celebrează revoluția din 1848, relatează Gândul.

Cota unică va fi menținută la 16% pe tot parcursul acestui an, dar din 2015 s-ar putea păstra doar pentru companii, în timp ce pentru populație se va reveni la cota progresivă, ca soluție de relaxare fiscală, dacă spațiul bugetar o va permite, a declarat ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, conform Ziarului Financiar.

Noile taxe și liberalizarea prețurilor la energie vor conduce la o creștere semnificativă a costului vieții începând cu 1 aprilie, scrie Economica.net.

Cuplurile afectate de infertilitate care vor să apeleze la fertilizarea in vitro pentru a avea un copil, vor trebui să suporte în continuare costurile integrale ale unei astfel de proceduri, în condițiile în care Ministerul Sănătății nu ia în calcul decontarea lor prin Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate în 2014-2015, iar subprogramul național de fertilizare in vitro a fost sistat la începutul lui 2013, informează Gândul.

Peste 100 de universități din 16 țări participă sâmbătă și duminică în Capitală la RIUF, cel mai mare târg din țară, aflat la cea de-a zecea ediție. În prima zi, în jur de 2.000 de tineri au pășit pragul târgului, unii singuri, alții cu părinți, o parte veniți și din provincie, relatează Adevărul. S-au dovedit a fi foarte pragmatici: sunt interesați mai ales de Știință și tehnologie, în state cu potențial și oferte atractive, cum ar fi țările arabe sau cele nordice.

Guvernul român a sistat negocierile cu Executivul italian pentru achiziționarea unei aeronave destinate demnitarilor și vrea să cumpere pentru astfel de zboruri speciale un avion tip Airbus 318 de la compania națională Tarom, transmite România Liberă.

Inspectorii de muncă din București au făcut controale, sâmbătă, la Târgul de Turism organizat la Romexpo, verificând printre altele dacă reprezentanții firmelor prezente la standuri au contracte de muncă, au declarat surse din rândul expozanților. Patronatele din turism dezaprobă descinderea, susținând că aceste acțiuni i-au făcut pe cei din domeniu să pară evazioniști în ochii clienților veniți să cumpere vacanțe, notează Gândul.

Regizorul Mircea Daneliuc (70 de ani) vorbește pentru Weekend Adevărul despre cariera sa marcată de restricțiile comunismului și despre cinematografia românească de dinainte și de după Revoluție.

Limba română va avea monument la Chișinău. Monumentul Limbii Române va avea forma unei cărți deschise, care va conține citate din creațiile poeților și folclor, relatează Cotidianul. Viitoarea sculptură va conține 20 de pagini metalice, cu înălțimea de șase metri, unde vor fi citați Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Grigore Vieru, Alexei Mateevici și alți poeți români. Monumentul, care urmează a fi construit până pe 31 august, de Ziua Limbii Române, va conține și textele baladelor Meșterul Manole și Miorița.

Cornel Matei (45 de ani), din orașul Corabia, județul Olt, a obținut, la sfârșitul anului trecut, titlul de campion mondial la șah prin corespondență, iar luna aceasta va merge în Germania, la Koln, pentru a i se înmâna premiul, o diplomă și o plachetă, informează Adevărul. Ineditul titlu i-a revenit după ani de muncă în ‘sportul minții’.

Echipa națională de rugby a României a pierdut sâmbătă ultima partidă din actuala ediție a Cupei Europene a Națiunilor, relatează Evenimentul Zilei. „Stejarii” au ratat astfel șansa de a se confrunta la Cupa Mondială de anul viitor cu cea mai bună echipă din lume, Noua Zeelandă!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult