Acasa Revista Presei Revista presei de duminică, 18 august 2013

Revista presei de duminică, 18 august 2013

scris de Z.V.
3 afisari

Întâlnirea PDL de la Baia Mare, situaţia tensionată din Egipt, precum şi darea în folosinţă a pasarelelor pietonale din Prahova, dar şi concertul lui Julian Marley, sunt principalele subiecte ale presei de week-end.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat, sâmbătă, la Baia Mare, că partidul va prezenta un guvern alternativă până la mijlocul lunii septembrie, susţinând că este „îngrijorat şi scandalizat” de „mocirla politică” în care se „scufundă” premierul Victor Ponta, transmite Gândul.

Cristian Socol, consilierul personal al premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, a criticat sâmbătă propunerea PDL privind reducerea cotei unice de la 16% la 12%, considerând că întreg planul economic promovat de democrat-liberali nu reprezintă altceva decât „un ghid de intrare în faliment”, transmite Cotidianul.

Ministerul român de Externe atenţionează cetăţenii români că situaţia de criză din Egipt continuă şi se poate extinde pe întreg teritoriul acestui stat, astfel că le recomandă turiştilor români să-şi reprogrameze sejururile la Marea Roşie, iar operatorilor de turism să nu rişte viaţa oamenilor, transmite Q Magazine.

Luni începe sesiunea a doua a examenului de bacalaureat la care s-au înscris aproape 87.000 de candidaţi, informeazăRomânia Liberă. Din cei 86.955 de candidaţi înscrişi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, 58.291 (67 la sută) sunt din promoţia curentă şi 28.664 (33 la sută) din promoţiile anterioare, conform datelor centralizate de inspectoratele şcolare.

Într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul, profesorul Radu Gologan, coordonatorul elevilor care se întorc an de an cu medalii olimpice la matematică, explică problemele învăţământului românesc şi dă rezolvarea lor.

În ultimii doi ani, marii jucători din medicina privată au încercat fără succes să scoată profit de pe urma marilor proiecte sau măcar să amortizeze unele dintre investiţiile mari. Între timp, jucători mai mici, majoritatea din afara Capitalei, au câştigat cu investiţii în nişe câştigătoare, cum ar fi clinicile de recuperare medicală sau laboratoare de analiză, notează publicaţia Capital. Investitorii mari le-au urmat exemplul, iar toate proiectele de investiţii anunţate sunt în unităţi de mici dimensiuni.

În ultima perioadă, în unele judeţe, a crescut alarmant numărul copiilor abandonaţi în maternitate sau lăsaţi în grija statului, scrie Evenimentul Zilei. La Braşov, de exemplu, sistemul de protecţie a copilului a intrat în alertă după ce numărul bebeluşilor părăsiţi de la începutul acestui an a crescut cu aproape 100%.

Poliţiştii au depistat, în ultima săptămână, 148 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau sentinţe emise de instanţele de judecată, informează Cotidianul.

Cele patru pasarele pietonale peste DN 1, construite în oraşele Azuga, Buşteni şi Comarnic, au fost date în folosinţă sâmbătă, iar inaugurarea acestora va avea loc duminică, la eveniment fiind aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta, transmite Economica.net.

Herghelia de la Mangalia a fost redeschisă publicului, sâmbătă, prin organizarea unui eveniment hipic, după ce complexul a fost reabilitat şi modernizat de Consiliul Judeţean Constanţa pentru reintroducerea lui în circuitul turistic, transmite Evenimentul Zilei.

Încurajaţi de vremea bună, de scăderea tarifelor de cazare şi de programele desfăşurate în această perioadă care îi ajută să îşi reducă bugetul de vacanţă, precum „Litoralul pentru toţi”, românii au început să meargă mai des în luna august pe litoral şi ar putea să continue să se relaxeze la mare până la mijlocul lui septembrie, perioadă care, în anii anteriori, echivala cu sfârşitul sezonului estival, scrie Gândul.

Peste 750.000 de străini au vizitat România în prima jumătate a anului, cu aproape 15.000 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică. Cei mai mulţi turişti sunt din Europa, iar aproximativ 80 la sută dintre turiştii străini care au trecut graniţele ţării noastre în prima jumătate a anului şi-au petrecut timpul în Capitală sau în marile oraşe, scrie România Liberă.

Cunoscutul interpret Julian Marley va susţine un concert de senzaţie, pe 18 august, la Arenele Romane, din Bucureşti, informează publicaţia Puterea. Julian Marley va susţine concertul în cadrul unui show organizat de Reggae Nights.

Sportivul român Marius Ionescu s-a clasat, sâmbătă, pe locul 26 în proba de maraton, la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, transmite Pro Sport. Ionescu a încheiat cursa de 42,195 kilometri cu timpul de două ore, 18 minute şi 31 de secunde.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult