Acasa Revista Presei Revista presei de duminică, 21 septembrie 2014

Revista presei de duminică, 21 septembrie 2014

scris de Z.V.
3 afisari

Lansarea oficială a candidaturii la președinția României a lui Victor Ponta; România poate deveni furnizorul de produse ecologice al Europei; Ce le dăm copiilor să mănânce la școală; Cum se distrau românii în anii 30 și o gafă monumentală a FRF în contractul lui Pițurcă sunt subiectele zilei în presa centrală apărută în acest week-end.

revista presei 21 septembriePrincipalul obiectiv al presedintiei lui Victor Ponta devine Marea Unire. Victor Ponta a lansat acest obiectiv, al marii schimbari a Romaniei , avandu-l alaturi pe premierul Iurie Leanca, primul ministru al Republicii Moldova, la evenimentul de lansare a candidaturii pentru prezidențiale, scrie Jurnalul Național. Ponta a făcut numeroase referiri la atacul istoric de la 1918. Apelul lui Ponta a fost: Veniți să dărâmăm zidurile!

Liderul PMP, Elena Udrea, candidat al formațiunii la prezidențiale, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Iași, că premierul Victor Ponta își va face, cu ocazia lansării candidaturii sale din partea PSD, o megapetrecere de ziua lui, cu 70.000 de oameni pe stadion, „așa cum am mai văzut de 23 August sau de ziua lui Ceaușescu”. Premierul Victor Ponta a ținut să îi răspundă că nu pe Stadionul Național își organiza Ceaușescu congresele, ci la Sala Palatului, notează Evenimentul Zilei.

Victor Ponta s-a lansat sâmbătă — pentru a treia oară chiar — în cursa pentru prezidențiale. Totul s-a întâmplat în cadrul unui show grandios organizat pe Arena Națională din Capitală. Înainte de eveniment, organizatorii se lăudau că vor aduce până la 70.000 de susținători din toată țară pentru a-i oferi candidatului Victor Ponta o petrecere de lansare cu adevărat națională, un ‘cadou’ pentru liderul pesedist, care a împlinit 42 de ani. Câți bani ar fi primit unii dintre ‘mândrii români’ ai lui Ponta pentru a merge la show-ul de pe Arena Națională aflați din Gândul.

Președintele PNL Klaus Iohannis și-a depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale din partea ACL, cu 2,2 milioane de semnături de susținere, în prezența simpatizanților și membrilor de partid, cu întârziere de o oră față de cea anunțată pentru eveniment, notează Puterea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a decis să nu sesizeze Curtea Constituțională cu privire la modificările aduse Legii educației prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2014.Ciorbea consideră că nu se impune acest demers și susține că și-a bazat decizia pe argumentele din petiții și pe cele ale partenerilor de consultări din învățământ, afirmă România Liberă.

Mihaela Grădinaru, tânăra devenită celebră în spațiul virtual din România cu o scrisoare adresată lui Victor Ponta, a „recidivat” cu o postare pe Facebook care-l vizează pe Ion Iliescu. Mesajul postat pe pagina personală de Facebook a Mihaelei Grădinaru este legat de hotărârea CEDO din 17 septembrie, prin care statul român este obligat să continue investigațiile în dosarul „Mineriada”. Textul scrisorii, integral în Adevărul.

Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială au fost de acord cu amânarea liberalizării pieței gazelor pentru consumatorii casnici și cu termenele propuse de partea română, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, potrivit Economica.net.

România poate deveni furnizorul de produse ecologice al Europei pentru că are cantitatea cea mai mică de azot utilizată la hectar, aceasta fiind de peste 20 de ori mai mică decât în Olanda, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, la Festivalul ECO organizat la Muzeul Satului din Capitală, afirmăCapital.

Anul 2014 a fost un an atipic pentru producția de vin, care va fi cu 25% mai redusă comparativ cu nivelul din 2012, an luat ca reper de Patronatul Național al Viei și Vinului (PNVV) doarece a avut un nivel mediu, dar la jumătate comparativ cu 2013, când s-a consemnat un vârf al cantității de vin care s-a adunat în crame. Ploile și grindina căzute în timpul verii sunt ‘vinovate’ pentru această scădere, iar între zone există diferențe foarte mari din punctul de vedere al recoltei medii la hectar, arată Ziarul Financiar.

Contractul de vânzare a operațiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Astra Asigurări a încetat, grupul francez urmând să evalueze opțiunile strategice privind operațiunile din România, a anunțat subsidiara din România a AXA, citată de Curierul Național.

Anularea interdicției ce vizează donațiile de sânge oferite de bărbații gay va duce la creșterea rezervelor de sânge din spitale cu câteva sute de mii de litri în fiecare an și ar putea contribui la salvarea a peste 1 milion de vieți, potrivit unui studiu realizat de o universitate americană, potrivit publicațieiGândul.

Ca să învețe și să se poată concentra, copiii au nevoie de energie. Între randamentul școlar și calitatea alimentelor consumate există o strânsă legătură. Așadar, ce e bine să le punem în ghiozdan de mâncare? Răspunsul, în Adevărul.

E toamnă, strugurii copți se prăvălesc în țărână. În vii se culeg boabele aurite, ori deja au fost culese. Se face mustul, apare ‘tulburelul’, de la Cotnari până la Huși. Cum petreceau oamenii într-o toamnă obișnuită a anilor ’30 ai secolului trecut puțini pot să știe. Dar pot afla din Jurnalul Național.

Cincisprezece afaceriști, printre care un apropiat al primarului de la sectorul 5, Marian Vanghelie, au fost arestați pentru 30 de zile sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani. Printre ei se regăsește și Marin Dumitru, amicul primarului Vanghelie, care a primit într-o singură zi contracte de la primărie în valoare de 20 de milioane de euro, informeazăEvenimentul Zilei.

Sande Vârjoghe, manager cultural la Muzeul Literaturii Române, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește soarta incertă a muzeului, al cărui sediu a fost retrocedat în urmă cu câțiva ani, scrie Cotidianul.

Victor Pițurcă a rămas surprins să afle că are contract cu FRF pînă în toamna lui 2016, deși se aștepta ca înțelegerea sa să expire cu un an mai devreme sau în vara lui 2016, dacă România se califică la Campionatul European din Franța, scrieGazeta Sporturilor.

La începutul lunii octombrie, Avram Iancu, un bibliotecar de 38 de ani din Petroșani, va încerca să devină primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Bărbatul nu se află la prima încercare de acest fel. În august, din cauza vremii nefavorabile, a fost obligat de organizatori să renunțe, după ce înotase 40 de kilometri, susține Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult