Acasa Revista Presei Revista presei de duminica, 29 septembrie 2013

Revista presei de duminica, 29 septembrie 2013

scris de Z.V.
11 afisari

Noul acord de tip preventiv cu FMI, rectificarea de buget din luna octombrie, precum și decontarea abonamentelor pentru transportul elevilor, dar și eliminarea Simonei Halep în turul doi al turneului de la Beijing, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest week-end.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistrița, că va exista o rectificare de buget în luna octombrie, însă de tipul „luăm bani de la unii și dăm la alții”, Guvernul neavând niciun „rezervor secret” de fonduri, transmite Adevărul. Premierul a menționat că va fi o rectificare luna viitoare, dar unii vor pierde ca să câștige alții.

Comisia de la Veneția așteaptă până la finalul lunii septembrie ca proiectul de Constituție să-i fie înaintat spre analiză, după ce partea română i-a cerut să nu studieze varianta inițială dorind mai mult timp pentru noi modificări, scrie Gândul.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Bistrița, că politicienii străini dau dovadă de ipocrizie și demagogie când invocă problema romilor ca principal motiv pentru care se opun intrării României în Schengen, relatează Adevărul.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că regionalizarea nu se poate realiza propriu-zis până când revizuirea Constituției nu va fi îndeplinită, transmite România Liberă.

Primul ministru Victor Ponta a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că România trebuie să decidă, în ceea ce privește exploatarea aurului de la Roșia Montană, dacă este la fel de ‘deșteaptă’ ca Finlanda sau Suedia sau preferă să se conducă după lozinci din vremea comunismului, relatează publicația Capital. Premierul a arătat că speră ca decizia pe care o va lua Parlamentul României să fie una rațională, care să ajute țara să se dezvolte.

România are un nou acord de tip preventiv cu FMI, scrie Gândul. Consiliul Director al Fondului Monetar Internațional (FMI) a avizat vineri scrisoarea de intenție transmisă de autoritățile române și a aprobat încheierea unui nou acord stand-by cu România, cu o durată de doi ani, în valoare de 2 miliarde euro, care va fi tratat ca preventiv. Aceasta înseamnă că fondurile disponibile vor fi accesate doar în caz de necesitate.

Noul acord cu FMI asigură predictibilitate, transparență și stabilitate mediului de afaceri, dar și transparența deciziilor în sectorul public, însă România are în continuare câteva probleme care trebuie rezolvate cu resurse interne, a declarat sâmbătă prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, scrie Ziarul Financiar.

Abonamentele pentru transportul elevilor în actualul an școlar vor fi decontate la zi, cu aplicarea noii proceduri care prevede plafoane maxime de cost, a afirmat ministrul Educației, Remus Pricopie, conform publicației Evenimentul Zilei.

Ministrul Mihnea Costoiu spune că în anul universitar 2013-2014 va continua „curățenia” în instituțiile de învățământ superior, fiind necesară reducerea „masivă” a specializărilor de licență, iar sportul va fi condiție la autorizarea și acreditarea programelor de studii, transmite România Liberă.

Solicitarea depusă marți de Grup Feroviar Român (GFR) la Consiliul Concurenței pentru aprobarea preluării CFR Marfă este incompletă, a declarat ieri, la Sinaia, președintele Consiliului Concurenței (CC), Bogdan Chirițoiu, scrie ziarul Bursa.

Consiliul Concurenței continuă să monitorizeze comisioanele aplicate de bănci la tranzacțiile cu cardul, informează publicația Capital. Deocamdată, România deține un record negativ în acest sens băncile impunând costuri de cinci ori mai mari decât media europeană.

Deficitul bugetar a avut un salt impresionant în a opta lună a anului. Asta deoarece statul a avut grijă să își înnoiască parcul auto deși, când vine vorba de investiții, „nu sunt bani”, scrie Evenimentul Zilei.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional ‘George Enescu’ a avut peste 120.000 de spectatori, peste 20.000 din bilete fiind cumpărate din străinătate, scrie publicația Capital.

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 16, a ratat, sâmbătă, calificarea în turul doi al turneului de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 5.185.625 de dolari, transmite Pro Sport. Halep a fost învinsă în primul tur, cu scorul de 7-6 (7/4), 7-6 (7/2), după două ore și două minute de joc, de sportiva poloneză Urszula Radwanska.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult