Acasa Revista Presei Revista presei de duminică, 4 august 2013

Revista presei de duminică, 4 august 2013

scris de Z.V.
7 afisari

Informaţiile privind cauza accidentului de autocar din Muntenegru, vizita preşedintelui României la Sulina, precum şi confiscarea de către Poliţia Română a unor importante cantităţi de droguri, dar şi noua emisiune numismatică a BNR dedicată aniversării a 100 de ani de la primul meci oficial de rugby din România, sunt principalele subiecte ale presei de week-end.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Sulina, că România va avea creştere economică în al treilea an consecutiv şi românii au toate motivele să fie optimişti, chiar dacă mai sunt şi criticile interne specifice unui popor latin, transmite Adevărul.

Preşedinte Traian Băsescu a declarat că torţionarul Alexandru Vişinescu trebuie să răspundă în faţa legii pentru faptele sale în calitate de comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat, transmite Gândul. ”Trebuie să răspundă în faţa legii. Eu nu mă pot substitui nici procurorilor, nici judecătorilor’, a declarat şeful statului, sămbătă, la Sulina. Alexandru Vişinescu este acuzat oficial de omor deosebit de grav. Lui Vişinescu i se impută, printre altele, moartea liderului ţărănist Ion Mihalache.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează într-un comunicat citat de Evenimentul Zilei, că niciun oficial guvernamental norvegian nu a făcut recent vreo declaraţie publică în sensul că Norvegia se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Legea prin care toate cinematografele din posesia Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) este pe cale să reînvie, scrie Adevărul. Cel puţin aşa a susţinut Daniel Barbu, ministrul Culturii, prezent la Baia Mare.

În proiectul de rectificare bugetară se precizează că Guvernul Ponta va aloca 79 milioane de lei pentru a achiziţiona microbuze şcolare cu 16 plus unu locuri, scrie Gândul. Şeful operaţiunii este vicepremierul Liviu Dragnea, căruia îi revine şi sarcina de a împărţi aceste microbuze în teritoriu către primării.

După ce s-au trezit cu mii de procese pe rol în urma modificărilor succesive ale legislaţiei, bancherii din România au început să pună preţ pe metodele alternative de rezolvare a conflictelor cu clienţii, arată o analiză Capital. La nivelul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), au avut loc mai multe discuţii în sensul promovării acestor tehnici, iar Asociaţia are şi un corp destul de solid de specialişti în mediere, format din foşti bancheri şi specialişti în drept.

Crearea celui mai puternic fascicul de lumină produs vreodată este obiectivul unui experiment paneuropean care îşi propune să lupte mai eficient împotriva cancerului, să elimine reziduurile radioactive şi chiar să deschidă noi orizonturi fizicii materialelor, notează Q Magazine. Acest laser, care se aşteaptă să fie cel mai puternic din lume, la intrarea sa în funcţiune, în 2015, va fi instalat la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele, la 15 kilometri sud-vest de Bucureşti, cândva un centru de elită în interiorul blocului comunist şi care speră să-şi recapete importanţa cu ajutorul acestui proiect.

Poliţiştii au destructurat, în primul semestru al anului, 249 de grupări infracţionale, formate din aproximativ 2.000 de persoane şi au confiscat peste 250 de kilograme de droguri şi aproape 25.000 de comprimate, în valoare de cinci milioane de euro, informează România Liberă.

Excesul de viteză se află la originea accidentului autocarului românesc căzut în prăpastie în Muntenegru, în iunie, anunţă procurorii muntenegreni, conform Q Magazine. Şoferul autocarului „a rulat cu 80 km/h, dublul vitezei maxime autorizate” pe acel segment de drum, a declarat procurorul de caz, Vojislav Grujici, conform ziarului Vijesti.

Adevărul publică un interviu cu istoricul medievist Şerban Papacostea, în care acesta vorbeşte despre întâlnirile excepţionale care i-au format personalitatea în mijlocul protipendadei interbelice şi despre oamenii care au marcat cea mai nebună epocă din istoria României. Între aceştia: regina Maria, mareşalul Averescu sau Gheorghe Brătianu.

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 5 august 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la primul meci oficial de rugby din România, informează Evenimentul Zilei.

„Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, a fost selectat în secţiunea competiţională „Cineasti del presente” din cadrul Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi va avea premiera internaţională pe 16 august 2013, în Elveţia, transmite Cronica Română.

CSM Reşiţa a început cu două victorii gala finală a Naţionalelor de box. În faţa propriilor suporteri, pugiliştii clubului gazdă au încins din start atmosfera, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult