Acasa Revista Presei Revista presei de duminică, 8 decembrie 2013

Revista presei de duminică, 8 decembrie 2013

scris de Z.V.
4 afisari

Noile cărți electronice de identitate, protestul anti Chevron de la Pungești, precum și medalia de aur cucerită de Larisa Iordache la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow, dar și victoria echipei feminine de handbal a României la Mondialul 2013 din Serbia, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest week-end.

Noile cărți electronice de identitate, care vor conține mai multe elemente de particularizare, vor fi puse în circulație începând cu 1 aprilie 2014, prevede proiectul HG privind modificarea și completarea actelor normative referitoare la aplicarea dispozițiilor legale din domeniul evidenței persoanelor supusă dezbaterii publice pe site-ul MAI, scrie Q Magazine.

Curtea Constituțională a depășit termenul pentru redactarea deciziei în cazul contestației președintelui Traian Băsescu asupra Legii privind afacerile europene, în condițiile în care soluția de respingere a sesizării a fost dată în 6 noiembrie, iar termenul pentru redactarea hotărârii e de 30 zile, transmiteRomânia Liberă.

Comisia Europeană urmărește cu atenție situația presei din România, în special prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitală, răspunzând unei interpelări din partea unui europarlamentar slovac din Grupul Socialiștilor și Democraților, scrie Adevărul.

Compania Chevron a făcut plângere la Poliția Vaslui, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, protestatarii adunați în zona în care societatea își desfășoară activitatea au distrus aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deținut la Pungești, dar și o parte din utilajele companiei, relatează Ziarul Financiar. În contextul evenimentelor din cursul zilei de sâmbătă, Chevron a anunțat sistarea temporară a activităților din perimetrul de 20.000 de metri pătrați, deținut de companie pe teritoriul comunei Pungești.

Patru copii cu vârste între un an și 15 ani, cu malformații congenitale cardiace, au fost operați de medici români și italieni, la Spitalul „Marie Curie”, în perioada 2-4 decembrie, starea acestora este bună, fiind duși de la terapie intensivă în saloane, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Sănătății, informează Gândul.

Pentru a asigura continuitatea tratamentelor la Institutul Oncologic, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adrian Pană a decis asigurarea de urgență prin transfer de la alte unități spitalicești din București a unor cantități suficiente de medicamente uzuale, informează Adevărul.

O firmă privată donează bani pentru achiziționarea unui număr de o sută de calorifere electrice ce vor fi duse în școlile din municipiul Târgoviște care nu sunt racordate la nicio sursă de agent termic, transmite Gândul.

Societatea l-ar fi condamnat să fie masor, fabricant de perii sau profesor într-o școală specială, pentru că s-a născut nevăzător, scrie România Liberă. Dar Ștefan nu a fost de acord și s-a apucat de informatică. În prezent, lucrează la o firmă de programare din Târgu Mureș, cu oameni obișnuiți. Ștefan Moisei, în vârstă de 22 de ani, este un tânăr ambițios. Bursier Google, el a creat numeroase scripturi pentru Yahoo Messenger și dicționare online, care le permit și oamenilor nevăzători să folosească un calculator.

Gimnasta Larisa Iordache a câștigat medalia de aur la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow, cu un total de 57.932 puncte, informează Gazeta Sporturilor.

Naționala feminină a luat startul perfect, prin victoria cu Tunisia (27-17), care îi asigură în mare măsură prezența în optimile Campionatului Mondial, scrie Pro Sport. Următorul adversar, Australia (luni, ora 20:15), pare doar un partener de antrenament.

16 comentarii

digital 08-12-2013 - 11:20

Comisia Europeană urmărește cu atenție situația presei din România, în special prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), a declarat Neelie Kroes, comisarul european ……………..

pe kior când îl urmăriți?!

digital 08-12-2013 - 11:24

Noile cărți electronice de identitate, care vor conține mai multe elemente de particularizare, vor fi puse în circulație începând cu 1 aprilie 2014…………………

hahaha!
un NSA, original, sută la sută românesc!
în ghât de ordinarii dreq!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 15:52

Revista presei. Graţierea lui Năstase, la mâna lui Băsescu

“Romane”, merci pentru interventie ; nu puteai spune mai bine, Dar este clar ca Parpanghel, care nu stie sa scrie (vezi ghiotura de greseli de ortografie comise !), nu stie nici sa citeasca. (Sau poate a baut prea mult si vede dublu, adica 2 n !)
Raspunde » Scris de UnUL la 02-01-2013 @ 23:2

UnUL 08-12-2013 - 16:08

Frumos, și care e problema ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 17:09

La articolul respectiv , care se regaseste la PAGINA 245 din ARHIVA ELECTRONICA aici pe ZIUA VECHE , ai POSTAT sub 5 nickuri pe putin!
Mai mult decat” ATATICA ”tu ai postat sub nick-name UnUL si tu il lauda-i sub nickul un ROMAN …si nu numai !….
E bine , domnule PROF. UNIV , DOCTOR…. de la UBB ?
E ,bine?!?
Parca , IO te-am avertizat , ori C L O N A !?!

UnUL 08-12-2013 - 17:28

Parpanghel, ești idiot. Ți-am spus clar că, după, ce am intrat pe acest forum (la 19 decembrie 2012), timp de vreo 2 luni – până la atenționarea domnului Bâtcă – am postat sub 2 nick-uri – UnUL și Un român (al doilea nick fiind folosit și de alții!). Mai am o sin gură postare pe acest forum – tot de la începuturi ! – sub un al trelea nick – când am precizat că e vorba de mine, dar, deoarece respectiva postare apăruse sub respectivul nick pe forumul altui ziar, m-am simțit obligat să o postez ca atare. Iar de vreo 10 luni nu mai folosesc decât un singur nick – acesta de față – lucru care nu se poate spune despre toți forumiștii de pe aici.
Dar văd că îți place să dezgropi morții. Trebuie mereu să scurmi în ceva : în kkt, în gunoi, în arhive… oriunde.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 17:38

MINTI cu NERUSINAREA deja cunoscuta !
Oricare forumist se poate convinge singur !

Faceti un qliq pe UnUL ,
apare pagina actuala,
Faceti un qliq pe LAST (ultima)
cu numarul 250/251 ,
Parcurgeti pe pagina 245, si gasiti
POSTARILE
La articolul Libertatea lui Nastase la
discretia lui BASESCU !

CONVINGETI-va SINGURI ,
Despre cine MINTE !

UnUL 08-12-2013 - 18:03

Nu înțeleg ce vrei. Last la Unul e 527 – din 2010, când nu eram pe acest forum. Prima mea postare, cum spuneam, e din 19.12. 29013 și e la pagina 526. Postarea pe care o citezi – cea de la 02-01-2013 @ 23:2 ? nu o găsesc: probabil nu știu să caut.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 18:22

Din 526/527 daca scazi 5 pagini, cat ESTE ? DOBITOCKule , nici de o MINCIUNA eleganta, nu esti in stare !
DEPRAVATU-LLE !
La EVIDENTA PRIMARA la SPUTE?FLEGME te incurci, mare halimais la

DEBARA !

mircea 08-12-2013 - 17:28

ca orisce antemergator are nevoie de un inpingator pentru tender,si preinpingatori primari,secundari si tertiari penteru tenderele secundare

UnUL 08-12-2013 - 16:19

Asta dincolo de plăcerea ta masochistă de a scurma prin arhive.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 17:17

Se mai intampla , deformatie profesionala,
De multe ori ,cand se reconstituie ceva in lantul ARN /ADN intervine cate o schimbare, si atunci cu o munca sisifica esti nevoit sa parcurgi un lant de cateva mii de reprezentari grafice ale genomului uman .
Sa te gasesc cu …MINCIUNELE tale, care sant grosolane, este o JUCARIE de COPIL !
Nu am , prea mult timp, dar …..

….

UnUL 08-12-2013 - 17:29

Grosolană e doar mintea ta i d i o a t ă, puișor.

UnUL 08-12-2013 - 17:31

Pardon : și apucăturile (că „maniere” nu le pot spune!) tale de vidanjor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 17:45

Zici , vidanjor , MINCINOSULE !
VIDANJOR !
ADMIT , de vreme ce caut MINCIUNILE

DEBITATE de o HAZNA !

Ori , intr-o HAZNA , nu potzi intalni
fiinte suave !

Doar kkt . ca T I N E !
Vidanjoru !

jan dinu 08-12-2013 - 19:32

— FUDerea intre RUMani —
MeZerie de tzigani !!!

Parpanghelu$ – ia- tzi in mAna eprubete …shi le baga’n cor la fete !!!
Atentie : Ziua pierde clientzii !!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult